| נשלח ב-17/11/2014 00:55 |
|
| |
הרגע שהפתיע אותי
באשכול זה נדון על הרגעים המפתיעים בממלכה. אם גם לכם קרה שקראתם קטע באיסתרק/מהללאל והוא היה כ"כ מפתיע/לא צפוי/ מבהיל/מפחיד/מרגש/הזוי או פשוט גרם לכם לטלטלת רגשות...("רק בלי דרמות כן? משום סוג,ובפרט לא מסוג מסוים.." ) אם גם לכם היה רגע מסוים שבלבל את כל הקלפים,הפך את הקערה על פיה או בכלל,שינה לכם דפוסי חשיבה איתנים, אתן מוזמנות לשתף אותי ברגע הזה,לדון עליו ביחד עם כולם,לתאר לנו איזה מחשבות רצו לכם בראש באותו הרגע,ובכלל פשוט להנות מהזכרונות של חווית הקריאה הראשונית... מקווה שתהנו....   אני אתן לכם כמה רעיונות משלי בקצרה ממש,מי שתזדהה אתם מוזמנת לפתח ולכתוב עליהם. דוג':איסתרק מקבל סטירה מהמלך(מה??סטירה???),המלך רעואל מת בסוף הספר(לי אישית היו איזה ארבע שנים בין איסתרק למהללאל לכסוס ציפורניים ולגלות בסוף שלא,הוא לא חזר לתחייה.הוא פשוט מת באופן סופי!!!) ידרת משרת את דיאלידאן(!!!) ויש עוד אין ספור רעיונות....אני אשמח אם תביאו בעצמכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 01:13 |
|
| |
בכל זאת החלטתי לתת דוג' מפורטת כדי שהכל יהיה ברור: אחד הרגעים שהפתיעו אותי בספר מהללאל היה כשחשבתי שמהללאל מת(!!!) איך זה קרה?כולכן בטח זוכרות את הקטע שמהללאל נופל לנהר הקפוא (אחרי כל הקטע עם השועלים..)אח"כ מגיע הקטע שמתאר את הפחמי החירש שמוצא את גופתו(!!!) של מהללאל על שפת הנהר,ופה בדיוק מתחילה הדרמה...אני הבנתי מהדברים שמהללאל מת!!!(גופה!מה אני אמורה לחשוב???)אז פשוט סגרתי את הספר,וצעקתי לכל מי שהיה מוכן(ולא מוכן)לשמוע ש"מיה הזאת היא פשוט אכזרית,איך היא מסוגלת להתעלל ככה באנשים???מה היא שווה בכלל אם היא הרסה לי את כל הספר" אחרי כמה דקות,נרגעתי קצת וחזרתי לספר לחפש לעצמי תשובות...אחח איזה מביך זה היה לגלות אחרי שורה אחת שהתעצבנתי לחינם...(בכלל קטע מצחיק: פתאום אני צועקת "הוא חי,הוא חי!!!" ואמא שלי כזה:"מי???" "מהללאל!!! מה ז'תומרת מי????"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 09:32 |
|
| |
אשכול חמוד.... אני נזכרת עכשיו במשהו קטן, רק בערך בפעם העשירית שקראתי את הספר שמתי לב לקטע שאיסתרק חושב על השידוך של אולה ואונמר, וכל כך התרגשתי מהרעיון... לא יודעת איך פספסתי אותו עד אז...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 10:52 |
|
| |
האמת שבסוף איסתרק היה לי רגע כזה- כשאיסתרק אומר לקפחבר ודיליבאר שהוא רוצה לרדת להציל את אנשי המחנך והם משכנעים אותו שלא כדאי. זה ממש היה נראה לי כאילו איסתרק השתכנע לא לרדת כי יוסף מסוגל להרוג אותו, ואז פתאום באמצע דבריו של יוסף שומעים את קולו של איסתרק. הייתי קצת מופתעת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 11:58 |
|
| |
שאליהו מת... נורא רציתי וקיוויתי שיבריחו אותו. ידעתי שכדי לשמור על הספר 'מציאותי' (בעולם שלו) והגיוני הוא יצטרך למות. עדיין הופתעתי וכעסתי כשזה קרה. ולאה - רעיון יפהפה לאשכול, יישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 13:32 |
|
| |
הייי תודה רבה לכולם!!!! הרגעים שלכם מדהימים...מאד הזדהיתי אתם!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 14:11 |
|
| |
אשכול מהמם!! מזדהה מאד עם השידוך של אולה ואונמר... רק שלי זה קרה בקריאה שנייה. זה היה כל כך כייף!! הם ממש זוג משמיים! הרגע שהכי הכי זכור לי: כל החלק האחרון של מהללאל הייתי במתח נוראי. הרי יוסף מבהיר למהללאל בצורה מאד מאד ברורה שמהתכנית שלו אין דרך מוצא. רק מה, כל הזמן עודדתי את עצמי שהסוף לא יכול להיות רע. אם מהללאל הוא הנושא של הספר הוא לא יכול למות. עד שהגעתי לקטע שכבר לא עמדתי בו: הפגיון של בסטיאן פוגע בדיוק רב במטרה שלו: מרכז החזה של מהללאל. כאן עצרתי. איך זה יכול להיות?! ואז הגיע ההמשך שלא ציפיתי לו בכלל: פוגע, נתקל בדבר מה זהוב.. זה היה כל כך מפתיע, כי אני הייתי בטוחה שמהללאל העביר את השרשרת לאמציה!! אבל העיקר שהוא חי בסוף... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:17 |
|
| |
הקטע שהייתי בו בשוק היה הקטע שכתוב "כבר אביי לא היה בן החיים" בהתחלה לא האמנתי, קראתי את השורות שוב ושוב ושוב, ועם כל קריאה נוספת הזעם עלה בי וגבר מרגע לרגע!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:24 |
|
| |
לאה, אשכול מהמם!! תזהרי לך!! למה הסוגריים שלך היה צריך כמעט הצולה בשבילי. אין לי עכשיו רעיון!!! 
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:34 |
|
| |
חחחחח שירו שמחה שאהבת,רוצה רעיון?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:41 |
|
| |
אם את תתני לי רעיון זה יהיה הרעיון שלך, לא???
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:44 |
|
| |
אז שהיא תביא לך כמה קטעים ואת תנסי להיזכר באיזה מהם את הכי הופתעת
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:51 |
|
| |
חחחחחח עזבו אותי עכשיו, מה נפלתן עלי?? כשאני אזכר אני אכתוב.. (למרות שיכול להיות שזה יהיה כשאני אגיע לבית אבות...)
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:52 |
|
| |
חחחחח, מה זה מה נפלנו עלייך? את רואה עוד מישהי בסביבה שטוענת שהיא לא זוכרת כזה קטע?
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2014 15:54 |
|
| |
כן, מהללו...
|
|