בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אלוהים מחבל טירוריסט?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2014 14:33 לינק ישיר 

eli_s כתב:
ייתכן, בימים כאלו מתוחים אני מבקש מאוד שתיזהר בדבריך.

1, האלוהים שונא חנפנים ולכן לדעתי אין פסול לשאול כפי ששאל.
2, השפה היא רק אמצעי, ולכן האדם המשכיל לא אמור לתת הלכה למעשה את חיינו ביד הלשון על דרך "החיים והמוות ביד הלשון"

לעצם שאלת האשכול:

שוב מדובר בשפה. כלומר ייתכן וכל אדם חושב כמו עודד היקר. אמורים כבר לדעת ולהבין שזה הכל שפה.
למשל הרב שטיינמן אומר שזה הר הבית, ואז ישאל החכמולוג כמו אלישע (שלא מבין מה הוא אומר): הרי רצחו אנשים שלא עלו להר הבית ?! אז אייך הרב שטיינמן אומר שזה על עוון עליה להר הבית ?
אז לחוכמולוגים כאלה הרב שטיינמן עונה שצדיקים נתפשים בעוון רשעים = שפה שצריך תרגום למי שרוצה להשכיל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 14:40 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:

(אני מעלה את מחשבותיי לא כדי לבכות על העבר, אלא לעתיד. אני פשוט קמתי וקניתי גז פלפל. אם אמות בפוגרום הבא - לפחות אפריע למרצחים בעבודתם) 

כן, הרבה שנים כבחור צעיר הסתובבתי עם גז מדמיע בכיס ללא שימוש כמובן ובסוף זרקתי את זה כי זה היית סתם נאחס כזה להחזיק את זה בכיסים. מה עוד, כמה הסיכוי שאני הצטרך להשתמש עם זה ?

מה שאין כן המכונית הפרטית זרקתי ונוסע אך ורק עם תחבורה ציבורית.
למה אני מזכיר את זה ? כי תראה כמה סיכוי יש לנו שתכנס איזה ערבי עם גרזן לבית כנסת וכמה סיכוי יש לנו להיפגע בתאונת דרכים ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 14:55 לינק ישיר 

LOL מקס
טוב לדעת שפונביז לא הגיעה עד לשוויץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 14:56 לינק ישיר 

פיילין שרה, אין צורך להתפלא מן הדבר הגלוי הזה. וכי לא רצו יוצאי מצרים לחזור אל סיר הבשר והעבדות שהיו נתונים בה. רוב בני האדם כמהים לשיעבוד וכלל אינם רוצים להשתחרר ממנו, והרבי מסגרות שילטוניות-דתיות מספקות לו את הצורך הזה. לא סתם חוברות התנועות הדתיות לתנועות הלאומניות. ארבעים שנות הנדודים במדבר היו מסה של חינוך להשתחררות. האם זה הצליח? – אני חושב שלא. דין נביאי ישראל להיכשל. אבל הנסיון נותר חרות בתודעת בני האדם שקראו וקוראים את הסיפור ורואים בו מופת.
כל זה הוא עיסוק בפסיכולוגיה של האדם ולא בעניני אמונה

שאלתך מדוע ברא האלהים את העולם ואת האדם, את המציאות המוכרת לנו, היא שאלה נכוחה וראויה, אחת משאלות היסוד החוזרות ונשאלות מזה אלפיים וחמש מאות שנים. אם את מבקשת להעמיק בנושא אמליץ על ספרו של לאבג'וי 'שרשרת ההויה הגדולה'.

