|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:44 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | מקס כתבת כרגיל המון שטויות. מה שכן, כמובן שחלוקה נחלות לכולם היא שיטה כלכלית - איך אתה מעלה על דעתך שמישהו יחשוב אחרת? לך יש שיטה כלכלית - לזה אני מסכים. השאלה מה הקשר בינה לבין התורה (ומה הקשר בכלל בין דת מקסמן לתורה), והאם היא טובה. לא ברור לי למה אתה חושב שחלוקת קרקעות חשובה כל כך בימינו (אני לא אומר שאין לקרקע חשיבות, אבל חשיבותה פחותה בהרבה ממה שהיה בימי התורה, אא"כ אתה רוצה לחזור לכלכלה אגררית, כמו שעולה מדבריך על כך שצמיחה היא צמיחה של תבואה). איסור אגירת מים הוא ממש לא קפיטליסטי, וכך גם ביטול הירושה (אני מניח שכך אתה קורא לרעיון של מס ירושה 'ביטול הירושה', אבל אולי אני טועה שהרי מס אינו ביטול, ואולי מדובר בהזיה אחרת שלך; בכל אופן בד"כ בעלי ההון דווקא מתנגדים למס ירושה, ומי שבעד זה הוא השמאל הכלכלי). המשפט האחרון שלך, טוב היה לו היית מפנה אותו כלפי עצמך.
|
|
שאתה חוזר על המשפטים כמו "הון מביא צמיחה" אז החלק הראשוני של ההון היא הקרקע\הטבע. אין הבדל בין זמן התורה להיום בעניין זה.
לגבי איסור לאגור מים: זה עובדה. מה פירוש זה לא קפיטליסטית ? זה כן כי קידוש הקניינים מביא את המציאות הזאת. האדם פרטי קנה את המים ואתה משלם לו.
לגבי ירושה: מילטון פרימן הבין את הבעיה בלכפות על כולם שלילת הטבע כמקל שמביא את הגזר. הרי יוצא שמי שנולד אצל עשיר אין לו מקל כי יש לו ירושה. ולכן הוא מציע לבטל לגמרי את הירושה.
לא מעניין אותי שמאל וימין. בתורה אין שמאל וימין. יש חירות האדם עם הטבע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:47 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ...לסיכום:התורה: נותנת לכל פרט את הטבע. ולכן הוא לא תלוי באף אחד = בן חורין תמהני איזו תורה חדשה בדית לך מלבך.התורה נותנת לכל פרט את הטבע?כהנים ולוויים, יש להם חלק בטבע? נשים קיבלו נחלה? גרים יש להם חלק בטבע? לגויים?בשולי הדברים אגלה לך רז, שכנראה נשמט מבינתך הפלאית: בעלות על קרקע, לא הופכת אדם ל"לא תלוי באף אחד", או לבן חורין. אדם יכול להיות בעלים של חלקת קרקע - ולא לדעת איך להתפרנס ממנה, או לא להיות מסוגל להתפרנס ממנה משום שהיא קטנה מדי, טרשית מדי, צחיחה מדי, וכן הלאה.החלק היחיד של הטבע שבעלות עליו יכולה להיות מפתח לעצמאות כלכלית, הוא כנראה החלק שממנו קודחים באר נפט...תלמד את יחזקאל ותראה שגם כהנים מקבלים את הטבע וגם גר = גויים ואפי' ממזר. אתה יודע מה ? אתה שקרן שחוזר על שקר כל פעם מחדש. כמה פעמים שאלת את אותו שלאה ועניתי לך, אייך אתה מסוגל לחזור על השאלה הזה שוב ושוב ??? כאילו מישהו יראה רק את השאלה שלך בלי התשובה שלי ??? אני לא מבין מה בראש שלך ? זה מדור פרסום כאן ???לגבי מה לעשות עם הקרקע.שיש שוק חופשי אז כל מי שיציע לו יעוץ או רווח טוב אז הוא ימסור את הקרקע ושניהם ירווחו.שהקפיטל מדבר על הון, הנה לך הון.
תוקן על ידי maxmen ב- 17/11/2014 16:37:08 |
|
מקס מקסמן היקר מפנינים ומפז,
זה שתקרא לי שקרן, לא יהפוך אותך לרהוט, ליודע משהו, או לצודק.
