אני חש חובה למחות על דברייך נגד גפני, אינני יודע מדוע את חושבת שהוא לא הופיע מחוסר צניעות, וסתם לידיעתך חברי הכנסת משתתפים גם בדיונים על הטיפול בזנות, כך שברור שאינם חוששים לשיקול כזה.
לדיון הזה הוא לא הגיע להערכתי, משום שהיה די ברור שמטרת הדיון להוקיע את גישת אותם רבנים שאומרים לא לבדוק, כפי שאכן קרה. גם אם הוא יסכים שצריך לבדוק, אין לו אפשרות פוליטית להשתתף בדיון נגד אותם רבנים.
אולי לא יפה להעיר על כך, אך יש מקום לדון לכף זכות גם חכי"ם חרדים.
נשלח ב-25/12/2014 04:38
מקס
<אני לא חושב שאתה כזה לא מבין כלום<
איני כזה שלא מבין כלום, ואיני מתעקש לא להבין. אם הייתי מבין עברית גוגלית, אולי הייתי מבין שאתה מסביר לי דבר פשוט, יש לי רעיון גאוני! ייתכן שאם אדביק את הודעותיך לgoogle translate- ואבקש שיתרגמו את הודעתך מעברית לאנגלית, אולי אבין את דבריך, כמובן שכ"ז הוא, אם המתרגם של גוגל "עובד" לפי הכלל התלמודי של "כבולעו כך פולטו".
בהודעתך כתבת:
"ובחשיבה של היהדות בורחים מישויות דמיוניות כמו מאש, אפי' מישות אחת שנקראת מין האנושי, ק"ו להמציא ולהפוך את האדם לשתי ישויות (ישות הגבר וישות האישה) היא בלתי אפשרית ביהדות. ולכן כל אימא יודעת שבמקום שעמליה שהם הבנים\ות יקבלו שם דחיפה לעבוד לישות כלשהי ? אז פשוט תסביר להם את הבעיה ממקומות כאלה. כך שלא היא ולא צאצאיה בהמשך פשוט לא ילכו ללמוד שם. ולכן באמת יש ניסיונות להקים אקדמיה חרדית, אבל בינתיים עוד ההמונים מפחדים גם מהם כי כל פעם יוצא איזה חכמולוג שמראה לכולם מהן התוצאות החשיבתיות שהוא יוצא משם".
תמיהני איך אתה מצפה שיבינו את הודעתך!
גם כתבת:
"... כלומר כל רב ופוסק שמכיר אדם שלמד ליבה, אז הם נונתים להם את המלצתם בחום רב".
איני יודע מהי ליבה חרדית, גם איני יודע אם כל רב ופוסק יודע מהי ליבה חרדית, אך אני בטוח שכאשר כל רב ופוסק מכירים אדם שלמד ליבה חרדית, אז הם לו היו נותנים לו את המלצתם בחום רב ללמוד רפואה, או כל לימודים אחרים.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/12/2014 04:38:43
נשלח ב-25/12/2014 07:50
נישט ליבה חרדית היא לדעת שהעולם עשוי מ 4 יסודות ושיש מחלוקת בין הנגלה לנסתר אם העולם כדורי ועוד...
אם אף אחד לא היה מבין מה אני אומר, אז האשמה בי, אבל והיות שאני רואה שמבינים אותי בכל מקום ושאולים ומגיבים על דברי. גם כאן וגם במייל ובאישי כאן. אז אני לא חושב שהאשמה בי זה רק שאלה של עצלות להעמיק בדברי. השפה והכתיבה הם כלי ואמצעי ותו לא, התוכן מובן מיד עם קצת לא מתעצלים.
מהי ליבה ? ליבה זה הבסיס החשיבתית של החברה !! שאתה רואה מולך אדם שהשקפתו חזקה, אז אתה מבין שאין סכנה לאיש הזה מול החלשים בסביבה כלומר החלשים לא ישפיע עליו, רק להפך שהוא רואה את החלשים סביבו אז מתחזקת השקפתו.
אייך לומדים ליבה חרדית ? ליבה חרדית לומדים עם שימוש תלמידי חכמים וכמובן עם עמל רב בלימוד היהדות והרבה תרגול. כל גאוותן בכל חברה, לעולם לא מבין את הליבה של חברתו. כי הוא נולד ידען אז למה שהוא ילמד ??
