|
|
| נשלח ב-16/11/2014 13:47 |
|
| |
השאלה היסודית בכלכלה הינה איך לכלכל את כל בני האדם כך שלכל אדם יהיה די מזון כדי צורכו באופן שלכולם יהיה מזון איכותי. מאחר שכל אדם תלוי בצורך במזון, הרי שתשובה לשאלה יכולה להינתן רק ע"י מי שאיננו תלוי במזון, דהיינו בורא עולם. התשובה שמשה רבינו קיבל לשאלה היתה המן שירד במדבר. בארץ הדרך הכלכלית של התורה מורכבת יותר: ברכות, פאה, שמיטות ויובל, תרומות ומעשרות. המצוות הללו מצטרפות לדרך כללית בשני תנאים. האחד, שהחברה ככלל מקבלת את עול מלכותו של הקב"ה. השני, שיש ערבות הדדית בין כל חבריה. על-כן מסכת ברכות מתחילה בקריאת שמע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 14:57 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | השאלה היסודית בכלכלה הינה איך לכלכל את כל בני האדם כך שלכל אדם יהיה די מזון כדי צורכו באופן שלכולם יהיה מזון איכותי. מאחר שכל אדם תלוי בצורך במזון, הרי שתשובה לשאלה יכולה להינתן רק ע"י מי שאיננו תלוי במזון, דהיינו בורא עולם. התשובה שמשה רבינו קיבל לשאלה היתה המן שירד במדבר. בארץ הדרך הכלכלית של התורה מורכבת יותר: ברכות, פאה, שמיטות ויובל, תרומות ומעשרות. המצוות הללו מצטרפות לדרך כללית בשני תנאים. האחד, שהחברה ככלל מקבלת את עול מלכותו של הקב"ה. השני, שיש ערבות הדדית בין כל חבריה. על-כן מסכת ברכות מתחילה בקריאת שמע. |
|
אני מרים ידים בהכנעה - נכשלתי.
דומני שאינני מצליח - למרות כל מאמצי הכנים - לגרום לך לבוא ולהסביר מהי כלכלה על פי התורה.
הפורש בדמע ובתסכול
מ'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:41 |
|
| |
מואדיב,
עושה רושם שאתה לא מנסה להקשיב לא למה כתבתי ולא למה שמקס כתב. מעניין אותך דברים כמו מסחר ומימון שהינם קומות גבוהות יותר של כלכלה. אולם רק אחרי שפותרים את השאלה הבסיסית של הכלכלה, אפשר לבנות קומות גבוהות יותר בדרכים נכונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 16:16 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | מואדיב,
עושה רושם שאתה לא מנסה להקשיב לא למה כתבתי ולא למה שמקס כתב. מעניין אותך דברים כמו מסחר ומימון שהינם קומות גבוהות יותר של כלכלה. אולם רק אחרי שפותרים את השאלה הבסיסית של הכלכלה, אפשר לבנות קומות גבוהות יותר בדרכים נכונות.
|
|
מם היקר,
עושה הרושם שאתה לא מנסה כלל לנהל דיון.
אתה אומר שהבסיס של כלכלה זה להזין את האוכלוסיה? בסדר.
איך, לשיטתך, התורה מתכוונת שזה יתבצע?
ולא, סדר זרעים של המשנה כלל לא עוסק בכך. כולנו יודעים במה עוסק סדר זרעים, ואת הקדמת המשנה של הרמב"ם בה הוא מנסה להסביר את הסיבות לסדר המסכתות בכל סדר.
וכי זה מסביר איך להזין את האוכלוסיה?
ומה עושים מי שאינם בעלי קרקע? ומה עושים מי שבבעלותם קרקע שאינה בתחומי ארץ ישראל? האמוראים בבבל, השמיטו 10 מתוך 11 מסכתות של סדר זרעים. הם לא אכלו במאות השנים שחיו בבבל? רב ושמואל לא ידעו מהי "הכלכלה של התורה" ?
מסחר אינו בקומה הגבוהה של הכלכלה, הוא אחד מהבסיסים שלה. בלי מסחר, ואפילו ברמתו הבסיסית, רועה הצאן לא יוכל לאכול לחם, שמאי הבנאי לא יוכל לאכול לחם, רבי יוחנן הסנדלר לא יוכל לאכול לחם...
איך אמור רבי יצחק נפחא להתפרנס, אם זה נקבע לפי סדר זרעים, שלמיטב זכרוני הדל, כלל לא עוסק בדיני נפחות? ורבי יהושע, שפחמי היה, ידע שכלכלת התורה מתחילה במסכת ברכות?
