|
|
| נשלח ב-22/11/2014 21:08 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כפי שישעיהו אומר זאת- יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע!
אמרו לך אלף פעם שיש הבדל בלשון הקדוש בין יוצר לבורא.
יוצר זה ממש בכוונה תחילה ובורא זה תוצאה אקראית שתלוי בבחירת האדם לטוב ולרע.
|
|
ישעיהו פרק סה יז) כִּי הִנְנִי בוֹרֵא שָׁמַיִם חֲדָשִׁים וָאָרֶץ חֲדָשָׁה וְלֹא תִזָּכַרְנָה הָרִאשֹׁנוֹת וְלֹא תַעֲלֶינָה עַל לֵב:
תסביר את הפסוק לשיטתך- פשט בלי תוספות אין סופיות
לא קיללתי אותך ח"ו הבעתי שוב את מחאתי מרעיונתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2014 21:11 |
|
| |
מקס
לא הראב"ע ולא המלבי"ם כותבים משהו על אקראיות
ירוחם
הרי גם את הפסוק הזה הוא יפרש כך שהוא לא "באמת" מובטח, וכמו שהוא כתב באשכול הסמוך על מי ששומע לנביא...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2014 21:34 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
לא הראב"ע ולא המלבי"ם כותבים משהו על אקראיות
|
|
הבאתי אותם על דיוק הלשון בין יוצר לבורא.
האקראיות היא ההסבר שלי. כי ההסבר שלהם לא מתקבל על הדעת. כי זה שחושך הוא עדר של האור ורע הוא עדר הטוב, זה לא מוריד מאלוהים כלום. כי העדר הוא חלק של המציאות. לפני המציאות לא היה גם עדר. רק אקראיות מוריד מאלוהים את האשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2014 22:13 |
|
| |
בספר ישעיהו נאמר: "הוי אשור שבט אפי ומטה הוא בידם זעמי בגוי חנף אשלחנו ועל עם עברתי אצוונו לשלול שלל ולבוז בז ולשומו מרמס כחומר חוצות והוא לא כן ידמה ולבבו לא כן יחשוב כי להשמיד בלבבו ולהכרית גויים לא מעט... והיה כי יבצע ה' את כל מעשהו בהר ציון ובירושלים אפקוד על פרי גודל לבב מלך אשור ועל תפארת רום עיניו... היתפאר הגרזן על החוצב בו אם יתגדל המשור על מניפו..." זהו ההבדל בין האלוקים לבין הטרוריסטים - האלוקים עושה את זה כחלק ממערכת ויש אצלו "וגם את הגוי אשר יעבודו דן אנוכי". אצל הטרוריסט יש גאווה וזלזול כלפי האלוקים השולח אותו וכלפי מטרותיו של האלוקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2014 05:10 |
|
| |
זהו ההבדל בין האלוקים לבין הטרוריסטים - האלוקים עושה את זה כחלק ממערכת ויש אצלו "וגם את הגוי אשר יעבודו דן אנוכי". אצל הטרוריסט יש גאווה וזלזול כלפי האלוקים השולח אותו וכלפי מטרותיו של האלוקים.[/quote]
אני כאן היחיד שהזדעזע?
רחמנא לצלן!
זהו ה'הבדל' ???
אז באמת "יחי ההבדל הקטן"!
הנה לכם דוגמה להתדרדרות של המאמין בהשגחה פרטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2014 09:27 |
|
| |
מה זעזע אותך? אלוקים שולח טרוריסטים רק כדי להעניש חוטאים, לכן הוא לא טרוריסט אלא שופט. הטרוריסט, יהיה מלך אשור או בכיר בחמאס, הורג אנשים למטרותיו שלו, לכן הוא טרוריסט ולא שופט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2014 12:49 |
|
| |
תזכורת.
