מקס כתב:"תמשיכו עם הדמגוגיה שלכם שנואי ישראל" הנה, קיבלנו גם דמגוגיה וגם אנטישמיות. אם כי בגרסה הייחודית של 'שנואי ישראל'.
בכל אופן, יש סוג אנשים שחולמים שאם הם רק יחלצו את הרבנים ממאסרם ביד העסקנים העולם כולו יואר באורה של שמש חדשה, בדרך כלל הם גם חושבים שפעם הציבור החרדי הגה בהרהורים פילוסופיים עמוקים והיום הוא אוכל כל היום צ'ונט וקוגל. וגפילטע פיש. אם נהיה ריאליים, אין שום סיבה להניח שרב חרדי חושב אחרת מכל חרדי אחר בנושא זה שמקורו באיסור הלכתי טהור.
נשלח ב-16/2/2015 03:15
אריאל73 כתב:
מקס כתב:"תמשיכו עם הדמגוגיה שלכם שנואי ישראל" הנה, קיבלנו גם דמגוגיה וגם אנטישמיות. אם כי בגרסה הייחודית של 'שנואי ישראל'.
בכל אופן, יש סוג אנשים שחולמים שאם הם רק יחלצו את הרבנים ממאסרם ביד העסקנים העולם כולו יואר באורה של שמש חדשה, בדרך כלל הם גם חושבים שפעם הציבור החרדי הגה בהרהורים פילוסופיים עמוקים והיום הוא אוכל כל היום צ'ונט וקוגל. וגפילטע פיש. אם נהיה ריאליים, אין שום סיבה להניח שרב חרדי חושב אחרת מכל חרדי אחר בנושא זה שמקורו באיסור הלכתי טהור.
אל תניח כלום אם אתה לא שימשתה שום רב בחייך ואתה מזין משנאה עצמית מטורפת. אתה אנטישמי ביחד עם בעל ויש. ולמה, כי יושבת אישה בתקשורת החילונית מתחזה כחרדית היא ובעלה השבבניק, ואומרת לא פחות ולא יותר את המילים האלה האישה,, הדבר המוקצה הזה, מה שהגדירו אותו כחטא, כעבירה, כעוון, שאין לו שום קיום משל עצמו, הוא בעצם משהו שיכול לקבל החלטות. כלומר מעלילה עלילת דם על כל חרדי וחרדית בכל העולם בעיני כל העולם. באים אתה ובעל ויש האנטישמים ושונאי ישראל, וממשיכים לרקוד על דמינו על חשבונינו.
אז כן, תזכור אני מקס מקסמן אומר עליך ועל בעל ועל יש, יחד עם הנשים בסרט הנ"ל, אתם חלק מכל הרשימה של האנטישמים שרדפו את היהודים מאז ומעולם. עוד מעט מגיע שבת זכור ואני אישית יכוון עליכם. אחריו יבוא חג הפורים הבא עלינו לטובה ונזכור אותכם בכל המן במגילה. ואני מקווה גם שכל גולשי הפורום שיש להם טיפת יראת שמים ואהבת ישראל, שינהגו כמותי.
עד כאן בקשר לחרדים ושנאי ישראל. מכאן ננסה להבין אייך זה שאותם השונאים כל הזמן אבל כל הזמן פשוט מאוהבים בכל דבר חילוני, ואם ח"ו אמרתי שהם ייזינו את הנשים, אז מזה נבהלו שונאי ישראל האלה.
ובכן כן כן, השיוויון של החילוני לא בא ממוסר או ערכים, זה בא כי הוא צריך את עבדותה של האישה לטייקונים והטיקונים יחד עם נערי האוצר יאמרו להם לא להוליד יותר מ1.6 ילדים אחרת זה נטל על משפחת תשובה ועופר.
אייך כרת נבות חושבת שנפל נס משמים שהחילונים פשוט נולדו טובים ומוסריים וערכיים ? החרדים מסכנים צריכים ללמוד כל היום וכל חייהם תורה ומוסר ולהתפלל שלוש פעמים ביום לאלוהים שהם רוצים להיות טובים. ובכל זאת הם לא מצליחים להיות טובים הם רק הרוע שבכל כל האומות. אבל החילוני ?! אופס, הוא רק נולד שם והוא יצא טוב בהכל אפי' אישה מקבלת אצלו שיוויון. הוא לא צריך ספרי מוסר ולא כלום הוא פשוט נולד אדם טוב ומוסרי וערכי. אז אם ככה את רואה את זה, אז למה את לא חוצה את הקווים, אני הייתי עושה את זה. הרי למה לי לעמול לחנך את הילדים ? אני התחתן עם חילונית ואז אופס כל הילדים צדיקים מבטן ומלידה.
