בית פורומים עצור כאן חושבים

בעצם, למה לא יכולה להיות ח"כית חרדית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/12/2014 01:21 לינק ישיר 

מקסמן

>אז מה לי לטרוח להוליד אותם ??<

מה תעשה אשה חרדית שלא להוליד בנות, היא תשתמש בפטנט של רבא בעירובין דף ק עמוד ב? תפיל אותן אם בדיקת אולטרא סאונד תגלה שהעובר היא נקבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 01:39 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

מקסמן

>אז מה לי לטרוח להוליד אותם ??<

מה תעשה אשה חרדית

לא תשלח את צאצאיה לאקדמיה !!!

תוקן על ידי maxmen ב- 21/12/2014 01:39:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 02:18 לינק ישיר 

שלא תשלח, בנות שהולכות לאקדמיה הן כבר בגיל שבו הן מסוגלות ללכת בעצמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 15:03 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:
שלא תשלח, בנות שהולכות לאקדמיה הן כבר בגיל שבו הן מסוגלות ללכת בעצמן.

אם היא לא תשלח את צאצאיה אייך תלכי בעצמה ??

אין טעם להסתובב סביב הזנב, כי דיי ברור מה אני אומר. אני אומר שטור כזה רק מחזק את ההשקפה של החרדיות. אם החכמולוגית חושבת שהאישה החרדית מתרגשת מהפרדת מין  האנושי למגדרים ?! אז היא טועה בגדול !! זה דווקא הפוך, החרדית חרדה דווקא מזה שצאצאיה האישים שלה יגדירו את עצמן כשני מגדרים. כלומר במצב כזה אומרת האישה החרדית "דין הוא לגזור על עצמינו לא להוליד ילדים"
הפרדת מין האנושי למגדרים (שתי ישויות נפרדים) מתאימה אך ורק בלאומניות ששם כל פרט שייך לישות הלאומנית הדמיונית. לא כן ביהדות שכל ישות היא עבודה זרה, ולכן אף יהודי לא מוליד לישות כלשהו רק לעצמו ושרידותו האישית לנצח. ולכן הוא לא יכול לקבל את הפרדת צאצאיו לשתי מגדרים. במקרה שהמשטר\הישות תיקח ממנו את צאצאיו ?! אומרים חז"ל "דין הוא שנגזור על עצמנו שלא לישא אשה ולהוליד בנים, ונמצא זרעו של אברהם אבינו כלה מאליו
הסיום של הגמ' בא לומר שאין לנו עניין לשמר את זרע אברהם אם זרעו נקרבים למולך = ישות. ולכן אומרים חז"ל שאלוהים שואל את אברהם בניך חטאו, אז אברהם עונה שימותו על קידוש השם, כלומר אברהם מוותר על כל עמלו. ככה בדיוק כל אימא חרדית, כי אין טעם לעמול ולהוליד ילדים ולגדל אותם ואחר כך להקריב אותם למולך = ישות.

תוקן על ידי maxmen ב- 21/12/2014 15:16:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2014 02:28 לינק ישיר 

מקסמן

<אם היא לא תשלח את צאצאיה אייך תלכי בעצמה ??>

הם ילכו ברגל או יסעו באוטובוס. הם כבר בוגרים ואינם זקוקים לסינר (סינר או סינור? | האקדמיה ללשון העברית של אמם כדי להגיע ממקום למקום.  

<כלומר במצב כזה אומרת האישה החרדית "דין הוא לגזור על עצמינו לא להוליד ילדים">

מצידי, אשה חרדית שלא רוצה להוליד ילדים בגלל "המצב הזה", עדיף שתוליד קופים או מרעין בישין.

לא מצאתי בהודעתך כל הגיון או קשר בין המלים.

האם הם נכתבו בשפה זרה ותורגמו לעברית ב-google? 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/12/2014 02:53:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2014 04:18 לינק ישיר 

מה תעשה אשה חרדית שלא להוליד בנות ובנים שהולכים לאקדמיה?

פתרון פשוט: תוליד רק בנים

http://www.bhol.co.il/forums//topic.asp?topic_id=1721330&forum_id=1364

הפתרון הפשוט  גם ימנע את הבנים מללכת לאקדמיה, כי כשלא יהיו בנות גם לא יהיו בנים

תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/12/2014 04:19:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2014 05:25 לינק ישיר 

לוותר על שידוכים, ללמוד בסתר: החרדית שנלחמת כדי להיות רופאה

http://www.themarker.com/news/health/1.2517952

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2014 12:40 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:
מקסמן

<אם היא לא תשלח את צאצאיה אייך תלכי בעצמה ??>

הם ילכו ברגל או יסעו באוטובוס. הם כבר בוגרים ואינם זקוקים לסינר (סינר או סינור? | האקדמיה ללשון העברית של אמם כדי להגיע ממקום למקום.  

