|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:27 |
|
| |
| אסתרק כתבה: |  |
אני מסכימה עם מילכה בכל מילה, ואפילו מיה אמרה לנו משו כזה בראיון.
אבל אני עדיין חושבת שכן יש משהו.
אז קודם נתחיל בזה שבציבור הכיפות הסרוגות יש מגוון רחב מאד, מאלה שכמעט חרדים (חרד"ל) ועד כאלה שהם מסורתיים פלוס.
ואיפושהו בטווח הזה קיים גם משהו דומה לכוזר החדשה. יש בהחלט כאלה שחושבים שהם מצליחים לשלב את העולם הזה עם העולם הבא. טלוויזיה עם שיעור תורה. ושם ההבדלים בין טוב לרע מטשטשים מאד.
עכשיו, אני לא מכירה באופן אישי את הציבור ואולי אני ניזונה ממקורות לא מהימנים, אבל אני יתן שתי דוגמאות: 1. אני קוראת 'בשבע', ופשוט מאד לעשות 'מצא את ההבדלים' בין ידידיה מאיר לאבי סגל. 2. מפלגת הבית היהודי (אויש, מה פוליטיקה עכשיו?) מצד אחד זו מפלגה דתית, אבל מצד שני זו מפלגה שבפירוש מה שמנחה אותה זה לאו דווקא ההלכה!
|
|
אז קודם כל אני אתחיל בזה שכמו שבטח ניחשתן, הציבור שאני משתייכת אליו הוא הציבור המכונה חרד"ל (טוב, הגיוני בהתחשב בעובדה שהספרות שגדלתי עליה היא חרדית..) אבל השקפתית כמובן זה השקפה ציונית-דתית-לאומית. לגבי ההמשך, בהחלט יש כאלה שמזכירים את התיאורים של כוזר החדשה, השאלה אם כמו שאחרות הזכירו זה לא נמצא בכל הציבורים? השאלה אם לא נוצרה סטיגמטיות כלפי הדת"ל שהם לא מספיק מקפידים על ההלכה, ושהם משלבים קודש וחול בצורה מבולבלת, ואם אין כאלה גם בציבור החרדי שמבולבלים מעט? ושאלה נוספת- אם אנחנו (החרד"ל) והם (הדת"ל רגיל) מאמינים באותה השקפה, למה פוסלים בציבור החרדי את ההשקפה הדת"ל? אולי אנחנו אלה שמייצגים את ההשקפה הזאת ולא הם?? לגבי הדוגמאות שלך- קשה לי להתייחס כי אני רק קוראת את ידידיה מאיר  ולגבי הבית היהודי כבר הגבתי. (אבל הנה עוד מקרה שמתוך 12 אנשי מפלגה מתייחסים ל4 ומתעלמים מ8. אז אחד הוא הראש, נכון, אבל מה לעשות שהוא קצת שיקר לפני הבחירות, והוא קצת דיקטטור.. ותראו במי הציבור בחר בפריימריז כמספר 2- בניסן סלומיאנסקי, שהוא יהודי ממש יקר וירא שמים המתייעץ עם רבותיו בכל) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:42 |
|
| |
| leahhh כתבה: |  | רידה יישר כוח!!! יופי של אשכול! במחילה מכבודכם,פליז אל תגלשו לנושא הפוליטי,זה כ"כ יפה גם בלי הפן הזה... אגב דעתי בעניין: יש לי בעיה קשה של תיוגים!!! אני בדעה של "הכובע לא קובע,המעיל לא מועיל וגם לתיש יש זקן"... אני מנסה להבין למה חשבת שכוזר החדשה רומזת לציבור הדתי לאומי,אודה על האמת, המחשבה הראשונה שעלתה לי: "איך היא הגיעה למחשבה הזו? האם היא לא בטוחה בדרך שלה? אם כן,אז למה היא מוצאת שדברי המוסר האלה כוונו בכלל בעבורה?" את התשובות לשאלות האלה את צריכה לענות לעצמך בלבד |
|
לאה, אני חולקת עלייך. אני לא חושבת שאני צריכה לעשות חשבון נפש למה זה עלה לי, אלא מישהו אחר. כשגדלים על ספרות חרדית ועיתונים חרדים, ונתקלים כל הזמן בזלזול כלפי הציבור הדת"ל, והשדר הוא שהדרך החרדית היא הנכונה ביותר, אז מתחילים לשאול- האם גם בספר הזה המסר כוון כלפינו? לדוגמא, אני יכולה לספר לך שקבוע בעיתונים החרדים שאני רואה, יכולים להזכיר רב חרדי צעיר בן 30 בתואר הרב הגאון והחשוב והקדוש וכו' וכו' (אני לא באמת זוכרת את הנוסח, אבל מצמידים מספר תארים) ואילו הגדולים של הציבור שלנו מוזכרים בתואר- הרב בלבד. במקרה הטוב, שזה מישהו ממש מוערך, מוסיפים הרב הגאון. ואני בטוחה שהדרך שלי היא הדרך הכי טובה עבורי. אבל כואב לי שהתחושה שנותנים לי (ואני לא מדברת כמובן על הפורום פה..) היא שאני פחות טובה ומקיימת את ההלכה פחות טוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:57 |
|
| |
רידה, וכאן נשאלת השאלה -למה באמת גדלת על ספרות חרדית ועיתונים חרדיים? הרי את לא חרדית?
