הוא אשר אמרתי זה עיוות כיום נכנס יותר העניין של החצי חצי נקווה לטוב אין באמתחתי כרגע את הציטויטים המדוייקים אך אברר ואעלה אותם לתועלת כולם
נשלח ב-5/12/2014 00:21
טום888 כתב:
אז ככה... לפרוזן , העובדות: בחברון למשל {אני מדבר מהכרות אישית} יש כלל, לבקש מהצד השני 50 אלף דולר התחייבות, יש כאלה, שבאמת זורמים עם זה והרבה. אך יש כאלה שהתחתנו, בלי לבקש גרוש מהצצד השני ולא בחור אחד או שניים אלא הרבה. זה לדוגמא.. לא אמרתי שהבעייה לא קיימת ,שימי לב לדבריי ישנה התעשתות,, המדיה פתחה את הציבור החרדי, לטוב ולרע. בחלק של הטוב ,היא הפילה וערערה הרבה קודים ומוסכמות ,שקבלו מימדים מעוותים. בתוך השינוי ,יש שינוי גם בגישה הזאת שלא מבקשים דירה, הרי ממה כל העסק התחיל? ממנהג שברעיונו הוא נכון ,לתת לחתן לשבת על התורה ועל העבודה בישוב הדעת, עם הזמן, זה הפך את העניין לביזנס אחד ענק. ובחורים ובחורות ,הפכו להיות ביקוש והיצע וזה פגום ולא נכו.ן זה קיים נכון לצערנו ,אך אם כיום יש בחורים שכבר מדברים בקול על כך שהם לא דורשים, זה מראה על שינוי מגמה ... ונקווה שתתרחב הלאה
אתה לא אשכנזי, נכון?! דווקה בחברון אני מכירה הרבה בחורים.....על פחות מ600 אלף אף אחד לא מסתכל!! אין לי בעיה עם זה שבחור טוב שמגיע לו דורש. יש לי בעיה עם בחורים שלא מגיע להם ודורשים....!!
נשלח ב-5/12/2014 08:46
יש כאלה ,ואלה הקיצונים ביותר. הסטנדרט שהישיבה מעודדת זה 50 אלף, וגם שם ,יש התעוררות של בחורים לשינוי. מה שפעם לא היה...
נשלח ב-5/12/2014 09:52
טום888 כתב:
יש כאלה ,ואלה הקיצונים ביותר. הסטנדרט שהישיבה מעודדת זה 50 אלף, וגם שם ,יש התעוררות של בחורים לשינוי. מה שפעם לא היה...
200 אלף שקל? על מה ולמה בדיוק?
נשלח ב-5/12/2014 10:23
סקופער כתב:
לפני זמן לא רב התעסקתי בשידוך של בחורה יתומה שאביה נפטר באופן טראגי, ובאה שדכנית והציעה בחור כליל המעלות מישיבה מצוינת. ביררנו ואכן נשמע סביר, וכשבאנו להתקדם, השדכנית שואלת כמה צד הכלה שם על השולחן? שאלתי לכמה צד הבחור מצפה? בלי להתבלבל היא השיבה 250 אלף דולר. אמרתי לה, תני לי כמה דקות ואחזור אלייך. התקשרתי לאמא ולעוד קרוב משפחה שהיה בעניין, וכך הוחלט להשיב: 50 אלף דולר ודאי אנו נותנים, אם הוא יודע נזיקין כמו שצריך יקבל 50 אלף דולר נוספים, אם הוא יודע גם סדר נשים כמו שצריך יקבל 50 אלף דולר נוספים, ואם הוא שולט בו' חלקים של המשנ"ב יקבל 100 אלף דולר נוספים. המבחן יתקיים בע"פ ע"י רב המקובל על שני הצדדים. כמובן שלא קיבלנו תשובה, וזה מה שרצינו, כי לא היה לנו 250 אלף דולר לתת, ובוודאי לא על בחור שלא יכול להיבחן על מסכת אחת בע"פ....
:)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 05/12/2014 10:23:44
נשלח ב-5/12/2014 11:52
אדם_ה1 כתב:
200 אלף שקל? על מה ולמה בדיוק?
שאלה טובה
נשלח ב-15/2/2015 00:51
רגע שאני אבין,הורי הכלה נתונים את הסכום הנ"ל במידה ויכולים והורי הבחור לא נותנים כלום?או נותנים הרבה פחות?גם בחורים ספרדים מחברון או מישיבות נחשבות אחרות דורשים ככה?
נשלח ב-15/2/2015 00:59
כל ישיבה שנחשבת הבחור דורש ככה..וודאי שהצד של הבחור נותנים,הם נותנים לך את הזכות, להיות הכלה של הבן העילוי שלהם...
נשלח ב-15/2/2015 07:39
היה פעם ספרדי בחברון שלא רק שלא דרש שקל אלא גם נתן עשרות אלפי דולרים כנדוניה.
אבל קראו לו יצחק וזה היה לפני המון שנים...
נשלח ב-16/2/2015 01:04
אדם, צחקתי בקול
רק תיקון קל: הוא לא היה ספרדי, אלא מוסתערב..
נשלח ב-16/2/2015 13:47
אדם_ה1 כתב:
היה פעם ספרדי בחברון שלא רק שלא דרש שקל אלא גם נתן עשרות אלפי דולרים כנדוניה.
אבל קראו לו יצחק וזה היה לפני המון שנים...
הוא היה בחור קשיש בן 40 שאח שלו הפושתק ניסה לרצוח אותו, והוא גם עבר טראומה רצינית.. אין מה להשוות