אמנם זה מספק הרבה רעש רקע, אבל אתה יודע - יש מי שנוחלים נחלה, ויש מי שלא.
אתה טוען שלכל פרט התורה מבטיחה חלק מהטבע - אל תתחמק, והבא לכאן את המקור שלך.
נכון לעכשיו, המקור היחיד לטענה זו, הוא החיבור הידוע 'משנתו של מקסמן', אבל כבר קבעו קדמונים שזו אינה משנה.
אנא ממך, במקום לצווח כעגור, הבא סימוכין לטענותיך המופלאות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:48 |
|
| |
מקס, לא הבנתי את רוב המשפטים שכתבת. אולי זה הזמן להמליץ לך על קורס בכתיבה. מה שכן כנראה הצלחתי להבין הוא שאתה כנראה חושב שגם הימין וגם השמאל הם קפיטליזם. או שמא כל דבר שאיננו התורה הוא קפיטליזם? אולי כדאי שתבחין קצת בין דברים שונים, ואז תדע להאשים כל אחד באשמתו הוא.
תוקן על ידי יש3 ב- 17/11/2014 16:49:12
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:50 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | ...החלק היחיד של הטבע שבעלות עליו יכולה להיות מפתח לעצמאות כלכלית, הוא כנראה החלק שממנו קודחים באר נפט...
|
|
טעות גדולה. נפט זה כסף מזומן שנגמר. מתי תבינו שצמיחה היא עמל אנושי ולא נפט ולא כסף ולא הון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:52 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
מקס מקסמן היקר מפנינים ומפז, זה שתקרא לי שקרן, לא יהפוך אותך לרהוט, ליודע משהו, או לצודק. אמנם זה מספק הרבה רעש רקע, אבל אתה יודע - יש מי שנוחלים נחלה, ויש מי שלא. אתה טוען שלכל פרט התורה מבטיחה חלק מהטבע - אל תתחמק, והבא לכאן את המקור שלך. נכון לעכשיו, המקור היחיד לטענה זו, הוא החיבור הידוע 'משנתו של מקסמן', אבל כבר קבעו קדמונים שזו אינה משנה. אנא ממך, במקום לצווח כעגור, הבא סימוכין לטענותיך המופלאות.
|
|
תלמד את יחזקאל בבקשה, לא צטטי לך אלף פעם את הפסוקים ביחזקאל.
אני שוב שואל האם כאן מדור פירסומי. כי אם כן אני רוצה חלק
תוקן על ידי maxmen ב- 17/11/2014 16:53:13
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:54 |
|
| |
תלמידתלמיד,
מדוע יש עניים ועשירים והאם זה המצב הרצוי?
יש עניים ועשירים על מנת שהעשירים יחלקו מממונם לצדקה ויפרנסו עניים. אדרבא במדינות בהן פערים בין עשירים לעניים הולכים וגדלים, משמע שהעשירים אינם מכלכלים את העניים כראוי, ומאז ומעולם שיטות כלכליות כאלה מביאות לפשיטת רגל של הציבור כולו.
מכל מקום, המצב הרצוי הינו שבני ישראל לא יזדקקו זה לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:55 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | מקס, לא הבנתי את רוב המשפטים שכתבת. אולי זה הזמן להמליץ לך על קורס בכתיבה. מה שכן כנראה הצלחתי להבין הוא שאתה כנראה חושב שגם הימין וגם השמאל הם קפיטליזם. או שמא כל דבר שאיננו התורה הוא קפיטליזם? אולי כדאי שתבחין קצת בין דברים שונים, ואז תדע להאשים כל אחד באשמתו הוא.
|
|
זה שאתה לא מבין כלום זה לא חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 16:58 |
|
| |
.
רק הערה, לטובת הקוראים התמימים שאינם מבינים מהו קפיטליזם:
האיסור, בחוק הישראלי, לקדוח באר מים בחצר הפרטית ללא רשיון, או לאגור מים, נובע מהגישה שהמים הם משאב ציבורי - ולכן רק לציבור מותר לאגור, וכו'.
מדובר כאן בדיוק על ההיפך מקפיטליזם. הקפיטליזם מקדש את הבעלות הפרטית על אמצעי הייצור, התפיסות המנוגדות דורשות כי תהיה בעלות ציבורית = של המדינה על אותם האמצעים.
