|
|
| נשלח ב-4/12/2014 21:58 |
|
| |
אז איך איסתרק הכניס את טור? השאלה במקומה עומדת!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:01 |
|
| |
נכון, השאלה בעינה עומדת, ומי שמתנדבת יכולה לשאול את אבא/אח/בעל/רב שלה את השאלה הזאת ולראות איזו תשובה תתקבל...
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:04 |
|
| |
ולא לשכוח כמובן, לפרסם את התשובה.......
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:15 |
|
| |
אוקי זה השלב שזה הפך לחפירה! איסתרק הוא מלך!ברור??? מותר לו לעשות מה שבא לו וזהו!!! וגם למיה מותר!!! ורבקוש שלא תחשבי לרגע שלא עליתי על זה!! אני פשוט מנסה להיות יותר טולרנטית(קל לסלוח על בן אליעזר במקום אליעזר בן יהודה...זה לא סוף העולם) ולכן במקום לתקן אותך,זרמתי איתך...סבי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:31 |
|
| |
לאה אני לא מסכימה איתך, את לא צריכה ללכת ולאמר תקשיבו שניה, בספר מהללאל היה כתוב כך וכך האם היה מותר להם לעשות זאת?? אלא את שואל האם מבחינת ההלכה יש הבדלים בין שבעת הקרובים וכל שאר העם בנוגע להלכות של העם והמלך. אף אחד לא ביקש ממך לספר מה עומד מאחורי השאלה.
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:43 |
|
| |
סליחה אבל לא הבנתי מילה...יש מצב להסבר חוזר?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 22:44 |
|
| |
בואי נשאל ככה, למה את קוראת לזה חפירה??
|
| נשלח ב-4/12/2014 23:23 |
|
| |
חחחחחח למה למען השם את לא מוכנה להקשיב למילה אחת שאני אומרת לך(עייני בתיבה פרטית ערך:"לא לקחת את לאה ברצינות אף פעם") סתם פשוט נדמה לי שכבר כתבנו לזה תשובות והגיע הזמן לעסוק בשאלה האמיתית: הלכות מלכים נכתב לפני או אחרי ממלכת כוזר?????
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2014 00:48 |
|
| |
| רידה כתבה: |  |
באופן כללי קצת קשה להביא ציטוטים בלי ללמוד את זה, כי מתוך עיון כללי הוא מדבר הרבה על מלכי בית דוד. וכתוב ש: "נביא שהעמיד מלך משאר שבטי ישראל, והיה אותו המלך הולך בדרכי התורה והמצווה ונלחם מלחמות ה', הרי זה מלך וכל מצוות המלכות נוהגות בו."
ולפני כן באותו פרק: "אין מעמידים מלך מקהל גרים אפילו אחר כמה דורות עד שתהיה אמו מישראל."
וכמובן שעל מצב כזה שבו עם שלם עם המלך העומד בראשו, מתגייר, הוא לא מדבר בשום מקום...
|
|
אז הנה תשובה מהתלמיד חכם שלי: כתוב על דיינים שאין מעמידים דיין מגרים. אבל כן מותר שדיין גר ידון את חברו הגר. אז מזה אפשר ללמוד שכנראה אפשר להמליך מלך גר על ממלכת גרים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2014 03:14 |
|
| |
שכוייח לתלמיד חוכם שלך, רידה! מתקבל על הדעת... רק מה יעשה הכהן של כוזרית, מה? :)
| leahhh כתב: |  | סתם פשוט נדמה לי שכבר כתבנו לזה תשובות והגיע הזמן לעסוק בשאלה האמיתית: הלכות מלכים נכתב לפני או אחרי ממלכת כוזר????? |
|
מה זה משנה מתי נכתבו?? הם קיימים מאז ניתנה התורה בו' סיוון ב'תמ"ח!
ןלגופה של שאלה: הרמב"ם היה לפני כ- 800 שנה, וכוזר לפני 1000 + אבל כמו שאמרתי, הנתונים האלו לא משנים מאום.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2014 04:19 |
|
| |
למה לא?הלכות מלכים לא נכתבו במפורש בתורה! וכוזר הייתה ממלכת גרים ,אני בספק אם הם הגיעו להלכות האלה מעצמם...את יכולה לקחת בתור הוכחה שהם שלחו את מיכאל לבבל כדי שילמד אותם תורה...לכן אני חושבת שכל עניין הציטוטים מהלכות מלכים לא כ"כ רלוונטי לממלכת כוזר....מצטערת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2014 12:12 |
|
| |
מה את אומרת!
בתורה יש את ה-כ-ל, וכל פעם שמתחדשים דברים בעולם ניתן למצוא את ההלכות המתאימות להם בתורה, עייני ערך חשמל וכל זה. וחוץ מזה שמלכים היו עוד לפני כוזר, והלכות גם היו לפני, רק שלכתוב אותם בצורה מסודרת- זה הרמב"ם עשה.
ובכלל, רצינו לראות כאן האם מיוש יודעת את ההלכות הרלוונטיות לסיפור שהיא בנתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2014 13:13 |
|
| |
אוקי אז השאלה היא על מיה ולא על כוזר!!! אגב הרמב"ם לא כתב את ההלכות בצורה מסודרת(בשביל זה לא צריך אנשים בסדר גודל של הרמב"ם...)הוא הוציא אותם מתוך התורה,ההלכות האלה,או לפחות חלקם לא כתובות במפורש בתורה!!! ד"א בכל דור יש פסיקות שמתחדשות/משתנות כי גדולי הדור מוצאים ראיות אחרות וכו'(יש גם את העניין של פסיקה שמתאימה לאותו דור...)בכל מקרה אני חושבת שלקחת את הלכות מלכים בתור רקע לכתיבת הספרים(לקחת משם הוכחות וכדו')זו בחירה לחלוטין של מיה .זה לא נקרא פאשלה אם היא החליטה שזה לא רלוונטי לספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2014 18:44 |
|
| |
לאה, הרמב"ם הסתמך על מה שכתוב בתורה ובגמרא, את באה לומר שהגמרא לא היתה קיימת בזמנם??? כמו שאסתרק אמרה הרמב"ם סה"כ כתב את זה בצורה מרוכזת, אבל הכל כתוב מאז ומתמיד...
|
| נשלח ב-6/12/2014 19:15 |
|
| |
| leahhh כתב: |  | | אוקי אז השאלה היא על מיה ולא על כוזר!!! אגב הרמב"ם לא כתב את ההלכות בצורה מסודרת(בשביל זה לא צריך אנשים בסדר גודל של הרמב"ם...)הוא הוציא אותם מתוך התורה,ההלכות האלה,או לפחות חלקם לא כתובות במפורש בתורה!!! ד"א בכל דור יש פסיקות שמתחדשות/משתנות כי גדולי הדור מוצאים ראיות אחרות וכו'(יש גם את העניין של פסיקה שמתאימה לאותו דור...)בכל מקרה אני חושבת שלקחת את הלכות מלכים בתור רקע לכתיבת הספרים(לקחת משם הוכחות וכדו')זו בחירה לחלוטין של מיה .זה לא נקרא פאשלה אם היא החליטה שזה לא רלוונטי לספר. |
|
|
|
|
|
|