בית פורומים עצור כאן חושבים

תעלומת האמהות שנחטפו שלוש פעמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2014 22:11 לינק ישיר 

נכון מדובר על המקום המושחת, אדם מוסרי לא היה מעיז להגיע למקום כזה.
אם הייתי יודע כי יקחו את אשתי. הייתי מרחיק תק פרסה.  אתה לא?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/11/2014 22:14:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 23:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נכון מדובר על המקום המושחת, אדם מוסרי לא היה מעיז להגיע למקום כזה.
אם הייתי יודע כי יקחו את אשתי. הייתי מרחיק תק פרסה.  אתה לא?

לאו דוקא . אם הייתי יודע שייקחו את אשתך . זה לא היה משפיע עלי אם להתרחק או לא . מה אני קשור לעניין ? 

אשר לנושא המקורי . אתה קובע בפסקנות את הדבר הבא . יש דפוס פעולה כזה . כל פעם אחד האבות מצא את המקום המושחת ביותר . לפעמים הוא אפילו ארגן רעב כדי שיכריח את עצמו להגיע לשם . אבל בכל אופן . מדובר במקום שאדם מוסרי לא היה מעיז להגיע אליו . אז כל אחד מהאבות דוקא כן הגיע אליו . ואז נתקף פחד מוות שיהרגו אותו . הוא מזנה את אשתו . ואז ה' נכנס לפעולה ומאיים על המלך והוא יוצא ברכוש גדול . 
בקיצור . מדובר בזוג מאפיונרים עלוב . האב הוא המח וה' הוא השרירים . מאפיונר אימתני אבל לא כל כך פיקח . 

שתי תמיהות :
1. את זה אתה רואה מהפסוקים ???? זאת אומרת זה ברור לך שזה לא דומה לאיזה כפר אפריקני שיום אחד מגיעה אליו איזה חבורה כוחנית . ולך תדע אם בכלל אפשר לעזוב ומה יש תק פרסה משם ואיך הוא יכול לדעת את זה . (למרות שיש לו המאפיונר שרירים שלידו . אבל הוא טוב רק בלהתפרץ לחדר השינה עם המצלמה והנבוט ולא לשאול אותו מראש איפה כדאי לברוח . )
2. לע סיפורים כאלה אתה מבזבז את הזמן שלך כל שבוע ???? יש סרטים של פול ניומן ורוברט רדפורד על נוכלים פי אלף יותר מתוחכמים מזה . וגם טיפוסים קצת יותר סימפטי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 23:43 לינק ישיר 

מלא כבודו

בפעם הראשונה - כפי שציין אריאל - ואולי לא שמת לב (כי זה אחד מהראיות שלו למה שהוא כתב, בשונה מהחוקרים) - כתוב שהמתנות ניתנו לאברהם מייד עם לקיחת אשתו, ולא כתוב שניתן לו דבר מה עם החזרת אשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 00:04 לינק ישיר 

זה נכון . אם שתי הפעמים האחרונות לחלוטין סותרות את מה שכתב מהשמו . אז הפעם הראשונה משמעותית פחות . 

אני לא רואה הרבה מה להסיק מהסיפורים האלה . בגלל זה שיש עוד כפילויות בתורה . זה באמת נראה כמו כמה גרסאות של אותו סיפור . ולך תדע היום איזה גלגולים זה עבר מאיזה גרעין היסטורי אם בכלל או גרעין משותף קדום . גם ההסקות של אריאל נלעגות לא פחות .
אבל בלי שום צל של ספק . העמדה של מהשמו היא הנלעגת ביותר . יש כאן סיפור די רע חוזר שמוצג עם סוף טוב . או שאלהים יוצא די מטופש מכל הסיפור . באים למקום רע . פורצים לחדר השינה ומשיגים כסף תמורת נערת הליווי . בסוף הטוב לא כתוב שמישהו למד לקח או שהמנהגים השתנו . נהפוך הוא . זה רק חוזר בדור הבא . ורק האב ואלהים רוכבים לעבר השקיעה עם מה שהם השיגו . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 00:48 לינק ישיר 

מלא כבודו

ראשית למה כמה גרסאות של אותו סיפור. הרי זה סיפור שיכול לחזור על עצמו.
שנית מידיבר על מסקנות. מדובר על פרטי הסיפור. שהם המבחינים אם הסיפור הוא אותו סיפור. או כמה סיפורים שונים.
ושלישית האלוקים פה הוא לא אמור להיות גיבור הסיפור. והשאלה עליו היא לא שאלה על הסיפור. אלא עליו בכלל. וזה קושיה גדולה. אם תרצה תפתח אשכול. יהיה מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 01:47 לינק ישיר 

ירוחם:
היה רעב ולכן ממש לא היית להם ברירה.