הקביעה, בחוק המים, המגבילה את יכולתו של הפרט לייצר או לאגור מי שתיה, נובעת מההתייחסות אליהם כאל משאב חיוני, שיש להותיר את השליטה בו בידי המדינה.
אכן, חלק מהמורשת הסוציאליסטית של המדינה. בדיוק ההיפך מקפיטליזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:00 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | . מקס מקסמן היקר מפנינים ומפז,זה שתקרא לי שקרן, לא יהפוך אותך לרהוט, ליודע משהו, או לצודק.אמנם זה מספק הרבה רעש רקע, אבל אתה יודע - יש מי שנוחלים נחלה, ויש מי שלא.אתה טוען שלכל פרט התורה מבטיחה חלק מהטבע - אל תתחמק, והבא לכאן את המקור שלך.נכון לעכשיו, המקור היחיד לטענה זו, הוא החיבור הידוע 'משנתו של מקסמן', אבל כבר קבעו קדמונים שזו אינה משנה.אנא ממך, במקום לצווח כעגור, הבא סימוכין לטענותיך המופלאות.תלמד את יחזקאל בבקשה, לא צטטי לך אלף פעם את הפסוקים ביחזקאל.אני שוב שואל האם כאן מדור פירסומי. כי אם כן אני רוצה חלק
תוקן על ידי maxmen ב- 17/11/2014 16:53:13 |
|
אז זהו. שכתוב שם דברים אחרים, לגמרי לא מה שאתה טוען.
אבל אתה יכול להמשיך ולזרות חול, ולכפות את דבריך על התורה, על הנביאים...
לגבי החלק שאתה רוצה, כבר סיכמנו. הוא נכלל בסל הבריאות.
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:07 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
רק הערה, לטובת הקוראים התמימים שאינם מבינים מהו קפיטליזם:
האיסור, בחוק הישראלי, לקדוח באר מים בחצר הפרטית ללא רשיון, או לאגור מים, נובע מהגישה שהמים הם משאב ציבורי - ולכן רק לציבור מותר לאגור, וכו'.
מדובר כאן בדיוק על ההיפך מקפיטליזם. הקפיטליזם מקדש את הבעלות הפרטית על אמצעי הייצור, התפיסות המנוגדות דורשות כי תהיה בעלות ציבורית = של המדינה על אותם האמצעים.
הקביעה, בחוק המים, המגבילה את יכולתו של הפרט לייצר או לאגור מי שתיה, נובעת מההתייחסות אליהם כאל משאב חיוני, שיש להותיר את השליטה בו בידי המדינה.
אכן, חלק מהמורשת הסוציאליסטית של המדינה. בדיוק ההיפך מקפיטליזם.
|
|
1, מה זה משנה מי ומה. משנה המציאות שהיא שאין לפרט אפי' מים ואסור לו לאגור מים על פי החוק ולא רק לקדוח, פשוט אסור לו לאגור את המי הגשם שיורד מגג הבית שלו. 2, המציאות היא גם, שמכרו את המים לתאגיד פרטי וזה החלק של הקפיטל. כלומר הקפיטל מנצל את החוק הסוציאלי לטובתו. הסוציאל כביכול רצה שהמים תהיה בשליטת הציבור = ישות דמיונית. והקפיטל פשוט קנה את זה מהישות הדמיוני. מה שנשאר שאנשים אמתיים אין להם מים ואסור להם לאגור אותו.
אז מה עוזר כל סיפורי ההיסטוריה כאן ??
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:16 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | . מה שנשאר שאנשים אמתיים אין להם מים ואסור להם לאגור אותו.
|
|
לי דווקא יש מים. מעולם לא היה לי מחסור בבית במים. כשאני רוצה לשתות אני מוציא מהברז, בשירותים, ראו זה פלא - אני מושך בידית והמים יורדים. אני מאמין ומקווה שזה כך גם אצל שאר חברי הפורום. כל חודשיים מגיע אליי חשבון מים מצומצם מאוד שלא קשה לשלם. אני מעדיף את המצב הנוכחי ממצב בו אצטרך לאגור מים בחורף ולשמור אותם כך שיספיקו לי לכל הקיץ. אין שום סיכוי שאצליח לאגור מספיק.
