|
|
| נשלח ב-15/12/2014 07:49 |
|
| |
נחמד אתה מכיר את הנחמדות ששלחו את המכתב, מהתשקורת. עוד כמה נשות עסקים שמתראיינות פה ושם, ובסביבה הקרובה, האם לדעתך הנשים שאתה מכיר מייצגות את הנשים החרדיות? "סיפור" ידוע מספר על שני אנשים מה"שטעטיל" שכחזרו מביקור בוורשא, הם נשאלו מה ראו בעיר הגדולה, האחד סיפר על הישיבות והאדמו"רים שראה, ואילו השני סיפר על בתי המרזח ומה שבתוכם, ואיש מהם לא שיקר, בוורשא היו גם אדמו"רים וגם בתי מרזח, וכל אחד סיפר על מה שהוא ראה. אף שברור אצלי שלא כל הנשים החרדיות הן כמו הנחמדות ששלחו את המכתב, או כמו נשות העסקים שמתראיינות פה ושם, איני יודע מדוע אשה חרדית חושבת שהיא יכולה להיות ח"כ במפלגה חרדית, או מדוע אדם (איש או אשה) משכיל, שיש לו מקצוע מכובד, ירצה להיות ח"כ ובפרט לצידם של חה"כ החרדים. האם אותן הנשים חשבו מה תהיה תגובת הציבור החרדי, את יצלמו אותה לוחשת לאוזנו של ח"כ חרדי מסיעתה, או שח"כ חרדי מסיעתה לוחש לאוזנה בישיבת מליאת הכנסת? ______________
http://www.bhol.co.il/article_old.aspx?id=77132 במסיבת עיתונאים משותפת הודיעו יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי והרבנית עדינה בר שלום על הקמת מועצת נשים, בראשה תעמוד יחד עם יפה דרעי • בר שלום: "לא סוד שפנו אלי כמה מפלגות. צריך להניח את האגו בצד" • דרעי: "ציפיתי מזמן שישי ירתם איתנו ביחד, לצערי זה לא קרה" • נשות 'לא נבחרות, לא בוחרות': "צעד חשוב, אך לא סוף המשימה". "... ממטה 'לא נבחרות, לא בוחרות' נמסר, כי הוא "מברך על החלטת סיעת ש"ס ומועצת חכמי התורה להקים מועצת נשים בתנועה, צעד חשוב ומבורך שהתקבל בעקבות פעילות המטה. "אנו שמחות לראות את הרבנית עדינה בר שלום בתו של מרן הרב עובדיה זצוק״ל משתלבת בפעילות הפוליטית הרשמית בתנועת ש"ס. ובכך מיישמת בפועל את תחילתו של הליך חשוב ופורץ דרך אותו חרטנו על דגלינו לטובת הנשים החרדיות בישראל. "ברור לכולנו שהמשימה החשובה הזו שאת תחילתה אנו רואות הערב - אינה מסתיימת כאן. אנחנו ממשיכות קדימה וקוראות למפלגות החרדיות לאפשר גם לנשים לכהן כחברות כנסת בכנסת ישראל״. אף שלא ברור מה יהיה תפקיד המועצה, אין ספק שתנועה שבראשה עומדות הרבנית עדינה בר שלום, בתו של מרן הרב עובדיה זצוק״ל, והרבנית יפה דרעי אשתו של ממשיך דרכו של הרב יוסף, תביא ל"התקדמות" הנשים החרדית, אף שאינן בתו של הרב עובדיה יוסף, או שאינן אשתו של ממשיך דרכו
תוקן על ידי נישטאיך ב- 15/12/2014 08:14:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 10:22 |
|
| |
ח"כ ית אני מסוגל להבין. אבל אשה רבנית? מי הסמיך אותן לרבנות? להבדיל -מרבה- העוברת מבחנים ומסמיכים אותה. אבל יפה דרעי? רבנית? עדינה בר שלום? רבנית? נפלאות דרכי ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 13:00 |
|
| |
התואר 'רב' לא בשימוש רק אצל מוסמכים לרבנות, הרי החכים החרדים עצמם הם בחזקת 'רב'.. וכן כל מיני עסקנים או סתם אנשים שהתחתנו.. אם הרב אריה דרעי למה לא הרבנית יפה דרעי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 13:11 |
|
| |
א. הרב אריה דרעי הוסמך לרבנות. ב. ואפילו אם לא הוא רב= גדול, בקהילתו ובמפלגתו. כאמור רב משמש גם לגדול ומנהיג. לרבנית אין כל משמעות בשפה העיברית,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 13:22 |
|
| |
[ירוחם,
עד כמה שידיעתי מגעת, עדינה בר שלום היא אישה גדולה בזכות עצמה - היא יזמית חברתית וחינוכית שהקימה מוסדות לטובת הציבור הספרדי חרדי (יש שיאמרו שהם פורצי דרך), ואם היא הייתה גבר סביר שהיו קוראים לה "רב" גם אם לא הייתה עוברת ולו מבחן אחד בהלכה...