נשלח ב-26/12/2014 04:49
מקס
נו, שוין. אני מצטער שלא הבנתי אותך.
חשבתי שהאשמה היא בך, אלא שלאחר שהסברת לי שהשפה והכתיבה הם כלי ואמצעי ותו לא, והתוכן מובן מיד עם קצת לא מתעצלים, הבנתי שכתיבה מסודרת בשפה ברורה הם אקסטרה כשרוצים שיבינו אותך, ודי בהבנת התוכן עם קצת לא מתעצלים.
אזכירך, שלא די בליבה חרדית שלומדים עם שימוש תלמידי חכמים וכמובן עם עמל רב בלימוד היהדות והרבה תרגול, להתקבל לבית ספר לרפואה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 26/12/2014 04:50:10
נשלח ב-29/12/2014 14:17
נחמד למראה השאלה למה אדם שמתקוטט עם אנשים באוטובוס משמש אצלינו כרב מחנך בישיבה קטנה, ועושים ממנו קדוש על הקטטה הזו. לא אמרתי שהקטה פלילית, ובית המשפט /המשטרה לא מעניינים אותי, מעניין אותי שנורמה של הלבנת פנים עבור קווי מהדרין מקובלת אצלינו. וכן, זה תמיד לנשים כי מה לעשות שקדמת האוטובוס נוחה יותר ויש נשים שמתחשק להן לשבת מקדימה. ואגב, בציבור הכללי לאף אחד לא נראה לא צנוע שאישה יושבת באוטובוס צפוף בין גברים או להיפך, זה עניין של נורמה תרבותית, ואין שום היתר לכפות את הנורמה שלך על חיילת חילוניה.
מקסמן, אני חרדית לא פחות ממך, מי אתה שתחליט לי לשבת מאחור ושכך אני רוצה? גם אם לרוב הנשים זה נוח, זו עדין לא סיבה לכפות זאת בצעקות. אין לי בעיה עם קווי מהדרין כעניין הסכמי, אבל במצב המוסריות הירודה כיום בציבור שלנו שהאלימות המילולית והפיזית הפכו לנורמה, כל אישה שתעז לשבת קדימה תספוג צעקות ובושות מצד גברים אלימים, או לחילופין תצטרך לספר להם שהיא בהריון וקשה לה, או כל חדירה אחרת לפרטיות שהחברה שלנו מאפשרת בשם הצניעות. אין כאן שום הידור ושום מהדרין רק אלימות, והרב שהזכרת התנהג מקסים אבל לצערי הנוהג הרווח הוא של האנשים שרצו להקים את הילדות, ולולי היה גבר עם זקן שיגן עליהן, הן היו קמות. אז עדיין הציבור תלוי באלימים וברוב המקומות אין אדם עם זקן לבן שיגן על נשים.
נשלח ב-29/12/2014 15:57
כרם_נבות כתב:
מקסמן, אני חרדית לא פחות ממך, מי אתה שתחליט לי לשבת מאחור ושכך אני רוצה? גם אם לרוב הנשים זה נוח, זו עדין לא סיבה לכפות זאת בצעקות. אין לי בעיה עם קווי מהדרין כעניין הסכמי, אבל במצב המוסריות הירודה כיום בציבור שלנו שהאלימות המילולית והפיזית הפכו לנורמה, כל אישה שתעז לשבת קדימה תספוג צעקות ובושות מצד גברים אלימים, או לחילופין תצטרך לספר להם שהיא בהריון וקשה לה, או כל חדירה אחרת לפרטיות שהחברה שלנו מאפשרת בשם הצניעות. אין כאן שום הידור ושום מהדרין רק אלימות, והרב שהזכרת התנהג מקסים אבל לצערי הנוהג הרווח הוא של האנשים שרצו להקים את הילדות, ולולי היה גבר עם זקן שיגן עליהן, הן היו קמות. אז עדיין הציבור תלוי באלימים וברוב המקומות אין אדם עם זקן לבן שיגן על נשים.