חותם על האנושות משאירים אלו שהצטיינו לטוב או לרע, והרעים מרובים. על יתר האדם נאמר 'אנוש כחציר ימיו כציץ השדה כן יציץ, כי רוח עברה בו ואיננו ולא יכירנו עוד מקומו'. [תהילים קג] זה המורא הגדול מפני הריק, האין.
הנה ביטוי ספרותי לדבר.
וושצ'וב, פועל מפוטר, נווד, בודד, אדם שאינו נחוץ:
"עלה שלכת מת היה מוטל ליד ראשו, הוא נישא לכאן ברוח מאיזה עץ רחוק, וכעת נכון לו צידוק-הדין באדמה. וושצ'וב הרים את העלה היבש וטמן אותו בתא נסתר בשקו, שם נהג לשמור כל מיני פריטים של נידחות ואסון. "לא ידעת מה פשר חייך," שיער וושצ'וב, מקמץ בחמלתו, "תנוח לך פה, ואני אברר לשם מה היו חייך ומותך. ומאחר שאינך נחוץ לאיש, ואתה מתגולל ככה באמצע העולם, אני מבטיח לזכור ולשמור אותך."
[אנדריי פלטונוב, 'חופרים יסודות', מתוך הספר 'עולם נהדר ואכזר'. תרגמה נילי מירסקי. הוצאת עם עובד 2007. ]

כתבת: 'בהיות שאני מאמינה במיסטיקה אני בהחלט מוכנה לקבל שרוח האדם כפי שהיא יוצאת מהעולם הזה ממשיכה לה באיזה שהוא אופן להסתובב לפעול או לא יודעת מה איך למה וכמה באיזה שהוא מקום כאן או בשאר היקומ/ים'. אין, כמובן, פסול ברעיון ובמיסטיקה, אבל כאן הוא מופיע בצורה ריקה הדורשת ברורים ומבקשת להתמלא בתוכן. כשלעצמה, האמירה הסתמית 'אני מאמינה במיסטיקה' יכולה להכיל כביכול כל דבר, ובאמת שום דבר.

מיימוני כותב: 'אם אלוקים נותן לדברים רעים לקרות, אנו מוזמנים לראות בכך תזכורת'. המשפט הזה מבליע כמה הנחות אשר אינני חושב שיש להן על מה לסמוך. הראשונה היא ההיבריס של האדם הסבור שכל העולם כולו מסתובב בשלו ועבורו. פגע הברק, רעדה האדמה, אלו תופעות רעות לאדם, לכן אלו תופעות רעות כשלעצמן. אלוהים הוא שמפעיל אותן והן מיועדות לשלוח אזהרות לאדם. כמובן, אם רק נשמור את מצוותיו במלואן ברק לא יפגע וארץ לא תרעש. מכיוון שאת המצוות אי אפשר לקיים בשלמות גמורה מתוך כוונת לב טהורה, גם המלאכים כנראה אינם מוכשרים לכך, הרי תמיד יהיה חטא על הארץ, תמיד פגעים ותמיד אזהרות ותמיד נהיה אשמים. וכך לאין סוף עד שיבוא קץ העולם. כאן עלינו להוסיף את החטא הקדמון שחטא אדם הראשון ואותו אנחנו עומסים על כתפנו לעד מבלי מחילה. אבוי יצור חוטא ונבל אנחנו, אין לנו תקנה מלבד בגאולת הכנסיה הרומית באמצעות כתב מחילה, אינדולגנציה, הנקנה, איך לא, בכסף. [כל התוספת הזו היא קתולית, פתוח מעשה אמן לצורך שליטה במאמינים פתאים וסחיטת כסף לרוב].

כל הבנין הזה אין לו יסוד. הארץ רועדת משום תנועות לוחות האדמה, הברק הוא התפרקות חשמלית בעננים השואפת לאדמה, הרעב בגלל תנאי אקלים. העולם אינו גן העדן ואינו מושלם, רבים בו הסבל והתלאה. אבל האדם, מלבד היותו יצור ארצי יש בו שאיפה לצאת מארץ חייו אל מחוז חפץ אידאי, בו ישתחרר מן הסופיות והמוגבלות שלו, מן הפגמים ההכרחיים לכל יצור ארצי. האדם הוא יצור החי בשני עולמות. באחד הוא שוכן, אל השני הוא שואף ואליו הוא מגיע ברוחו בלבד ובמעשה המוסרי שלו. אזרחות כפולה זו דורשת ממנו מאמץ אין קץ ומעניקה לו תכלית וערך. אין צורך באל השולח רמזים בדמות ברקים, רעידות אדמה ומחבלים. הוא מצוי עמנו באותו עולם שני, מכוון את אותה שאיפה בבחינת תכלית סופית של איחוד.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 15:32 לינק ישיר 