(תקנוני אם אני טועה, אבל דומני, שהבעייה העיקרית היא של מחסור בתארים - הן לגברים הן לנשים - בעולם החרדי. ולמה יש מחסור? כי משתמשים בהם יותר מדי: אם כל אחד הוא "גאון" ו"צדיק" וכו', אז נוצרת זילות של התארים הקיימים, שכבר לא "מספקים את הסחורה".)]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 14:37 |
|
| |
| נחמדלמראה כתב: |  | אמשלום, תודה על הסיפור המחכים. כפי שציינתי, לא התכוונתי להביע את דעתי על ציבור הנשים, אלא על ההבדל בדעתי האישית בין הרצוי למצוי. לא ראיתי שלך יש את העורמה והתחמנות אך אולי יש לך כישרים אחרים, אם תציגי אותם אוכל לשקול את דעתי שוב.
נ.ב. כמו תמיד בסיפורייך יש משהו שאני לא מבין, מה הסיכוי שאדם שחי באזור מסויים ומכיר ככל הנראה מאות משפחות, לא הכיר אף אחת מתוך שבעים אחוזי דוברי הY. המחשבון שלי אומר שגם בחמישים משפחות מדובר ב8 ספרות לאחר הנקודה, 6 במונחי אחוזים. |
|
בקניה חיים מעל 40 מיליון איש, ומדוברות בה כיום כ-70 שפות שונות. השפות הרשמיות, בהם מדברים בני הקבוצות השונות, הן סוואהילי ואנגלית - מורשת השלטון הבריטי. הקבוצה האתנית הגדולה ביותר בקניה הם הקיקויו, ומעל 7 מיליון איש דוברים את השפה הזו - רבים מהם מעולם לא פגשו מישהו שדובר בשפה אחרת. מנגד, לדוגמא, המסאים מדברים את שפת המסאי, והם פחות ממיליון נפש - רובם חיים באיזורים מבודדים יחסית, ללא מגע עם דוברי שפות אחרות.
האם קשה להניח שבספארי לקניה, תתקל במסאי שמעולם לא שמע מישהו מדבר קיקויו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 15:22 |
|
| |
למה להרחיק לכת לאירופה או לאפריקה? הרי בפורום "עצור כאן חושבים" מדברים בשפות שונות ומשום-מה ברוב האשכולות חבריי הפורום רגילים לומר את דעותיהם כאילו הינם סבורים שכולם מדברים כאן באותה שפה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 15:35 |
|
| |
אם שלום- שלום, מעלותיה של הגבר בר שלום מוכרות וידועות, למרות זאת ,לא נראה לי שהיא הוסמכה לרבנות. היא אכן אישה חשובה. אבל התאר רב לא מתאים לה ,כי היא אינה מנהיגת ציבור, שבגינה מוסיפים את שם התאר רב. אגב איני בטוח כי בעלה הוא רב, בכל מקרה כשם שאשתו של הסנדלר אינה סנדלרית. גם אשתו של הרב אינה רבנית. היא אשתו של הרב. כפי שכתבת השימוש המופרז בתארים, מקלה בתארים האמיתים. כגון רבה. 