מה הטעם להתווכח על מציאות ? את טוענת שצועקים ואני טוען שזה לא נכון. אז בואי נצא לשטח ונראה מה קורה. במציאות הזוגות מתיישבות באמצע, ואף אחד לא מרים צעקות. סתם לידיעתך, בציבור החרדי כל מי שמרים צעקות אפי' על דבר צודק לגמרי, הוא לא אדם מהישוב. אני ממש לא יודע באיזה קהילה חרדית את גרה או מכירה. לפעמים נראה לי שאת מתבלבלת בין המתבוללים (שלזכותם נאמר שהם משתלבים דיי טוב בכל זאת (אני אומר בכל זאת כי יש גם ההפך כמו נערי ר' עקיבא ובן יהודה) ככה שהדור השני והשלישי כבר ממש חרדים מקוריים ולפעמים יותר טובים מהם) לבין החרדי המקורי.
לגבי צעקנים: בכל משפחה ובכל קהילה יש את האדם הזה שחושב שהוא הבעל בית. הגיע הזמן שתלמדי לא להתייחס אליהם.
היה איזה אח במשפחה שחשב שקפה צריכים האחים האחרים לעשות לו. הוא לעולם לא יעשה לעצמו קפה. אז באיזה יום האחים התחילו להתבלבל בין סוכר למלח, ומאז הבין שקפה הוא עושה בעצמו ולבד, אחרת הוא ישתה קפה עם מלח. לא היה שם צעקות ולא כלום, פשוט הבין מעצמו שעדיף שיעשה את הקפה בעצמו.
תוקן על ידי maxmen ב- 29/12/2014 16:02:37
נשלח ב-18/1/2015 12:55
נחמדלמראה כתב:
ואגב, כתבת שלא דנים בנושא האשכול ברצינות, כל ההודעות שדנות בגדרי האיסור בתחילת האשכול אינן ברצינות? רק הטיעונים על צניעות טופלו כאן בקריצה, כי מה לעשות זו צביעות שאישה תגיע לכנסת כעוזרת פרלמנטרית, מזכירה, או אשת מקצוע, אך כחכי"ת זה לא צנוע.
הדרני בי.
בעקבות הדברים הבאים מאתר לאנילובו. "בעולם שבו גבולות הפנים והחוץ מטשטשים, כל מי שנמצאת בתפקיד ניהול ציבורי, או זו שהגיגיה ותמונתה מתנוססים באתרי החדשות, בטורי דעות או בכרטיס פייסבוק, ככל הנראה סבורה כי היא יכולה גם לכהן כחברת כנסת. והפרהסייה הציבורית, בכללה משכן הכנסת, כוללת למעשה, גם אותה וחברותיה."
הרהרתי לעצמי, אשתי, אחותי, ועוד עשרות נשים חרדיות שאני מכיר, כולן עובדות לומדות ורבות מהן בעלות תארים אקדמיים, אף אחת לא שמה אפילו תמונה בפרופיל המייל שלה. אשתי מתכתבת עם מאות נשים, כמעט לא ראינו שם תמונות של נשים חרדיות. אז כנראה שישנה צניעות בסיסית שלא מתאימה לכנסת. א"א לקרוא לתחושה של כל אותן נשים 'צביעות'.
יתר על כן, גם אם נחליט שהמטרה החשובה מצדיקה חריגה כזו, כי בסך הכל תמונה של אישה חרדית צנועה אין בה מכשול, עדיין אני חושב שאלו שלא חשות בבעיה בכלל אינן יכולות לייצג את הנשים שההימנעות הזו כה טבעית להן.
יכול להיות שש"ס שמציגה נשים בקמפיין (על פי דף הפייסבוק שלהן), באמת ראוי לה שלא לטעון זאת ולגביה זו תהיה צביעות.
נשלח ב-19/1/2015 00:23
לינק מאתר המתחזה לחרדי - כיכר השבת.
פוליטיקה חרדית חדשה? רק עם נשים / דעה
התעלמו מהן, התקוממו נגדן, כינו אותן דורשות שררה או סתם תשומת לב וכעת הגיע הזמן לשים דברים על השולחן: מה באמת עומד מאחורי קמפיין "לא נבחרות לא בוחרות"? (טור)
אסתי שושן כ"ז בטבת תשעה 21:58 18.01.15
תגובות רבות מתקבלות אצלנו מאז פרסמנו רשימת מועמדות חרדיות מומלצות. תגובות רבות, שונות ומנוגדות. האמת שדי צפינו את זה באותו לילה קפוא בו הוצאנו את הרשימה החוצה בלא מעט חשש.
הגיע הזמן שנשים את הדברים על השולחן. הגיע הזמן שכולם יבינו למה אנחנו כאן. מתאמצות, טוענות, כותבות. למה לנו כל זה.