אבל באמת אני לא מאמין בזה ויש לי את השאלה הפשוטה, אייך באמת זה קורה ? והנה התשובה הפשוטה לכך. החרדי שאין לו משטר, חייב להיות אישית אדם טוב אחרת הוא יהיה חיה כמו אלה בסרט. החילוני שמתחילה לא מאמין באדם רק בכוח הגננת\המשטר והשוטר, ולכן לא צריך ללמוד מוסר וערכים ולא צריך לחנך את צאצאיו ולא צריך להתפלל כל יום ובהדלקת נרות. אם ככה השאלה של המוסר היא קביעה של המשטר והשוטר ומה להם עם שיוויון ? והנה התשובה הפשוטה. הם צריכים אותכן למיסים וכעבדים לטייקונים. ואיפה רואים את זה ? במציאות שכל יום פורצת פרשיה חדשה של אונס נשים בצמרת. אבל העבדות הנשים לטייקונים מצליח במאה אחוזים, אז מה לא פשוט כאן שהם לא רואים את האישה ממטר.
אבל אתם מאוהבים בדמיון הפרוע שלכם ומכונים לאמץ את דברי הנבלות בסרט העיקר לספק לעצמכם את ליטרת הדם החרדי היומית.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/02/2015 03:56:40
נשלח ב-16/2/2015 03:47
בן_קוהלת כתב:
מקס, אחרי עזיבתך מי יגן כאן על החרדים המושמצים?
אני הגלה לך סוד, הם לא כאן ולכן הם לא צריכים את ההגנה שלי. אני פשוט כאן כי כאן יורדים לכל דבר לשורש ולאמת, וזה מה שאני עושה.
החרדים הם עם לבדד ישכון והם לא מתעסקים בשטויות רק בללמוד ולעשות. מאיפה צמח לך פתאום החרדיות משש מאות משפחות בירושלים ובני ברק ?? מאיפה כל העשייה שלהם ? זה לא בא מלשבת בפורומים ברשת. זה בא מעשייה יומם ולילה למען הזולת בלי להסתכל אחורה מה יאמר הגולם ההוא וההיא. יש להם את העולם הזה ואת העולם הבא = נצחיות זרעם לדורי דורות. יש להם אושר אמיתי ורואים נחת אמיתית ותתפלא הכל בזכות האישה החרדית. כן כן עם כל הביקורות שלי נגד החרדים לגבי לזרוק את העול הפרנסה על נשים בניגוד דעת התורה וההלכה. בכל זאת אני מתפלא וגם משתגע לראות ולתמוה מנין לקחו נשים את הכוחות האלה להקים לעצמה ולכל גבר חרדי תוך ארבעים שנה, ממלכה ענקית של צאצאים צדיקים ותלמידי חכמים צדיקות ותלמידות חכמות. זאת הגבורה של האישה החרדית שלא סופרות אף חמור וחמורה מבחוץ. לא הן ולא בעליהם ולא צאצאיהם צריכים את ההגנה שלי. אני מוריד את הקובע שלי לאישה החרדית.
שבאתי לפורום בימים הראשונים ואמרתי שהרמה של הבנות מבחוץ לא מגיע לנעלים של בת חרדית, אז מיד קפצו אותן חברה ורצו לאכול אותי חי. ככה מהימים הראשונים כאן ראיתי עם מי יש לי כאן עסק. ב"ה החרדים לא כאן לראות אייך הם במעשיהם הטובים מוציאים את העיניים מכמה אנשים כאן. רק תאמר חרדי, כולם יקפצו, רק תזלזל ח"ו במשטר ובעבדים שלה ?! מזה ירדו עליך שחבל"ז. ושלא תבין אותי לא נכון, מדובר רק בשנים או שלושה חברה שכמעט בטוח שהם אחד, כל השאר צדיקים וטובים באמת והיה לי את הזכות להיות איתם כל השנים האלה כאן, ללמוד מהם ולהתווכח עמם אפי' בכעסים אבל בתכלס מאוהבים.
נשלח ב-16/2/2015 09:31
מקס, אולי תלך מכאן ותניח את הדיון לאנשים שבאמת עוצרים וחושבים? אתה פשוט הורס כל אפשרות לדיון ענייני. הייתי שמחה לשמוע דעתם של חכמי הפורום בנושאים הללו, אבל תגובותיך הורסות את כל הדיון. די כבר לספר אגדות על חרדים, אני חרדית בעצמי ומכירה היטב את הנפשות הפועלות, עלי לא תוכל לשקר כמה שכל החרדים הם מקסימים ומושלמים.
לעניין עצמו- אין לי עניין שאדמור ילחץ את ידי, משום שאיני לוחצת ידיים לאף גבר. אני חרדית. שרה שנירר לא לחצה ידי אדמורים, היא פשוט נכנסה אליהם לשטוח את תוכניתה לשינוי המהפכני של בית יעקב, וקיבלה היתר וברכה. לזה אני מצפה- שכל אדם, גבר או אישה חרדים, יוכלו להיכנס אל הרבנים בלי סינון עסקני. לא, אני לא מצפה מגפני שיוותר מרצון על כסאו עבור אישה, אבל הוא וחבר מרעיו מציגים את עצמם כשלוחי דרבנן העושים את כל פעילותם לאורם של גדולי ישראל, וזה שקר גס שנחשף בכתבה הנ"ל באנרג'י.
ולעניין הפרנויה שלך כאילו הנשים הנ"ל רצו להשמיץ את הציבור החרדי: יש מושג כזה בעולם, שקוראים לו "ביקורת עצמית". דהיינו שאנחנו החרדים דנים בביקורתיות במה שקורה במגזר שלנו- כמובן ביקורת על פי תורה, כמו האם ראוי שאישה תצא לפרנס והגבר לא עושה את חובתו, או האם ראוי לסלק מהחיידר ילד רק משום שאביו התחבק עם אחמדינג'אד. לצערי, בעיתונות החרדית אין מקום לביקורת כזו, והנורמות החרדיות, שבחלקן נוגדות את התורה, הן בבחינת כזה ראה וקדש בלי לעצור ולחשוב האם הנהגה זו היא על פי תורה או סתם אינסטינקט.
כיוון שאין במה פנימית חרדית שבה יכלו הנשים הנ"ל להעלות את דרישתן, נאלצו לפנות לתקשורת החילונית. למיטב ידיעתי הן ניסו קודם לכן לפעול בערוצים אחרים, וכל פניותיהן נענו בהתעלמות מוחלטת. הן עצמן הצטערו על איך שהסרט יצא מוגזם, כי ערוץ 2 חתכו את כל מה שטוב והשאירו רק את הצהוב והלכלוך. אבל הלכלוך הזה קיים, ואי אפשר לטאטא אותו. אם עסקן חשוב אצלינו אומר לנשים "שבו בלול" זו חרפה לציבור כולו. אי אפשר לומר שמכבדים נשים ואז להתנהג בצורה כזו. מי שמכבד אישה הוא קודם כל שומע את דעתה.
ולהמחשת הצורך באישה חרדית בכנסת- סיפור אמיתי וקשה על יחס לנשים בקהילה:
מקס, אולי תלך מכאן ותניח את הדיון לאנשים שבאמת עוצרים וחושבים? אתה פשוט הורס כל אפשרות לדיון ענייני. הייתי שמחה לשמוע דעתם של חכמי הפורום בנושאים הללו, אבל תגובותיך הורסות את כל הדיון. די כבר לספר אגדות על חרדים, אני חרדית בעצמי ומכירה היטב את הנפשות הפועלות, עלי לא תוכל לשקר כמה שכל החרדים הם מקסימים ומושלמים.