<כלומר במצב כזה אומרת האישה החרדית "דין הוא לגזור על עצמינו לא להוליד ילדים">

מצידי, אשה חרדית שלא רוצה להוליד ילדים בגלל "המצב הזה", עדיף שתוליד קופים או מרעין בישין.

לא מצאתי בהודעתך כל הגיון או קשר בין המלים.

האם הם נכתבו בשפה זרה ותורגמו לעברית ב-google? 

אני לא חושב שאתה כזה לא מבין כלום.
אני מסביר לך דבר פשוט ואתה מתעקש לא להבין, ככה נשמע מתגובתך.
המקום היחיד שאין משטר ושוטר ושלטון הוא החרדים והיהדות, ככה שכל הרמיזות שלך (סינר וכדומה) הם דמגוגיה. לכל יהודי זה אלפי שנים יש בחירה לעשות מה שהוא רוצה. ולכן הדיון היא על החשיבה של היהדות, ובחשיבה של היהדות בורחים מישויות דמיוניות כמו מאש, אפי' מישות אחת שנקראת מין האנושי, ק"ו להמציא ולהפוך את האדם לשתי ישויות (ישות הגבר וישות האישה) היא בלתי אפשרית ביהדות. ולכן כל אימא יודעת שבמקום שעמליה שהם הבנים\ות יקבלו שם דחיפה לעבוד לישות כלשהי ? אז פשוט תסביר להם את הבעיה ממקומות כאלה. כך שלא היא ולא צאצאיה בהמשך פשוט לא ילכו ללמוד שם. ולכן באמת יש ניסיונות להקים אקדמיה חרדית, אבל בינתיים עוד ההמונים מפחדים גם מהם כי כל פעם יוצא איזה חכמולוג שמראה לכולם מהן התוצאות החשיבתיות שהוא יוצא משם.
ולכן אני מציע שלפני שמקימים אקדמיה חרדית צריך קודם ללמוד ליבה חרדית.
למשל אשתי לומדת רפואה באקדמיה (ואין אקדמיה חרדית ברפואה), כבר כמה שנים טובות. והלכה לשאול חכמים ורבנים האם מותר לה (לא סמכה עלי כי אני לא רב), והתירו לה אחרי שדברו איתי והבינו שהיא למדה ליבה חרדית קודם.
כלומר כל רב ופוסק שמכיר אדם שלמד ליבה, אז הם נונתים להם את המלצתם בחום רב.

אז אם אתה רוצה לראות הרבה יהודים לומדים רופאה וכו' אז אנא מאלה שלומדים כבר, לא לצאת עם טורים שכאלה שרק מרחיק את ההמונים מללמוד באקדמיה.
אשתי אומרת לי כל הזמן, הברומטר אם האדם למד ליבה חרדית\יהודית, היא בחשיבה שלהם אחרי שלמדו באקדמיה. למשל אם אישה חרדית הופכת להיות פמיניסטית אחרי לימודה באקדמיה ? סימן שהיא עםארצית גמורה בליבה היהודית והחרדית !!
אם גבר חרדי הפך להיות לאומני או סתם כופר מופקר אחרי שלמד באקדמיה ? סימן שהוא עםארץ גמור בליבה היהודית והחרדית !!

לסיום:
הגברת הנ"ל מרחיקה את ההמונים והופך אותם ליותר חרדים מלשון חרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2014 13:05 לינק ישיר 
הנה לך עוד סיבה הזויה למה צריך ייצוג נשים בכנסת.

http://www.mame.co.il/99388.html

מי יציל את הנשים המוכות החרדיות?

(תשובתי בקצרה: התורה החשיבה והחינוך ורבנים ועסקנים יראי שמים בתוך הקהילה, (ויש לי אישית הרבה זכויות בנושא) הם יצילו נשים וגברים מוכות\ים. לא משטר לא שוטר ולא כנסת ולא ישות כלשהי יכולה להציל אותכם. max)

לאה וינדרכ"ט בכסלו תשעה  10:28   21.12.14

עומדת מול המראה מוקדם בבוקר אישה שגדלה בבית יעקב, אני שזכיתי לעלות ולהתפלל על קיברה של הגדולה מכולן "מאמע שרה", אילו רק ידעתי אז, בעומדי שם בפלאשוב שליד קראקוב את הדרך שאעבור, אולי הייתי בוכה אצלה קצת יותר. לאה וינדר בתאור מצמרר

כדי לא להיות לבד - מי יציל את הנשים המוכות החרדיות?

