בית פורומים עצור כאן חושבים

התורה מתייחסת לליצני הדור ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2014 14:29 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
דווקא אני שמעתי פירוש, שליצני הדור טענו שהואיל ואברהם הוא איש חסד, ויצחק הוא איש דין, לא ייתכן שיצא דין מחסד. ולכן לא ייתכן שיצחק הוא בנו של אברהם

ואבימלך היה איש דין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 14:59 לינק ישיר 

בעל

האדם שממנו שמעתי את הפירוש (רב, לצורך העניין), אמר גם איזה פשט על הברית של אברהם ואבימלך - והשאלה המתבקשת שאלתי אותו - האם גם אבימלך ידע את אותם רזים הטמונים בברית - כפי שהשתמע מדבריו - ותשובתו - אינני זוכר מילולית - אבל עניינית - וכי אבימלך היה אדם פשוט? א. התורה הזכירתו, ב. הוא מהדורות הקדמונים ג. אברהם עשה איתו ברית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 15:32 לינק ישיר 

אליקים
שיגיד יותר טוב, הוא זכה לנבואה.

האם לדעתנו איש שלוקח נשים ראוי לנבואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 15:37 לינק ישיר 

האם דוד המלך היה ראוי לנבואה?

האם העם האמין בלי סיבה בנבואותיהם של אחאב בן קוליה וצדקיהו בן מעשיה (ירמיה כט)?

אבימלך גם זכה להשגחה פרטית מיוחדת - "גם אנכי ידעתי כי בתם לבבך עשית זאת ואחשוך גם אנכי אותך מחטו לי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 16:06 לינק ישיר 

רש''י מפרש שאבימלך היה מגדולי הדור

משתה גדול - שגדולי הדור מסובין בה שם ועבר ואבימלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 19:43 לינק ישיר 

לא צריך להיות כזה ליצן, כדי להגיע למסקנה הרכילותית הבאה:
שרה לא נפקדה בבן מאברהם במשך עשרות שנות נישואין. היא נמצאת לילה אחד עם אבימלך (והמון העם לא יודע מה קרה שם), ואחרי לילה זה היא הרה. אז מי האבא?
לפני בדיקות ה-DNA יש דרך אחת לענות על השאלה: האבא הוא זה שדומה לתינוק.
אגב, ליצני הדור הם לא רק באותו דור. לאורך כל הדורות היו ויהיו ליצנים שיקראו את פרשת וירא, ויתלוצצו בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 19:52 לינק ישיר 

שרה אכן אומרת

וַתֹּאמֶר שָׂרָה צְחֹק עָשָׂה לִי אֱלֹהִים כָּל הַשֹּׁמֵעַ יִצְחַק לִי:

הדגש שלה על ליצנים השומעים. כי מי שראה את יצחק לא צחק, כי הוא ראה את הדמיון.

אני כותב כווארט- למרות שהקושי שהעלתי בעינה עומדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 20:08 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
דווקא אני שמעתי פירוש, שליצני הדור טענו שהואיל ואברהם הוא איש חסד, ויצחק הוא איש דין, לא ייתכן שיצא דין מחסד. ולכן לא ייתכן שיצחק הוא בנו של אברהם
לכאלה ליצנים התורה צריכה להתייחס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 20:17 לינק ישיר 

לגבי גיל שרה - בסיפור הקודם נאמר ואברהם ושרה זקנים, באים בימים. חדל להיות לשרה אורח כנשים. ותצחק שרה בקרבה לאמור: אחרי בלותי היתה לי עדנה.
אבל מה שחשבתי הוא כזה: שרה היתה בת 90 ולא היה כל סיכוי שתלד או שתאנס. הנס שעשה ה' לא היה שישישה תלד אלא ששרה חזרה להיות צעירה. וכך חזרו סיכויי הלידה וסיכוני האונס. וכן הם דברי חז''ל  לגבי יוכבד נתעדן הבשר נתפשטו הקמטין וחזר היופי למקומו. (ב''ב קכ.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 20:31 לינק ישיר 

ושמא . הנס שעשה ה' הוא שברא פתאים שמתעמקים ומאמינים בהבלים אלו . שנא' פתי יאמין לכל דבר לחתול ולעכבר (משלי יד טו) . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 20:35 לינק ישיר 

מלא, עדיף לשתוק ולהחשב טיפש מלפתוח את הפה ולהוכיח שזה נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 20:59 לינק ישיר 

כב' מזכיר לי את הסיפור הנאה על פרופסור אשר שפט עבודה ואמר שהיא מלאה רעיונות מקוריים וטובים . אלא שהמקוריים אינם טובים . והטובים אינם מקוריים .
פתגמו של כב' הרי אינו מקורי שלו . ורעיונותיו המקוריים של כב' הלא המה פטפוטי ביצים בדקויות ניסים של נשים בנות 90 שמחליק עורן . וכן חילוקים מטופשים בסיפורים משולשים שכב' אינו מחדש בהם כלום . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 21:12 לינק ישיר 
למה טרולים מתאבנים באור השמש?

בספרו של טולקין 'ההוביט' מופיע תיאור בו שלושה טרולים תופסים את הגיבורים ומחליטים לאכלם. אלא שהם לא מצליחים להגיע להסכמה האם עדיף לבשל אותם או לצלותם הם מנהלים ויכוח ארוך עד שהשמש זורחת עליהם והם הופכים לאבן. בכך מתייחס טולרין למיתוס העממי לפיו טרול אינו יכול לחיות ביום.
השאלה היא למה.
נראה להניח שטרולים שואבים את כל תמצית קיומם מהחשכה, בה הם יכולים לענות אנשים ללא כל סיכוי להיתפס. ברגע בו יאלצו אותם לעמוד מול תוצאות מעשיהם, לא רק שתפוג כל הנאתם אלא שגם עצם טרוליותם עלולה להתנדף לה, ולהותיר את הגיבור הגדול כפסל אבן עירום.
במהלך המאה ה21 החלו להתפתח אוכלוסיות טרולים באתרי האינטרנט. הללו שוכנים במאורות אפלות ויוצאים משם לשוטט באתרים בהם אין פיקוח הדוק על אוכלוסית הטורפים המקומית. הטרולים נוהגים לפלרטט עם מנהלי האתרים באמצעות זריקת נהמות מזיקות למחצה -רמה אחת מתחת לקו האדום די בכל אתר ואתר. נקוה שמנהלי האתר כאן יצליחו לצוד את הטרול המשוטט שחדר לאזורנו ויחזירוהו למכלאה מתאימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 21:22 לינק ישיר 

סליחה . כב' נעלב שלא התלהבנו מהגיגיו השטותיים . וכיצד הוא הפריך את ביקורת המקרא באבחה אחת . פוצי מוצי . אני חוזר בי . כב' גאון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 22:03 לינק ישיר 

מלא,
לא הבנתי - אתה מכחיש שאתה טרול?!
חשבתי שאינך בוש בזה. אגב, בד"כ אתה מהסוג 'טרול חביב', אבל באמת לפעמים קצת מגזים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התורה מתייחסת לליצני הדור ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.