מלא כבודו:
אני מסכים איתך בהחלט שזאת חטיפה לכל דבר. 
אבל אתה לו חושב שזה נכון למשל לחטוף רווקים ורווקות לגיוס בצבא בכפייה למען החברה ?
אותו דבר המלך מקבל את הבחורה היפה ביותר מכל החברה. זה כבוד החברה כולה שלמלכם יש את האישה הכי יפה, זה אינטרס ציבורי דמיונית דיי ברורה.
אתה מן הסתם חושב שזה נכון. או שנהפכת לחרדי פתאום ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 07:11 לינק ישיר 

הבה נניח לרגע שהסיפורים אמיתיים. או, עבור מי שזה קשה לו, נשאל מנקודת הראיה של מי שמאמין בהם:

מה הם אומרים על המקום שבו חיו אבותינו?

ואם זה כזה גרוע, למה הם נשארו שם?

אולי כדאי לזכור את הרקע ההיסטורי.

יש שבטים המתגוררים באופן קהילתי במקום אחד, כמו תושבי חברון, ופלשתים, ויש שנודדים ממקום למקום. כמו אברהם ובנו אחריו.

אורחים אינם מתקבלים תמיד בעין יפה. אבל אורח הוא חשוד. האם הוא יתחרה בנו על מקורות המחיה? מים? ציד? עשב לבהמות?

אין משטרה, אין בג"צ. יש מועצת זקנים. או מלך.

מי שמגיע, יודע במה הוא מסתכן.

ואם יש לו אשה יפה מדי, הוא מסתכן בכך שירצו לקחת ממנו את אשתו. ואם ידעו שהוא נשוי, אז יהרגו אותו כדי שלא יפריע.

בעולם כזה יתכן ש"לא תרצח", במיוחד כלפי הגר (=הזר), הוא חידוש גדול.

תשאלו: מדוע אברהם ויצחק לא הלכו למקום אחר? - אני משיב בשאלה: לאן? חזרה לחרן? במידת האפשר, אברהם התגורר הרחק ממקום יישוב, או ליד בעלי ברית שהצליח להשיג. אבל זה לא הצליח לו כל הזמן. כנראה כמגדל צאן ובקר אברהם נדד לפי מקומות המרעה האפשריים. כנ"ל בנו יצחק לאחריו.

ויתכן שלמרות שהסיפור של חטיפת שרה לבית אבימלך, מלך פלשתים, יתכן שעדיין הפלשתים היו פחות גרועים מאחרים. עובדה, לפי הסיפור המקראי, שהם החלו לשנוא את יצחק המתעשר, אבל הם לא פגעו בו, והמלך שלהם טרח אישית לבקש ממנו שיעזוב. אפשר להסתכל על החלק של הגירוש והקנאה ולקבוע שהם היו אנשים רעים. מסתבר שכך הוא. אבל הם גם לא פגעו בו. אמירתו של אבימלך שצריך להחזיק לו טובה ולעמו על שלא פגע ביצחק נראית לנו אבסורדית - אבל זה בגלל שאנו התחנכנו למוסר, והתרבות שלנו לא ביערה רגש אנושי כללי של רחמים על הזולת. בעולם קשה כמו עולם המקרא, שבו החיים קצרים ודלים, זה אחרת.

ומה יכול אדם לעשות? גם אדם חכם ונבון וזהיר. אברהם לא היה סופרמן, שיכול לעוף לתוך הארמון, לקחת את האשה ולהימלט. הוא ובנו שלמד ממנו נאלצו להשתמש בנשק של הפיקח העני והחלש, להסתמך על העמדת פנים והסתרה כדי להתחכם למי שלא היו לו גבולות של מוסר, מושג שכנראה טרם נולד.

מי שנודד ממקום למקום, כבר מכיר את התירגולת. כוננות הגנה על האשה היפה. יש סיפור קבוע כדי לגונן עליה.

יתכן שהסיפור הזה התחיל להתרחש בעוד מקומות שבהם היה אברהם אבינו, שבהם היה יצחק, אבל מה שהיה שם לא סופר לנו, כי ההמשך היה טוב. העמדת הפנים הצליחה.