לעניין עצמו- אין לי עניין שאדמור ילחץ את ידי, משום שאיני לוחצת ידיים לאף גבר. אני חרדית. שרה שנירר לא לחצה ידי אדמורים, היא פשוט נכנסה אליהם לשטוח את תוכניתה לשינוי המהפכני של בית יעקב, וקיבלה היתר וברכה. לזה אני מצפה- שכל אדם, גבר או אישה חרדים, יוכלו להיכנס אל הרבנים בלי סינון עסקני. לא, אני לא מצפה מגפני שיוותר מרצון על כסאו עבור אישה, אבל הוא וחבר מרעיו מציגים את עצמם כשלוחי דרבנן העושים את כל פעילותם לאורם של גדולי ישראל, וזה שקר גס שנחשף בכתבה הנ"ל באנרג'י.
ולעניין הפרנויה שלך כאילו הנשים הנ"ל רצו להשמיץ את הציבור החרדי: יש מושג כזה בעולם, שקוראים לו "ביקורת עצמית". דהיינו שאנחנו החרדים דנים בביקורתיות במה שקורה במגזר שלנו- כמובן ביקורת על פי תורה, כמו האם ראוי שאישה תצא לפרנס והגבר לא עושה את חובתו, או האם ראוי לסלק מהחיידר ילד רק משום שאביו התחבק עם אחמדינג'אד. לצערי, בעיתונות החרדית אין מקום לביקורת כזו, והנורמות החרדיות, שבחלקן נוגדות את התורה, הן בבחינת כזה ראה וקדש בלי לעצור ולחשוב האם הנהגה זו היא על פי תורה או סתם אינסטינקט.
כיוון שאין במה פנימית חרדית שבה יכלו הנשים הנ"ל להעלות את דרישתן, נאלצו לפנות לתקשורת החילונית. למיטב ידיעתי הן ניסו קודם לכן לפעול בערוצים אחרים, וכל פניותיהן נענו בהתעלמות מוחלטת. הן עצמן הצטערו על איך שהסרט יצא מוגזם, כי ערוץ 2 חתכו את כל מה שטוב והשאירו רק את הצהוב והלכלוך. אבל הלכלוך הזה קיים, ואי אפשר לטאטא אותו. אם עסקן חשוב אצלינו אומר לנשים "שבו בלול" זו חרפה לציבור כולו. אי אפשר לומר שמכבדים נשים ואז להתנהג בצורה כזו. מי שמכבד אישה הוא קודם כל שומע את דעתה.
תראי אותך דמגוגית מדופלמת. יש כאן במה בפורום (בלי קשר לעצם הפורום הרי הפורום לא אמור לעסוק בדברים כאלה בכלל, למה בעיין זה מותר לעסוק ואז קמים כל הישנים והנרדמים פתאום ? מתי השתתפת באיזה דיון רציני כאן ?) ואת רוצה לסתום את פי, כלומר את מתנהגת כאן בדיוק במה שאת מאשימה את החרדים מהמוח הקודח שלך.
ובכן העסקנים שאת טוענת שהם שולטים ברבנים, הרי הם עסקנים שזה בדיוק את, הרי את גם רוצה להיות עסקן לכלל הציבור, אייך שאת מתנהגת כאן ומתנהגת בטלוויזיה, את באה כזרה עם חשיבה זרה ורוצה מה ? לשלוט בי ובאשתי ? אני פשוט לא מבין מה את רוצה. אני לא רוצה שליטה מאף אחד ובוודאי לא מנשים (או גברים זה אותו דבר בעיני) שמצהירים שהם פמיניסטיות מתחת לפאה. זה הרבנים ? זה העסקנים ? האם נפלת מהירח ? זה אני ואשתי וכל סביבותי הקרובים.
בואי אני אומר את זה יותר ברור. אפי' יבוא הרב שטיינמן או ר' שמואל אוירבאך שיסכימו לתת לכם (לא כנשים רק כפמיניסטיות מתחת לפאה) פתח להיות חלק מהקהילה שלנו, אני ההיה הראשון שילחם נגדכם ונגד הרב שטיינמן ונגד ר' שמואל. מתי תשכילי להבין, שאנחנו לא עבדים של אף אחד אפי' לא של הרבנים ואפי לא של האלוהים. אנחנו בני חורין והרבנים לשרותינו ולא ההפך. את רוצה דוגמאות היסטוריות ? אני יכול לתת לך לאלפים. רבנים ענקיים שכל גדולי הדור יצוא להגנתם ויצוא נגד ההמונים, ובכל זאת הציבור הפילו אותם כי היהודים הם בני חורין.
