איני יודע למה לא היה מי שהאשים את ה"היתר מכירה" של הרבנות?
מה כל הכיים אומרים או עושים לכם?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 20/11/2014 09:50:20
נשלח ב-20/11/2014 09:48
אוי !
נשלח ב-20/11/2014 10:58
ברחמים- הכונה- מחיה מתים ברחמים רבים.
נשלח ב-20/11/2014 18:41
למה לנו ולא להם? זו שאלה בלתי מוסרית. אינך שואל מדוע נעשה רצח בכלל. האם רצח שח האחר הוא ראוי? הרי גם האחר נברא בצלם.
כאשר שנים משלנו שרפו למות נער ערבי משועפט לא שמעתי את קריאות אזהרה על הנבלה שנעשתה ועל החובה לתיקון עצמי. כעת אנחנו נזכרים, וזה מאוחר מדי.
וכי חסרים רציחות בעולם? עולמו של האלהים מלא ברציחות.
אלהים לא עשה לנו דבר. הוא לא שולח מחבלים לבית הכנסת. האמן לי שאלו ידעו את הדרך לבד. וכשאנחנו רוצים להזיד גם אז הוא לא שולח אותנו למרות שאנחנו מתימרים לדבר בשמו.
עודד
נשלח ב-21/11/2014 04:39
כתבתי: איני יודע למה לא היה מי שהאשים את ה"היתר מכירה" של הרבנות?
האם הראב"ד או יועציו קוראים את אשכולותי ב"עצור כאן חושבים"?
נשלח ב-21/11/2014 04:58
מעיון בהודעותיו דומני שכב' מתמחה באשכולות מהמבנה הבא . בוחרים קוריוז דתי שנחשב סהרורי גם בציבור הדתי . ולועגים לו . לא שיש לי משו נגד זה . אבל מה בעצם הטעם . ההשוואה גורמת לכב' להרגיש פחות דבילי כשהוא משקיע כסף בקניית פירות לא-אכילים וענפים כדי לנענע ? יבוסם לו . כב' שייך לקבוצת המרכז של הקבוצה הסהרורית ביותר ביקום . כל הכבוד . כב' סבור שזה לא נכון שעליה לבית המקדש שיב' הביאה את הפיגועים ? יתכבד כב' ויסביר למה זה מטופש יותר מנענוע פירות לא אכילים לצורך הורדת גשם . כבודי פשוט לא רואה את ההבדל .
נשלח ב-21/11/2014 05:24
לך לישון
נשלח ב-21/11/2014 06:44
מלא כבודו
<כב' סבור שזה לא נכון שעליה לבית המקדש שיב' הביאה את הפיגועים>
כבודי לא חושב שעליה לבית המקדש שיב' הביאה את הפיגועים, כי כשאינו לא ניתן לעלות אליו או עליו.
כבודי גם לא חושב שהעליה להר הבית בזמנינו, של רבנים שלדעתם מותר לעלות להר הבית כאשר הם ממלאים תנאים מסויימים, היא שגרמה לפיגועים ורצח אנשים, יותר מהחילול השם שגרמה ישיבת פוניבז בעבר ובימים אלה.
כבודי חושב שלומר שה"היתר מכירה" בשמיטה דרבנן, גרם שהשכינה לא תגן על הארץ, הוא כמו מי שאומר שהשכינה לא תגן על מי שאינו אומר כמוני.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/11/2014 06:54:30
נשלח ב-21/11/2014 12:36
אתה קובע כאן יסוד מעניין מאד - הקב''ה לא מעניש אדם שחושב שהוא צודק. לפי דבריך, את המחבלים הקב''ה יעניש?
נשלח ב-21/11/2014 12:48
נישטאיך כתב:
כבודי חושב שלומר שה"היתר מכירה" בשמיטה דרבנן, גרם שהשכינה לא תגן על הארץ, הוא כמו מי שאומר שהשכינה לא תגן על מי שאינו אומר כמוני.
כב' די חוזר על מה שהשתמע בפשטות מהודעתו הראשונה . אני ינסה לחזור על דברי בשנית .
זה אכן טיפשי או רע או שניהם להגיד שמי שמתנגד להיתר מכירה מוגן פחות ממי שלא . אבל אתה כותב באתר שבו רבים יותר חושבים שמי שלומד בישיבה מוגן יותר (או מגן יותר) ממי שלא . וגם הדתתיים הלאומיים שבאתר . שהם אולי רוב הפעילים בכלל . חושבים שבטווח הרחוק קבוצה של אנשים שמתעקשיםלהתיישב בלב אוכלוסיה עויינת גדולה מהם בהרבה . מוגנת יותר אם כתוב באיזה טקסט עתיק שאלהים הבטיח משהו לגבי השטח הזה . ולכן אני שואל . מה ההבדל . והאם אתה לא בעצם שייך ל/מעודד את אותה תופעה . קח את הקבוצה הקיצונית ביותר שפועלת לפי אותה שטות והדגש את אוולתם . עכשיו כולם יכולים להסתכל ימינה שמאלה ולחייך בסיפוק . אנחנו לא מההזויים האלה . אנחנו רק מאמינים בהשלם את אחד הקודמים .
