אני מאוד מעוניין לראות את התוכנית הזאת ב"עובדה" עם אילנה דיין עם אלה שרוצות לייצג אותי או את אשתי כחרדית. מעניין אותי לדעת מה הצליח להרגיז את גברת שטרן היפה. מתוך דבריה אפשר להבין, אבל עדיף לראות ולשמוע. על פניו נראה לי שמדובר על נשים ששונאות את החרדיות, אז מה בדיוק הן רוצות ? לייצג אותנו החרדים ?? אני ממש לא מבין את זה.
בכל אופן מי שיכול להביא את התוכנית הנ"ל, יבורך.
נשלח ב-15/2/2015 03:04
טוב ראיתי את הסרט והנה ההתרשמות שלי
ונתחיל צעד צעד.
הגברת אומרת: שלא יצטרכו נשים כמוני לשים את הראש שלהן על הגיליוטינה. לעצום עיניים ולחכות שזה יבוא.
הקריין: ככה את רואה את זה ? כן זה מסוכן מה שאנחנו עושים עכשיו. כן - שואל שוב הקריין, בטח עונה הנבלה.
ובכן, בוודאי יש לנו החרדים גיליוטינה ובטח ישימו את ראש שלה שם בכיכר העיר לחתוך אותה.
ואחריה הקריין בדרמתיות מרמז דיי ברור שיש אצל החרדים אולי אלוהים אחד, אבל אין ספור דרכים לבוא חשבון ואחד מהם כמובן זה הגיליוטינה בכיכר העיר.
טוב מתחילים לראיין את הגברות. ואיפה היא גדלה ?
כאן מגיע קרדיט לצלם, הפרצוף של הגברת מכעס מורגשת מאוד ואומרת "חממה" שום ספר לא חרדי שום עיתון לא חרדי בלי טלוויזיה ואינטרנט (סתם ככה היא נראית זקנה לדבר על אינטרנט שעוד לא היה בעולם שהיא היית בבית ההורים) אני הראשונה (בקול בוכייה מסכנה) מ12 הילדים במשפחה. מצפים ממנה (לא הבנתי מי מצפה ממנה ? בעלה ?) להיות אישה טובה וכנועה ובציניות היא אומרת שהיא צריכה לעשות עבודה בבית (רק מי יעשה לך את העבודה ?) ומצפים ממנה ליהנות מהעבודה בבית (שוב מי מצפה ממך ליהנות ?) . אבל אחר כך בגיל 25 אתה שואל: רגע איפה הילדות איפה הנעורים ? (לא הבנתי בגיל 25 נזכרת בגיל הנעורים ? יש לזה שם בפסיכולוגיה, זכור לי משהו כזה בפסיכולוגיה שבגיל כזה יש איזה משבר) בקיצור הגברת ממשיכה לומר בקול בוכיה: אני לא עשיתי כלום חוץ מאשר לגדל ילדים.
הקריין הבור ועםארץ שואל אותה ככה: מתי הבנת שמחשב הוא פתח למשהו יותר רחב ? (אתם שומעים ? מחשב זה משהו יותר רחב מלהוליד ילדים ולגדל אותם)
והנה זה בא, היא לא מוסרת עדות מעצמה אבל היא שמעת מחברות שיורקים עליהן ברחוב שמקימים אותן מהמושב שלהן ומעבירים אותן אחורה. שצועקים עליהן, שמבזים אותן. וכל זאת מעדות שמיעה.
ולכן היא חושבת לרוץ לכנסת ולייצג את מי ? את אותו חברה שהיא שונאת שנאה מטורפת. שמעתם את הבדיחה ??? היא תייצג אותי כחרדי בכנסת ? ותשמעו את ההמשך.
מה יעזור אישה חרדית בכנסת ?
פלא פלאים, שתהיה אישה בכנסת, בעצם קיומה, היא תעשה שינוי גדול בחברה שלנו מה ? שואל הקריין. היא תגרום לקבל את השונה (שמעתם ? אשתי שונה ממני, בתי שונה ממני, אימא שלי שונה ממני, וזה עוד לא נגמר הטיפשות שלה) היא תגרום להבין שהשונה הזה האישה,, הדבר המוקצה הזה, מה שהגדירו אותו כחטא, כעבירה, כעוון, שאין לו שום קיום משל עצמו, הוא בעצם משהו שיכול לקבל החלטות.