ב 25.2.1994 נכנס ברוך גולדשטיין למערת המכפלה, התפלל יחד עם יהודים אחרים באולם 'אברהם', עבר לאולם 'יצחק' שם מתפללים המוסלמים, ורצח בדם קר 29 מתפללים מהם עד שנהרג בידם.
אלמנתו תבעה פיצוי בעבור היותו חלל פעולות איבה
הרב אבינר מכנה אותו צדיק וקדוש. הילולה נערכת מדי שנה על קברו.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2014 13:02 |
|
| |
עודד לפי ההלכה היהודית -אסור לקבור מתאבד, בתוך בית הקברות עם האחרים, בפועל הרי כן קוברים.? מצאו חכמנו התר לדבר, וקבעו כי יש להניח, כי בשניה האחרונה, הוא חזר בו , ושב בתשובה, ובעלי תשובה - הם כידוע יותר מצדיקים. ברוך גולדשטיין לאחר הטבח הנורא שביצע, עשו בו הערבים לינץ וקרעו אותו לגזרים, ברגעיו האחרונים כנראה הוא הרהר תשובה והתחרט על מעשיו, ומכאן שהוא בדרגת בעל תשובה, שעליו אומרת הגמרא ופוסק הרמב:ם- מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים, כך נראה לי ליישב את דברי הרב אבינרי, הומניסט גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 12:41 |
|
| |
עודד
איני יודע אם הבנתי את כוונתך.
אבל חלילה לי. אינני חושב שאדם בימינו מסוגל לדעת מה רוצה אלוקים, וגם בימים עברו, קרי בתקופת הנביאים, זה לא היה שאלה של כן או לא, אלא שאלה מורכבת הרבה יותר, ובכל מקרה אז ידעו ש"אמירה אלוקית" אין פירושה דחיית המציאות. וחלילה שיום מישהו יחשוב כך. אני יודע שהיום יש כאלו שחושבים כך, ואני באמת לא מסכים איתם. ועל כך באמת ראוי להזהיר. אינני מתייחס ספיציפית למעשים אלו או אחרים, שנעשים או נעשו בשם אלוקים. או בשם המחשבה שהאדם העושה יודע את משמעות המעשים. מבחינתי לדעת מה אלוקים רוצה פירושו לדעת את כל ההשלכות האפשריות למעשה שרוצים לעשות, לכל הפחות תוך הסתמכות על נביאים אחרים, כמשה רבינו למשל, שדבריו הם אבן פינה לכל ידיעת ה', באשר הוא היחיד אשר ידעו ה' פנים אל פנים, ואין עוד כסמכותו. בימינו בפרט אין אפשרות לבדוק את כל ההשלכות האפשריות, ולכן אין נבואה. ואין דרך לדעת את רצון ה'. רצון ה' נודע רק ע"י נבואה והמשכה תושב"ע - רק כל עוד היא מתייחסת לתורה בטהרתה, שזה אינני יודע איפה אכן נמצא דבר כזה, אבל ודאי שהוא יקר המציאות בימינו - שהיום הרי יש "לא רעב לחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דברי ה'" - רעב כפשוטו וכפי שכתבתי במקום אחר - אנשים לא מצליחים להבין מה אלוקים רוצה באמת. זה נקרא רעב רוחני. והרעב הוא גדול מאוד ומפיל שמות בעולם. גם דרך טירוריסטים אלו ואחרים שטוענים להבנה כזאת, בעוד שלא הוכיחו אותה.
פתיאמי
אולי לא היה עלי להציג זאת כך, אבל הסתמכתי על כך שפתחתי בציטוט - ומתוך כך קיוויתי שהקוראים יבינו שאינני אלא מפרש את הטקסט, ולא קובע קביעות אמוניות. כשאמרתי "ההבדל" אין הכוונה שזהו ההבדל היחיד או העיקרי וכדומה. אלא הבדל חשוב, וכפי שהסביר אריאל, הבדל חשוב בין מעשה אלוקים לבין - להבדיל עד אין קץ הבדלות - מעשה טרור.
 |
|
|
|
|
|