בית פורומים עצור כאן חושבים

בעצם, למה לא יכולה להיות ח"כית חרדית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2015 02:10 לינק ישיר 

מם80 כתב:

אם יש לרבנים בקהילותיהם עסקנים או בריונים המפרידים בינם לבין הציבור הרחב, הרי זה כי לדאבוננו מידותיהם-הם אינן מתוקנות. רבי יוסף זונדל מדי יום למד מוסר במשך שעה ועשה חשבון נפש מה עליו לתקן.
הוא לא כתב ספרים, אולם הצליח להנחיל את תורתו לתלמידים שהמשיכו את דרכו. לענ"ד יש לשתיקתו ערך גדול יותר מרוב הספרים שהתפרסמו בדורות האחרונים.

מם היקר.
אני לא בכושר לטייל איתך, אבל תנסה לבד לעשות את זה, כנס לכל קהילה שתרצה תשב שם חודש או חצי שנה, ותשמע את המנהיג הקהילה במה הוא עוסק.
האם אתה רוצה שהוא ילך לעובדה אצל אילנה דיין ומשם לדבר לחסידיו ותלמידיו ?? א, חסידיו לא רואים את זה ב, הוא לא מדבר לכלל הוא מדבר לחסידיו ותלמידיו שלו.
לפי השנאה והקנאה בחוץ תבין את הכל אבל עדיף לבוא ולהתרשם.

אז בבקשה תיכנס לקהילה קטנה או חסידות קטנה כמו סלונים באיאן תולדות ועוד ועוד, ותבקש את ספרי הקבצים של השנה האחרונה ותתחיל לעיין על מה מדבר רבם כל הזמן.
תשמע צדיק: עוד לא היה דור כמו שלנו, ככה שכל הסיפורים של יהדות אירופה הם כלום מול הדור שלנו.
תעזוב את הרשת ואת הרעשי רקע בחוץ ותבוא לכל קהילה שתבחר ותתרשם לבד.
אין דברים כאלה בעולם לא היום ולא בעבר.

תוקן על ידי maxmen ב- 17/02/2015 02:11:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2015 13:41 לינק ישיר 

מקס,

שאלו חסידים את רבי לוי יצחק מברדיטשוב: אם החסידה עושה חסד עם חברותיה, מדוע נחשבת לעוף טמא. השיב להם: כי עושה חסד רק עם חברותיה. במציאות הבעייתית של דורותינו, זו מעלה גדולה להנהיג קהילה קטנה כראוי.
בכל זאת, בא"י כלל ישראל זקוקים גם למנהיגים שטובת כלל ישראל תהיה תמיד בראש מעייניהם.  למד בעיון את ספרו של הציץ אליעזר "הלכות מדינה" אם רצונך להבין איך בונים חברה כללית עפ"י התורה. זו איננה תורה מאירופה, אלא תורתם של ת"ח של א"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2015 10:07 לינק ישיר 

אני לא מבינה איפה המנהלים. באמת אי אפשר לנהל פה דיון רציני, מקס עובר באופן קבוע על כללי הפורום וכל הדיון אצלו הוא אד הומינם, כלומר לגופו של גולש ולגופם של אנשים, זה ממש לא מתאים לפורום של אנשים חושבים. הוא מציף את הדיון בתגובות כך שאי אפשר להתעלם ולדון כאילו הוא לא נמצא. איפה המנהלים? אני באמת רוצה לדון בנושא כל כך חשוב, ואי אפשר!

מקסמן, אתה כותב שהחרדים הם אפילו לא עבדים של אלוקים... ה' ישמור ממילים כאלו. אני חרדית ומשתדלת להיות עבד לה', בשביל זה יצאנו ממצרים. כמו כל העדר השמרני, אתה אומר בפירוש שחרדי זה לא להיות חרד לדבר ה' אלא לנורמות החברתיות הנוקשות. לגבי הטענות שלך אלי, אז לא, אני לא הנשים שראית בסרט, אני גם לא פמיניסטית כלל, אני רק מחפשת צדק על פי תורה. זה הכל.

סיפור הגירושין שלא רצית לקרוא, אינו רק סיפור אישי, אלא סיפור על קהילה דורסנית שבה העסקן מחליט מי יתגרש ומי לא, וכאשר אישה עושה היפך רצונו (כלומר מתגרשת) הרי הוא מכפיש אותה בכל הקהילה ופועל נגדה בכל דרך אפשרית, והכל בהסכמת הרבנים האטומים שאין להם טיפת רגש לאישה שגם כך עברה חיים קשים מאוד. המצב בציבור החרדי כיום הוא שנשים כמוה נרמסות בצורה לא אנושית ואין מי שיגן עליהן כי כל בעלי הכוח והשררה הם גברים, וכנגד זה רוצים שתהיה אישה חזקה ומשפיעה בציבור החרדי, כמו חברת כנסת, שתפעל למען אותן נשים נרמסות. 

כל החרדים והחרדיות המכריזים יומם ולילה שהם מאושרים להיות חרדים, הרי זה רק כי התמזל מזלם להיוולד במשפחה אשכנזית מיוחסת לתפארה, ולקבל שידוך טוב. מי שנולד להורים גרושים, או בעלי תשובה, או ספרדים, או מי שהתחתנה עם בעל שהתגלה אלים וסרבן גט- אין שום עזרה מהקהילה, רק דורסנות ויחס גרוע. חברה שדורסת את החלשים היא חברה בעייתית, ואת זה באו הנשים האמיצות הללו לפתור- בדיוק כמו רוח התורה שדורשת מאיתנו "אלמנה גר ויתום לא תענון". אז כן, אני נשואה ומאושרת, אבל אני גם מסוגלת לראות את מי שלא זכה לחיים וורודים, לחוש אמפתיה כלפיו, ולכעוס למראה היחס הגרוע שמקבלים כל אלו בחברה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2015 12:41 לינק ישיר 

קטונתי מלהבין איך הדיון דנן קשור לנושאי הפורום.   

דעותיו של מאן דהוא על החרדיות \ העדרה \ מקבילותיה \ או הפכיה אינם מנושאי הפורום. 

כמו כן אין מקום להטפות ולנזיפות - ורק מצד זה אשכול זה ראוי למחיקה וגניזה. 

במקום זה דנים על רעיונות ובמידה שעצלנות המנהלים איפשרה חריגה מהכללים הנ''ל הרי שאין בכך ללמד על שינוי הכללים.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעצם, למה לא יכולה להיות ח"כית חרדית?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.