עכשיו השאלה היא דיי פשוטה, מה היא חושבת שהיא מייצג חברה שהיא שונאת בטירוף ??
בהמשך התוכנית, הקלסיקה הרגילה של הדמגוגיה זולה של אייך השידוכים אצל החרדים ואייך העוני כמובן. ושאר ההבלים הרגילים. והקריין נראה לראשונה בסרט, אדם דיי מבוגר אבל ברמה כיתה גן, ולמה, אם הוא בגילו לא מבין את ההצלחה של השידוכים החרדים מול מה שקורה בחוץ, הוא או טיפש או דמגוג גדול.
הסרט עובר לרחוב אייך הן מחלקות חומר כפירתית לטענתם ואופס, אין גיליוטינה, ראיתם ? אף אחד לא צועק עליהן, ממש פלא פלאים. (שמתם לב שהן מחלקות לילדות קטנות חומר כזה)
סתם עםארציות גמורה, בוודאי שאסור בחירות על פי כל גדולי התורה, יש היתר בדיעבד. אז איזה שאלה היא האם נשים אסורות לרוץ לכנסת, גם גברים אסור כנ"ל. בכל אופן הקריין שם לב שבעצם נשים חרדיות לא מבקשות את טובתן הרי אתן לא מייצגות את הנשים החרדיות בעצם.
הקריין עובר בדרמתיות לאיזה מרתף ששם נפגשות כל הנשים מכל הזרמים (ראיתי את התמונות, יש שם רק זרם אחת מאותו זרם שלעיל.)
והנה זה מתחיל: ברוכות הבאות לפמיניסטיות מתחת לפאה.
עכשיו אני לגמרי לא מבין, אם מדובר על פמיניסטיות מתחת לפאה אז הן לא חרדיות אז שוב אייך הם רוצות לייצג אותי ואת אשתי ??
אחת שם מודה שהיא יורדת מהדרך, חמותה לא נכנסת אליה הביתה, אז שוב היא רוצה לייצג אותי כחרדי ?? או את אשתי ??
אני מבין שאם יש קבוצת נשים פמיניסטיות. שיקימו מפלגה פמיניסטית בכנסת. מה כל זה קשור לחרדים ? אצל החרדים אין דבר כזה פמיניסטיות, כי אין שתי מגדרים במשפחה החרדית.
הסרט עובר למרתון של אישה עם מכנסים מכוסים עם חציית, לידה עוד אישה עם מכנסים. בקיצור היא תייצג את אשתי בכנסת בתור חרדית ? (סתם, אייך היא מצלמת את בנה ? היא פשוט לא נורמלית לגמרי, היא עושה אותו מפגר למען הכבוד שלה או שהוא באמת כזה ?) בקיצור היא גם כן עם הקלסיקה כמו: כל גרושה חרדית סובלת במיוחד ובגללה לא בא המשיח וכו' וכו'
לבסוף מגיע האחדות בין אחת לבין בעלה שלא נראה חרדי, בקושי שבבניק שלא מבין אייך מותר לחרדים להגיב באינטרנט.
אז ככה, החרדים תקועים 20 שנה, והן באות להציל אותנו. כלומר אלה שרואים אותנו כתקועים, אלה יכולים לייצג אותנו בכנסת ?
אני מוסרת לחסיד את החומר, כלומר גם בזה יש להם דעה שחסיד חייב לקבל מאישה זרה מיד ליד. בקיצור רוצות גם לשנות את ההלכה.
לגבי הפשקווילים: שוב עםארציות ולא יצירתיות כפי שהקריין הבור טוען. פשקווילים כותבים עם גופן ווילנא, את זה יודע כל ילד בכיתה גן. והטיפש הקריין מתלהבבבב חבל"ז ואחריו גם הנשים הבורות שם מתלהבות.
מיהן הפעילות שמדביקות את הפשקווילים ? חילוניות לגמרי !! כנראה פעילות פמיניסטיות מהמגזר החילוני.
אבל מה הפלא ? אף אחד לא אומר להם כלום, נכון יש שם איזה פעיל שגונב להם כמה דפים, אבל תראו כל הרחוב ? נדא !!! איפה הגיליוטינה ??? והאמת ? לדעתי גם הלץ הזה שגנב מהם הוא בעצם משלהם. אחרת אייך תסבירו שרק הוא שלא נראה קנאי בכלל רק שבבניק בלי חליפה, שהוא דווקא יגנוב להם את הפלקטים ?? עוברים שם חרדים קלסיים וגם מישהו אומר שם שזה פלקטים של פמיניסטיות ונדא, אין שום זעקה.
