בית פורומים עצור כאן חושבים

האם קיימת שיטה כלכלית "לפי התורה" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2014 14:33 לינק ישיר 

מ
זה נורא נחמד לקחת את כל תחלואי העולם, שהאשם בהם הוא האדם, ולהפיל אותם על שיטה מסוימת שהיא מקור הרשע, הס"א. לאדם יש צד כוחני, אגואיסטי, שרוצה שיהיה לו ולא אכפת לו מאחרים, ואפילו סדיסטי שנהנה מסבל של אחרים. התורה מצווה אותנו לא להיות כאלה, אבל אין לזה שום קשר לשיטה כלכלית. גם הקפיטליזם, כשיטה כלכלית, אינו קורא להתנהגויות מרושעות. הקפיטליזם אומר שצריכים להיות כמה שפחות חסמים כלכליים, ובזה התועלת של כולם תהיה גדולה יותר. התורה לא אומרת לנו כמעט כלום על חסמים, וכמובן שגם הקפיטליזם מקבל חסמים כאלה.
אינני מנסה לטשטש את הקשר התרבותי-סוציולוגי בין השיטה הכלכלית הקרויה קפיטליזם לבין התנהגויות מרושעות, שזוכות לשם 'קפיטליזם חזירי' (אני יכול להדביק לכל מיני תופעות את השם תורניות חזירית, ובכך להכתים את התורה ח"ו, או סוציאליזם חזירי שכבר הוזכר באשכול; זו דמגוגיה זולה). הקשר הזה הוא לא חלק מהשיטה הכלכלית הקפיטליסטית, ואין ספק שהוא בעייתי. אבל הטענה שכל הבעיות נובעות מהשיטה הכלכלית היא בורות מוחלטת, והיא, כאמור, ניסיון להסיט את האשמה מהאנשים המקולקלים (שלא לומר בוראם) אל איזשו ס"א דמיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 14:52 לינק ישיר 

מם80 כתב:
תלמיד,

נאמר בספר תהלים (לז, כא): לווה רשע ולא ישלם, וצדיק חונן ונותן.

שים-לב, בכלכלה הקפיטליסטית, אם אנשי עסקים לוקחים מהבנקים הלוואות עצומות ונכנסים לחובות, אזי הבנקים מוותרים להם על רוב החובות כדי להצליח אולי לקבל חזרה קצת מהחובות. נמצאנו למדים, שהבנקים חוננים את הרשעים הכי גדולים, והציבור כביכול בלית ברירה נותן לבנקים לנהוג כך. לעומת זאת, על האוברדרפט הכי קטן של האזרח הפשוט, הבנקים לא רק שלא חוננים אותו אלא שגובים על כך ריבית. למה המערכת הכלכלית הקפיטליסטית מתנהלת בצורה כה מעוותת? כי הכלכלה הקפיטליסטית מבוססת על תאוות ממון וכוחנות ממונית.

באותו שוק, חברה קטנה המייצרת מוצרים מעולים, וחברה גדולה המייצרת מוצרים בינוניים, מי מהשתיים תצליח? לדאבוננו בד"כ החברה הגדולה, כי מרוב תאוות ממון, תשתמש בממונה לקנות את החברה הקטנה, או תשתמש בו להקשות על החברה הקטנה, או חלילה תשחד את המערכת הפוליטית או הפיננסית להעדיף אותה.

...

מואדיב,

אמר הנביא ירמיה: כי אני ה' עושה חסד משפט וצדקה בארץ כי באלה חפצתי. פירש המלבי"ם: שע"י גבורתו יעשה משפט לעשוקים וע"י עשרו יעשה חסד וצדקה והוא התכלית המבוקש אצלי.

אני מודה מאד לכבודו על השיעור בתחלואי החברה הקפיטליסטית, כמו גם על השיעור בדברי הנביא.

אודה לכבודו עוד יותר, אם יואיל בכל זאת לענות על השאלות השפוטות שנשאלו אך לפני זמן מועט:

הואיל ולדברי מעכת"ר, הכלכלה שעל פי התורה, בארץ ישראל, מבוססת על כך שאנשים מגדלים תבואה, ראשית לטובתם של אנשים אחרים, אזכיר כי שאלתי, ואשמח לקרוא את תשובת כבודו:

1. מה המקור  לטענה זאת?

