|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:27 |
|
| |
וניסן סלומיאנסקי ומוטי יוגב ושולי מועלם. וכל אנשי "התקומה" שחברו לבית היהודי. חישוב מהיר- יש 12 מנדטים. 4 מתוכם התקומה, 4 מנינו כרגע אנשים יראי שמים המתייעצים עם רבותיהם, נשאר 4.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:31 |
|
| |
וסליחה. את צודקת שהרב עובדיה אמר את זה. התבלבלתי עם אמירה אחרת של הרב כהן לגבי הכיפות הסרוגות...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:40 |
|
| |
בסדר, אבל עצם זה שהם חברו ל"יש עתיד" זה כבר "הלך הזרזיר אצל העורב"
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:42 |
|
| |
| רידה כתבה: |  | וניסן סלומיאנסקי ומוטי יוגב ושולי מועלם. וכל אנשי "התקומה" שחברו לבית היהודי. חישוב מהיר- יש 12 מנדטים. 4 מתוכם התקומה, 4 מנינו כרגע אנשים יראי שמים המתייעצים עם רבותיהם, נשאר 4.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:44 |
|
| |
את יודעת, קוראת עיתונים (משפחה ויתד) חדשות, (בחדרי, כיכר) רדיו, לפעמים....
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 20:22 |
|
| |
אני מאד התחברתי למסר הזה של הלפת והגזר! זה כל כך הנשמה שלנו! כל כך הבחירות שאנחנו צריכים לעשות בחיים! שאין ספק שזה מסר חזק!
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 20:34 |
|
| |
טוב. אני אנסה להתייחס למה שעלה פה. אגיב לכל אחת בהודעה נפרדת כי ככה יותר נח לי. אגב, הכל כמובן על דעתי בלבד, ואין לראות בי את נציגת הציבור הדת"ל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:16 |
|
| |
אני מתנצלת. אני רואה עכשיו שיש לי כמה דברים חשובים שקשורים ללימודים שאני חייבת להספיק. תאלצו להיאזר בסבלנות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:17 |
|
| |
| רידה כתב: |  | טוב. אני אנסה להתייחס למה שעלה פה. אגיב לכל אחת בהודעה נפרדת כי ככה יותר נח לי. אגב, הכל כמובן על דעתי בלבד, ואין לראות בי את נציגת הציבור הדת"ל נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אגב, הכול כמובן על דעתי בלבד, ואין לראות בי את נציגת הציבור החרדי .......
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:32 |
|
| |
רידה יישר כוח!!! יופי של אשכול! במחילה מכבודכם,פליז אל תגלשו לנושא הפוליטי,זה כ"כ יפה גם בלי הפן הזה... אגב דעתי בעניין: יש לי בעיה קשה של תיוגים!!! אני בדעה של "הכובע לא קובע,המעיל לא מועיל וגם לתיש יש זקן"... אני מנסה להבין למה חשבת שכוזר החדשה רומזת לציבור הדתי לאומי,אודה על האמת, המחשבה הראשונה שעלתה לי: "איך היא הגיעה למחשבה הזו? האם היא לא בטוחה בדרך שלה? אם כן,אז למה היא מוצאת שדברי המוסר האלה כוונו בכלל בעבורה?" את התשובות לשאלות האלה את צריכה לענות לעצמך בלבד(שלא תעזי לנסות להסביר את עצמך לאחרים!!! זה רק יחדד את החוסר ביטחון שלך(שהלוואי שלא קיים בכלל!!!) בדרך שבחרת בה..) כוזר החדשה נמצאת בכל אחד,זה בעצם שם חדש ליצר הרע המודרני של ימינו...זה לא שייך למגזר מסוים! אנשים שעובדים על עצמם דוחים את האופי של כוזר החדשה,וחלקם נותנים לאופי שלה להשתלט עליהם.יש אנשים שהאופי שלה מושך ומסקרן אותם במידה שהם מוכנים לנסות,ויש אנשים שמאוד בטוחים בדרך שלהם במידה שהם לא נותנים לזה פתח.אבל מכיוון שהיצר הרע עדיין עובד בפול טיים אז הוא יכול להשפיע גם על האנשים מהסוג השני, אבל פה נעוץ עיקרון מאד חשוב!! על האנשים מהסוג השני יפעל היצה"ר כתאווה חולפת כיוון שהם עדיין מאמינים ובטוחים בדרך שלהם,לעומתם האנשים מהסוג השני שנותנים לכוזר החדשה פתח להשפיע עליהם עלולים ליפול בדרך הזו לעולמים,משום שבין כה וכה האמונה שלהם(בדרכם) מעורערת!!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:41 |
|
| |
לאה, איזה תגובה יפה!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 21:53 |
|
| |
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:10 |
|
| |
ואם לחזור לדיון המקורי - אני בטוחה שאין התייחסות לציבור יהודי, משום שאין ציבור יהודי שידגול בהנהתנות ותאווה כמטרה וישרוד. העם שלנו מדי איכותי בשביל לא לזהות את זה תוך דורות בודדים. אם כבר ציבור - זה אולי קשור יותר לרפורמים והקונסרבטיבים ושות' - אלו שלוקחים את החלק החיצוני ובכל השאר אין קשר ליהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:14 |
|
| |
| מילכהה כתבה: |  | אני לא חושבת שהיא התכונה לציבור המזרחי בכותבה את הספר בכל אחד מאיתנו קיימת נקודת בחירה בין הטוב והרע בין הנאות העוהז לעוה"ב על כל אחד מוטל מהציווי של קדש עצמך במותר לך ולדעתי היא כיונה את הספר לכל אחד במקום שלו
לגבי הציבור הדתי לאומי אני לא חושבת שמה שמכוון אותם זה החיבור בין שני העולמות זה נראה (ורידה אני אשמח לתגובתך כמובן) שהציבור המזרחי קצת התבלבל בסדר העדיפויות ז"א מצות ישוב הארץ היא בראש המעלה ואחריה כל השאר ואם הם צריכות להדחק הצידה בגללה אז בסדר... |
|
איזה מבאס זה לכתוב הודעה ארוכה ומושקעת ואז היא נמחקת... אז בקצרה- מילכה אני אשמח לשמוע למה נראה לך שמצוות ארץ ישראל באה על חשבון מצוות אחרות? כלומר, ברור שיש אנשים שמזניחים מצוות אחרות כי הם מתמקדים בארץ ישראל, אבל אנשים כאלה קיימים בכל ציבור. ובאותה מידה יש אנשים שלא מתחתנים כי הם מידי שקועים בלימוד (רק לשם הדוגמא). אבל כציבור- יש לא מעט רבנים שמחזקים את קול התורה ע"י שהם מקימים ישיבות ביהודה ושומרון, וכך הם מרויחים 2 מצוות בבת אחת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|