הבה ונהיה הגיוניים: אשה שאביה יכול למוכרה לאמה או לקדשה. התחתנה מרצונה אבל בעלה יכול לגרשה בעל כורחה אם נדרה - בעלה מפר נדריה. אינה יורשת את אביה ואת בעלה. פטורה ממצוות עשה שהזמן גרמא כי היא משועבדת לבעלה. ובכלל, דעתה קלה ואי אפשר לסמוך עליה שתשמור סוד (ראו את ההקשר בגמרא)
תהיה מחוקקת?
אם התירו לסמוך, כדי לעשות נחת רוח; אפשר להתיר להיבחר לכנסת מאותה הסיבה. מה, לא?
נשלח ב-3/12/2014 15:11
נתחיל בעליה לתורה
נשלח ב-3/12/2014 15:21
צעג כתב:
הבה ונהיה הגיוניים: אשה שאביה יכול למוכרה לאמה או לקדשה. התחתנה מרצונה אבל בעלה יכול לגרשה בעל כורחה אם נדרה - בעלה מפר נדריה. אינה יורשת את אביה ואת בעלה. פטורה ממצוות עשה שהזמן גרמא כי היא משועבדת לבעלה. ובכלל, דעתה קלה ואי אפשר לסמוך עליה שתשמור סוד (ראו את ההקשר בגמרא)
תהיה מחוקקת?
זה עובד ככה (אגב אתה לא הראשון רוב השטחיים עושים את הדמגוגיה הזולה הזה). "אני יאמר לך מהו יהודי ואייך יהודי ומה יהודי" ועכשיו אני שונא אותך ואת אלוהיך ואת תורתך. זה לא נגמר בשנאה, יש לך אינטרס ברור בכל זה, והיא כמובן שאתה בשם הישות הדמיונית שלך יהיה ההורה העליון של ילדי וכמובן גם שלי. אתה תיקח את הילדים\ות הרווקים ואת הרווקות בכפיה למולך בצבא להגן על ההורים שיושבים בבית. אתה תטען שאין לי זכות מוקנה לנשום בלי רשות השופט ברק. אתה תמכור את כל משאבי הארץ לזרים ותשלול מכל פרט את הטבע שאפי' מים אסור לו לאגור בארץ של הישות הדמיונית שלך.
אבל מה לעשות שאין לך מושג ירוק מה כתוב בתורה ואייך קוראים אותה (צריך להכיר את השפה צריך להעמיק להבין דבר מתוך דבר שבלעדיה לא תבין כלום). אין שום התאמה מה ואייך היהודי חיי במציאות בכל הדורות לבין אייך שאתה רוצה להבין את התורה ואייך אתה רוצה שאנחנו נבין אותה.
לעצם הנושא של נשים חרדיות מחוקקות: האם הלכה למעשה הם המחוקקות או הגברים ? בואו ניקח דוגמא קיצונית: השאל (סוג בגד שמחסה את החזה ואחרים אפי' חלק של הפנים ואחרים אפי' כל הפנים) האם הגברים חוקקו את זה ? אני אתן עוד דוגמא לגבי ברכת שהחיינו להדלקת נרות ביום טוב. מי חקק את זה ? כל עם ישראל מחללים שבת לגבי סלט ביצים שזה כל כולו חקיקה עובדתית של נשים שאין לגברים לערר עליה. ויש עוד אלפי דוגמאות. כל הלכות דת יהודית מי חקק ? שרה שנירר המציאה את בתי החינוך לבנות ואחריו כל הכרוך בכך. מי חקק את זה ?
בקיצור כל בר בי רב דחד יומא יודע ומכיר אייך החקיקה היהודי היא ספונטנית לפי הזמן והסביבה והמקום. בדיוק כמו היקום הדינמית. ולכן החלק של הנשים בחקיקה במציאות גוברת בהרבה מהגברים. יותר מיזה, כל מנהגי הקהילות קודמים להלכה. כך שאפי' אחרי השולחן הערוך ההלכה והחקיקה ממשיכה להיות ספונטנית וחלק גדול מיזה בא מנשים.
לסיום: אומה שאין לה משטר ושוטר מאז מרדכי ואסתר שקימו וקיבלו את התורה באהבה ?! החקיקה היא ספונטנית על ידי גברים ונשים כאחד. מילא במדבר סיני המנהיגים (ששם גם היית אישה, אחת משלושת המנהיגים = מרים) החזיקו את את האומה בגרון (לא עם משטר ושוטר רק עם איום ההמונים האספסוף) ולכן אומרים חז"ל שזה כאילו כפה עליהם הר כגיגית. אבל מאז מרדכי ואסתר, אין יותר לאומה משטר ושוטר ומחוקק ריבוני. ככה שכל התורה וההלכה מתפתחת בספונטניות על ידי גברים נשים ואפי' ילדים.
והביעה היחידה בסוג חקיקה הזו היא כמובן שאם תרצה לשנות משהו בכוונה תחילה (לא בספונטניות) ?! אז אתה צריך להיות משטר ושוטר ובר סמכות כפייתית, ואז אתה מפסיד !! כי כפי שאמרנו אין לאומה משטר ושוטר וההמונים הבני חורין לא יקבלו את זה, ויחרימו אותך ויוציאו אותך מקהל השם.