עומדת מול המראה מוקדם בבוקר ושוב פוגשת את עצמי, מי את? שואלת את האישה המשתקפת מולי.

ילדה / נערה של בית יעקב, של חלום וחזון של אישה שלא זכתה לילדים משלה, של אישה גדולה שידעה והבינה שלפעמים צורך הזמן והמקום לצאת ולחולל מהפכה, להיות זאת אשר לכאורה אינה נשמעת לציווי של "כל כבודה בת מלך פנימה", זאת אשר נלחמת להוציא ילדות מהבית ללמוד ע"י זרים/קרובים מהי  השקפה, יהדות, אמונה.

ולאחר מלחמות אין ספור היא הצליחה והמהפכה התחוללה, תנועה חדשה קמה בעמ"י, תנועת בית יעקב, תנועה אשר הצעידה את כולנו קדימה.

עומדת מול המראה מוקדם בבוקר אישה שגדלה בבית יעקב, אני שזכיתי לעלות ולהתפלל על קיברה של הגדולה מכולן "מאמע שרה", אילו רק ידעתי אז, בעומדי שם בפלאשוב שליד קראקוב את הדרך שאעבור, אולי הייתי בוכה אצלה קצת יותר, מתחננת על עצמי ובנותי קצת יותר.

אני אישה מוכה, מושפלת ומובסת אשר מנסה לשקם את חייה לאחר קרב ארוך בן עשר שנים.

אני לא לבד במערכה הזאת.

יחד איתי ניצבות חברותי, נשים כמוני שגדלו וינקו את מורשת "מאמע שרה" נשים אשר נאלצות להילחם יום יום על הזכות לחיות, לחנך ולהתפרנס בכבוד.

חלקנו נשים אשר מתמודדות יום יום עם גידול משפחה לבד, ללא בן זוג. נשים אשר הזכויות הבסיסיות שלנו מופרות יום יום על-ידי אלו שאמורים לדאוג לנו, אנשים אשר נתנו להם את קולותינו בקלפי אך ברגע האמת בגדו בנו.

כן, ניסינו לפנות אליהם אך הם עסוקים בעניינים בוערים יותר ואנחנו נאלצות יחד עם עוד נשות המגזר לפנות למישהו אחר שיאבק למעננו, זה לא היה קל אך מצאנו אותן. במפלגות אחרות.

אנחנו שם חושפות ונחשפות יחד איתן לעשרות אם לא מאות של סיפורים אשר לכולן מכנה משותף אחד: אלימות והשפלה, זלזול ויחס מחפיר. לא בחרנו בדרך הזאת, זה אתם שלא הותרתם בפנינו ברירה.

מתוך הכאב הגדול הזה נולד הרעיון למצוא אישה משלנו, מישהי שכמונו ינקה את מורשת "מאמע שרה", מורשת של חזון שיודע ומאמין שלפעמים צריך לצאת מהבית כדי לבנות אותו, לשקם אותו, להצעיד אותו קדימה.

צורך השעה כאן ועכשיו שתהיה אישה משלנו בועדות ובדיונים האלו.

אנחנו עדיין נהיה שם בשביל לשמש ככתף להישען עליה לכל אותן נשים שמגיעות לחפש עזרה, אבל אנחנו לא יכולות לעשות את זה לבד.

נתנו לכם את הקול שלנו לאורך השנים, אך קולנו לא נשמע.

עכשיו אנו מבקשות, דורשות קול משלנו, קול שיבין וילחם למעננו. מישהי משלנו שתבין את הכאב, המצוקה והצרכים היחודיים של האישה החרדית. מישהי שנוכל לפנות אליה מתי שנצטרך בלי לשמוע ש"כן אני מבין אותך אבל זה המצב ואני לא יכול לעזור לך" (דבר אשר נאמר לי אישית ע"י נציג דגל התורה כשניסתי לברר מה קורה עם צהרוני צילה).

ראיתי כבר נשים כאלה, שמעתי אותן, נשים חרדיות שנאבקות על גורלן, עומדות ומדברות בועדות ובדיונים, נשים אשר בכוחן השפיעו והרטיטו לבבות.

ראיתי נשים שדיברו על קיצוץ בקיצבאות, על קו העוני שהן נמצאות רחוק מתחתיו. נשים חרדיות שדיברו בזמן שהנציגים שלנו בכנסת העדיפו לשתוק.

אנחנו כבר לא שותקות, בכוחות האחרונים שלנו אנחנו נאבקות לנציגה משלנו שתשמע ותבין, תתמוך ותהיה שם בשבילנו.

מישהי שחוותה על בשרה את הקושי הגדול ורוצה לעזור גם לאחרות להצליח לחיות.

נתנו לכם את הקול שלנו והשתקתם אותנו. עכשיו אנחנו רוצות מישהי שתשמע אותנו עד הסוף, תכאב איתנו אבל בעיקר תדבר בשבילנו, בשמנו, מישהי שלא תשתיק אותנו.

אנחנו לא מאיימות, משפילות או משתיקות אנחנו נבחרות או לא בוחרות.

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2014 13:06:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 00:37 לינק ישיר 

מקסמן הרגישות שלך מגיעה לשיאים חדשים בכל פעם. אנא הסבר לכולנו כמה איך ומתי פעלו חברי הכנסת החרדיים למען נשים מוכות במגזר, למען בנות ספרדיות שמופלות לרעה, או לכל מטרה אחרת של זכויות הפרט החרדי, גבר או אישה. ותגיד לי איך תרגיש אם חלילה בתך תינשא לגבר מכה.

הבולשביזם שלך, להגדיר איך חושבת כל אישה חרדית, מדהים. שפרה קפלן שציטטת היא חרדית למהדרין, אני עצמי חרדית למהדרין ואת דעותינו אנו שואבות מהתורה ומעולם הערכים החרדי. אני עצמי לא למדתי באקדמיה, לא למדתי משפטים, אבל מעט חוש צדק וביקורתיות הובילו אותי לחשיבה על הנעשה אצלינו במגזר.

אני אישית לא בעד חברת כנסת אישה, אבל הדעות הנחרצות של גברים נגד הרעיון הזה, מדהימות אותי בכל פעם מחדש. רוב הנשים הללו אינן שייכות לפמיניזם קיצוני, ולא חושבות חלילה לערבב את המגדרים, אבל בעולם שבו חרדיות הן מפקחות במשרד החינוך או מנהלות לשכת שר, אין הבדל מנטלי פיזי או מהותי בין זה לבין עבודה פרלמנטרית של חברת כנסת שתופיע בוועדות ותחוקק חוקים לטובת החרדי הקטן ולא רק לטובת העסקנים המושחתים.

וכן, אם גפני לא יכול לשהות בוועדה שדנה בסרטן השד במגזר החרדי כי המושג הזה מחרמן אותו, אז אכן צריך שם אישה חברת כנסת שתייצג אותנו. אגב, אדם שפוי מצטמרר וחרד לשמע המילים הללו (סרטן שד), אבל חלק מהחרדים חושבים משום מה שזה נורא מגרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 01:04 לינק ישיר 

רק כעת ראיתי את תגובתו של נחמד למראה. ובכן, המילה פרוצה, גם בהקשר החרדי וגם בהקשר החילוני, היא כינוי גנאי בכל מקרה. זאת בניגוד לגבוה או ג'ינג'י. מיימוני התייחס לצורת לבוש מקובלת, אבל החיילת היתה על מדים שזה הלבוש היותר צנוע אצל חילוניות, והסיבה שאותו "רב" צעק עליה לא היתה הלבוש אלא העובדה שבחרה לשבת בקדמת האוטובוס.

נחמד למראה קורא לזה "בין גברים", וזאת חוצפה ממדרגה ראשונה- מי החליט שקדמת האוטובוס הוא אזור לגברים בלבד? אוטובוס הינו מקום ציבורי, ששייך לאזרחי המדינה כולם, חילונים וחרדים כאחד. להחליט בכוחנות שאזור מסויים הוא של גברים, ואז לצעוק על בחורה פרוצה בשל בחירתה הלגיטימית לשבת מקדימה- זה אבסורד.

מקסמן, כל המקרים שסיפרתי לך עליהם אמיתיים לגמרי, ואני לא צריכה רב שיתיר מעשים אלו, אבל גם לא מצאתי רב שיצעק על תופעות אלו שהולכות ומתגברות. עובדה, שאותו "רב" מקבל כאן תמיכה מלאה על כך שהשפיל אישה והלבין את פניה ברבים עבור המצאה הזויה של קווי מהדרין שאינה קשורה להלכה כלל. אם אפילו כאן לא מוקיעים אדם כזה, זו הסכמה שבשתיקה לכך שגברים יכולים לקום בבוקר עם מגבלה חדשה לנשים, ולהשפיל כל אישה שלא עומדת במגבלות אלו, ולהמשיך לשמש בעמדות מפתח בקהילה.