=================
"רב על לביני שיבלי חזנהו דקא נייפן אמר להו אי נייפת איתנופי הפוכי בעיסקא טב מינך"
(יבמות סג.)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 16:25 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | מואדיב,
|
|
הייתי מקריב את הזרת השמאלית שלי כדי לראות דו שיח בין אדם ששואל אותך ברחוב מה השעה לבינך . אמנם יכאב . אבל השנה המצחיקה תפצה על כך .
תוקן על ידי מלא_כבודו ב- 16/11/2014 16:27:04
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:05 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | שבוע טוב לכולם:אפשר לדעתי לסגור את הפינה הזאת (= שאלת האשכול) בשאלה אחד.אם לא תהיה תקציב בשנת 2015 מה קורה ? נופל הממשלה !! נכון ?! למה ?עכשיו תנסו לחשוב על תורה בלי כלכלה.אני חושב שכל מילה מיותרת.
מקס,
אפשר לסגור את הדיון בכך שאתה מסרב לנהל דיון.
אבל אם אתה דוקא רוצה לדעת, סעיף 36א(א) לחוק יסוד הכנסת קובע כדלקמן:
"לא נתקבל חוק התקציב בתוך שלושה חודשים מיום תחילתה של שנת הכספים, יראו ביום שאחרי סיום התקופה האמורה (להלן - היום הקובע) כאילו החליטה הכנסת על התפזרותה לפני גמר תקופת כהונתה, וייערכו בחירות מוקדמות ביום ג' האחרון שלפני תום 90 הימים מהיום הקובע, אלא אם כן החליטה הכנסת ברוב חבריה, בתוך חמישה ימים מהיום הקובע, בשל סמיכות מועד הבחירות ליום חג, מועד או זיכרון, על קיום הבחירות במועד מאוחר יותר, אך לא יאוחר מ-100 ימים מהיום הקובע.
כלומר, הממשלה לא 'נופלת', אלא מוכרזות בחירות, לפי המתואר כאן.
כעת, ברור לך שהסיבה שהכנסת מתפזרת, היא כי כך קבעו חברי הכנסת בחוק שחוקקו.
כעת תנסה לחשוב שוב על מה שכתבת למעלה, ומה המשמעות שלו.
|
|
אני לא הצלחתי להבין מה אתה אומר. אני ניסיתי להראות לך ולגולשים כמו קריטי הכלכלה לקיבוץ פרטים לחברה מאורגנת. כך שהחברה לא יכולה להתקיים בלעדיה. והנה באמת בלי תקציב אין ממשלה. אתה נכנס לדיקדוקי חוקים מתי ואייך הכנסת מתפזרת ??
אי אפשר לחשוב על קיבוץ פרטים בלי הבסיס הפשוט הזה. הרי דבר ראשון הם כובשים או משתלטים על חברה בתוך עצמה. נכון שמאז אימפריית רומי התאפשר אימון במטבע של האימפריה כך שלא כל קיבוץ צריך להתעסק בפרטי פרטים בכלכלה בזמן שהוא תלוי במטבע של האימפריה. כך שמאז גלות בית שני לא עסקו לעומק בנושא הכסף. אגב: לא ראיתי עוסקים בספרות ההלכה לעומק בעניין הדפסת כסף על חוב שזה ממש דבר דיי חדש.
בכל אופן שמדובר על בני ישראל בארצו ?! צריך להיות תלוש לגמרי בכדי לא להבין שכל התורה מאלף עד תו עוסקת בעניין הבסיסי הזה. אני מסביר לך שכל המוסר והערכים באנושות מתחילה עם זה.
אפי ארגון הטרור החדש שהיא עוד לא מדינה, כבר מתעסקת בנושא. ראה כאן

http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_14.html#more
תוקן על ידי maxmen ב- 16/11/2014 17:08:52
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:36 |
|
| |
.
מקס,
אין לי מושג מה אתה רוצה לומר. נסה בבקשה לכתוב בעברית, או באנגלית אם אתה מעדיף - יש יותר סיכוי שנצליח להבין.
רק תיקון טעות:
הדפסת חוב זה לא דבר חדש. כבר הקיסר גיוקלטינוס סגסג את המטבעות - הוסיף בדיל לכסף ויצר אינפלציה.
ואם אתה רוצה עדות במקורותינו - בבלי, קידושין, בפרק הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 18:19 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
מקס,
אין לי מושג מה אתה רוצה לומר. נסה בבקשה לכתוב בעברית, או באנגלית אם אתה מעדיף - יש יותר סיכוי שנצליח להבין.
רק תיקון טעות:
הדפסת חוב זה לא דבר חדש. כבר הקיסר גיוקלטינוס סגסג את המטבעות - הוסיף בדיל לכסף ויצר אינפלציה.