אז כל החכמולוגים שחושבים שהם יודעים מה ואייך צריך יהודי לחוקק את תורתו ורוצים לשנות אותה ? הם הם אלה שנכחדים מהאומה ! כי האומה מחוקקת את תורתו בספונטניות על דרך ביקוש והיצע.
תוקן על ידי maxmen ב- 03/12/2014 15:40:08
נשלח ב-3/12/2014 15:30
מתאים לך מקס מרדכי ואסתר המתבוללים הקלאסים של עם ישראל לא תורה לא טהרה לא כשרות אבל כשצריך לוקחים אותם לסמל החרדיות כך נראים כל האידיולוגיות החרדיות.
נשלח ב-3/12/2014 15:39
מקס או שתדבר בנימוס או שתשמור את הקשקושים שלך לעצמך. כבוד מעלת מקס יודע את התורה יותר מכולם ויש לו את החוצפה לומר לאחרים שאין להם מושג ירוק.
נשלח ב-3/12/2014 15:47
צעג כתב:
מקס או שתדבר בנימוס או שתשמור את הקשקושים שלך לעצמך. כבוד מעלת מקס יודע את התורה יותר מכולם ויש לו את החוצפה לומר לאחרים שאין להם מושג ירוק.
אני חושב שאתה זה החצוף שמאשים את כל יהדות הדורות כאילו הם מוכרים את בנותיהם. כל מה שאמרת לעיל היא דמגוגיה זולה שאין לזה שום קשר למציאות. מי שלא מכיר את המציאות ולא יודע אייך לקראו את התורה, בוודאי שאין לו מושג ירוק. מי שבא אלינו עם עין תחת עין ועם הבן סורר ועם מכירת הבנות והריגת עמלק וכדומה ?! או שאין לו מושג ירוק (שזה דווקא סנגוריה) או שהוא חולה בשנאה עצמית מטורפת ועושה את זה בכוונה. כלומר יש לו מושג ירוק אבל המחלה שלו גוברת עליו.
נשלח ב-3/12/2014 16:02
מקס לא לפי כבודי להדיין אתך. שמור את הגיגך לעצמך ותתפלא מדוע הפורום הולך ומדלדל.
לפחות תשמור על תרבות דיון.
נשלח ב-3/12/2014 17:18
צעג כתב:
מקס לא לפי כבודי להדיין אתך. שמור את הגיגך לעצמך ותתפלא מדוע הפורום הולך ומדלדל.
לפחות תשמור על תרבות דיון.
לצעג הווירטואלי יש אישיות וכבוד ? ככה שאין לכבודך להתדיין עם אישיות ווירטואלית אחרת שנקרא מקס ?
הדיונים הווירטואלים הם על התוכן. ואתה כתבתה תוכן אנטישמי והגבתי על כך בצדק. ואתה זה הוא שנפגע ?? נוו באמת,,,,,
אין האישה מחוייבת בפרו ורבו. ידעתה ובכל זאת אתה עושה את עצמך כאילו לא ידעת. אישה יכולה לגרש את בעלה עם טיעון דיבילי של "מאוסה עלי" ולגזול את בניו של בעלה מתחת ידיו ועוד הבעל חייב במזונות. הכתובה היהודית היא כתובה פמיניסטית קיצונית ביותר. ידעתה אבל למה לא להיות אנטישמים ?? העיקר שאני אשמור על כבוד של ישות ווירטואלית בשם צעג ?? יש זכות להורים ולבנות מחשבתית (לא במציאות ובעובדות) שילדיהם יעזרו בכלכלת המשפחה ולכן קיים היה בימי קדם המושג הזה שהבת מסכימה (עובדה שביום\בתקופה שלא מסכימות אין אפשרות לכפות עליהם) להימכר בשביל לעזור למשפחה. במיוחד שבישות הדמיונית שלך אתה כופה על כולם להיות חלק בחלוקת העבודה בתירוץ שיהיה צמיחה לכלום ולמעשה הצמיחה לא שיוויונית (אחרונה בOECD) בעליל ועוד עם אידיאולוגיה של זכות הקניין הפרטי על גבי הזולת. אז אם אתה רוצה לבקר את מכירת הבנות בהסכמתם לכלכלת המשפחה (שהיית בתקופת האבן) ?! אז תתן פתרון אחר אייך משפחה יכולה להתפרנס. אבל לבוא לטעון שיש כזה חוק רלוונטי מציאותית ועוד לשם להאשים ולהכפיש ??!! ומה ? אני אשמור על כובדך ? למה מגיע לך כבוד ? אגב אני יכול לתת לך כבוד כמה שאתה רוצה אבל מה זה יעזור אם זה לא מגיע לך ?? סתם אתה אוהב חנפנות ??