ומקסמן, הטענות הסופר- טפשיות שלך לגבי הבחורה החלולה רפאלי לא ממש שוות התייחסות, אבל לידיעתך חברי כנסת עושים למען הציבור בחקיקה ומשתמשים בשכלם ולא בגופם. אכן שימוש בגוף האישה הוא פסול מוסרית אבל מה הקשר לחברת כנסת? אני מבינה שהתחלת לפנטז על אחת מנשות הקמפיין או משהו? באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 01:10 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
מקסמן הרגישות שלך מגיעה לשיאים חדשים בכל פעם. אנא הסבר לכולנו כמה איך ומתי פעלו חברי הכנסת החרדיים למען נשים מוכות במגזר, למען בנות ספרדיות שמופלות לרעה, או לכל מטרה אחרת של זכויות הפרט החרדי, גבר או אישה. ותגיד לי איך תרגיש אם חלילה בתך תינשא לגבר מכה.

הבולשביזם שלך, להגדיר איך חושבת כל אישה חרדית, מדהים. שפרה קפלן שציטטת היא חרדית למהדרין, אני עצמי חרדית למהדרין ואת דעותינו אנו שואבות מהתורה ומעולם הערכים החרדי. אני עצמי לא למדתי באקדמיה, לא למדתי משפטים, אבל מעט חוש צדק וביקורתיות הובילו אותי לחשיבה על הנעשה אצלינו במגזר.

אני אישית לא בעד חברת כנסת אישה, אבל הדעות הנחרצות של גברים נגד הרעיון הזה, מדהימות אותי בכל פעם מחדש. רוב הנשים הללו אינן שייכות לפמיניזם קיצוני, ולא חושבות חלילה לערבב את המגדרים, אבל בעולם שבו חרדיות הן מפקחות במשרד החינוך או מנהלות לשכת שר, אין הבדל מנטלי פיזי או מהותי בין זה לבין עבודה פרלמנטרית של חברת כנסת שתופיע בוועדות ותחוקק חוקים לטובת החרדי הקטן ולא רק לטובת העסקנים המושחתים.

וכן, אם גפני לא יכול לשהות בוועדה שדנה בסרטן השד במגזר החרדי כי המושג הזה מחרמן אותו, אז אכן צריך שם אישה חברת כנסת שתייצג אותנו. אגב, אדם שפוי מצטמרר וחרד לשמע המילים הללו (סרטן שד), אבל חלק מהחרדים חושבים משום מה שזה נורא מגרה.

בואי ברשותך נעשה סדר בעניין.
הכנסת וחברי הכנסת הם טרף מתחילה גם לגברים. אוקיי ?! זאת החשיבה החרדית (אני לא התווכח עמך בעניין עכשיו).
הם שם להציל מהפריץ מה שאפשר ולהשגיח שלא נפגע מהפריץ.

מי יציל את המוכים (אני אומר מוכים כי יש גם גברים מוכים) ?! לא המשטר הדמיוני שנקרא מדינה שהוא יבש וקר כמו אבן ולא חוקים ולא שוטר, רק הציבור בתוך הקהילה הוא הפתרון הנכון מאז ומתמיד.
האנשים החכמולוגים האלה (גם גברים וגם נשים) רוצים (זה לא אומר שרוצים את זה במכוון, בדרך כלל זה מגיע מבורות ותמימות) להכניס את המשטר לחרדיות מהדלת האחורית.
ולכן תיקחי לך כלל גדול בכל תחום החרדיות, המשטר הוא לא הכתובת נקודה.
הכתובת והסמכות הם הציבור עצמן. ומי שכל כך דואג למוכים ?! אז בבקשה שיעשה את זה כמו שעשינו את זה אלפי שנים בלי משטר.
אני לא צריך להסביר לך מהי הבעיה העקרונית במשטר ומערכת שלטונית ומשפטית וכדומה, ליהדות ולחרדיות.
אז נכון שלפעמים גם משתמשים עם המשטרה וכדומה, אבל זאת ממש שאין כבר ברירה. אבל מתחילה לתת את הסמכות למשטר ?! זה לא חרדיות ולא יהדות !! ולריק יהיה להתווכח על כך.

לסיום:
אין מקומינו בכנסת אך ורק להציל מהפריץ מה שיותר וכמובן להגן על הציבור מהמשטר.
כל זה בלי שום קשר לנשים וגברים.
לגבי מגדרים:
היהדות ובמיוחד החרדיות, לעולם לא תסכים להפריד את האדם לשתי מגדרים. ככה שכותרת כמו "מי יציל את הנשים מוכות" זאת כותרת פסולה. הכותרת צריך להיות "מי יציל את המוכים" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 02:19 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
רק כעת ראיתי את תגובתו של נחמד למראה. ובכן, המילה פרוצה, גם בהקשר החרדי וגם בהקשר החילוני, היא כינוי גנאי בכל מקרה. זאת בניגוד לגבוה או ג'ינג'י. מיימוני התייחס לצורת לבוש מקובלת, אבל החיילת היתה על מדים שזה הלבוש היותר צנוע אצל חילוניות, והסיבה שאותו "רב" צעק עליה לא היתה הלבוש אלא העובדה שבחרה לשבת בקדמת האוטובוס.