eli_s כתב:
LOL מקס
טוב לדעת שפונביז לא הגיעה עד לשוויץ

אותי זה לא מצחיק כלל וכלל. רק להפך.
שראש ישיבה או כל אדם שלא מבין מהי תפקיד ציבורי רק חושב שכל הפרטים הם פונקציה להיותו ראש ישיבה או ראש ממשלה או אפי' הורה לילדיו או אפי' זמר ?! ככה יותר ויותר הוא לא מתפקד נכון וככה הן התוצאות.
המלחמה שם נותנת לנו עוד הוכחה שראשי הישיבות חושבים על תפקיד ולא על הלשמה ? כך יראו תלמידיהם !!

תוקן על ידי maxmen ב- 20/11/2014 15:34:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 17:12 לינק ישיר 

עודד . כתבת יפה ולעניין . אבל אם אפשר . קצת יותר בקצרה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 17:55 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

אני מסכים עם בקורתך כי הניסוח חריף מדי, אך המטרה הייתה להסב תשומת לב לעיוות המחשבתי שהוא גם בעיניך, בעייתי.

אני לא מסכים שיש בדברים כשל לוגי.

אם אתה מסכים שאלוהים אחראי למעשה במובן כלשהו, אזי דינו כדין אחראי למעשה הטרור.

עם זה אתה מסכים?

וטעות פילוסופית?

אם אלוהים עושה דברים במובן אחר ולכן אין אנו יכולים לדון עליו, אז כמובן, שאין מקום לא לדיון ולא למה שהביא את הדיון.

אם יש טעות פילוסופית, היא של המאמינים באל מתערב.

עמעום המשמעות, הוא זה החסר משמעות מבחינה פילוסופית.

דרך ארץ?

בהנחה שאלוהים מתערב אחראי לפיגוע, אולי יש מקום לדקדוקי דרך ארץ.

הרי בדיוק על זה אני מערער.

להניח שלא הייתה לאלוהים ברירה אחרת?

נו, אין לדבר סוף ולכן הוא חסר משמעות.

הפירוש שאתה נותן מרוקן מתוכן את המשמעות שנתנה לענין ההשגחה על ידי המאמינים בכל הדורות וכדבריו הנכוחים של בעל.

אכן, אם אינך מאמץ השגחה כפשוטה, לא אליך אשכולי כוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 18:03 לינק ישיר 

אני חושב שדבריו של עודד על הסבל האין סופי שנגרם על ידי האל ראויים לאשכול נפרד.

אליבא דמאמינים, אין צדיק שלא יחטא, וממילא האנושות תמיד תחטא ותמיד תקבל אזהרות בדמות צרות וסבל ועונשים בדמות צרות וסבל גדולים עוד יותר.

וואו. הזהו הא-ל ה"רחום והחנון"...
ומה המטרה של כל זה? 

ולבר מזאת, מדוע אותו אל חנון ורחום לא מספיק חכם ללמוד לקח?
ניסה להזהיר כבר אלפי שנים ואף פעם האנושות לא הבינה. לא הגיע הזמן לשיטות אחרות??

מגוחך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 18:05 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

הפירוש שאתה נותן מרוקן מתוכן את המשמעות שנתנה לענין ההשגחה על ידי המאמינים בכל הדורות וכדבריו הנכוחים של בעל.

אכן, אם אינך מאמץ השגחה כפשוטה, לא אליך אשכולי כוון.

זאת הנחת המבוקש.