לסיום: יש כשל בסיסי בכל הטיעונים שלכם מול היהדות והיא שהיהדות היא לא משטר ושלטון ככה שיש לכל פרט ביהדות זכות בחירה להיות גוי גמור. מעל 90% יהודים עושים מה שבא להם וככה זה היית מאז ומתמיד. הביקורת היחידית הרלוונטית האפשרית היא דווקא מול משטר ושלטון שעצם קיומו היא על כפיה וכוח הרוב ככה שאין לך ממש בחירה. אותו דבר בנאורות שכן מכירה קצת בחירות הפרט אבל כופה עליך להיות תחת אליל הכסף והקניינים ככה שלמעשה אין לך את הטבע ואתה חייב להיות עבד לאליל הכסף.
נשלח ב-3/12/2014 17:28
בעב כתב "ובמרחב הצבורי אנו בימי התנ"ך?" בעזהי"ת לא. התקדמנו. רבקה נסיע ה עם אליעזר דרך ארוכה במדבר ללא השגחה כשרותית. היום זה לא יתכן
נשלח ב-3/12/2014 20:53
הטפשות של הכותבים בבחדרי מדאיגה אותי כל זמן שחרדי הוא חרדי, הוא לא יכול להתעלם מהפוסקים שאוסרים במפורש להעלות אשה לשלטון, ובבקשה אל תגידו לי שהרשות המחוקקת היא לא שלטון. אם החרדי רוצה לעשות זאת עליו להיות עצכ"חניק או מזר'חניק. אבל אז הוא לא ישלח ח"כית חרדית. ברגע שהוא ימנה על אחד משני הציבורים האלה הוא יוכל לבחור באחת משתי דרכים, או לעבוד על עצמו שהפוסקים הנ"ל לא התכוונו למקרה שלנו (הם התכוונו. תדמיינו לעצמכם, אם היינו נוסעים במכונת זמן אל הב"י ושואלים אותו: " מרן שליט"א, האם נוכל למנות אשה לחברה בפרלמנט שלנו - מועצה שלטת כמו זו שבגנואה ונפולי?" מה נראה לכם שהוא היה עונה?) או להחליט שלמרות שהפוסקים התכוונו, עקב השתנות העתים דבריהם אינם רלוונטיים. שזאת זכותו. אה, וכמובן, באמרי 'טפשות' אני מתכוין לטפשות בדקי דקות לפי רום מעלתה.
נשלח ב-3/12/2014 21:00
אריאל אני לא מסכים לגבי הפוסקים. אם היית שואל לתורך העניין את הב"י את השאלה, תוך הסברת המצב בזמננו, הוא לא היה עונה, אלא מסתכל עליך כאילו נפלת מהירח. הפוסק צריך לחיות היום ולהבין מה קורה היום. זו ממש לא נראית לי מתודולוגיה הגיונית לנסות לחשוב מה היה אומר מישהו אז אם היינו אומרים לו. ההסקה שלנו מהב"י צריכה להיות ע"י לקיחת ההיגיון שלו על הרקע שלו וניסיון ליישם לימינו.
נשלח ב-3/12/2014 21:12
תלמידטועה כתב:
בעב כתב "ובמרחב הצבורי אנו בימי התנ"ך?" בעזהי"ת לא. התקדמנו. רבקה נסיע ה עם אליעזר דרך ארוכה במדבר ללא השגחה כשרותית. היום זה לא יתכן
[ת"ט, לא הבנתי - היעלה על הדעת שנסעו דרך ארוכה בלא השגחה כשרותית (קו"ח השגחה צניעותית)?! ברור שהייתה כזו, כמו שברור שיעקב חבש שטריימל, שהרי כתוב "ויצא"! ]
נשלח ב-3/12/2014 21:35
יש, אני מסכים אבל זאת כבר הדרך השנייה - ההתעלמות מדעת הפוסקים דאז.
אמשלום, במדרש כתוב שיצחק חשד באליעזר מרבקה אבל כמובן שהוא חשד בו בהרהור דק מן הדק שאנחנו אפילו לא יכולים להבין (סליחה על ההתקפה של הדקי דקות, זאת פשוט טראומה משיחה עם חבר, אדם חכם מאד, שהסביר לי את דקות חטאי האבות)
נשלח ב-3/12/2014 21:40
תלמידטועה כתב:
בעב כתב "ובמרחב הצבורי אנו בימי התנ"ך?"
בעזהי"ת לא. התקדמנו. רבקה נסיע ה עם אליעזר דרך ארוכה במדבר ללא השגחה כשרותית. היום זה לא יתכן
מדרש אגדה (בובר) בראשית פרק כד
ויש אומרים שלא מצאה בתולה שחשד באילעזר /באליעזר/, אמרה רבקה חלילה שלא שכב עמי אליעזר, אבל מפני הנפילה שנפלתי אבדתי בתולתי, ונקום ונלך למקום ההוא שנפלתי, ואולי יעשה ה' נס ותמצא שם דם בתולים, וכן עשו, הלכו ומצאו הדם על עץ אחד, והיתה מוכת עץ, והדם היה גבריאל שומרו שלא יאכל ממנו לא עוף ולא חיה, ולפי שחשד לאליעזר על חנם, והוא עשה שליחות אברהם באמונה, זכה שיכנס לגן עדן חי: