בית פורומים שידוכי חרדים

אם אתם רוצים להשאר חרדים, תתחתנו ומהר!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2014 14:35 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
טום, אני לא מדבר פילוסופיה עכשיו, אני מדבר מציאות ממה שראיתי בעיני. במפגש הזה היו יותר חצאיות מיני מאשר חצאיות רגילות. היו יותר מגפיים עד הברך מאשר נעליים, למרות שלא היה גשום בחוץ. ומדובר בציבור חרדי לחלוטין כביכול. אני הייתי בהלם. אין שום ספק שהסיבה לכל הנ"ל זה הרווקות.

מההכרות שלי עם בנות ממגוון סמינרים ומכללות...אני לא חושבת שהמשפט הזה נכון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 14:39 לינק ישיר 

פרוזן כתב:
טום, אני לא מדבר פילוסופיה עכשיו, אני מדבר מציאות ממה שראיתי בעיני. במפגש הזה היו יותר חצאיות מיני מאשר חצאיות רגילות. היו יותר מגפיים עד הברך מאשר נעליים, למרות שלא היה גשום בחוץ. ומדובר בציבור חרדי לחלוטין כביכול. אני הייתי בהלם. אין שום ספק שהסיבה לכל הנ"ל זה הרווקות.
מההכרות שלי עם בנות ממגוון סמינרים ומכללות...אני לא חושבת שהמשפט הזה נכון!!

שיגושיח הרווקות היא תקופת נסיון
אדם שחי עם דעת תורה והולך על שתי רגליים יציבות ברור שיש לו נסיון ברור שהוא נופל לפעמים
אבל הוא מתחשל ושבע יפול צדיק וקם
אבל לחשוב שהפתרון הבלעדי זה חתונה ואם הוא או היא יתחתנו הם יהפכו לצדיקים? זה ממש לא נכון!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 14:42 לינק ישיר 

אני מבינה את כל הצדדים פה כי כל הצדדים צודקים אבל לא באותם אחוזים...

בארור וידוע שמי שרווק/ה הרבה זמן בדכ הלבוש משתנה...במיוחד אצל בנות...

וגם תלוי בבנ'א כמה שהוא עובד ושומר על עצמו....

בדכ מי שרווק הרבה זמן משתנה ולאו דוקא לטובה ..וזה יכול להיות גם בשינויים קטנים..אבל השינויים האלה עדיין שינויים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 14:45 לינק ישיר 

אין ספק שזה תקופת ניסיון!
אבל זה לא נכון להפיל כל דבר שקורה ברווקות!!!
ואף אחד לא חושב שקמים בבוקר יום אחרי החתונה צדיקים יותר...
אבל יש מצב שאם אחד מבני הזוג צדיק/ה יותר זה ישפיע....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 14:47 לינק ישיר 

פרוזן כתב:
אין ספק שזה תקופת ניסיון!
אבל זה לא נכון להפיל כל דבר שקורה ברווקות!!!
ואף אחד לא חושב שקמים בבוקר יום אחרי החתונה צדיקים יותר...
אבל יש מצב שאם אחד מבני הזוג צדיק/ה יותר זה ישפיע....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 14:50 לינק ישיר 

שמעי ברווקות הבעייה היא שנפתחים יותר לעולם,לאנשים וכו החברות מתחתנות...הבדידות קשה ומביאה להרבה נסיונות...כל אחת לוקחת את זה שונה אבל עם השנים זה נהייה קושי מטורף..ככה שיש הרבה מה להאשים את הרווקות בעניין...זאת עבודה עצמית אין מה לעשות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 16:28 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

פרוזן כתב:
חייכנית, את צריכה להפריד בין העניין של תקנון, שכשנמצאים בסמינר צריכים איך שהוא לשמור אותו.
לבין הלכות צניעות.

בס"ד

התכוונתי גם להלכות....שמבחינתי זה גם תקנון...רק השוני זה מי חיבר אותו

אוי לעיניים שכך רואות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 16:36 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:

השאלה איזה מפגש זה היה ?....

בספידייט באים חרדים ודתיים ודתיים לייט,
ואולי גם מתחזקים ומסורתיים..
ומטבע הדברים מדובר במפגש לנועזים בראש

יתכן שהגלישה היא נמוכה מאוד,
יתכן שהגלישה היא מינורית
וכוללת ציבור קצת רחב יותר..

אגב, יש גם כאלה שמתחזקים בתקופה הזאת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 16:54 לינק ישיר 

וואוו... אני רואה שהדברים לא מובנים. נקח קבוצה של אנשים בגיל 22. נעקוב אחרי אלו שהתחתנו ואחרי אלו שלא התחתנו, ונראה באופן ברור וחד משמעי, שבמשך השנים אלו שלא התחתנו ירדו מבחינה רוחנית יותר מאלו שהתחתנו.

בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיפתחו במשך השנים, והפתיחות להרבה אנשים זה דבר טוב. בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיש להם בעיות, ונישואין זה לא הפתרון לבעיות. אני מדבר אך ורק במשתנה אחד, והוא רמת ההקפדה של שמירת תורה ומצוות, והרמה יורדת ככל שהשנים עוברות. אם זה לבוש, אם זה תפילות, אם זה דיבור, אם זה שאיפות. הכל משתנה לאט לאט והכיוון הוא חד סטרי.

יש כאלה שנופלים פחות ויש כאלה שנופלים יותר, אבל מעטים מאד הם האנשים שמצליחים לשמור על עצמם לאורך שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 20:27 לינק ישיר 

הבנתי.
אין פלא, היות ובלי בן זוג חסר לנו שמחה וחיות.

אוקי, יש ירידה מסוימת.
אין הרבה שהירידה אצלהם היא רצינית,
ובוודאי לא
ירידה של פריקת עול משמעותית,
כמו שראית במפגש ההוא.

מחילה, כבודו הגזים בכותרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 20:57 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
שמעי ברווקות הבעייה היא שנפתחים יותר לעולם,לאנשים וכו החברות מתחתנות...הבדידות קשה ומביאה להרבה נסיונות...כל אחת לוקחת את זה שונה אבל עם השנים זה נהייה קושי מטורף..ככה שיש הרבה מה להאשים את הרווקות בעניין...זאת עבודה עצמית אין מה לעשות..

אוקי, הגיוני שזה קשה...אף אחד לא אמר שלא!!
אבל לבוא ולהקצין בצורה כזאת דרמטית, ולהפוך את הרווקות לדבר נורא?!?!

אני לא כ"כ הרבה שנים בסיטואציה...ומתפללת לצאת משם בקרוב! אבל אני מסתכלת על האנשים מסביבי, ואני מכירה הרבה!!...ולהם זה לא קרה/קורה!!
יש אולי בנות שחנקו אותם כל החיים ואז כשהם יוצאות מהסמינר הם מגלות עולם..לא עליהם אני מדברת!!
אני מדברת על בנות שחיו בריא. ואין שום סיבה שיעשו את השינויים האלה בחיים שלהם.(על שינויים קטנים וכמעט בלתי מורגשים אני לא מדברת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 21:17 לינק ישיר 

בתקופה שבין מסגרת הלימודים למסגרת הנישואים רואים מי חונך ומי אולף..
תירוצים? בכל שלב בחיים אפשר למצוא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2014 21:51 לינק ישיר 

פרוזן, את טוענת שהמצב לא כזה גרוע, אבל את אומרת שאת לא הרבה שנים נמצאת במצב הזה. בהתחלה אכן אנשים מחזיקים מעמד. ככל שהשנים נוקפות, כך המחיר עולה. באותו ערב שהייתי אז הבנות הצעירות יותר בפירוש היו יותר צנועות מאשר הבוגרות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 22:27 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
וואוו... אני רואה שהדברים לא מובנים. נקח קבוצה של אנשים בגיל 22. נעקוב אחרי אלו שהתחתנו ואחרי אלו שלא התחתנו, ונראה באופן ברור וחד משמעי, שבמשך השנים אלו שלא התחתנו ירדו מבחינה רוחנית יותר מאלו שהתחתנו.

בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיפתחו במשך השנים, והפתיחות להרבה אנשים זה דבר טוב. בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיש להם בעיות, ונישואין זה לא הפתרון לבעיות. אני מדבר אך ורק במשתנה אחד, והוא רמת ההקפדה של שמירת תורה ומצוות, והרמה יורדת ככל שהשנים עוברות. אם זה לבוש, אם זה תפילות, אם זה דיבור, אם זה שאיפות. הכל משתנה לאט לאט והכיוון הוא חד סטרי.

יש כאלה שנופלים פחות ויש כאלה שנופלים יותר, אבל מעטים מאד הם האנשים שמצליחים לשמור על עצמם לאורך שנים.

לדבר במונחים של הרוב ככה ומיעוט ככה,
לא נראה לי שנכון...
אם כי ,אני לא חולק בכלל שהרווקות יש בה תקופת נסיון והתמודדות לא פשוטה.
שמתגברת ככל שהשנים חולפות...
אך עדיין החתונה לבד, זה לא הפיתרון!!!
הפיתרון הוא עבודה עצמית על הרוחניות,
ושהחתונה תגיע, וודאי שזה ישלים חלק נכבד בפאזל הנסיון הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 22:29 לינק ישיר 

יש לי אגב חבר בן 36 שהתארס עכשיו
עד לפני שנה וחצי הוא עדיין היה בישיבה בחור מן המניין עם סדרים תפילות
וממש צדיק
ככה שיש כאלה וכאלה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אם אתם רוצים להשאר חרדים, תתחתנו ומהר!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.