הרי כתבתי את זה בהודעתי הראשונה. מכיון שהתפלאת על ביהמ"ש בדקתי, זה מחריד, לא די שהשופטת התעלמה וטענה שהמשמעות ברורה לכל, היא גם כתבה שאין ספק שהנאשם היה מודע לחומרת מעשיו. כל הפסיקה שלה מבוססת על הפרשנות שלה למונח פרוצה, והיא קובעת שאין ספק. סיפרתי לאשתי והיא הופתעה לגלות שיש כזו משמעות למילה פרוצה.
אפרים
לא יפה. למיטב ידיעתי תמיד היו שהבדילו בין השמת נשים להשמה על ידי נשים. וגם אם לא, יש טעם שההיתר להצבעת הגברים לא יהיה תקף גם לנשים? האוסרים אסרו גם הצבעת גברים מכיון שנשים נבחרות, ואם הותר לגברים כדי להציל מידם למה יאסר לנשים?
<אולי זה המקום לציין את מה שלא נגעתי בו לאורך האשכול, מבחינה מעשית אינני מכיר אישה שתהיה בעלת כישורי התחמנות והעורמה שאנו זקוקים להם בכנסת>.
כמה נשים אתה מכיר?
נשלח ב-14/12/2014 02:27
את הנחמדות ששלחו את המכתב, מהתשקורת. עוד כמה נשות עסקים שמתראיינות פה ושם, ובסביבה הקרובה. אגב, השאלה שלך היא הסיבה שלא נגעתי בזה קודם, אבל מצאתי לנכון לציין את דעתי האישית מהפן המעשי, שהיא שונה מדעתי במישור התיאורטי.
נזכרתי בחווייה מהאוניברסיטה לפני הרבה שנים: המרצה מדבר על תופעה, לפיה רוב מכריע של המשפחות באיזור X דיברו בשפה Y ולא בשפה X (איני זוכרת את המספרים, אבל מדובר ביותר מ-70%). מצביע אחד הסטודנטים (אדם מבוגר, "שומע חופשי" ולא סטודנט) וטוען בלגלוג: שטויות, אני גדלתי שם, וכל מי שהכרתי דיבר בשפה X...]
נשלח ב-14/12/2014 14:21
אמשלום, תודה על הסיפור המחכים. כפי שציינתי, לא התכוונתי להביע את דעתי על ציבור הנשים, אלא על ההבדל בדעתי האישית בין הרצוי למצוי. לא ראיתי שלך יש את העורמה והתחמנות אך אולי יש לך כישרים אחרים, אם תציגי אותם אוכל לשקול את דעתי שוב.
נ.ב. כמו תמיד בסיפורייך יש משהו שאני לא מבין, מה הסיכוי שאדם שחי באזור מסויים ומכיר ככל הנראה מאות משפחות, לא הכיר אף אחת מתוך שבעים אחוזי דוברי הY. המחשבון שלי אומר שגם בחמישים משפחות מדובר ב8 ספרות לאחר הנקודה, 6 במונחי אחוזים.
נשלח ב-14/12/2014 14:44
בניגוד לנחמד והחברות כאן אני לא חושב שהתפקיד בכנסת אמור להיות תפקיד של זאב\נחש על דרך אדם לאדם זאב. ולכן לדעתי אם נשים יהיו בכנסת לא יצטרכו בכלל לסוג משחק נוכלי\ערמומי שכזה. דווקא נשים ינהלו את זה נכון ככה שלא צריך כישורים בכלל רק טבעיות עם לב + הבינה היתירה שלהן.
הנשים שנפגעות כביכול מדברי נחמד היקר, נפלו לפח שלו. הוא לכאורה מעריץ את נוכלות הגברים ודווקא בתת מודע הוא מודע לכך שנשים הם אחרת ולכן כביכול הם לא מתאימות. אז מה אתן אומרות לו ? שהן כן יכולות להיות כמו גברים ? אז בסך הכל תביאו לנו עוד גברים בכנסת ??
נשלח ב-14/12/2014 14:45
בערולאאדע כתב:
מקס דוגמנית זה כסף לה ולא לציבור
השלם הוא סך כל חלקיו.
נשלח ב-14/12/2014 14:51
מקס,
כפי שציינתי המשחק הנכלולי שנוא עלי, אך במצב הנוכחי שאלו שאינם חפצים בטובתנו הם ערמומיים בהחלט, יהיה זה נאיבי מדי להאמין בגישתך.
לעצם העניין אינני מחבב את הגישה הטבעית עם הלב, אני מעדיף בהרבה את הגישה האנליטית עם המח. אך גם זו אין לה סיכוי בעולמנו הנחמד, ואולי טוב שכך.
נשלח ב-14/12/2014 15:17
נחמדלמראה כתב:
מקס,
כפי שציינתי המשחק הנכלולי שנוא עלי, אך במצב הנוכחי שאלו שאינם חפצים בטובתנו הם ערמומיים בהחלט, יהיה זה נאיבי מדי להאמין בגישתך.
