<מאידך, אנו מוצאים דברים דומים כבר אצל חז"ל, כמו בתו של רחב"ד שדקדקה בפסיעותיה>
האם ייתכן שהקפידו עליה מפני שהיתה בתו של חסיד ידוע?
ראה יוסף דרנברג, בספרו "משא ארץ ישראל", (פטרבורג תרנו, עמ' 132 הערה 1), שכל מלכי בית חשמונאי מבית הורודוס נקראו בפי החכמים בשם ינאי, דבריו מובאים אצל פרופ' יוסף קלויזנר, בספרו "יש"ו הנוצרי" (ח"א, עמ' 270 הערה 1).
תוקן על ידי נישטאיך ב- 05/12/2014 02:43:06
נשלח ב-5/12/2014 12:37
לא כל מי שהוא- שכותב משהו - הוא משהו וחייבים לקבל.. מתוך זכרון
אלכסנדר ינאי היה בעלה של שלום ציון המלכה אחות שמעון בן שטח. מופיע בגמרא בניו אריסטובולוס ויוחנן שנלחמו ביניהם, מופיע בגמרא.יתר המלכים גם מופיעים בשמם. הורדוס היה אדומי מופיע בגמרא- הוא כבר לא נחשב למלך חשמונאי. וגם אגריפס לא. ואגריפס
נשלח ב-5/12/2014 14:40
עודד. לדעתי שאישה שומעת אותך מדבר, היא מרגישה הקלה שב"ה יש אדון שמוכן לתת לה כמה זכויות או אפי' שוויון. אבל אישה חכמה וביחוד יהודיה, לא חושבת בכלל שאתה אדון. היא חושבת שכל העולם נברא בשבילה.
הפילוסוף "מאיר בוזגלו" יורד קצת לעומק העניין. שמעתי אותו בראיון עם אבישי בן חיים וכך הוא אומר. השורש שלי כיהודי הוא שאני נאמן לעולם של ההורים שלי (וכאן בא המשפט העמוק היותר) "אידיאולוגיות מתחדשות, תמיד לא אהבו את המושג המשפחה. מאפלטון ועד הקיבוץ ועד הציונות, לא אהבו את מושג המשפחה, הם רצו להפריד את קשר הדם בין ההורים והילדים" ואז נוצר איזה טרגדיה שנהיינו יתומים.
נשלח ב-5/12/2014 15:11
ניסוח השאלה למה לא יכולה להיות ח"כ חרדית מכוון את הדיון לשאלות למה לא או למה כן, ואכן הפוסקים שאסרו לבחרו אשה למוסדות ציבור עסקו בסיבות לאסור ומדוע טוב לאשה לא להיבחר, והפוסקים שהתירו עסקו בלהסביר שאין סיבות לאסור ומדוע ההגינות מחייבת להתיר לאשה להיבחר.
אם נבחן את השאלה בכלליות, הרי שיכולים להיות מוסדות ציבור בשיטות הבאות: א. הנבחרים רק גברים. ב. הנבחרים גברים ונשים. ג. הנבחרים רק נשים. ד. הרכבה של שלושת השיטות.
מהלך ההיסטוריה: התנגדות לשיטה א הביאה לשיטה ב, ולפיכך התנגדות לשיטה ב תביא או לראקציה וחזרה לשיטה א או לרפורמה ומעבר לשיטה ג.
נשלח ב-8/12/2014 04:46
"תרקבא דדינרי עיילה ליה מרים בת ביתוס לינאי מלכא. פי' אין זה ינאי מלכא שבפרק האומר דקדושין (ס"ו א') שהיה ממלכי חשמונאי, כי אותו ינאי הוא עצמו היה כהן ולא נתן כהונתו לאחרים, אלא תרי ינאי הוו". (ריטב"א מסכת יומא דף יח עמוד א).
הרב מרדכי בלוי מצהיר: "כל אשה שתתקרב למפלגה שלא בהנהגת גדולי ישראל - תצא בלא כתובה ואסור ללמוד במוסדות החינוך שלה.
המחנך הנודע הרב מרדכי בלוי, מבכירי 'יהדות התורה', מצהיר היום (א') כי "כל אשה שתתקרב למפלגה שלא בהנהגת גדולי ישראל - תצא בלא כתובה ואסור ללמוד במוסדות החינוך שלה, וכן לרכוש ממנה כל מוצר, ומצווה להוציא את כל הצאצאים שלה מהמוסדות".
הרב בלוי הוסיף וציין כי "אני ערב בלי נדר ליישום כל הנ"ל, והנ"ל אמור גם לגברים".