נחמד למראה קורא לזה "בין גברים", וזאת חוצפה ממדרגה ראשונה- מי החליט שקדמת האוטובוס הוא אזור לגברים בלבד? אוטובוס הינו מקום ציבורי, ששייך לאזרחי המדינה כולם, חילונים וחרדים כאחד. להחליט בכוחנות שאזור מסויים הוא של גברים, ואז לצעוק על בחורה פרוצה בשל בחירתה הלגיטימית לשבת מקדימה- זה אבסורד.

מקסמן, כל המקרים שסיפרתי לך עליהם אמיתיים לגמרי, ואני לא צריכה רב שיתיר מעשים אלו, אבל גם לא מצאתי רב שיצעק על תופעות אלו שהולכות ומתגברות. עובדה, שאותו "רב" מקבל כאן תמיכה מלאה על כך שהשפיל אישה והלבין את פניה ברבים עבור המצאה הזויה של קווי מהדרין שאינה קשורה להלכה כלל. אם אפילו כאן לא מוקיעים אדם כזה, זו הסכמה שבשתיקה לכך שגברים יכולים לקום בבוקר עם מגבלה חדשה לנשים, ולהשפיל כל אישה שלא עומדת במגבלות אלו, ולהמשיך לשמש בעמדות מפתח בקהילה.

ומקסמן, הטענות הסופר- טפשיות שלך לגבי הבחורה החלולה רפאלי לא ממש שוות התייחסות, אבל לידיעתך חברי כנסת עושים למען הציבור בחקיקה ומשתמשים בשכלם ולא בגופם. אכן שימוש בגוף האישה הוא פסול מוסרית אבל מה הקשר לחברת כנסת? אני מבינה שהתחלת לפנטז על אחת מנשות הקמפיין או משהו? באמת.

אני רואה שהספקת לכתוב עוד דברים.
ובכן, אני ממש לא ראיתי את הדין ודברים של נחמד לגבי הפרוצה.
אני מבין שיכול להיות טעות לגבי ההגדרה מהי פרוצה שחרדי אומר את זה לבין חילוני שאומר את זה.
ברור שהוא צודק שחרדי אומר פרוצה הכוונה הוא לרוב פרוצה בצניעות ולא זנות. (לרוב הבחורים לא יודעים בכלל מהי זונה ולכן שהם צועקים פרוצה אין משמעות אחרת למילה אך ורק פרוצה בצניעות שנאמר גם לגבי פאה על ידי הקיצונים שהם נגד פאות.)

עכשיו לגבי הרב שצעק פרוצה על חיילת:
אנחנו כבר רגילים לטעות של הציבור הכללי שחושב שכל חרדי נקרא רב. והאמת היא לצערינו שמחצי מיליון חרדים אפשר לספור את מספר הרבנים על האצבעות, ככה שאת אומרת רב צעק על חיילת, זה חייב להיות לפחות הרב שטיינמן או הרב עובדיה או הרב אלישיב או ר' שמואל וכדומה. אייך שאני מכיר את הרבנים, הם לא צועקים אף פעם, וח"ו על אנשים ונשים ??? זה לא קורה, מה לעשות.
אז לידיעתך מדובר בחרדי פשוט, שצעק, ונווו ? מגיע לכל החרדים מיתה משום כך ??? כי את רואה בדמיון ישות שנקרא חרדים ??? ככה שכל פרט הוא חלק בישות ולכן כל פרטי הישות אחראיים למעשיו ??
אייך שאני מכיר את הפרטים שאת קורה להם חרדים, הם לא צועקים על שום דבר. יש קבוצה כזו שזועקת שבת שבת, יש קבוצה כזו שצועקת על צניעות, אבל רוב הפרטים שנקראים על ידיך חרדים הם לא צעקנים בכלל.