גם בהמשך ראים איזה בחורשיק שבבניק שלוקח תמונה והוא המשמרת של השכונה ? תגידו החילוניים כאלה פנאטים שאתם יכולים למכור להם לוקשים ??
בהמשך באמת היא מבינה שמדובר בשבבניק.
והנה שוב הן באות לחלק גם לגברים חרדים וראיתי שלוקחים דווקא ממנה. נווו איפה הגיליוטינה ? ולא סתם חרדים, חרדים שהם העסקנים שזה איום אישי עליהם כפוליטיקאים, ואף אחד לא זעק ולא היה גיליוטינה.
עד כאן הסרט.
========================
ובכן, מדובר בנשים שיש להם בעיה בכלל עם החרדיות, זה לא שאלה של ייצוג נשים חרדיות, מדובר על נשים שיש להם בעיה עם החרדים בכלל, ולכן אני ממש לא מבין אייך הן רוצות לייצג את החרדים ?? הן רוצות להילחם בחרדים ?! אז יש את לפיד אולי הוא יכניס אותם לשם. אני אומר את זה ברצינות.
תחשבו על אנשי ימין ייצגו את השמאל. זה אותו דבר, אייך המטומטמות האלה חושבות לייצג אדם שהן נגדו ??? הם נגדי ונגד כל מה שאני ואשתי וכל חרדית חושבות, והן ייצגו אותנו ??
לגבי החלום הוורוד שלהן שהיי פעם יהיו חרדיות ח"כ:
ובכן, לדעתי זה יכול לקראות, אבל בכיוון ההפוך, כלומר נשים חרדיות ייצגו את החרדיות כלומר את אותו חושך שהן הנ"ל נגד, אז נשים ייצגו את החושך בגאון ובגאווה. כלומר כמו החכים החרדים מייצגים את החושך החרדי ככה הנשים ייצגו את החושך החרדי. אבל נשים מקולקלות שרואות בחרדיות חושך ?! הם לעולם לא יכולים לייצג את החרדית. מה לא מובן כאן רבונו של עולם ???
מובן הנקודה שלי כאן ? אפשר נשים בכנסת כייצוג החרדים אבל כייצוג החרדים ולא כנגד החרדים כמו שהגברות הנ"ל מייצגות. זאת הרי בדיחה, אייך אפשר שאיילת שקד מהבית היהודי תייצג את שלום עכשיו ?? הרי הן בעצמן יודעות שהם נגד החברה החרדית אז אייך הם רוצות לייצג את החרדים בכנסת ???
בקיצור זאת בדיחה.
לסיום
והסרט כמו כל יצירה שיוצאת מהחילונים, הוא סרט אנטישמי מלאה שנאה וזלזול בציבור שלנו וכמובן הנשים שם הם חלק מיזה, זה מזכיר את כל הסרטים של החזרה בשאלה עם הדמגוגיות הקלסיות של אנשים עם שנאה עצמית מטורפת ולא מפריע להם לשפוך את דמם של החרדים לריק העיקר לקבל כמה דקות צומי. לא מדובר בנשים שמעניינת אותם את החרדים בוודאי לא את הנשים החרדיות (הרי הן מזלזלות בכל אישה חרדית שמולידה ילדים ורואה ערך בהולדת ילדים). מעניינת אותם דבר אחת, והיא צומי על חשבון דמינו אנו.
תוקן על ידי maxmen ב- 15/02/2015 03:18:40
נשלח ב-15/2/2015 14:18
תלך, מקסמן. פשוט תלך מכאן. נמאסת. דל גאה וטרחן מעצבן ועילג.
לא יודעת מי אתה, קשקשן. מה אתה. איפה אתה גר. נסעת פעם בקו מהדרין בארץ, שאתה מתערב פה בדיון??? אני חרדית מהמיינסטרים החרדי בארץ. ו-כן, פעמים רבות הציקו לי גברים חרדים (בעיקר חסידיים) באוטובוסי מהדרין, גם בזמן שהייתי בהריון ניכר. התעללו התעללות מילולית שגבלה כמעט בהתעללות פיזית. אני יכולה לתת לכל מי שיבקש ממני בפרטי, פרטים על כל אחת מהפעמים שהציקו לי בקווי המהדרין. (ואני אשה צנועה וחסודה מאד. רק קרה שעליתי לאוטובוסים ולא ידעתי שהם מהדרין, למשל, או שלא היה מקום אחר לשבת).