2. האם התורה ניתנה לבני אדם או למלאכי השרת? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 15:29 לינק ישיר 

מואדיב,

תורה ניתנה לבני אדם, בינוניים או צדיקים או רשעים, על מנת שיהיו כולם צדיקים. ממידות הצדיקות רחמים ונדיבות. 

לדאבונו דיבורים על אנשים אחרים נובעים מפירוד לבבות, פירוד לבבות נובע משנאת חנם, ושנאת חנם נובעת מאהבת ממון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 15:50 לינק ישיר 

מ"פ
אל תביא ראיות מתקלות גביה. יש המון תקלות בדין תורה.
עשיר הקונה עני - אסור לקנות בכסף? תמהני

לא ראיתי בכל דבריך מאומה זולת אבטחת צדקה מינמלית לנזקקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 15:51 לינק ישיר 

יש,

כל חברה בה אהבת ממון נחשבת למידה טובה איננה חברה מתוקנת. השיטה הקפיטליסטית לא רק שמעודדת אהבת ממון, אלא צמחה בחברה פרוטסטנטית המאלילה ממון. מומלץ לך לצפות בסרט "מר סמית הולך לוושינגטון" מאת פרנק קפרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 15:56 לינק ישיר 

אני לא מבין איך למואדיב יש סבלנות אליך. כנראה שיש לי ממי ללמוד מידות.
מדי פעם יש לי הבלחה של סבלנות לנסות להבין אותך או להסביר לך דברים שאינך יודע, אבל באופן קבוע אני נתקל בקיר אטום. ממש מייאש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 15:56 לינק ישיר 

מ
האלטרנטיבות יותר טובות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:02 לינק ישיר 

יש3 כתב:
מ
זה נורא נחמד לקחת את כל תחלואי העולם, שהאשם בהם הוא האדם, ולהפיל אותם על שיטה מסוימת שהיא מקור הרשע, הס"א. לאדם יש צד כוחני, אגואיסטי, שרוצה שיהיה לו ולא אכפת לו מאחרים, ואפילו סדיסטי שנהנה מסבל של אחרים. התורה מצווה אותנו לא להיות כאלה, אבל אין לזה שום קשר לשיטה כלכלית. גם הקפיטליזם, כשיטה כלכלית, אינו קורא להתנהגויות מרושעות. הקפיטליזם אומר שצריכים להיות כמה שפחות חסמים כלכליים, ובזה התועלת של כולם תהיה גדולה יותר. התורה לא אומרת לנו כמעט כלום על חסמים, וכמובן שגם הקפיטליזם מקבל חסמים כאלה.
אינני מנסה לטשטש את הקשר התרבותי-סוציולוגי בין השיטה הכלכלית הקרויה קפיטליזם לבין התנהגויות מרושעות, שזוכות לשם 'קפיטליזם חזירי' (אני יכול להדביק לכל מיני תופעות את השם תורניות חזירית, ובכך להכתים את התורה ח"ו, או סוציאליזם חזירי שכבר הוזכר באשכול; זו דמגוגיה זולה). הקשר הזה הוא לא חלק מהשיטה הכלכלית הקפיטליסטית, ואין ספק שהוא בעייתי. אבל הטענה שכל הבעיות נובעות מהשיטה הכלכלית היא בורות מוחלטת, והיא, כאמור, ניסיון להסיט את האשמה מהאנשים המקולקלים (שלא לומר בוראם) אל איזשו ס"א דמיוני.

והיות שיש באדם צד כוחני ולכן אסור לאדם להיות תלוי באחרים, ולכן מחלקים את הארצות ואת הארצות למשפחות ולפרטים.
זה שאתה תאמר שאין לזה קשר לכלכלה זה רק מראה את חוסר הבינה שלך ומשום כך חוסר ההבנה שלך.
אין כלכלה בלי הטבע ובכל זאת אחרי שהתורה נותנת לכל אחד את הטבע, גם אז התורה אומרת שאין קניין אבסולוטית ואתה חייב לתת מתנות עניים ומעשר לעבדי החברה. זה כלכלת התורה ואני לא מבין כמה פעמים צריכים להסביר דבר פשוט כזה  