ההבדל הוא פשוט, הם אינם מאשימים אחרים שלא עושים כמעשיהם, בכל אסון.
איני יודע חשבונות שמים ומה גורם למה, ומי מוגן יותר, תלמיד ישיבה, או חקלאי תושב יהודה ושומרון, תלמיד ישיבה ליטאית או חסידית, תושב ירושלים או תושב בני ברק, אוכלי מאכלים בהשגחת "שארית" או מהשגחת הרב לנדא, חובשת פאה נוכרית או מגלחת ראשה ועטופה שחורים, אני לפחות יודע שאין לדעת, שלא ככל אותם היודעים, שאותם שלא חושבים כמונו הם האשמים.
נשלח ב-23/11/2014 09:31
אם כן מה שאתה מצהיר הוא: אני לא יודע באמת אם מותר לעלות להר הבית. לעומת זאת, אני יודע בודאות שה' לא התגלה למוחמד. עוד אני יודע בודאות שאי אפשר/לא טוב לדעת בודאות אם מותר לעלות להר הבית. מה תענה למי שיודע בודאות דברים אחרים? או לא יודע בודאות דברים אחרים?
נשלח ב-23/11/2014 11:38
אם מותר לעלות להר הבית או אסור להעלות. מחלוקת היא בין אלו החושבים כי ה' משמיים יוריד את בית המקדש מוכן ומזומן לכניסה. ולכן כמובן אסור לעלות קודם. לבין אלו החושבים ועושים לבניין הארץ ומתכננים לבנות את בית המקדש בידיהם ממש, ואז ממילא הם צריכים לעלות לנקות את השטח לצקת את היסודות ולבנות את הקירות, לרצף ולחפות את הקירות עם אריחי שיש, להכין את בורות וצנרת הניקוז, וכ וכ וכ, את כל העבודות הללו יעשו מודדים אינסלטורים חופרים בנאים טייחים נגרים רצפים וכד. כפי שהיה בתקופת שלמה עזרא ונחמיה המכבים. לגילוי נאות אין לעלות להר- לא מכיון שאסור, אלא מכיון שלא הוכשרה השעה.
אלוקים בעצמו הבין כי נתונים גיאופוליטים ואנושיים, לא תמיד מאפשרים מימוש זכויות והבטחות.
נשלח ב-23/11/2014 11:47
עם כל החריפות היתרה שבדבריו, יש צדק בדברי מלא כבודו. האם הבעיה היא אלו שמפרסמים כתבי אישום "בגלל זה וזה" קרה "כך וכך"?
מסתבר שאחד התפקידים שהפורום עשוי למלא הוא תיקון הדעות והקנאת אמונות נכונות. אולי לא כולם שותפים לגישה זו. (למשל מנהל הפורום שלנו). אבל סבורני שיש מקום לבירור כזה.
ואם כן, אזי כדאי להתחיל בהתחלה.
מצאנו בתורה שאנו אמורים לצפות לגמול נאות. לפחות ברמה הציבורית. זה מובטח לנו וכך הנביאים מפרשים דברים שקורים לעם ישראל. ניתן להקשות על פרשנות כזו אבל אי אפשר לומר שאין לה זכר בכתובים.
לעומת זאת, היכן מצאנו במקרא שאדם אחד ייענש בגלל חטאי הזולת? ומדוע שזה יקרה? האם זה משפט צדק?
(יתכן שהיה עליו למחות ולא מחה, אפילו אם חשב שלא יקשיבו לו, כך לפחות לפי דעה אחת בחז"ל).
והיכן מצאנו שהצדיק נענש בגלל הרשעים?
אולי כדאי להביא את המקורות האלו ולעיין בהם. מפני שהם היסוד למאמרים והאשמות מהסוג שציטט נישטאיך. ויש גם לזכור שאלו שמפרסמים אותם מעוניינים לקדם הקנית אמונות נכונות ואידיאלים לפי דרכם. כגון הידור במצוות, זהירות מעבירות, וגם חינוך לכבד את מי שבעיניהם הם גדולי ישראל. אם מבקשים להעיר על כך, ראוי לציין מה נכון ומה לא נכון בדבריהם. כך ייראה לי.
מעיון בהודעותיו דומני שכב' מתמחה באשכולות מהמבנה הבא . בוחרים קוריוז דתי שנחשב סהרורי גם בציבור הדתי . ולועגים לו . לא שיש לי משו נגד זה . אבל מה בעצם הטעם .
ההשוואה גורמת לכב' להרגיש פחות דבילי
אני נאלץ להסכים לדברי מלא כבודו, לא ברור מה הטעם באשכולותיך, הרב שטינמן חושב שמי שלא סובר כמוהו גורם אסונות, ואתה סובר שמי שלא חושב כמוך ראוי ללגלוג. לא ברור מה מצחיק, יש בתורה שכר ועונש וכן השגחה פרטית (סליחה עודד אם זה פוגע ברגשותיך הדתיים / לא דתיים) ולאנשים שונים יש דעות שונות באשר להיקף התופעה.