ואם אתה רוצה עדות במקורותינו - בבלי, קידושין, בפרק הראשון.
|
|
זה טוב שאתה מנסה לתת לנו כל פעם כמה פרטים טכניים ולהראות את בקיאותך. אבל מה כל זה קשור למה שאני אמרתי ?
אני אומר דבר דיי פשוט. אתה שואל בפתח האשכול האם קיים בתורה שיטה כלכלית. אז כתבתי בקצרה לרמוז לך ולגולשים שכל אדם חושב = אינטלקט בל"ז יודע שאי אפשר לחשוב על חברה בלי הבסיס הזה. ונתתי דוגמא מהתקציב והוספתי דוגמא מהארגון טרור החדש. להראות לך שבלי הנושא הזה לא מתחיל אפי' ארגון טרור.
גם ניסיתי להסביר לך שיש אימפריה עולמים גדולה או בנק עולמי המודרני אז שאר החברות נסמכים על המטבע של האימפריה כך שבנושא הכסף לא מתעסקים ולא צריכים להתעסק. ולכן באמת מאז רומי כל החברות\מדינות דיי תלויים אחד בשני כך שהאימפריה נופלת כלכלית ? אז אחריה נופלים כולם. (ועל תגרור אותי עכשיו לדיון כמה מדויק היא שכולם נופלים אחריה, כי מצאת איזה סיפור שזה לא קרה. אני מדבר עקרונית שככה זה קורא מאז אימפריית הרומי שכל החברות נסמכים למטבע האימפריה\הבנק העולמי.) ככה שכל בני אנוש תלויים באליל הכסף. וכל תוקף התורה היא נגד כל שיעבוד האדם לאליל כלשהי, אם זה אליל הלאום ואם זה אליל הכסף.
לגבי הדיון שלך עם מ80 היקר: זאת לייצנות לשמה ואתה יודע למה ? כי התורה לא מכיר בהנחות הבסיסית של הכלכלה המודרנית. כך שמכל איש מקצוע בכלכלה נדרשת את ההנחות הבסיסיות של התורה ואחר כך בבקשה שישבו לחשוב אייך לנהל את כלכלת ישראל. כל זמן שכל אנשי המקצוע (שחיים על חשבון הציבור עם משכורות ענק וגם מבטחת להם משכורת שמנה אחרי הפרישה מהבנקים הגדולים במדינה, כלומר מקבלים שם תפקידים עם משכורת שמנה. תרצה דוגמאות ? יש בשפע !!), לא לומדים ליבה תורנית ומה הם ההנחות הראשוניות בכלכלת התורה. אז כל העשייה שלהם היא למען הבנקים והטייקונים ולא למען הציבור.
אני לא מבין אייך זה שנשאר עוד אנשים עם כזה טמטום אחרי החורבן שעשה לנו פישר ונערי שלמה המלך למען הטיקונים ומגדלי בבל שלהם, על חשבון הציבור.
המצב הוא, חורבן הבית. ואתה רוצה ממ80 היקר תוכנית פרטנית ??? וכך אתה חושב שתבוא הגאולה לבית אם תוכיח שלמ80 היקר אין תוכנית פרטנית ?? מה זה הדמגוגיה הזולה הזאת ?? שמ80 היקר יקבל משכורת ענק מהמדינה ?! אולי הוא יתיישב לשבור את הראש שלו אייך להציל את הבית. בינתיים הוא מבקר את השיטה, וכמבקר הוא עושה את זה בטוב טעם. יש את אנשי המקצוע והם צריכים לדעת מהן ההנחות הבסיסיות של התורה והסברתי את זה ומ80 הסביר את זה. ומכאן זה התפקיד של אנשי האקדמיה שאוכלים על חשבונינו. הם המנוולים הגדולים כי הם "מטעם" ומתנהגים בלי בושה "מטעם" במקום שיבינו שאנו ב"ה בפוסט מודרניזם שדואגים לפרט ולא כאנשים חשוכים שפועלים מטעם כחסידים שוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:21 |
|
| |
בימי הויכוחים על סוציאליזם וקומוניזם וכו', שאלו קבוצת סטודנטים יהודיים את הרבי הריי"צ מחב"ד מה לדעתו השיטה הכלכלית הנכונה. ענה הרבי שבכל שיטה יש קורטוב של אמת, וזה החלק בשיטה שתואם את התורה.
לדעתי האישית צמד המילים "קפיטליזם חזירי" הוא דמגוגיה שטחית שעובדת היטב על המוני שכירים ששונאים את הבוס. יש יותר פועלים ושכירים מיזמים ובוסים, ולכן יש סיכוי אלקטורלי לשטות הזו של לגנוב מהעשירים והמצליחים עוד ועוד.