שם, במצרים, ואחר כך אצל פלשתים, זה לא עבד. לכן הסיפור הגיע למקרא. במקום שבו זה הצליח לא שמענו. זה לא היה מספיק חשוב כדי לקבל פרק או פסוק. זה רק נרמז בפסוק הקצר על התירגולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 11:29 לינק ישיר 

היה רעב בארץ? האם כל תושבי הארץ ירדו מצרימה? האם ל תושבי הארץ חזר לחרן או לארץ אחרת. היה רעב נכון. המילקי בגרר היה יותר זול אז ירדו לגרר. הקורנפלקס במצריים היה יותר זול ירדו למצריים.
מצריים היתה מוכרת כפישרש"י מביא על האתר.  מה פתאום מצרימה?
אגב הרמב"ן כותב-כך אני זוכר- שעבוד מצריים נגזר כעונש לאברהם על שירד מצרימה.
הרדק כותב שהסיפורים המכוערים על אבותנו נכתבו ללמד אותנו איך לא להתנהג.

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:29:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 12:01 לינק ישיר 

מלא כבודו שכח את המסר של הסיפור: רק אין יראת אלהים במקום הזה והרגוני על דבר אשתי.
המטרה היא ליצור כמה שיותר מקומות שיש בהם יראת אלהים, שלא חוטפים בהם נשים. מה שקרה דוקא די קרוב למטרה, כבר אין הרבה מקומות כאלו, אבל אלא שהמין האנושי התחכם והמציא סרטים של רוברט רדפורד וטרולים, שמנציחים את ה'אין יראת אלהים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 12:12 לינק ישיר 

היום ב"ה יש אינטרנט ודרום תל אביב ולא צריך לחטוף נשים .

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:28:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 12:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
היה רעב בארץ? האם כל תושבי הארץ ירדו מצרימה? האם ל תושבי הארץ חזר לחרן או לארץ אחרת. היה רעב נכון. המילקי בגרר היה יותר זול אז ירדו לגרר. הקורנפלקס במצריים היה יותר זול ירדו למצריים.
מצריים היתה מוכרת כפישרש"י מביא על האתר.  מה פתאום מצרימה?
אגב הרמב"ן כותב-כך אני זוכר- שעבוד מצריים נגזר כעונש לאברהם על שירד מצרימה.
הרדק כותב שהסיפורים המכוערים על אבותנו נכתבו ללמד אותנו איך לא להתנהג.

נבצר ממח כב' כנראה להבין את ההבדל בין מילקי יקר לבין רעב כבד מאד . כב' שואל האם כל תושבי הארץ ירדו מצרימה . אני לא יודע את התשובה . גם כב' לא . לכב' גם אין מושג קלוש כמה מתושבי הארץ שנשארו מתו . ומה זה בכלל תושבי הארץ . הם הרי לא קבלו את דעתו של מקסמן שיש להגריל את הנחלות . מן הסתם היו חזקים יותר או פחות . אז אין לכב' מושג קלוש איך לנמק שהירידה בגלל כתוב מפורש של רעב כבד היא מה שהוא בודה מליבו . אשר לשאלה למה מצריימה . יעיין כב' במה שכן ידוע  על אזור הסהר הפורה בתקופה הקדומה ואולי יבין (ואולי לא) . והנה הפתעה מרעישה לכב' . גם לרמב"ן לא היה מושג קלוש על מה היה שם . בטח לא יותר מאתנו . הרמב"ן היה מבקר מקרא עם דעות קדומות וצחוק זדוני . בדיוק כמו כל אחד מאתנו .
כפי שכבר העירו לך מספיק . שני הסיפורים האחרונים סותרים את הבליך לגמרי . וגם הראשון לא ממש בעדך .

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:30:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 12:50 לינק ישיר 

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:31:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 13:03 לינק ישיר 

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:31:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 14:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אני מסכים איתך בהחלט שזאת חטיפה לכל דבר. 
אבל אתה לו חושב שזה נכון למשל לחטוף רווקים ורווקות לגיוס בצבא בכפייה למען החברה ?
אותו דבר המלך מקבל את הבחורה היפה ביותר מכל החברה. זה כבוד החברה כולה שלמלכם יש את האישה הכי יפה, זה אינטרס ציבורי דמיונית דיי ברורה.
אתה מן הסתם חושב שזה נכון. או שנהפכת לחרדי פתאום ?!

סליחה . לא שמתי לב לשאלת כב' . ובכן הצבא הוא מקום לא טוב . מנסיון . אבל כמו קפיטליזם . עדיין אין תחליף שמתקרב להחליף את השיטה הנוכחית . המקרה שבו בחור צעיר נהרג הוא נורא . אבל הוא נהרג כדי שאחרים יוכלו לחיות בצורה סבירה . להחליף את זה בשיטה שבה אף אחד לא חי כמו שצריך . יכול להיות עוד יותר גרוע . וגם להתבטא במספר הרוגים . אגב . כב' בטוח שזה קשור לאשכול ???!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 15:28 לינק ישיר 

תוקן ע"י מ. משנה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/11/2014 08:32:17

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תעלומת האמהות שנחטפו שלוש פעמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.