יש כל כך הרבה דיבורים בכל הדורות בספרות מהי השגחה, ואתה בא אלינו עם הפירוש של הגננת ?? ועוד אומר שכך ראו את זה בכל הדורות ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 18:54 לינק ישיר 

ועוד למיימוני. כאשר מאיתנו יוצאים זדים לפגוע ולהרוס, בפעולות תג מחיר למשל, האם האלוהים שולח זדים יהודיים אלו, או שהם נושאים את שמו לשוא כשהם שורפים מסגדים?

והיכן היו קריאות האזהרה על מעשה הנבלה של שרפת הנער ערבי משועפט בידי שני רוצחים משלנו? שם לא נדרש תיקון? שם לא נמצא רמז? רמז בקשת? זה היה דגל שחור עצום ממדים ואנחנו עצמנו עינים. בתי רוצחים יהודיים לא הורסים. כעת, כשרצחו בנו אנחנו נזכרים, כעת זה מאוחר מדי.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 19:03 לינק ישיר 

932woland כתב:
ועוד למיימוני. כאשר מאיתנו יוצאים זדים לפגוע ולהרוס, בפעולות תג מחיר למשל, האם האלוהים שולח זדים יהודיים אלו, או שהם נושאים את שמו לשוא כשהם שורפים מסגדים?

והיכן היו קריאות האזהרה על מעשה הנבלה של שרפת הנער ערבי משועפט בידי שני רוצחים משלנו? שם לא נדרש תיקון? שם לא נמצא רמז? רמז בקשת? זה היה דגל שחור עצום ממדים ואנחנו עצמנו עינים. בתי רוצחים יהודיים לא הורסים. כעת, כשרצחו בנו אנחנו נזכרים, כעת זה מאוחר מדי.
עודד

1, שבבניקים חצי חוזרים בשאלה זה לא שלנו רק שלכם כי אתם בכל דרך מנסים לקלקל את צאצאינו.
2, הציבור החרדי לא לוקח אחריות על שבבניקים.
3, מתי תבין שאין דבר כזה חברה חרדית. מה שיש זה לאום דמיוני שמנסה בכל דרך לקלקל פרטים שנקראים חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 20:18 לינק ישיר 

מה פתאום טרוריסט, הוא לוחם חופש. רק לפי הנרטיב המצומצם שלך הוא טרוריסט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 21:04 לינק ישיר 

אחרי שגם ההנהלה וגם פותח האשכול מודים כי הכותרת לא ראויה מן הראוי לשנותה (בקשה דחופה להנהלה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 21:36 לינק ישיר 

אם כותרת האשכול מכוונת למאמינים בהשגחה פרטית -הרי הכותרת לא נכונה כי ברור שהמחבל הטרוריסט עושה את מעשהו מתוך כוונה רעה ורצחנית ואילו אלוהים עושה את מעשהו לטובתנו .(כך מאמינים המאמינים)

אם כותרת האשכול מכוונת ללא מאמינים בהשגחה פרטית-הרי שגם אז היא לא נכונה מפני שהלא מאמינים סבורים שבכלל אין התערבות של אלוהים .

כך שבשתי האפשרויות הכותרת לא מתאימה.

(תחשוב איזה כותרת היית כותב לפני שבעים שנה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 22:04 לינק ישיר 

בין אם מאמינים בהשגחה פרטית . ובין אם לא . ובין אם בכלל לא מאמינים באלהים . משמעות האשכול והכותרת היא . האם נובע לוגית מהגיונו של מי שמאמין באלהים והשגחה פרטית (מסויימת כאן) נובע שבעצם אלהים טרוריסט . גם אם המסקנה לא מוצאת חן  בעיניו . והוא באופן לא עקבי יגיד שלא .
כך שכותרת האשכול מתאימה . אפשר כעת להתווכח אם ההגיון נכון או לא .
ולפני שבעים שנה היה אפשר לשאול האם אלהים נאצי .
לא מבין את הבעיה עם זה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אלוהים מחבל טירוריסט?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.