| נשלח ב-15/11/2014 18:38 |
|
| |
התורה מתייחסת לליצני הדור ?
בפרשת תולדות כותב רש''י לפי שליצני הדור היו אומרים מאבימלך נתעברה שרה
לפיכך צר קלסתר פניו דומה לאברהם שיראו שהוא בנו
האם אנו חייבים תשובות לליצני הדור ?
רואים מכאן שאי אפשר לבטל אותם לגמרי .
ולפי כמות ליצני הדור שבזמנינו היו צריכים להגדיל את התורה בעוד המון פרשיות
איך זה היה נראה לדעתכם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 19:02 |
|
| |
ומהו חילול ה', אם לא בפני ליצני הדור? הרי הצדיקים ידונו אותו לכף זכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 19:33 |
|
| |
התורה מתייחסת לליצני הדור ?
לא . ליצני הדור מתייחסים לתורה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 19:48 |
|
| |
אייזין, אכן מגדילים את התורה, לבקשתך..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 19:53 |
|
| |
בתורה הרי זה לא כתוב. זו פרשנותו היפה של רש"י, ולכן לא אלוקים ו לא התורה מתחשבים בליצני הדור. רש"י כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 20:08 |
|
| |
ירוחם, רש"י מתייחס לכפילות הלשון, כך שהוא מייחס זאת לתורה. לדעתי במקרה הזה התורה הייתה חייבת להתייחס, כי כל קורא אפילו בדורנו היה שם לב לסמיכות המקרים וטוען שאין נס אלא ממזר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:17 |
|
| |
דווקא אני שמעתי פירוש, שליצני הדור טענו שהואיל ואברהם הוא איש חסד, ויצחק הוא איש דין, לא ייתכן שיצא דין מחסד. ולכן לא ייתכן שיצחק הוא בנו של אברהם
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:30 |
|
| |
נחמד למראה כפי שציין אליקים- יצחק היה היפוכו הגמור של אברהם בכל התנהלויותיו.. היתה אפשרות שגדולי הדור היו אומרים איך זה אפשרי . אז התורה מדייקת ומדגישה אין כל טעות. אברהם הוליד את יצחק.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:51 |
|
| |
ירוחם אתה טוען שאין הוכחה מהיתור כי יכולה להיות סיבה אחרת. קיבלתי. עם זאת אני עדיין חש שיש בטיעון השני שלי אמת, זה מתחזק כששמים לב שעל אומות אחרות התורה דואגת לספר דברים לגנותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:12 |
|
| |
נחמד לא פסלתי את הטעון. כל טעון ופרוש נכון ,יבורך, טענתי כנגד ההקשר בין אלוקים והתורה לפרוש. אגב רש"י מדבר על ליצני הדור. ולא על אומות העולם. כל הסיפור הזה על אבימלך ושרה. עיתויה לא נראת לי. הרי אין מוקדם ומאוחר בתורה, איך יכול להיות שאשה בת90- שחדל להיות לה אורח כנשים. והיא מודה שהיתה בלויה.- איך אפשר לדמיין את אבימלך חושק בה, שכנראה עמדו לרשותו צעירות יותר. אני מבין כי הסיפור היה אי שם לפני הרבה זמן. וכך הקשר של הליצנים לא לענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:21 |
|
| |
גם אני תהיתי איך בדיוק חשקו בה, אבל בכל מקרה היא הייתה בת 65 לפני הפעם הראשונה. אלא אם כן אתה מקבל את התארוך של סדר עולם רבה וטוען שהפעם הראשונה שאברהם הגיע לארץ ישראל הייתה בגיל צעיר בהרבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:29 |
|
| |
נחמד יצחק נולד ששרה היתה בת 91.
בראשית פרק יז (יז) וַיִּפֹּל אַבְרָהָם עַל פָּנָיו וַיִּצְחָק וַיֹּאמֶר בְּלִבּוֹ הַלְּבֶן מֵאָה שָׁנָה יִוָּלֵד וְאִם שָׂרָה הֲבַת תִּשְׁעִים שָׁנָה תֵּלֵד:
זאת אומרת שאז התלוצצו הליצנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | נחמד לא פסלתי את הטעון. כל טעון ופרוש נכון ,יבורך, טענתי כנגד ההקשר בין אלוקים והתורה לפרוש. אגב רש"י מדבר על ליצני הדור. ולא על אומות העולם. כל הסיפור הזה על אבימלך ושרה. עיתויה לא נראת לי. הרי אין מוקדם ומאוחר בתורה, איך יכול להיות שאשה בת90- שחדל להיות לה אורח כנשים. והיא מודה שהיתה בלויה.- איך אפשר לדמיין את אבימלך חושק בה, שכנראה עמדו לרשותו צעירות יותר. אני מבין כי הסיפור היה אי שם לפני הרבה זמן. וכך הקשר של הליצנים לא לענין. |
|
אשה חרדית זקנה עדיפה על גויה משוקצת צעירה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:49 |
|
| |
אינני מבין את כוונתך. אם בגיל 70 לערך פרעה ואבימלך חשקו בה, אז כנראה שדרשת חז"ל בת ק' כבת כ' לנוי נכונה. אם כן אין סיבה לומר מוקדם ומאוחר, וסביר שאכן פחות משנה לאחר המקרה עם אבימלך נפקדה שרה, מה שנותן פתחון פה לליצנים. אגב כוונתי באומות האחרות, שעל עמון ומואב (ולדרשות רז"ל גם על שעיר) התורה מספרת שמוצאם מממזרים. ולכן סביר להניח שהתורה תשלול כל פתחון פה כזה על עם ישראל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:49 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | דווקא אני שמעתי פירוש, שליצני הדור טענו שהואיל ואברהם הוא איש חסד, ויצחק הוא איש דין, לא ייתכן שיצא דין מחסד. ולכן לא ייתכן שיצחק הוא בנו של אברהם |
|
ואבימלך היה איש דין?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 14:16 |
|
| |
יש גם בזמננו הרבה נשים שנחשבות כיפות מאד, גם אחרי גיל 70, מהן שחקניות מפורסמות כמובן שאי אפשר לשפוט את הסיפור בהתעלם מהמרכיב המרכזי הטוען שאורך חיים נורמלי יכל להגיע ל140 שנים ויותר, כך שהזקנה כנראה עדיין לא קפצה בגיל 70 ו80. מי שמכחיש את הכל יכחיש, אבל מי שבא לנתח את הסיפור צריך להתחשב בכל מרכיביו.
|
|
|
|
|