את הדברים הצהיר הרב בלוי לאחר שבתקופה האחרונה פרסמה קבוצת נשים חרדיות קריאה להחרים מפלגות שלא ישלבו נשים ברשימותיהן, ובעקבות הפרסומים על מגעים לשילובה של אישה חרדית ברשימות שונות.
הרב בלוי מוסיף ומבהיר כי מי שיעשה כן וילך בפומבי נגד גדולי ישראל - אינו חרדי.
נשלח ב-8/12/2014 09:58
נישט הכרתי את הריטבא הזה. אבל לא הכרתי וידעתי את מקורותיו!?
פעם שאלו מי הוא יהודי? מי חרדי לא צריך לשאול, הרב בלוי קבע כבר! ועליו נאמר בינו בוערים בעם וגומר.
נשלח ב-8/12/2014 12:21
ירוחםשמ כתב:
פעם שאלו מי הוא יהודי? מי חרדי לא צריך לשאול, הרב בלוי קבע כבר! ועליו נאמר בינו בוערים בעם וגומר.
אף אחד לא קובע מיהו חרדי. בלוי יכול רק לומר מה יהיה אם וכאשר. וזה באמת מה שתהיה. תקרא לזה דעת מומחה של המגזר החרדי שיודע מה משותף לכל המגזרים החרדיים.
האם בלוי יכול לקבוע לאדמור מאמשינוב להתפלל בזמן תפילה ? האם יכול הוא להלביש את הליטאים שטריימעל ? מה זה השטויות האלה הוא קובע, הוא לא קובע כלום חוץ מלומר מה יהיה אם וכאשר.
נשלח ב-8/12/2014 12:26
מקס, אתה לא נגעל מסגנון כזה של בלוי? זה נשמע כמו עבריין. דיבורים כאלו על איומים וחרמות הם כמו משפחות פשע, ש"מטפלות" בכל מי שלא מוצא חן בעיניהם. אפשר לטעון שזה בגדר מטילי אימה על הציבור שלא לשם שמים. זה נשמע באזני כמו סוטה שכל היום מחפש נשים חרדיות מודרניות כדי לצעוק עליהן. אם כבר להוציא מישהו בכוח מהקהילה, זה אנשים כמוהו
אמר המצנזר: אני סבור שחשוב שההודעה תישאר אבל שיניתי אותה. לא מחקתי מילים אלא הוספתי מילים שמשמען שמה שנכתב הוא סברת הכותבת. זאת בגלל שהודעה זו עוסקת באדם פלוני. אני מקוה שהתיקונים יתקבלו על דעתה. אם לא, היא יכולה לשלוח (למיימוני) נוסח מתוקן שאחליף במה שכתוב כאן.
תוקן על ידי עצכח ב- 11/12/2014 18:38:38
נשלח ב-8/12/2014 12:38
כרם_נבות כתב:
מקס... אם כבר להוציא מישהו בכוח מהקהילה, זה אנשים כמוהו
זה העניין, את רוצה שלמישהו יהיה סמכות כזה להוציא מישהו מקהל השם ??
למה את חושבת אנו סובלים מכאלה אנשים כמו בלוי ועוד ? כי באמת עם ישראל הוא מבחינת רחל = נכנעת. היא נכנעת כי זאת הדרך הנכונה ביותר אחרי ניסיון היסטורי ארוך.
הספורנו אומר שרק בגלל בעלי הזרוע אנו בגלות. אז למה הספורנו לא זרק אותם מקהל השם ?
היא הנותנת, שברגע שאתה מעמיד סמכות אז הסמכות הוא הרודף ולא הנרדף אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?
זה לעומק דברי חכמינו שגם צדיק רודף רשע, האלוהים נגד הצדיק.
לעצם הנושא של נשים בכנסת:
אני טוען שאם זה היה ספונטנית, זה היה מצליח !! אבל אם זה כביכול "אביב החרדי" ?! אז החרדים (ההמונים כולל הנשים) פשוט מפחדים מיזה ודיי בצדק.