עכשו ליתר קישקושיך (התשובות שלי - במודגש):
מצפים ממנה (לא הבנתי מי מצפה ממנה ? בעלה ?) להיות אישה טובה וכנועה מי מצפה? החברה, והחינוך. חד משמעית זה החינוך שקיבלנו בסמינרים ובבית יעקב כאן בארץ: היי אשה כנועה לבעלך ולרב. ובציניות היא אומרת שהיא צריכה לעשות עבודה בבית (רק מי יעשה לך את העבודה ?) הבעל, למשל. חשבת על זה? למה שלא יחנכו את הגברים אצלנו מגיל אפס, לקחת חלק בעבודות הבית, ובפרט באלה שכוללות עבודה פיזית קשה? למה רק האשה אמורה לשטוף רצפה?
טוב, 'צטערת. אין לי כוח לענות לכל הקשקושים שלך. זה כבר עבר מזמן את גבול הסבל השכלי האפשרי. מתי אמרת שאתה פורש מהפורום?
נשלח ב-15/2/2015 15:01
למינגית כתב:
תלך, מקסמן. פשוט תלך מכאן. נמאסת. דל גאה וטרחן מעצבן ועילג.
לא יודעת מי אתה, קשקשן. מה אתה. איפה אתה גר. נסעת פעם בקו מהדרין בארץ, שאתה מתערב פה בדיון??? אני חרדית מהמיינסטרים החרדי בארץ. ו-כן, פעמים רבות הציקו לי גברים חרדים (בעיקר חסידיים) באוטובוסי מהדרין, גם בזמן שהייתי בהריון ניכר. התעללו התעללות מילולית שגבלה כמעט בהתעללות פיזית. אני יכולה לתת לכל מי שיבקש ממני בפרטי, פרטים על כל אחת מהפעמים שהציקו לי בקווי המהדרין. (ואני אשה צנועה וחסודה מאד. רק קרה שעליתי לאוטובוסים ולא ידעתי שהם מהדרין, למשל, או שלא היה מקום אחר לשבת).
אפי' שזה נכון, לכי תתקשרי למשטרה, הרי המשטר היא הסמכות שלך ללכת להתלונן, ולא החברה החרדים שלא קיימת בכלל. מה שאת לא מבינה כאן היא נקודה פשוטה, מי הסמכות, הרבנים או המשטר, את בחורת במשטר אז לכי למשטרה. אבל אין לך להתלונן שבימי הביניים היית מוגדרת כמויסער. בכל אופן את זרה לחרדיות ועוד מלשינה על החרידות. בלי שום קשר האם זה אמת או לא אמת. (כל זה אמרתי אפי' שנקבל את השקר שלך)
עכשו ליתר קישקושיך (התשובות שלי - במודגש):
מצפים ממנה (לא הבנתי מי מצפה ממנה ? בעלה ?) להיות אישה טובה וכנועה מי מצפה? החברה, והחינוך. חד משמעית זה החינוך שקיבלנו בסמינרים ובבית יעקב כאן בארץ: היי אשה כנועה לבעלך ולרב.
את מתבלבלת בין משטר לחברה חרדית שאין משטר. במשטר נכון לומר שמחייבים אותך אבל אצל החרדים את פשוט עוזבת את בעלך בגלל סיבה פשוטה של "מאוסה עלי". כל הדמיונות כאילו יש חברה ורבנים, היא שטויות ופרנויה. יש רק הורים ששלחו אותך לבית ספר שמחנכת כפי שההורים שלך רצו מהבית ספר, הם לא בתי ספר של המשטר, תזכרי את זה, זה בית ספר פרטי. ולכן אם יש לך טענות זה אך ורק להורים ולבעלך.
ובציניות היא אומרת שהיא צריכה לעשות עבודה בבית (רק מי יעשה לך את העבודה ?) הבעל, למשל. חשבת על זה? למה שלא יחנכו את הגברים אצלנו מגיל אפס, לקחת חלק בעבודות הבית, ובפרט באלה שכוללות עבודה פיזית קשה? למה רק האשה אמורה לשטוף רצפה?