הקפיטליזם מצד שני שוללת מראש את הטבע מכל פרט (אסור לו לאגור מים על פי החוק) וגם רוצים לבטל את הירושה. 
החסמים שאתה מדבר הוא לגבי לקנות את כל ארץ ישראל לאיש פרטי כי הוא מקדש את הקניין הפרטי.
אז להפך התורה נותנת חסמים ואמרת שאי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות. זה החסם של התורה.
אני לא מכיר שום חסם של הקפיטל רק לגבי לשלול מכל פרט את הטבע = מקל בשביל הצמיחה = הגזר.
אז מילא שהצמיחה מחולקת לכולם בשווה הרי אתה כופה על כולם להיות במשחק ולשם כך אתה שולל מכולם את הטבע, אז אייך זה שאתה לא מחלק את הצמיחה ? (אז חוץ ממה שאי אפשר לסמוך על משטר ולכן לעולם לא תהיה חלוקה שווה של הצמיחה ראה קומוניזם) אתה פשוט לא יכול לשלול את הטבע מכל פרט ולטעון שזה טוב ? למי זה טוב ? לטייקון או לאדם שהוא ואשתו צריכים לעבוד (בזמן שלעולם לא היו צריכים שני בני זוג לפרנס את המשפחה) ואין להם דיור ומים ולחם ?

גם היד הנעלמת (זה שאמור לדאוג לטוב לכוווווווולם ) שבנוי על ההנחה שהאדם רציונלי ?! הוכח מדעית שהאדם ברובו לא רציונלי !!
כך שכל מי שמדבר על שבסוף כל סוף זה טוב לכולם, פשוט מוכיח שהוא שכח להתפלל באתה חנן לאדם דעת.

לסיכום:

התורה: נותנת לכל פרט את הטבע. ולכן הוא לא תלוי באף אחד = בן חורין  

הקפיטל:
שולל מראש את הטבע מכל פרט (ורוצה גם לבטל את הירושה מאותו סיבה), אסור לו אפי' לאגור מים ומי גשם.
ככה כל אחד הוא עבד לצמיחה לכוווווווווווולם.

התורה: נותנת לאדם חופש בחירה לעמל לצמיחה שלו וחופש להשתתף בחלוקת העבודה.

הקפיטל: כופה על כווווווווווולם להיות עבד לצמיחה לכווווווווולם. משום מה המדינה הקפיטליסטית שלנו היא האי שוויונית מכל מדינות OECD

בתורה: אף אדם לא תלוי באחרים
בקפיטל: אני תלוי באליל הכסף ולבנקים (כלומר אפי' בכסף אסור היום לסחור רק דרך הבנקים= איסור לסחור במזומנים) בשיתוף פעולה עיוור של המשטר לטובת הבנקים הפרטיים

אני לא מבין אייך האדם יכול לכתוב את הדברים שכתבת. אתה מדבר על קפיטליזם כאילו היא החברה שלך ודיברת איתה וענה לך מה מחשבותיה והיא ממש שכנע אותך שהיא לא רשעית עד כדי כך ואפי' התורה לא טובה כמוני הרי אני יכול להראות שהתורה חזירית (כן כן כמובן ח"ו.)
בקיצור אתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם ועדיף היה שתשתוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:06 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
מ"פ
 יש המון תקלות בדין תורה.

למשל איזה ??   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:14 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

כשהעולם כולו בונה מגדל בבל, אין במציאות אלטרנטיבות לשגעונו.
אזי עלינו כיהודים ללמוד תורה ולמצוא דרכים ישרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:21 לינק ישיר 

מקס
כתבת כרגיל המון שטויות. מה שכן, כמובן שחלוקה נחלות לכולם היא שיטה כלכלית - איך אתה מעלה על דעתך שמישהו יחשוב אחרת? לך יש שיטה כלכלית - לזה אני מסכים. השאלה מה הקשר בינה לבין התורה (ומה הקשר בכלל בין דת מקסמן לתורה), והאם היא טובה. לא ברור לי למה אתה חושב שחלוקת קרקעות חשובה כל כך בימינו (אני לא אומר שאין לקרקע חשיבות, אבל חשיבותה פחותה בהרבה ממה שהיה בימי התורה, אא"כ אתה רוצה לחזור לכלכלה אגררית, כמו שעולה מדבריך על כך שצמיחה היא צמיחה של תבואה).
איסור אגירת מים הוא ממש לא קפיטליסטי, וכך גם ביטול הירושה (אני מניח שכך אתה קורא לרעיון של מס ירושה 'ביטול הירושה', אבל אולי אני טועה שהרי מס אינו ביטול, ואולי מדובר בהזיה אחרת שלך; בכל אופן בד"כ בעלי ההון דווקא מתנגדים למס ירושה, ומי שבעד זה הוא השמאל הכלכלי).
המשפט האחרון שלך, טוב היה לו היית מפנה אותו כלפי עצמך.