לגבי מהדרין:
מישהו המציא אותה וזה התקבל בציבור. מה את יכולה לעשות בנידון ?? לכפות את דעותיך עליהם ? נוו באמת !!!!
אני אספר לך סיפור שסיפר לי רבי ומורי שקרה לו השנה בלג בעומר שנסע למירון.
הם חיכו לאוטובוס אנשים נשים וטף.
שאוטובוס הגיע כלום רצו לתפוס מקומות, הילדים והילדות יותר זריזות מהמבוגרים והם תופסים מקומות להורים ולכל המשפחה.
בקיצור עולים שתי גברים שרואים שהכל תפוס, והנה מצאו פתרון: שתי ילדות תפסו מקומות בחצי הראשון של האוטובוס, אז מה קל הוא להכניס את האלוהים בסיפור ולומר להן שמקומם הוא בחצי השני של האוטובוס ?! וכך רצו לעשות, אבל לא לקחו בחשבון את רבי מורי שישב שם, שמיד קם ממקומו ואמר לבנות לא לקום מהמקומות.
שתי הגברים קיבלו את שוק חייהם, קם אדם מבוגר עם זקן לבן ומגן על הילדות מהאלוהים ההזוי שלהם.
לגברים האלה היה קצת דרך ארץ ואמרו לרב שיש עוד מקומות בחצי השני, אז הרב אמר להם שהם יכולים ללכת לשם.
אז שאלו אותו אבל שם זה נשים ?! הרב: אז מה ? תיקחו ספר ותלמדו (והרב הושיט להם את הספר שהיה לו), או תחכו לאוטובוס הבא.
היית דממה ואחריו מחיאות כפיים מכל חלקי האוטובוס. ע"כ הסיפור.

תראי, הציבור לא מטומטם, רואים עוול וניצול האלוהים, אז הציבור לא סובל את זה.
יש סלחנות לזוגות שרוצות לשבת ביחד בכל האוטובוסים הבין עירוניים. אף אחד לא צועק ולא אומר כלום, אחרת זה לא היה קורה. אבל עקרונית נוח יותר באוטובוס נפרד כי לרוב לא נוסעים בזוגות. ככה זה התקבל בציבור כדבר טוב ונוח. ולכן אני ממש לא מבין אותך, מה את רוצה ? לכפות עליהם לא להרגיש בנוח או ללמד אותם דרך ארץ אייך לנסוע באוטובוסים ? הם רוצים את זה וזאת זכותם.
כל ההסתכלות כאילו מדובר על הדרת נשים, זאת הסתכלות של אדם שלא מבין את הנפש החרדי. לא מדובר על הדרה ושאר ההבלים של הנאורות. מדובר על נוחות לאישה ולגבר, זוגות בדרך כלל אני רואה אותם יושבים ביחד באמצע. כלומר אין כאן הדרה יש כאן שאלה של ביקוש והיצע. מישהו המציא את זה וזה התקבל כדבר טוב ונוח.
לא מזמן מישהו המציא את האבות ובנים (כל שבת בבית כנסת מתכנסים האבות והבנים ולומדים יחד שעה שלימה את כל החומר הלימודים של השבוע) וזה התקבל בכל קהילות העולם תוך חצי שנה.
לא יעבור דור או שנים וזה יהיה כתוב בספרות ההלכה כמנהג שאסור להבטל. כי מנהג ישראל דין תורה הוא.
אני ממליץ לך לקרוא קצת ספרות של ההוגים המודרניים (הפרגמטיזם במיוחד), ותראי אייך החשיבה האנושית התהפכה לגמרי, אין יותר כפית דעות על הזולת, פשוט תנו לחיות לחיות אייך שהם רוצים. יש חוקי ביקוש והיצע וזה מה שקובע הלכה למעשה. יש ציבור שרוצה אוטובוסים נפרדים, אז מי אנחנו שנפריע להם ? להפך כל מי שמגיע לאיזור הזה חייב מצד הסולידריות להתנהג בהתאם.

לגבי בר רפאלי:
התייחסתי למישהו (אני לא זוכר למי) שאמר שרק כסף מעניין את החרדי ולכן אמרתי לו שאם כך למה החרדים לא עושים כסף מבנות כמו בנאורות ?
אני לא מבין מה את כועסת כאן.