בכדי להבין את נפש היהודית ובמיוחד את נפש החרדי הלמוד מלחמות זה חמש אלף שנים מאברהם אבינו הלוחם הראשון נגד החברה הדמיונית, לא מספיק להיות חרדית מלידה (אגב: כל האומץ שלך להילחם נגד החרדים בא לך מהנפש הזה, רק מה, לא תשרדי לדורות כלוחמת נגד החרדים כי תיכרתי כמו כל השונאים שלנו), צריך להכיר ולהבין למה ועל מה הם נלחמים.
והם נלחמים על חירותם המחולטת, שזה אומר, תן לי את אשתי ואת ילדי ואת ארצי, ולכו לכל הרוחות. מי שיעזור לנו מבפנים ומבחוץ, אז תבוא עליו הברכה, ומי שיפריע לנו מבפנים ומבחוץ ?! פשוט ימחק זכרו וזכרו של זרעו. הילדים שלנו הם לא פונקציה להיות רובוטים לצמיחת הטייקונים והחברה הדמיונית, ולא הOECD יקבע לנו את חינוך ילדינו ולא נערי האוצר ולא נגידת בנק ישראל. לא בשביל זה האישה החרדית (המסכנה לדעתך) עמילה כל חייה, אולי את שכחת למה אימא שלך בכתה בהדלקת נרות וכן סבתא שלך עד שרה אימנו.
לומר את המילה שרה שנירר, צריך רמה מסוימת של מוסר וערכים אישית ושכל מעיינה היא רק הזולת. את חושבת ששרה שנירר היית עושה סרט בחוץ אפי' סרט שמוציא את החרדי טוב ??? מי מדבר על סרט אנטישמי שלא נופל מכל סרט נאצי. מישהו היה מקבל שרה שנירר כזו ? אפי' עם הסכמת הרבנים ? או הסכמת האלוהים ?
אין לי שום פרנויה, ראיתי את הסרט וציטטתי לכאן את עיקרי הדברים וכל אחד יכול לראות מהן הן אומרות שם. זה מתחלק לכמה נושאים, 1, דברי שנאה. 2, עלילת דם. 3, חשיבה זרה. על השנים הראשונים אפשר למחול כלומר, אוקיי לשקרים אין רגליים במילא "אז אמרו מה שאמרו ושכחנו" אבל על השלישי שזה החשיבה הזרה כמו "פמיניסטיות מתחת לפאה" ?! את זה כל אישה חרדית משכילה שיודעת משהו בתורה ובפרגמטיות של האדם (הרי יש להן בינה יתירה), לא יקבל לעולמים. הרי רק אישה שיטחית יכולה להיות פמיניסטית (אישה חרדית ויהודית כמובן, אני לא מבקר נשים מבחוץ כי להם אין את החשיבה שלנו ולכן שבוודאי שילחמו נגד השוביניזם בחברה הדמיונית שלהם, כי הן נלחמות על חייהן. לא כן אישה חרדית שהיא בת חורין והיא פמיניסטית ?! היא אישה שטחית מאוד), אישה חרדית רואה בחשיבה הזאת סכנה לה ולקן המשפחתי האישי שלה. להפוך את ילדיה לשתי מגדרים ?! לתת לחברה הדמיונית להיות ההורה העליון על ילדיה ?? מה שהכי מצחיק שהמפגרות האלה עוד מאשימים בזה את החרדים.
לסיכום: יש במה בכל מקום לומר את דבריך, הרי כמו הצעקן בצד השני את יכול לצעוק בחזרה הרי אין שוטר בסביבה שמונע ממנו או ממך לצעוק אחד על השני. רק מה, את יודעת שאין לך סחורה שמישהו חפץ בהם ולכן את חייבת לבוא בלילה עם צלמים ובעזרת חילוניות פמיניסטיות (שליבי עמם באמת מול העריצות של המשטר הדמיונית ומול צמרת המשטרה ומול השוביניזם הגברי במערב), להדביק פלקטים. אז באתן כמו נערי תומי לפיד בזמנו שבואו להדביק תמונות ערום של בנות בשבת ליד תולדות אהרן (שוביניזם של תומי), להילחם נגד מי ? נגד הפרטים שלא רוצים את הסחורה שלך. ושוב, על תספרי לי על בעלי הזרוע, כי את גם בעלת זרוע ככה שמה ההבדל ? למה הוא מנצח ? התשובה כי ההמונים לא רוצים את הסחורה שלך.