אגב, מקס, אם אתה מאוד רוצה מסתבר שאתה יכול לאגור מי גשמים, וכנראה אף אחד לא יכול לבוא אליך בתלונות (אף שזה לא חוקי). מישהו סיפר לי שסבא שלו עושה את זה בלי שום בעיה. מעניין אם אחרי שאמרתי לך זאת תתחיל לאגור, או שתמשיך במציאות הנוחה שהיד הנעלמה מביאה לך את המים לברז.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:23 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | . מה שנשאר שאנשים אמתיים אין להם מים ואסור להם לאגור אותו.
לי דווקא יש מים. מעולם לא היה לי מחסור בבית במים. כשאני רוצה לשתות אני מוציא מהברז, בשירותים, ראו זה פלא - אני מושך בידית והמים יורדים. אני מאמין ומקווה שזה כך גם אצל שאר חברי הפורום. כל חודשיים מגיע אליי חשבון מים מצומצם מאוד שלא קשה לשלם. אני מעדיף את המצב הנוכחי ממצב בו אצטרך לאגור מים בחורף ולשמור אותם כך שיספיקו לי לכל הקיץ. אין שום סיכוי שאצליח לאגור מספיק.
אגב, מקס, אם אתה מאוד רוצה מסתבר שאתה יכול לאגור מי גשמים, וכנראה אף אחד לא יכול לבוא אליך בתלונות (אף שזה לא חוקי). מישהו סיפר לי שסבא שלו עושה את זה בלי שום בעיה. מעניין אם אחרי שאמרתי לך זאת תתחיל לאגור, או שתמשיך במציאות הנוחה שהיד הנעלמה מביאה לך את המים לברז. |
|
זה כלל לא משנה כל מה שאמרת עכשיו. 1, אפי' שזה טוב לך, אתה לא יכול לכפות על כולם. 2, מאז שהוא של תאגיד פרטי המים עלו במאות האחוזים מה שאין כן בחלוקת המים יש רק לשלם את השירות. 3, אנחנו פשוט שוכחים למה משלמים ארנונה.
חז"ל אומרים שהזקנים המביא את המים לכל שבט, האם יעלה על הדעת שהזקנים עשו זאת בעצמם ?? רק הם רוצים לומר את זה בדיוק שיש חלוקת מים אז נשלם בקושי רק את השירות. אבל שהצעירים מנהלים לנו את המים, אז נשלם ביוקר על המים ולמה ? כי למה לא ? הוא מחזיק אותך בגרון !!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:24 |
|
| |
אגב, המים שמגיעים אלי לברז, מגיעים על ידי חברת מקורות, שהיא חברה ממשלתית. כלומר היא חלק מהגוף הדמיוני והסוציאל לא מכר אותה לקפיטל (אני מקווה שאני משתמש בשפת מקסמן בצורה נכונה, אבל אני צריך עוד ללמוד).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:28 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | | אגב, המים שמגיעים אלי לברז, מגיעים על ידי חברת מקורות, שהיא חברה ממשלתית. כלומר היא חלק מהגוף הדמיוני והסוציאל לא מכר אותה לקפיטל (אני מקווה שאני משתמש בשפת מקסמן בצורה נכונה, אבל אני צריך עוד ללמוד). |
|
תגיד, גם המדינה עצמה היא חברה בע"מ ??? מקורות היא חברה לכל דבר שהיא בבעלות המדינה ואז מה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 17:35 |
|
| |
מקס,
ראיה לדבריך:
פעם רבי יוסף זונדל סלנט התהלך בלילה ברחוב והיה חשוך ואשה חשבה בטעות שהוא הפועל המביא מים מהבאר. היא הורתה לו להביא לה מים מהבאר. רבי יוסף זונדל סלנט הלך לבאר, שאב דלי מים, והביא אותו לאשה. כשהניח דלי המים בפתח ביתה של האשה, היא רצתה לשלם לו שכרו ושמה לב שזה רבי יוסף זונדל סלנט ונבהלה. אז רבי יוסף זונדל סלנט הודה לה ואמר שאיננה חייבת לו כלום כי זיכתה אותו במצוות.
תוקן על ידי מם80 ב- 17/11/2014 17:38:58
|
|
|
|
|