אז תבקשי ממנו, רבונו של עולם. אני ראיתי את ר' מאיר ברנסדופר באמצע בתי אונגרין (מאה שערים) תולה כביסה וביניהם חזייה של אשתו. כל משפחה נורמלית הדברים האלה מתחלקים לפי היכולות. אני מכיר גברים שהם מבשלים והם עושים את רוב הדברים בבית. אני מכיר נשים שלא יודעות אפי' להחליף חיתול.
אבל שוב, מי הכתובת המשטר ?? או הרבנים של החברה ? יותר נכון הרב האישי שלך ? מה ההבדל בין מי שהולך לתבוע את הישראלים באג לבין אישה שמתלוננת במשטר ועושה סרט אנטישמי על חשבון הדם שלי והדם של הילדים שלי ??
טוב, 'צטערת. אין לי כוח לענות לכל הקשקושים שלך. זה כבר עבר מזמן את גבול הסבל השכלי האפשרי. מתי אמרת שאתה פורש מהפורום?
ממש עוד כמה ימים או שבועות, זה לא תלוי בי. אבל זה יגמר תוך לא הרבה זמן, ואני כבר מת שזה יגמר, במיוחד אחרי שראיתי את הסרט הנ"ל. בכל אופן לא זה שיפתור לך את הבעיות שלך. את צריכה להבין שכל בן חברה שבוגד בחברתו ?! לא יכול לייצג את אותו חברה מול חברה אחרת שהיא דווקא מאמצת לעצמה. ולכן אם אתן מאמצות את המשטר, אז תלכו לשם. ותייצגו את הפמיניסטיות החילוניות הרי אין מפלגה פמיניסטית אצל החילונים אז הנה היזדמנות.
אם תהיה אישה חרדית ח"כ, אז היא תלחם נגדכם ונגד הערכים שלכם, הרי היהדות לא מכירה בפמיניזם, כי היהדות לא יכולה לחלק את בני אנוש לשתי מגדרים, הרי בשביל זה הומצאה הניתוח התנכי, לשכנע את הגברים להיכנס לכלא לכל החיים עם אישה אחת בזמן שיש הרבה בנות בחוץ ואפי' יותר יפות. את מבינה את הנקודה כאן ? אם תהיה חכית חרדית אז היא תהיה על תקן להילחם נגד הפמיניסטיות. כלומר ככה היא תייצג את הנשים החרדיות שלא מוכנות שהבנים שלהם יהיו מגדר שונה מהאימה, ובעלה יהיה מגדר שונה ממנה, היא רוצה את בעלה כחצי מהגוף שלה שיהיו בשר אחד ולא שתי מגדרים שונים.
נסכם את הנושא. השאלה היא מי הסמכות המשטר או הרבנים. (כאילו יש רבנים, אבל לפחות כל אחד את הרב שלו, ק"ו לא המשטר מבחוץ) ולכן כל מי שרואה במשטר את הסמכות ולא משנה עם זה אישה או גבר כמו בלום עם הבג"ץ ?! היהדות החרדית תראה אותם בוגדים. ולכן בלתי אפשרי שהם דווקא ייצגו את החרדים\ות.
לעצם שאישה חרדית תייצג את החרדים מול המשטר: זה אפשרי לגמרי בדיוק כמו בשאר הדברים שנשים הוכיחו את עצמן.
תוקן על ידי maxmen ב- 15/02/2015 15:55:50
נשלח ב-15/2/2015 15:26
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 15/02/2015 15:26:40
נשלח ב-15/2/2015 17:01
שלשול בפה עצירות במוח
נשלח ב-15/2/2015 18:39
מקס אתה צריך שנפתח עצומה? "ואני כבר מת שזה יגמר" אם כך - התכבד וצא
נשלח ב-15/2/2015 18:57
למינגית כתב:
רציתי להוסיף כמה מילים על הסרט, על דברים שלא הגבתי לעיל.