תוקן על ידי יש3 ב- 17/11/2014 16:33:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:30 לינק ישיר 

אין דבר כזה שיטה כלכלית לפי התורה, אבל אפשר לבחון שיטות והיחס של התורה אליהן, השיטה הקומוניסטית (מה שנעשה ממנה, לא האידאל) אינה לפי התורה, ה' ברא עניים ועשירים, בגדול, שיטת השוק החופשי  מתאימה יותר לתורה, אבל יש נושאים כמו מקח טעות, שתות, איסור ריבית, שהחוק אינו לפי התורה בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:30 לינק ישיר 

maxmen כתב:

...

לסיכום:

תמהני איזו תורה חדשה בדית לך מלבך.

התורה נותנת לכל פרט את הטבע?

כהנים ולוויים, יש להם חלק בטבע?  נשים קיבלו נחלה?  גרים יש להם חלק בטבע?  לגויים?

בשולי הדברים אגלה לך רז, שכנראה נשמט מבינתך הפלאית: 
בעלות על קרקע, לא הופכת אדם ל"לא תלוי באף אחד", או לבן חורין. אדם יכול להיות בעלים של חלקת קרקע - ולא לדעת איך להתפרנס ממנה, או לא להיות מסוגל להתפרנס ממנה משום שהיא קטנה מדי, טרשית מדי, צחיחה מדי, וכן הלאה.

החלק היחיד של הטבע שבעלות עליו יכולה להיות מפתח לעצמאות כלכלית, הוא כנראה החלק שממנו קודחים באר נפט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:36 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

...

לסיכום:

תמהני איזו תורה חדשה בדית לך מלבך.

התורה נותנת לכל פרט את הטבע?

כהנים ולוויים, יש להם חלק בטבע?  נשים קיבלו נחלה?  גרים יש להם חלק בטבע?  לגויים?

בשולי הדברים אגלה לך רז, שכנראה נשמט מבינתך הפלאית: 
בעלות על קרקע, לא הופכת אדם ל"לא תלוי באף אחד", או לבן חורין. אדם יכול להיות בעלים של חלקת קרקע - ולא לדעת איך להתפרנס ממנה, או לא להיות מסוגל להתפרנס ממנה משום שהיא קטנה מדי, טרשית מדי, צחיחה מדי, וכן הלאה.

החלק היחיד של הטבע שבעלות עליו יכולה להיות מפתח לעצמאות כלכלית, הוא כנראה החלק שממנו קודחים באר נפט...

תלמד את יחזקאל ותראה שגם כהנים מקבלים את הטבע וגם גר = גויים ואפי' ממזר. ונשים מקבלים סידור מלא לפני הנישואין מנחלת אביהם ואחרי הנישואין בנחלת בעליהם.

אתה יודע  מה ? אתה שקרן שחוזר על שקר כל פעם מחדש. כמה פעמים שאלת את אותו שלאה ועניתי לך, אייך אתה מסוגל לחזור על השאלה הזה שוב ושוב ??? כאילו מישהו יראה רק את השאלה שלך בלי התשובה שלי ??? אני לא מבין מה בראש שלך ? זה מדור פרסום כאן ???

לגבי מה לעשות עם הקרקע.
שיש שוק חופשי אז כל מי שיציע לו יעוץ או רווח טוב אז הוא ימסור את הקרקע ושניהם ירווחו.
שהקפיטל מדבר על הון, הנה לך הון.

תוקן על ידי maxmen ב- 17/11/2014 16:47:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 16:40 לינק ישיר 

maxmen כתב:

שהקפיטל מדבר על הון, הנה לך הון.

מישהו יכול להסביר או לתרגם לי את המשפט?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם קיימת שיטה כלכלית "לפי התורה" ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.