את לא חושבת שזה די צפוי שעיתון חרדי או ספר חרדי ישדר שהדרך החרדית היא הנכונה ביותר?? זה לא מכוון נגד אף אחד, ותשימי לב שאף אחת לא חשבה שהממלכה מכוונת נגד הציבור הדת"ל חוץ ממך.
בקשר לתארים - קצת הגזמת עם הרב בן ה30 . לא זכור לי שהכתירו רב צעיר בתארים כאלו. ותסכימי איתי שזכותינו, אפילו כציבור, להעריך את הרבנים שלנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 11:29 |
|
| |
ואם זה לא ברור, אני לא חושבת שאת צריכה לעשות חשבון נפש , או שאת לא בטוחה בצדקת דרכך. רק ניסיתי לאמר שזה טבעי שכשאדם שייך למגזר אחד , גדל על תרבות של מגזר אחר, הוא לא אמור לצפות מהמגזר האחר להתאים את עצמו למגזר שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 11:59 |
|
| |
אוף, אוף, אוף. אסתרק- רוצה אולי לנעול את כל האשכולות הפוליטיים ונמשיך לאהוב ולכבד ולא להסכים? זה גורם לי לכתוב דברים שאני נורא רוצה למחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 12:35 |
|
| |
אבל אולה, אני ממש אוהבת את כולן פה. ואני חושבת שאפשר ומותר לא להסכים אחת עם השניה ושתישאר אווירה מאוד נחמדה ונעימה. זה כל היופי. אם כולם יסכימו אחד עם השני יהיה פה משעמם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 13:24 |
|
| |
רידה אני מקווה שקראת גם את המשך הדברים ולא רק את מה שציטטת מתוכם...בכל אופן כתבתי גם תגובה שלדעתי אמורה להבהיר לך עוד יותר מה אני חושבת באשכול של פלטיאל צארנן. עצה ידידותית:ברגע שמתחילים להתפס על דוגמאות הוויכוח הזה יהפוך לאבוד מראש...לכל אחד יש דוג' מפה ועד הודעה חדשה לגבי צדקת הדרך שלו,אבל דוג' לא משדרת השקפת חיים שלמה כי כמו שכבר אמרו פה קודם,אף אחד לא מושלם......
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 18:02 |
|
| |
אולה, אני בעד הדיונים האלו. תכתבי בתקיפות אני יענה ככה. ונישאר חברות! אני מבטיחה!
רידה, אני מסכימה איתך במאה אחוז שהציבור החרדלי ברובו מקפיד על קלה כבחמורהלא פחות מחרדים. אני מכירה מקרוב כמה כאלו.
אז לשאלתך- למה אני בכל זאת מתנגדת להשקפה? כי ההשקפה המוטעת לדעתי היא לא בקיום המצוות שלהם אלא בהתייחסות למדינה וכדומה.
מול הדתיים לאומיים ולא החרדים לאומיים תהיה לו עוד מחלוקת השקפתית כי הם אולי כן נוטים גם השקפתית למה שמיה קינן מתארת בכוזר החדשה. (גם אם היא לא התכוונה לזה). משיחות עם בנות דתיות לאומיות, משתמע לי שזה השקפה.
החרדים הלאומיים מדהימים ואני מעריכה אותם מאוד! אבל חולקת על השקפתם. למה זה סותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 18:08 |
|
| |
בכלל, בכל הדיונים כאן נראה לי שהתבלבלו פה בין שיטה-השקפה למצווה/עברה.
יכול להיות חוג שבהשקפתו יש לשמור שבת על כל דיקדוקיה. אבל כיוון שלא לומדים טוב הלכות שבת, נכשלים. זו עבירה. לא בעיה בשיטה. אז אם השיטה שלהם טובה, צריך לבוא ולעורר את נקודת לימוד הלכות שבת שיתחזקו בה. וימשיכו בשיטה הטובה שלהם שמביאה פירות טובים בכל התחומים האחרים.
יכול להיות חוג שלומד הלכות שבת מעולה! אבל חלק מההשקפה והשיטה היא שהפסיקה ההלכתית עצמה לא נפסקת על פי אותם עקרונות שאנחנו פוסקים הלכה. (לדוגמא- רב שירשה לעצמו לחלוק על אחד מהראשונים בנוגע לפסיקה הלכתית). כאן יש לנו בעיה עם שיטה. לא עם עבירה. כלומר, גם אם בפועל אנשים יראי שמיים ומקפידים, אנחנו חולקים על דרך פסיקתם. כאן, לא באים לחזק מעשה מסוים. כאן מתווכחים על הרעיונות...
האם ההבדל מובן?
נסו להשתמש בהבחנה הזו בדיון. כי זה קריטי למה שהלך כאן...
|
|
|
|
|