אחת מהגברות מספרות שם על בעיית רישיון הנהיגה של נשים אצל החרדים:
ובכן, דבר ראשון עד לא מזמן (וגם היום באליטה הגבוה) זה היה פסול גם לגברים, אני זוכר איש חשוב שלא דיבר עם בנו הרבה שנים כי הוא נהג. אני זוכר תלמוד תורה שההורים דרשו לפטר מלמד כי הוא קנה מכונית. כלומר לדעת ההורים נהג לא יכול להיות מלמד. הרוח הזה מגיע מדברי הקהילות יעקב שאילו היה היום סנהדרין, אז כל נהג היה גולה לערי מקלט משום שוגג קרוב למזיד. אז נכון שהיא גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בו, אבל לעומק זה לא בעיה של נשים דווקא אם כי אפשר להבין את הטיעון של הצניעות שהיא נכונה גם לגברים, הרי נהג צעיר בדרך כלל גם גס רוח וחצוף ומרגיש כאילו הוא על גג העולם. גבר נהוג ואישה נוהגת מתוך צניעות, כמו כל החוצניקים שזה אצלם כבגד רגיל, אז לעולם לא ראו בזה משהו זר. אגב: בחוץ לארץ בזמנו אצל תלמידי חכמים, יותר מקובל שנשים נוהגות יותר מגברים כלומר שם זאת חלק של תפקידי האישה כביכול. בכל אופן להפוך את זה למלחמה כאילו מדובר כאן על שוביניזם\פמיניזם ?! זאת עלילת שווא !!
גם מוזכרת שם בסרט את המשפט הדמגוגי ועםארצית "כל כבודה בת מלך פנימה"
מה שאין לא יודעות שהמקור העיקרי של המשפט היא דווקא דברי הנביא ישעיהו (פרק מד פסוק יג')כְּתִפְאֶרֶת אָדָם לָשֶׁבֶת בָּֽיִת: מכאן - אומרים חז"ל, שאישה נקראת אדם, (בראשית רבה (וילנא) פרשת בראשית פרשה כא) א"ר הונא היכן מצינו שנקראת חוה אדם ?! (ישעיה מד) כתפארת אדם לשבת בית !! כלומר במקור תפארת אדם לשבת בית, אבל צריך להתפרנס, ולכן הגבר יוצא, אז לפחות נשאר הכבוד לאישה ולא לגבר. כלומר זאת באמת כבוד שנשאר רק לאישה שמתחילה זה שייך לשניהם. ולכן לבוא עלינו בהפוכה עם הדמגוגיה הזאת ? הנביא טוען שמין האדם מול כל האורגניזמים, הוא הבית שהאדם בנה לו מתבונתו, כלומר לא חיי בג'ונגל רק המציא את החקלאות ואת השפה ואת המוסר וערכים וכל הכרוך בכך ולא חיי בג'ונגל כמו זאב לזאב. אז הגברים השאירו את הכבוד לנשים, והם – הגברים, כביכול חיים בג'ונגל ברחוב.
בלי הביקורת שלי לחרדים אי אפשר: ולכן אני חוזר ואומר לחרדים. אי אפשר להתחכם על התורה וחשיבת התורה, שאישה פטורה מפרו ורבו ולכן הגבר הוא שצריך לפרנס את משפחתו ולא האישה, כלומר הוא חייב לקיים את הכתובה שהוא מתחייב לה בחופה, ובקידושין כדת משה וישראל. כל הצרות באים מהנוכלות הזו לשלוח את הבנות מגיל אפס להשכיל בכדי שהן תוכלנה לפרנס את בעליהם, כלומר לדרוש מהם פרו ורבו שמתחילה הן פטורות ואחר כך לדרוש מהם גם לפרנס את המשפחה, ככה שהגברים עוד מחפשים בחורה שיודעת לפרנס אותם ומבקשים ממנה גם סידור מלא כמו דירה והוצאות החתונה.