לגבי מה עושה לי את זה:
אני מאוד חלש וחולה ככה ששום דבר כבר לא עושה לי כלום. הדבר היחיד שעושה לי משהו, זה לכתוב ברשת.
שהייתי בריא כמו שור, גם לא התרגשתי מאף אחת, כי אין יפה כמו אשתי בעולם. ואין יפות כמו הבנות שלי ככה שאני חיי בסביבה של יופי אלוהי. שבאמת לא היית לי סיבה אף פעם להתרגש מאחרת בנושא שאת רומזת לו.
בנושאים אחרים בוודאי שאני מתרגש מנשים וגברים יחד, אני מאוד התרגשתי מדפני ליף למשל. עד סיפור הגיוס התרגשתי מאוד מהגברת שקד. אני מתרגש מחמותי שביתה פתוחה לכל אדם עשרים וארבע שעות ביממה. בעיקרון אני מתרגש מכל אדם איש ואישה ילד וילדה שעושים לטובת הזולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 12:54 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לגבי מהדרין:
מישהו המציא אותה וזה התקבל בציבור. מה את יכולה לעשות בנידון ?? לכפות את דעותיך עליהם ? נוו באמת !!!!
אני אספר לך סיפור שסיפר לי רבי ומורי שקרה לו השנה בלג בעומר שנסע למירון.
הם חיכו לאוטובוס אנשים נשים וטף.
שאוטובוס הגיע כלום רצו לתפוס מקומות, הילדים והילדות יותר זריזות מהמבוגרים והם תופסים מקומות להורים ולכל המשפחה.
בקיצור עולים שתי גברים שרואים שהכל תפוס, והנה מצאו פתרון: שתי ילדות תפסו מקומות בחצי הראשון של האוטובוס, אז מה קל הוא להכניס את האלוהים בסיפור ולומר להן שמקומם הוא בחצי השני של האוטובוס ?! וכך רצו לעשות, אבל לא לקחו בחשבון את רבי מורי שישב שם, שמיד קם ממקומו ואמר לבנות לא לקום מהמקומות.
שתי הגברים קיבלו את שוק חייהם, קם אדם מבוגר עם זקן לבן ומגן על הילדות מהאלוהים ההזוי שלהם.
לגברים האלה היה קצת דרך ארץ ואמרו לרב שיש עוד מקומות בחצי השני, אז הרב אמר להם שהם יכולים ללכת לשם.
אז שאלו אותו אבל שם זה נשים ?! הרב: אז מה ? תיקחו ספר ותלמדו (והרב הושיט להם את הספר שהיה לו), או תחכו לאוטובוס הבא.
היית דממה ואחריו מחיאות כפיים מכל חלקי האוטובוס. ע"כ הסיפור.

.

אפשר "לסדר" שהרב יצא יותר פעמים לרשות הרבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2014 14:11 לינק ישיר 

כרם נבות

נראה לי שלא ממש הבנת את דברי. שימי לב למה שכתבתי, 'אינני מסכים ליחס שלך למי שצעק על חיילת פרוצה. מי שקורא לאדם גבוה, גבוה, ולאדם מופרע, מופרע, ולחיילת פרוצה, פרוצה, שווים הם בעיני. (לגנאי, אבל זה חטא שקשה להמלט ממנו וגם אני נכשל בו לפעמים ומשתדל לחזור בתשובה.)' ההדגשה לא במקור.

כוונתי הייתה שאת מצפה לחרמות כנגדו כמו על אינטרנט, אז טענתי שהוא לא עשה דבר חמור יותר מדברים שקורים כל יום בכל מקום ולא הייתה סיבה מיוחדת לצאת נגדו. אגב, בחיפושי על הנושא הזה הגעתי לפסיקה שהייתה תקופה קצרה קודם לכן, ובה מי שקרא לאישה 'שרמוטה' שזו מילה הרבה יותר מפורשת, נשלח הביתה בלא כלום (אפילו פיצוי) מתוך הבנה שכינוי בשעת מריבה אין בו משום הטרדה או הוצאת שם רע.
כעסך הרב עליו כאילו הוא החליט שהחלק הקדמי שייך לנשים לא בהכרח במקום, באוטובוס המסוים ההוא זה היה בפועל, ובצפיפות. כך שלהישאר במצב כזה גם אם לא היה הסדר מהדרין היה בזה משום חוסר צניעות.

לעניין המהדרין, אקדים שאני נגד המהדרין וכשנסעתי באוטובוסים הקפדתי להפר את הכללים. עם זאת ברצוני להסב את תשומת ליבך לדברים הבאים.
א. לא ברור שאין לזה קשר להלכה, יש הסוברים שאיסור אחורי אישה שכתוב בגמרא כוונתו גם בישיבה כל עוד אין מחיצה המסתירה. אני הקטן חולק, ולמעשה כמעט אין מי שנוקט כך להלכה, אך יש הנוהגים כך גם במחיר נסיעה במונית.
ב. את כותבת שגברים החליטו על כך שרירותית, אספר רק שבאחת ההזדמנויות בה התקדמתי עם אשתי לחלק האחורי כדי לשבת ביחד, נעצה בי אישה אחת מבט כזה לא מרוצה שהרגשתי ממש גרוע. רק אחרי שאשתי באה קלטתי שהיא הייתה באמצע להניק ופידחתי אותה. אז זה לא רק גברים ולא כל כך שרירותי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעצם, למה לא יכולה להיות ח"כית חרדית?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.