כשפתחנו בקמפיין "לא נבחרות לא בוחרות" מטרתנו הגדולה הייתה ועודנה להכניס שיח חדש במגזר. שיח שמסתכל על נשים כשוות ערך ומאפשר להן להיות במוקדי השפעה וקבלת החלטות. למה? כי אין אפילו סיבה אחת שלא.
נשים חרדיות נמצאות היום בשלל מוקדי השפעה ציבוריים, מדוע שתמנע מהן אפשרות להשפיע בפוליטיקה? הפוליטיקה היא האמצעי החזק ביותר לשרת ציבור ולקבוע החלטות. וכן, חצי מהמגזר החרדי הן נשים עם צרכים ואורח חיים ייחודי. אישה ראויה ומוכשרת צריכה לדאוג להן.
רק לאחרונה התפרסם שברפובליקת רואנדה המשתקמת לאחר טבח קשה שנערך שם לפני שני עשורים, לקחו נשים את העניינים לידיים והן מהוות מעל לחמישים אחוזים בפרלמנט הרואנדי. וראה זה פלא, שיפורים משמעותיים נרשמים בחינוך, בבריאות, בכלכלה ובמצבה הכללי של האומה המיוסרת.
הקמפיין שלנו לא עבר בשקט, התגובות היו מגוונות, החל מהלם מוחלט מ'חוצפתנו' וניסיונות להתעלם מקריאתנו ולבטלה כשולית וזניחה, דרך מסע דה לגיטימציה שנועד להסיט את תשומת הלב מבקשתנו הצודקת ולהתעסק במקום זאת בעניינים שוליים הנוגעים ללבוש שלנו ולאורח חיינו ובכך להפוך את קריאתנו ללא לגיטימית. או לחלופין להפכינו לדורשות ג'וב, שררה, או סתם תשומת לב.
אין לנו טענות. לא ציפינו שזה יתנהל אחרת. לקחנו על עצמנו משימה גדולה וכבדה כי אנו יודעות ומרגישות שזו העת לעשות אותה או לפחות לסמן את נקודת ההתחלה שלה על ציר הזמן ההיסטורי. אנו מוכנות לשלם את המחיר. התמורה, ללא ספק, שווה את זה.
הרשימה שהרכבנו בתשומת לב התבססה על משאל שערכנו אודות דמויות נשיות פוטנציאליות. לאחר פרסומה התגובות הכו אפילו אותנו בתדהמה. כי אם עד עכשיו טענו שנשים חרדיות אין בהן את אותו זיק פוליטי שמאפשר רקיחת דילים וכריתת בריתות. אז פתאום כועסים על הרשימה הזו שיש בה נשים שהן יותר מידי פוליטיקאיות בנשמתן. כי אם חשבנו שחלק מהנשים בה לא מתחברות לעניין הפוליטי כלל, פתאום קיבלנו מהן או ממקורבותיהן תהיות לגבי המיקום ברשימה, תהיות לגבי הנשים האחרות המרכיבות אותה ואפילו בירורים עדינים מה אנחנו מתכננות הלאה ועד כמה סיכוי יש לזה להפוך למעשי.
אז מי אמר שנשים חרדיות ופוליטיקה זה מופרך?! הניסוי הקטן שלנו מוכיח שזה כבר קורה.
התגובות מוכיחות שאנחנו, החרדים, רוצים פוליטיקה חדשה. אחרת. אבל כל עוד דפוסי ההצבעה החרדיים נשארים קבועים, אין לכך סיכוי. אגודת ישראל תופרת בנחת את חליפתו של חבר הכנסת השמיני וש"ס מרשה לעצמה להשתעשע עם יושב הראש שלה ושאלת חזרתו או לא. כולן יחד מסתמכות על חוסר האכפתיות שלכם, אולי על אמונת החכמים שלכם, על רצונכם לשמר את המוכר והידוע ואולי על כמה שוכני עפר שיזכו לתחיית מתים זמנית ביום הבחירות. הם סומכים על אותו אטב
שאתם שמים באף ושוב מכניסים את הפתק שאתם אמורים לשים. בלי להבין שאתם כלי שרת בידי עסקונה שתפסיד הרבה אם יישמט הכיסא מתחתיה.