אם אתם חושבים שאפשר להתחכם עם התורה וחשיבתה הבסיסית ולא לקבל את קללות התורה בתוכחה ?! אז תסתכלו מסביב ותראו שכל קללות התורה מתקיימות בכם, שבנתיכם נעזבים לעם אחר (דברים פרק כח לב) בָּנֶיךָ וּבְנֹתֶיךָ נְתֻנִים לְעַם אַחֵר וְעֵינֶיךָ רֹאוֹת וְכָלוֹת אֲלֵיהֶם כָּל־הַיּוֹם וְאֵין לְאֵל יָדֶֽךָ: (לג) פְּרִי אַדְמָֽתְךָ וְכָל־יְגִיעֲךָ יֹאכַל עַם אֲשֶׁר לֹא־יָדָעְתָּ וְהָיִיתָ רַק עָשׁוּק וְרָצוּץ כָּל־הַיָּמִֽים: (לד) וְהָיִיתָ מְשֻׁגָּע מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶֽה:
מי שלא משתכנע, שיראה את הסרט הזה. כולן שם צאצאי הורים יראי השם אז אייך זה שקללת התורה יתקיים בהם ? התשובה היא כמו שאמרתי לעיל. "אי אפשר להתחכם על התורה" ומי שעושה את זה יבין שזה התוצאה =וְהָיִיתָ מְשֻׁגָּע מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶֽה:
אתה חונן לאדם דעת, מי ייתן שתיתן לנו כבר דעת לעזאזל,,, אמן ואמן
אני חייב להוסיף שכל הביקורות שלי כלפי החרדים היא לא משום להצדיק שתי מפרנסים למשפחה, זה בוודאי לא. שלא תחשבו לרגע שאני מדבר לטובת נערי האוצר ולטובת הקפיטליסט החזיר.
בברכה
max maxmen
תוקן על ידי maxmen ב- 15/02/2015 19:22:45
נשלח ב-15/2/2015 19:09
יש ובעל אתם טרולים זולים. יש כאן נושא שדנים כאן באשכול, ואם יש לכם מה לומר בעניין אז פאדל. ולא ?! אתם סתם טרולים.
נשלח ב-15/2/2015 23:09
יש כעת כתבה באנרג'י יהדות, הם שלחו שאילתא לראשי המפלגות החרדיות, האם ליצמן גפני ודרעי הביאו את השאלה לפני גדולי ישראל. אריה דרעי התעלם. גפני וליצמן אמרו שהם לא מדווחים לתקשורת על שיחותיהם עם הרבנים. בקיצור, הם החליטו עצמאית שלא תהיינה נשים. שלא יקשקשו על דעת תורה ומשמעת לרבנים. אין לי כחרדית שום מחוייבות לדעת עיתונאים ועסקנים אפסים שונאי נשים שקוראים לי לשבת בלול.
שרה שנירר נכנסה לבתי האדמורים בלי שיחסמו אותה, ופרשה לפניהם בעצמה את תכניתה להקמת בית יעקב. כן, וגם היא היתה גרושה, שאפסים כמו טובי שטרן עשויים לקרוא לה "ממורמרת". אבל לולא היא, לאף אחד מהגברים כאן לא היתה אישה חרדית. כל הנשים אז הלכו אחרי החילוניות שהעניקו להן השכלה ומעמד.
כיום המצב חוזר על עצמו. אישה חרדית מקבלת יחס נאות כשווה בין שווים בעולם החילוני, אבל בחברה שלנו דעתה לא נחשבת. המצב לא יימשך לאורך זמן. הרב היחיד שהסוגיה הובאה לפניו הוא הרב מאזוז, פטרונו הרוחני של אלי ישי, והוא פסק שאין איסור רק הוא לא רוצה להיות זה שמפר את הנורמה החרדית.
נשלח ב-15/2/2015 23:22
כרם_נבות כתב:
יש כעת כתבה באנרג'י יהדות, הם שלחו שאילתא לראשי המפלגות החרדיות, האם ליצמן גפני ודרעי הביאו את השאלה לפני גדולי ישראל. אריה דרעי התעלם. גפני וליצמן אמרו שהם לא מדווחים לתקשורת על שיחותיהם עם הרבנים. בקיצור, הם החליטו עצמאית שלא תהיינה נשים. שלא יקשקשו על דעת תורה ומשמעת לרבנים. אין לי כחרדית שום מחוייבות לדעת עיתונאים ועסקנים אפסים שונאי נשים שקוראים לי לשבת בלול.
שרה שנירר נכנסה לבתי האדמורים בלי שיחסמו אותה, ופרשה לפניהם בעצמה את תכניתה להקמת בית יעקב. כן, וגם היא היתה גרושה, שאפסים כמו טובי שטרן עשויים לקרוא לה "ממורמרת". אבל לולא היא, לאף אחד מהגברים כאן לא היתה אישה חרדית. כל הנשים אז הלכו אחרי החילוניות שהעניקו להן השכלה ומעמד.