אני גם הייתי עסקן הרבה שנים, הסתובבתי אצל כל המנהיגים וידעתי מתי להשיג את כולם. את הרב אלישיב הייתי תופס מיד אחרי התפילה בבוקר. את אצל הרב עובדיה הייתי נכנס על ידי תורם גדול שרק טלפון אחד ממנו והייתי בפנים. ולזכות הרב עובדיה אני אומר, הוא פשוט היה מיד מתקשר לשרי ש"ס ופשוט מצווה להם לעזוב את הכל ולטפל בדברים שרציתי. ולא מדובר על עסקנות של כלל הציבור בגשמיות או ברוחניות או בהשקפה, מדובר על ילד או ילדה או על אישה, והרב עובדיה היה מרים את כל המערכת. זה הרב עובדיה והרב אלישיב והרב שטיינמן ור' שמואל ושאר המנהיגים. אתה בא עליהם עם דבר קטן כמו מקרה של בחור ישיבה שלא רוצים להכניס אותו או ילד או ילדה וכדומה. וכולם על הרגלים לעזור. ככה שאם היית בא עם משהו שעובר לסוחר כלומר יש לזה ביקוש ?! מי לא היה מקבל אותך ? כמו שקיבלו את שרה שנירר ואת כל הנשים הצדקניות באומה מכל הדורות.
ואת חושבת שלרבנים יש כן שליטה ? פשוט תשכחי מיזה !! חברה שכל פרט הוא מלך לעצמו, אין שליטה עליהם כנ"ל, לא של הרבנים ולא של האלוהים. יש לך סחורה טובה, אז יקנו ממך, יש לך סחורה שמאיימת על כל קן המשפחתי אישית של נשי הקהילה ?! אז אייך בדיוק את רוצה לשלוט בהם ? על ידי התקשורת או על ידי הרבנים ?? שוב, לא הרבנים ולא האלוהים ולא ספרות ההלכה יכולים לעזור לך. פמיניזם בקן המשפחתי האישית, היא אסון. אם לא תביני את זה, לעולם לא תביני את החרדית אפי' שנולדת חרדית.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/02/2015 12:12:15
נשלח ב-16/2/2015 12:21
כרם_נבות כתב:
אין לי זמן לקרוא את הסיפור הספרותי הזה, אבל עם מדובר על גירושין זה בעיה אישית של אישה עם בעלה, וכל מי שיכול לעזור שיעזור. אבל מה כל זה קשור לכך שפמיניסטיות צריכות להיות חכיות במפלגה חרדית ??? אם יש מאה עשרים חכים וחכיות שלא יכולים לעזור להן, אז מה יעזור חכית חרדית ? אגב: החרדים בכנסת לא נשלחים לדברים כאלה, החרדים לכנסת נשלחים להעמוד מול הפריץ. ולכן אני לא רואה בסיפור הזה שום קשר לשלוחי רבנים בכנסת.
נגיד יש לי עסק משותף עם אישה זרה, והתחלנו לריב ואחד רוצה לבטל את השותפות, אז גם כאן אני צריך חכית פמיניסטית ? או צריך עו"ד טוב ? אתה רואה הכל דרך משקפיים מאוד מוזרות.
נשלח ב-16/2/2015 12:46
אמר מקסמן: "ככה מהימים הראשונים כאן ראיתי עם מי יש לי כאן עסק". אמרו רוב משתתפי הפורום הפעילים: "לך כבר, לך". אמרו מנהלי הפורום: "אנחנו ישנים. נא לא להפריע"
נשלח ב-16/2/2015 13:12
למינגית כתב:
אמר מקסמן: "ככה מהימים הראשונים כאן ראיתי עם מי יש לי כאן עסק". אמרו רוב משתתפי הפורום הפעילים: "לך כבר, לך". אמרו מנהלי הפורום: "אנחנו ישנים. נא לא להפריע"
תראי אותך, את מאוהבת בבעלי הזרוע כאן ואת עוד מטיפה לחרדים מוסר ??? אם היית ברוח הלוחמי צדק וחירות וברוח הנשים הפמיניסטיות האמיתיות, היית מגוננת עלי כאן מבעלי הזרוע. אבל אם את בצד שלהן, את אפי' לא ראויה לתואר פמיניסטית.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/02/2015 13:14:48
נשלח ב-16/2/2015 13:28
יאללה מקס
בסגנון הביבים שאתה מכיר ואוהב
סתום ת'פה שלך. חלאס נמאס
נשלח ב-16/2/2015 13:31
צעג כתב:
יאללה מקס
בסגנון הביבים שאתה מכיר ואוהב
סתום ת'פה שלך. חלאס נמאס
עוד טרול נרדם קם פתאום.