אין קשר בין צדקה ומעשר עני ולקט שכחה ופאה שניתנו כציווי ליחיד, לבין מס. מס נלקח בכוח החוק, אף אחד לא אוהב לשלם אותו. המס ממן אלפי אוכלי חינם בביטוח לאומי ששובתים כל יומיים, ורק פירור ממנו מגיע לעניים. לכנות כסף שרובו מפרנס עצלנים וחציו מפרנס קומבינטורים שהצליחו לשקר לבט"ל "צדקה", זה מגוחך
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:24 |
|
| |
אגב, פייגלין שהוא סופר קפיטליסט סבור שכל יהודי זכאי לנחלה בארץ הקודש ויש לממש זאת בפועל. אז הנה הקפיטליזם לא תמיד חזירי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:49 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  |
אין קשר בין צדקה ומעשר עני ולקט שכחה ופאה שניתנו כציווי ליחיד, לבין מס. מס נלקח בכוח החוק, אף אחד לא אוהב לשלם אותו. המס ממן אלפי אוכלי חינם בביטוח לאומי ששובתים כל יומיים, ורק פירור ממנו מגיע לעניים. לכנות כסף שרובו מפרנס עצלנים וחציו מפרנס קומבינטורים שהצליחו לשקר לבט"ל "צדקה", זה מגוחך |
|
בוודאי שאין קשר, כי אין פשוט שלטון ומשטר בתורה. יש אך ורק חוקה אישית. בכל זאת מעשר זה מיסים לכל דבר לעבדי החברה שהם שבט לוי. אבל אין שוטר שבא לקחת את המיסים רק כל אחד נותן את המעשר ישירות לעובד החברה = שבט לוי.
ולגבי משטר ומיסים: את כל כך בטוחה שאף אדם לא ישלם מיסים ? אבי אבות הקפיטליזם לא חושב כמוך וגם כל אדם נורמלי לא חושב כך ומשלם ועד בית בכיף. כל המושג שלא לשלם מיסים בא אך ורק במשטר משחת ביסוד. אחד מיסודות הקפיטליזם היא להביא למצב שהאדם ישלם את חובותיו לחברה\למשטר בכיף. כלומר הטיעון שלהם היא שהשיטה תביא למצב שהאדם ישלם את חובותיו בכיף כמו בועד בית
לגבי פייגלין:
זה מאוד נכון והוא בכלל אדם הגון ביותר (חוץ מהשריטה שלו לגבי הר הבית), וחבל שאין לו השפעה. בכל אופן זאת כבר לא קפיטליזם. מה שאני אוהב אצלו שהוא ביקורתי כלפי שתי השיטות גם כלפי קפיטליזם וגם כלפי סוציאליזם. הוא המציא את המשפט "סוציאליזם חזירי" כלפי הפנסיה של השופטים שהם (תחזיקי חזק בכיסא ) מעל 80 אלף שקל לחודש.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/11/2014 21:51:06
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:53 |
|
| |
מואדיב,
אין הכלכלה בא"י ככלכלה הגלותית מחוץ לא"י. בא"י תבואה לא אמורה לשמש קודם-כל לא לצרכים של בעל השדה ולא למסחר, אלא למתנות עניים, ואח"כ לתרומות לכהנים ומעשר ללויים. זה היסודות של הכלכלה, בנוסף לשמיטה ויובל.
תוקן על ידי מם80 ב- 16/11/2014 21:57:33
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 22:05 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | מואדיב,אין הכלכלה בא"י ככלכלה הגלותית מחוץ לא"י. בא"י תבואה לא אמורה לשמש קודם-כל לא לצרכים של בעל השדה ולא למסחר, אלא למתנות עניים, ואח"כ לתרומות לכהנים ומעשר ללויים. זה היסודות של הכלכלה, בנוסף לשמיטה ויובל.
תוקן על ידי מם80 ב- 16/11/2014 21:57:33
|
|
אני רוצה לוודא שהבנתי את דבריך:
לדבריך, הכלכלה שעל פי התורה, בארץ ישראל, מבוססת על כך שאנשים מגדלים תבואה, ראשית לטובתם של אנשים אחרים?
אם הבנתי נכונה, שתי שאלות לי:
1. מה המקור שלך לטענה זאת?
2. האם התורה ניתנה לבני אדם או למלאכי השרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 22:36 |
|
| |
אינך יודע מה זה טבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 22:53 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | אינך יודע מה זה טבל?
|
|
אינך יודע כי המתוקן, רב יותר על מה שהופרש ממנו?
אדם עובד כשכיר, מקבל משכורת - אך לא מקבל אותה לפני שמפרישים לו ממנה מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד. האם אמר שאדם עובד ראשית כדי לשלם מסים?
|
|
|
|
|