כיום המצב חוזר על עצמו. אישה חרדית מקבלת יחס נאות כשווה בין שווים בעולם החילוני, אבל בחברה שלנו דעתה לא נחשבת. המצב לא יימשך לאורך זמן. הרב היחיד שהסוגיה הובאה לפניו הוא הרב מאזוז, פטרונו הרוחני של אלי ישי, והוא פסק שאין איסור רק הוא לא רוצה להיות זה שמפר את הנורמה החרדית.
אני ממש לא מבין אותך, את רוצה שהחכים יוותרו על מקומם בשביל גברים או נשים אחרים ? האם שמעת פעם ח"כ שואל את רבו האם חברו יכול לרוץ במקומי ? מה את מכניסה כל בעיה אנושית לתחום נשים גברים ?
את רוצה לרוץ, אז תיכנסי לרב שלך, ואם הוא ייתן לך את הסכמתו ותהיה לך מצביעים, אז רוצי !! אני נוכחתי במקרה של נשים פמיניסטיות חרדיות שבאו להרב ר' ישראל יעקב פישר בבקשה שהרב יפסוק שכל אישה חייב ללבוש שאל\רעלה, ואם לא פסק אז המלצה לפחות הן טענו לרב, והרב פשוט זרק אותן מביתו. אז במקרה שלכן הכי גרוע, הרב יזרוק אותכן מהבית שלו. אבל שהח"כ יעשה בשבילך את העובדה ? נפלת מהירח ?
שאר דבריך היא דמגוגיה זולה, החילוני לא רואה אישה ממטר רק בכדי לזיין אותן, תשאלי את צמרת המשטרה.
נשלח ב-15/2/2015 23:28
מי שמתייחס לאשתו כמלכה, נעשה מלך. מי שמתייחס לאשתו כשפחה, נעשה עבד. הרמב"ם כתב שצוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, וצוו על האשה שבעלה יהיה בעיניה כמו שר או מלך. השאלה האם המחשבות והרגשות בכלל, ושל נשים בפרט, לא התפתחו והתקדמו מאז ימי הביניים, אזי ממילא יש פערים בין ההלכה ביישומה השטחי, לבין המציאות הנפשית והרוחנית שבדורות האחרונים.
נשלח ב-15/2/2015 23:29
תהיי בטוחה שאם תשאלי רב או אדמו"ר חרדי הוא לא יקום מכסאו, ילחץ את ידך (כשידו עטופה במטפחת) ויאמר "וואו, לא חשבתי על זה, רוצי לכנסת ומהיום נציג גור יהיה אשה"(מתורגם מיידיש)
וציטוט של הדברים העיקריים בתגובת מקס "דמגוגיה זולה, החילוני לא רואה אישה ממטר רק בכדי ל- - -ן אותן, תשאלי את צמרת המשטרה."
תוקן על ידי אריאל73 ב- 15/02/2015 23:31:04
נשלח ב-15/2/2015 23:43
השאלה אם האדמו"ר או הרב לא יגיד זאת בגלל ההלכה (במקרה של אדמו"ר שיודע הלכה) או בגלל העסקנים. אם למשל תלך לרב ויטמן מתנובה הוא יוכל לספר לך על כל הרבנים החרדים שחושבים שהיתר מכירה זה מצוין, אבל הם לא מוכנים להגיד זאת בציבור כי אז יהיה מי שידרג לצלוב אותם (הכנסתי את הצליבה כי בטוח מקס ממילא יאשים אותי באנטישמיות [אריאל, התמקדת בדמגוגיה החילונית ושכחת את האנטישמיות]).
נשלח ב-15/2/2015 23:58
אריאל73 כתב:
תהיי בטוחה שאם תשאלי רב או אדמו"ר חרדי הוא לא יקום מכסאו, ילחץ את ידך (כשידו עטופה במטפחת) ויאמר "וואו, לא חשבתי על זה, רוצי לכנסת ומהיום נציג גור יהיה אשה"(מתורגם מיידיש)
לו אישה יכולה להביא לגור נגיד ארבע מנדטים. אתה יודע מה, לו כל החרדים יחד יכולים להשיג יותר מנדטים עם החכים יהיו נשים, אז יש לכם ספק שהחכים יהיו נשים ?? לו היה בחירות ישירות לראש הממשלה והיה סיכוי לאישה להיבחר, האם החרדים לא היו בוחרים לה ?