So close no matter how far Couldn't be much more the heart Forever trusting who we are And nothing else matters
Never ed myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don't just say And nothing else matters
Trust I seek and I find in you Every day for us something new mind for a different view And nothing else matters
Never cared for what they do Never cared for what they know But I know
So close no matter how far Couldn't be much more the heart Forever trusting who we are And nothing else matters
Never cared for what they do Never cared for what they know But I know
Never ed myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don't just say And Nothing Else Metters
Trust I seek and I find in you Every day for us something new mind for a different view And nothing else matters
Never cared for what they say Never cared for games they play Never cared for what they do Never cared for what they know And I know
So close no matter how far Couldn't be much more the heart Forever trusting who we are No nothing else matters
נשלח ב-9/12/2014 14:02
טוב חבל שלא דנים פה ברצינות בנושא האשכול. גם על נשים חרדיות וגם על עבריינים דוגמת בלוי. מקס, אני לא שומעת שירי גויים. סורי. גם הטקסט ריק למדי ולא אומר לי כלום ובטח לא לגבי הנושא הזה. אני לא חושבת שצריך כל כך חברת כנסת חרדית, אבל היחס המקומם לנשים בהחלט צריך לעבור מן העולם. הגיע הזמן שרבנים יגנו תופעות כמו גבר שמתנפל על אישה ותולש לה את הפאה הלא צנועה באמצע הרחוב, או חצוף בן שלושים שמקים זקנה באוטובוס שתלך אחורה.
נשלח ב-9/12/2014 14:38
כל סוג של גסות-רוח בין אדם לרעהו איננו טוב: אם גברים כלפי נשים, אם נשים כלפי גברים, אם גברים כלפי גברים, אם נשים כלפי נשים. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
נשלח ב-9/12/2014 14:59
כרם_נבות כתב:
טוב חבל שלא דנים פה ברצינות בנושא האשכול. גם על נשים חרדיות וגם על עבריינים דוגמת בלוי. מקס, אני לא שומעת שירי גויים. סורי. גם הטקסט ריק למדי ולא אומר לי כלום ובטח לא לגבי הנושא הזה. אני לא חושבת שצריך כל כך חברת כנסת חרדית, אבל היחס המקומם לנשים בהחלט צריך לעבור מן העולם. הגיע הזמן שרבנים יגנו תופעות כמו גבר שמתנפל על אישה ותולש לה את הפאה הלא צנועה באמצע הרחוב, או חצוף בן שלושים שמקים זקנה באוטובוס שתלך אחורה.
כרם היקרה:
לגבי השיר: זה שאלה של טעם. אני מאוד אוהב את השיר. לגבי שירים של גויים: מוזיקה היא כמו מדע ומתמטיקה ואומנות ככה שאין שום בעיה לאהוב אותם. בוודאי ששירים עם תוכן לא טוב, צריך להימנע. לגבי היחס לאדם: (אני אומר אדם ולא דווקא אישה כי אני לא מאמין בחלוקת האדם למגדרים) החינוך החרדי עושה הכל בכל מכל כל שכל אדם ילמד מוסר כל יום. וככה עושים רוב רובם של הציבור החרדי. ככה שאני לא רואה מה אפשר לעשות יותר מיזה. מי שמאמין במקל לא מגיע רחוק, כי הוא מזניח את לימודי המוסר ומהעמיד את החברה על איומי המקל\משטר\שוטר\שופט\פלילי\כלא. ככה שהאנשים לא ממש מוסריים באופן אישי. ולכן החרדיות (יותר נכון היהדות) לא מאמינה במקל. אם פעם עוד היה האיום של הגן עדן והגיהנום, היום המחנכים לא אוחזים מהשיטה הזאת. היום החינוך החרדי בנויה נטו על מוסר, ללמוד וללמוד וללמוד עד אין סוף. אם אחרי כל זה יוצא איזה חמום מוח ? אז זה או שהחמום מוח הוא לא ממש צאצאי חרדים מדורות (לא לשכוח שאימצנו כמעט מיליון חברים חדשים מכשל החינוך הממלכתי). או שהייתה לו ילדות קשה. ויש גם בעיות גנטיות כמו משפחת בלוי שהם אנשים נחמדים מאוד (יותר במאות האחוזים מהרגיל) אבל לא הייתי עומד לידם מתי שהפיוזיים שלהם עולה גבוה. אבל אסור להכליל כמובן, ובעיקר אני לא מאמין גדול בדטרמיניזם ככה שאדם יכול - עם לימוד מוסר והרגל, לגבור על הגנטיקה שלו, ככה שזה לא מחייב שכל פרט ממשפחת בלוי חייב להשתולל במיוחד היום שכל המשפחה כבר התבוללה בשאר המשפחות ככה שגם אצלם זה מאוד נדיר היום לראות אצל צעירי בלוי כאלה כמו הבלוי הנ"ל. ככה שכל צעירי משפחת בלוי נשארו עם המסירות נפש למען הזולת והצליחו להכחיד את החמום המוח שלהם. זה עוד ראיה לתיאורית האבולוציה התנכית.
בברכה max
נ,ב, אני מתחבר מאוד לכאב שלך. אבל כאמור אין מה לעשות חוץ מללמוד עוד מוסר ועוד מוסר.