לעצם העניין אינני מחבב את הגישה הטבעית עם הלב, אני מעדיף בהרבה את הגישה האנליטית עם המח. אך גם זו אין לה סיכוי בעולמנו הנחמד, ואולי טוב שכך.
זה העניין הבינה היתירה של האישה אומרת שאנליטיות עם מוח זה רק אמצעי ולא מטרה. זאת הדוגמטיות של הגברים שלא מבינים את זה. יש מטרה לקיבוץ אנשים לחברה, ויש מטרה לדמוקרטיה ולכנסת. והמטרה חייב להיות בראש מעיינם של השליחי ציבור, ולא האמצעי. ואת זה מבינות הנשים יותר מהגברים. אצל הגברים זה משחק כמו בבית ספר ובישיבה. ובבית ספר (גם הבנים וגם הראשי ישיבות) הם גם לא מרגישים שכל משחקי הבית ספר באים לדבר אחד כי הם צריכים בייביסיטר אחרת יהיה אנדרלמוסיה ברחובות. אז כמו שלא מבינים את זה בישיבה ככה לא מבינים את זה בחיים האמיתיים. החיים אמתייים זה לא משחק.
מי שאוהב משחקים יש את תוכנית "קפד ראשו" ועוד. לא צריך לתת להם לנהל לנו את החיים.
תוקן על ידי maxmen ב- 14/12/2014 15:19:19
נשלח ב-14/12/2014 17:56
[למראה,
כתבת: "מה הסיכוי שאדם שחי באזור מסויים ומכיר ככל הנראה מאות משפחות, לא הכיר אף אחת מתוך שבעים אחוזי דוברי הY. המחשבון שלי אומר שגם בחמישים משפחות מדובר ב8 ספרות לאחר הנקודה, 6 במונחי אחוזים."
האם אתה באמת חושב שאתה יכול לחשב חישובים ולערוך סטטיסטיקה כשאינך יודע באיזה אזור מדובר (מה גודלו, מה מספר תושביו וכו') ובאיזו לשון מדובר? למשל, בדוגמה שאני דיברתי עליה מדובר במדינה אירופית לא קטנה, ומטעמי נוחות בלבד וכדי לחסוך בפרטים, קראתי לה "איזור", ובלשון ייחודית של מיעוט מובחן. האם בלתי סביר שאדם שחי בחלק ספציפי של מדינה כזו, ואפילו הוא מכיר מאות משפחות (כולן מאותו איזור ספציפי, וסביר שאף מחלק מאוד קטן וספציפי של אותו איזור ספציפי), יהיה - יחד עם כל מכריו - מיעוט זניח בחישוב הכללי של תושבי אותה מדינה?!
אבל זה בסדר - בחישוביך ובמסקנותיך המוטעות רק הדגשת את טענתי המובלעת בסיפור, לגבי השגיאה שעושים רבים, כשהם מסתמכים על "ניסיון" ו"היכרות אישית" במקום על חשיבה רחבה ועל נתוני אמת.]
נשלח ב-14/12/2014 20:11
בהמשך לדברי מקס, יש שרוצים מאד שנשים תשתלבנה בצבא, אבל מי אמר שהדרך הטובה היא מה שעושים הגברים בצבא? אולי יש דרך יותר טובה? מי אמר שאם הנשים תהיינה כמו הגברים זה הפתרון?
הבעיה עם הנשים החרדיות שרצות לכנסת, שהן לא מייצגות את רוב הנשים החרדיות, אלא מיעוט זניח, לכן הן לא תיבחרנה כי הנשים החרדיות לא מזדהות עם ערכיהן. כאשר נשים המזוהות עם ערכי החרדיות תרצינה לרוץ, יהיה דיון. אבל כנראה שיש קשר בין ערכי החרדיות ובין אי רצונן לרוץ.
נשלח ב-14/12/2014 21:16
ישיבשעאר זה טיעון מעגלי לגמרי. על כל אישה שרצה יאמרו שהיא לא מזדהה עם ערכי החרדיות *כי היא רצה*. לכן לפי גישה זו הדרישה שתרוצנה נשים אשר מזדהות עם ערכי החרדיות היא דרישה בלתי אפשרית.
נשלח ב-14/12/2014 22:16
במחילה הפכת את דברי, לא אמרתי שהן לא מזדהות עם ערכי החרדיות, אלא שהנשים החרדיות לא מזדהות עם ערכיהן, וזה לא בגלל שהן רצות, אלא בגלל שיחן ושיגן אותו ניתן לראות בהופעותיהן, למשל לחיצת יד לגברים. כשנשות בית יעקב סטנדרטיות תרוצנה, הן תוכלנה בהחלט לטעון שהן מייצגות ערכים שחרדית מצויה מזדהה עמן. אם חרדית מצויה תעדיף תמיכה פרלמנטרית בבית יעקב שמרני, הרי הנשים האלו לא תעזורנה בענין..