נשלח ב-16/2/2015 13:37
מקס,
כשם שיש מצוה לומר דבר הנשמע, כן יש מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע. אם יש בפורום אנשים שאינם חפצים לשמוע את דבריך, מה הטעם לחזור על דבריך בפניהם שוב ושוב? אין זה אומר שזכותם לבזותך או לבקש לגרשך ממקום בו הנך אחד מראשי המדברים, אולם דרך ארץ קדמה לתורה, ומכל מקום כדאי להתרחק ממחלוקות שיש בהן יותר מקורטוב של שנאת חנם, גם אם הצדק עמך וגם אם יש לך דברים חשובים לומר. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
נשלח ב-16/2/2015 13:50
מם80 כתב:
מקס,
כשם שיש מצוה לומר דבר הנשמע, כן יש מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע. אם יש בפורום אנשים שאינם חפצים לשמוע את דבריך, מה הטעם לחזור על דבריך בפניהם שוב ושוב? אין זה אומר שזכותם לבזותך או לבקש לגרשך ממקום בו הנך אחד מראשי המדברים, אולם דרך ארץ קדמה לתורה, ומכל מקום כדאי להתרחק ממחלוקות שיש בהן יותר מקורטוב של שנאת חנם, גם אם הצדק עמך וגם אם יש לך דברים חשובים לומר. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
תלמד הרב מ80 היקר, אני לא כותב להם אני כותב לגולשים, הם באים רק לסתום את פי שאלה בחוץ ישמעו רק אותם, לא ממש אכפת להם מה אני אומר כאן, אכפת להם מאנשים בחוץ = הגולשים. אתה מבין ? זה לא דיון ביני לבינם ככה שאין כאן מחלוקת ואין כאן שלאה של דברים שלא נשמעים, דברי נשמעים ועוד אייך ולא לחינם אלה קופצים בכל רגע שוב ושוב. מה שרק מצחיק אותי שהם עוד מאשימים את החרדים בעריצות, והנה תראה מיהם העריצים.
לסיכום: אני לא כותב לליצים האלה, אני כותב לחברים הנורמליים כאן ובעיקר לגולשים בחוץ. אני אתן לך דוגמא קטנה, אני לא יכול להעלות תמונות אז אני שם לך ליום אחד את התמונה בדף הגוגל שלי כאן
הדרך הנאותה לעשות את הדברים שאמרת הינם באשכולות שלך, ואכן כבר כתבת אשכולות טובים ופורים, או באשכולות בהם מתקיימים דיונים מכובדים ומעמיקים. אולם מאשכולות בהם לדאבוננו יש דיונים מתלהמים, ורוב התגובות אינן תולדה של לימוד ועיון ומחשבה אלא של דעתנות המונית, אנשים נקיי-דעת משתדלים להתרחק מהם, בין אם הינם חברים או בין אם הם גולשים.
נשלח ב-16/2/2015 14:29
מקס, אל תיעלב. כולנו ניקים של הרב מיכי. כולם נהנים לקרוא אותך, ורק הוא פתח לו איזה 20 ניקים כדי להעליב.
אריאל, בוודאי שרבנים חושבים אחרת מהציבור בנושאים הלכתיים. הדוגמה שנתתי היא היתר מכירה. אפשר היה לצפות שיהיו מתירים (הרי בעיון הלכתי פשוט זה מה שהיה יוצא; וגם אם אפשר לחלוק ברור שיש מקום לדעה כזו). הסיבה שאין רב כזה היא פשוט שהוא לא אומר את זה (במו אוזני שמעתי מהרב ויטמן [רב תנובה] על רב כזה) מפחד הציבור.