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 15:49 |
|
| |
לאמשלום ומואדיב
כפי שכתב מם כנראה אנו דוברים שפות שונות, בסיפור של אמשלום כפי שהוא הוצג במקור היה מדובר ב'אזור' וב70 'אחוזים' (במשתמע מונחת התפלגות אחידה), לכן שאלתי ואמשלום תיקנה שמדובר באזור שהוא מדינה ויכולים להתקיים בו תת אזורים. מה שתמוה בצורת הצגת הסיפור הוא, שאם מדובר בתת אזור היה סביר לדבר עליו ולא לציין שבמדינה היו כך וכך אחוזים. אני מניח שחסרים עוד פרטים ואמשלום לא טרחה לדייק. ואל תטרחי להגיב כי בס"ה הסברתי מה שאלתי ולא התכוונתי לתקוף מדוע לא סיפרת את הסיפור בצורתו המדוייקת, אף אחד לא מצפה שתטרחי כל כך על אנקדוטה מלפני שנים.
לנישט ולכולם,
מכיון שאני חש שוב ושוב שמבינים את כוונתי כאילו באתי לומר משהו על ציבור הנשים, אז אני מכחיש בזאת בכל תוקף. כוונתי הייתה לשמות שהועלו בתקשורת כאפשרות לחכי"ת, וגם אותן אני לא ממש מכיר. ציינתי עובדה סובייקטיבית לחלוטין, ולא ברור לי מדוע כולם הבינו שאם אני לא מכיר זה אומר שאני חושב שאין.
למם ציינת דבר מדהים ואמיתי, יכול אדם לחיות כל חייו ליד אנשים מקבוצה אחרת, ואפילו לא להיות מודע לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 16:31 |
|
| |
נחמד אוסיף ברשותך על דבריך.
יכול האדם לחיות כל חייו עם וליד גופו, ואפילו לא להיות מודע לעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2014 21:19 |
|
| |
נחמדלמראה,
אתה יודע מה ההבדל בין אדם לפוליטיקאי?
פוליטיקאי איננו משייך את עצמו לקבוצה אלא אם משוכנע שיש סיכוי שיהיה ראש הקבוצה, ואם נעשה ראש הקבוצה, משתדל לזרוק מהקבוצה כל מי שיש לו דעה עצמאית.
אדם לא רוצה להשתייך לקבוצה המוכנה לקבל אותו כחבר, ואם בכל זאת קבוצה מתעקשת לקבל אותו כחבר, אזי גם הוא מסכים לקבל את חברי הקבוצה כבני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2014 09:38 |
|
| |
ירוחם <כאמור רב משמש גם לגדול ומנהיג. לרבנית אין כל משמעות בשפה העיברית> השפה העברית היא ככל שפה אחרת, נוספים בה מלים, ומשמעות מלים משתנה, אם בעבר היתה משמעות המלה "רב"- גדול בתורה או מנהיג, הרי שהיום משמעותה היא "מגודל זקן". ולכן, אם בעבר היתה משמעות המלה רבנית, אשה הנשואה לרב, הרי שמשמעותה היום - אשה הנשואה למגדל זקן. __________________ אמשלום <אם כל אחד הוא "גאון" ו"צדיק" וכו', אז נוצרת זילות של התארים הקיימים, שכבר לא "מספקים את הסחורה".)]> מאחר והזילות בתוארים "גאון" ו"צדיק" כבר היתה בעבר, שוב א"א להוזילם. ראי כאן: https://db.tt/nyuG9hxU
https://db.tt/5rEVX63I
תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/12/2014 09:59:06
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2014 02:47 |
|
| |