הקריאה שלנו מופנית פנימה. נשים חרדיות צריכות להיות היכן שגברים חרדים מקבלים החלטות. ולא רק כעוזרות או בוחשות בקדרה. כי אם מדברים על פוליטיקה חדשה, על רענון השורות. אין פוליטיקה חדשה ללא נשים.
אילו נשים תהיינה שם? אילו תכונות רצוי שתהיינה להם? מה הן צריכות לייצג? בואו נדבר על זה. בדיוק כפי שאנחנו דנים בכל מועמד אחר. בואו ונדון על מה שחשוב לנו. נציע את מי שראויה. נדחף לכך שזה יקרה. כל עוד יש פוליטיקה חרדית ישנה, וציבור שמצביע לה בהמוניו, הסיכוי שיהיה טוב יותר בעתיד קלוש.
אם רק נצא לרגע מבין חומות הציניות, רפיון הידיים וקטנות האמונה, אם רק נעצור לרגע לחשוב מה אנחנו באמת רוצים. אז הטוב והשפוי יהיה מעט יותר קרוב אלינו.
שאלתי את אשתי מה היא אומרת על הטור. והנה דבריה בקיצור נמרץ. האישה מרגישה שהיא חיה ברואנדה, אני לא.
האמת שרציתי להגיב על הטור, אבל אני חושב שאשתי צודקת, מה לנו עם נשים שמרגישות ככה ? מישהו מונע מהן לחצות את הקווים לקהילה רואנדית ?
אישה שמתעצלת להשפיע על צאצאיה שלה, (הרי בדרך כלל הן מתפנקות להוליד בכלל), להם ניתן את כוח ההשפעה ? מה עוד שאנו לא רוצים לא השפעה גברית ולא נשית. הרי יש אימא חרדית אחת שמתפללת שבנה יהיה מאיר פורש או אריה דרעי או גפני ? יותר נכון לשאול האם מאיר פורש עצמו רוצה שבנו יהיה מאיר פרוש ? או רוצה שבנו יהיה הרב שך ?? בקיצור, מתי תבינו שאתם חיים בפלנטה אחרת לגמרי ?? אין שום קשר בין כותבת הטור לחרדיות. אין לה מושג ירוק מהי אימא חרדית, מהי חלומתיה מהי נחת ועל מה היא עמליה כל חייה. בין אימא חרדית קלסית לבין רמת המשכל של כותבת הטור, יש תהום ענק בלתי עביר. מה עוד שכל חרדית שרואה את הטור הזה (רואנדה ??!!) מיד מבינה עם מי יש לנו כאן עסק.
נשלח ב-19/1/2015 20:40
"רק לאחרונה התפרסם שברפובליקת רואנדה המשתקמת לאחר טבח קשה שנערך שם לפני שני עשורים, לקחו נשים את העניינים לידיים והן מהוות מעל לחמישים אחוזים בפרלמנט הרואנדי. וראה זה פלא, שיפורים משמעותיים נרשמים בחינוך, בבריאות, בכלכלה ובמצבה הכללי של האומה המיוסרת." נשים שוות לגברים או לא?
נשלח ב-19/1/2015 20:56
יכול להיות שגם שם זה הלך עם הקמפיין 'לא עורפות, לא נערפות'
נשלח ב-14/2/2015 23:30
אני מקפיצה את האשכול עם פוסט של אישה חרדית בפייסבוק, שמשום מה קיבל במה באתר החרדי "מאמע". הבחורה, שדף הפייסבוק שלה מלא בתמונותיה בתנוחות מפתות, כותבת נגד "לונילובו", ומעוררת דיון סוער מיהי חרדית. קראו ותשפטו בעצמכם
אני מקפיצה את האשכול עם פוסט של אישה חרדית בפייסבוק, שמשום מה קיבל במה באתר החרדי "מאמע". הבחורה, שדף הפייסבוק שלה מלא בתמונותיה בתנוחות מפתות, כותבת נגד "לונילובו", ומעוררת דיון סוער מיהי חרדית. קראו ותשפטו בעצמכם
בחורה כלבבי, גם יפה וגם חופשיה בדעותיה. הרי בדיוק מיזה אני מפחד שאלה שרוצות לרוץ לכנסת רוצות לשלוט ברוחינו ולקבוע לנו מה לומר ואייך לומר, בקיצור רוצים שליטה על כולנו. עכשיו השאלה האם זאתי לא צודקת ? לדעתי היא צודקת לגמרי.