הגראי"ל שטיינמן בפסיקה חריפה: "אסור לבנות, רווקות או נשואות, ללמוד במכללה המעניקה תארים אקדמיים" • "אסור גם לא למטרות פרנסה" • הוסיף: "כך דרכו של יצר הרע מאז ומעולם, לפתות את הנשים שדעתן קלה, באמצעות עץ הדעת" • בין המכללות הידועות: המכללה החרדית של הרבנית עדינה בר-שלום אסור לבנות ללמוד במכללות חרדיות", כך פסק לאחרונה הגראי"ל שטיינמן. מנהל מוסד שאל את הגראי"ל שטיינמן אודות לימודים במכללות חרדיות בהן הבנות לומדות לתארים אקדמיים. הגראי"ל פסק: "ודאי אסור לשלוח בנות ללמוד במקומות הללו וחובה לעמוד על כך בתוקף". במוסד אותו מנהל השואל, לומדות בנות מחוגים דתיים-לאומיים, המתחזקות ומתחרדות. הורי הבנות על דרך כלל, מעונינים שבנותיהם ימשיכו את לימודיהן במכללות, שם יוכלו לרכוש תואר אקדמי ומקצוע. בין המכללות הידועות, גם 'המכללה החרדית' של בת הגר"ע יוסף זצוק"ל, הרבנית עדינה בר-שלום. אך הגראי"ל פסק באופן חד משמעי: "בודאי שאסור ללכת ללמוד במקומות אלו, חובה לעמוד על כך בתוקף, ואף שהדבר קשה מאד, יקבלו על זה הרבה שכר בגן עדן. ואם מצד חובת השתדלות לפרנסה, בודאי שאין כזה השתדלות, ללמוד במקום האסור כדי שיהיה פרנסה". מקורבו של הגראי"ל, הגאון רבי משה יהודה שניידר, מספר שהגראי"ל חזר והדגיש שאין שום הבדל בין בנות לנשואות, וכן גם להשתלם במכללה לצורך הגדלת ההכנסה, אסור. "חובה ללמוד רק בבית יעקב", קבע הגראי"ל, "המתנהל כולו על פי רוח ישראל סבא".
"כך דרכו של היצר הרע", הוסיף הגראי"ל, "וזה עוד מזמן בריאת העולם, אצל חווה בחטא עץ הדעת, שמנסה לחלחל ולחדור תחילה דרך האשה, כי נשים דעתן קלות, וכך הוא ממשיך בכל הדורות - מתחיל אצל האשה ומשם ממשיך הלאה.''
הערה.
כדי להיות חבר/ת כנסת בסיעה חרדית לא צריך להיות בעל/ת השכלה אקדמאית, גם השכלה יסודית היא למהדרין.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/12/2014 02:59:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2014 09:24 |
|
| |
נישט, מלבד הגיחוך שהכתב מתאר את הפסיקה שאירעה לאחרונה, כאשר מדובר בנושא בן עשור ויותר. זה גם לא קשור לנשים, אולי שאלו על בנות על ידי מנהל מוסד של בנות. אך העקרון נפסק גם לגברים וכל המסלולים של קמח ותבת נאסרו. הרעיון הוא שבלימודים אקדמאים תמיד יחשפו התלמידים לרעיונות חילוניים שומו שמים, ובמיוחד במקצועות כהוראה וכלל מדעי החברה והרוח. מי ששומעים, שומעים. ומי שלא עדיין לא יצביע למי שחושבת שלימודים אקדמאים הותרו בלחץ הציבור. (אסתי רידר אינדורסקי). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2014 10:37 |
|
| |
נישט נדמה לי כי הפסק של הרב שטיימן מיועד אך ורק ל מכללה החרדית של הגב בר שלום- (הרי אין מכללות אחרות- חרדיות) ולמה נזכר הרב שטיימן רק היום לפסוק כך? הוא כנראה גם קרא את דבריו של שאולזון.
מאת ש"סניק
עדינה בר שלום ממוקמת היטב בשמאל הישראלי. המטרה בהקמת מועצת נשי ש"ס הוא להביא את ש"ס עמוק לשמאל. עדינה בר שלום בעד פשרות מדיניות, והעצה שקיבל דרעי מחבריו בשמאל להציג בתשדירי הבחירות את עדינה בר שלום כדי למשוך נשים למפלגה ולהציג את ש"ס כמפלגה שוויונית ולא חרדית, היא יותר קרובה לרפורמים מאשר לחרדים, ככה מקוה דרעי כי אף נשים רפורמיות יצביעו ש"ס
|
|
|
|
|