|
|
| נשלח ב-7/12/2014 22:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בתקופה שבין מסגרת הלימודים למסגרת הנישואים רואים מי חונך ומי אולף.. תירוצים? בכל שלב בחיים אפשר למצוא... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 22:55 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | פרוזן, את טוענת שהמצב לא כזה גרוע, אבל את אומרת שאת לא הרבה שנים נמצאת במצב הזה. בהתחלה אכן אנשים מחזיקים מעמד. ככל שהשנים נוקפות, כך המחיר עולה. באותו ערב שהייתי אז הבנות הצעירות יותר בפירוש היו יותר צנועות מאשר הבוגרות... |
|
נכון, אבל אמרתי שאני מסתכלת גם על האנשים סביבי ולא רק על עצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2014 14:19 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
| שיגושיח כתב: |  | וואוו... אני רואה שהדברים לא מובנים. נקח קבוצה של אנשים בגיל 22. נעקוב אחרי אלו שהתחתנו ואחרי אלו שלא התחתנו, ונראה באופן ברור וחד משמעי, שבמשך השנים אלו שלא התחתנו ירדו מבחינה רוחנית יותר מאלו שהתחתנו.
בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיפתחו במשך השנים, והפתיחות להרבה אנשים זה דבר טוב. בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיש להם בעיות, ונישואין זה לא הפתרון לבעיות. אני מדבר אך ורק במשתנה אחד, והוא רמת ההקפדה של שמירת תורה ומצוות, והרמה יורדת ככל שהשנים עוברות. אם זה לבוש, אם זה תפילות, אם זה דיבור, אם זה שאיפות. הכל משתנה לאט לאט והכיוון הוא חד סטרי.
יש כאלה שנופלים פחות ויש כאלה שנופלים יותר, אבל מעטים מאד הם האנשים שמצליחים לשמור על עצמם לאורך שנים. |
|
לדבר במונחים של הרוב ככה ומיעוט ככה, לא נראה לי שנכון... אם כי ,אני לא חולק בכלל שהרווקות יש בה תקופת נסיון והתמודדות לא פשוטה. שמתגברת ככל שהשנים חולפות... אך עדיין החתונה לבד, זה לא הפיתרון!!! הפיתרון הוא עבודה עצמית על הרוחניות, ושהחתונה תגיע, וודאי שזה ישלים חלק נכבד בפאזל הנסיון הזה... |
|
הפיתרון הוא לקבוע עיתים לתורה, וגם לבנות - להיות קשורות לשיעורי תורה וחברה טובה, ואז כשיש אור חיובי אין מה לחפש בחוץ. זה לא החתונה, זו המסגרת התורנית, והחויה שביהדות, ובעיקר ; קביעת עיתים לתורה, וכל העוסק בתורה - הרי הוא מתעלה. זה גם תלוי איפה הבן אדם ממוקם, אם הוא חרדי לייט אז ברור שהסיכוי שלו לעשות עוד צעד לכיון הלא נכון גדול יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2014 15:25 |
|
| |
ברור שהפתרון זה כמו שאתה אומר, אבל הרושם שמתקבל הוא שהאנשים שנופלים זה לא מחסרון דעת, אלא מצורך יתר של קירבה ואהבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2014 22:28 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | ברור שהפתרון זה כמו שאתה אומר, אבל הרושם שמתקבל הוא שהאנשים שנופלים זה לא מחסרון דעת, אלא מצורך יתר של קירבה ואהבה. |
|
נראה לי שאלה שחסר להם אהבה נופלים הרחק הרחק, בשונה מאלה שקצת התקררו, כי התרחקו מלימוד התורה ומהחברה החרדית. (אצל הדתיים - זה אחרת, מאשר אצל החרדים, שמה טבעי לעזוב את המצוות המוזרות האלה..) הסיבה להשאר חרדי זה לא רק חינוך איכותי, יש עוד סיבות. כמו הנעימות/החוויה ההגיון והאנרציה, ומה גם שמעבר לגדר העולם הוא קר ואכזר ואין להם כ"כ משמעות ונחת בחיים. קשה לעשות שינוי מקצה לקצה, מי שממש עוזב - זה יותר טיפוס מסוים, ובעיקר מי שממש רע לו כאן במגזר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 14:40 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
| שיגושיח כתב: |  | וואוו... אני רואה שהדברים לא מובנים. נקח קבוצה של אנשים בגיל 22. נעקוב אחרי אלו שהתחתנו ואחרי אלו שלא התחתנו, ונראה באופן ברור וחד משמעי, שבמשך השנים אלו שלא התחתנו ירדו מבחינה רוחנית יותר מאלו שהתחתנו.
בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיפתחו במשך השנים, והפתיחות להרבה אנשים זה דבר טוב. בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיש להם בעיות, ונישואין זה לא הפתרון לבעיות. אני מדבר אך ורק במשתנה אחד, והוא רמת ההקפדה של שמירת תורה ומצוות, והרמה יורדת ככל שהשנים עוברות. אם זה לבוש, אם זה תפילות, אם זה דיבור, אם זה שאיפות. הכל משתנה לאט לאט והכיוון הוא חד סטרי.
יש כאלה שנופלים פחות ויש כאלה שנופלים יותר, אבל מעטים מאד הם האנשים שמצליחים לשמור על עצמם לאורך שנים. |
|
לדבר במונחים של הרוב ככה ומיעוט ככה, לא נראה לי שנכון... אם כי ,אני לא חולק בכלל שהרווקות יש בה תקופת נסיון והתמודדות לא פשוטה. שמתגברת ככל שהשנים חולפות... אך עדיין החתונה לבד, זה לא הפיתרון!!! הפיתרון הוא עבודה עצמית על הרוחניות, ושהחתונה תגיע, וודאי שזה ישלים חלק נכבד בפאזל הנסיון הזה... |
|
אני מסכימה לחלוטין עם דברי שיגושיח, בלי להתייחס כרגע לגורמים של המצב הזה (והם רבים). יש באמת בנות נהדרות שמצליחות בעקשנות לשמור על העקרונות שלהן אבל הרוב משתנות עם השנים. ואני רואה את זה אצל חברות בגילי מהסמינר, אצל חברות בעבודה וחברות של אחיות, ממגוון מקומות לימוד ועבודה. מי שטוען אחרת הוא פשוט לא מכיר מספיק את המציאות או עדיין צעיר. ונכון שחתונה זה לא פיתרון אבל נישואין זו מסגרת מחייבת וממסדת, יש בעל בתמונה שגם לו יש דעה בנושא ועם השנים מגיעים גם הילדים שצריך להחליט על קו יציב בבית עבורם ועבור מוסדות הלימוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 14:46 |
|
| |
ואני מכירה חברות ששמרו על עצמן יפה יפה, כשגילן נוסק ל30.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 14:53 |
|
| |
אני שומע הרבה על בנות שמכירות בנות אחרות שמחזיקות את עצמן טוב... דבר אחד אני רוצה לומר, לא בכל נפילה הן משתפות את כולן... הנפילות מוסתרות טוב מאד, זה לא דבר שהן מספרות לאף אחת, ואפילו לחברות הכי טובות הן לא מספרות... יצא לי להכיר בנות שאף אחד בעולם לא חלם עליהן שנפלו... והן נפלו ועוד איך! אני מניח שאותו הדבר לגבי גברים, אבל כמובן שהגברים לא מספרים לי... לגבי גברים צריך לשאול את הבנות!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 15:16 |
|
| |
כשאני אומרת יפה יפה. אני מתכוונת לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 15:31 |
|
| |
אני מדבר על בנות כרגע, אבל בחורה ששומרת על עצמה, זאת אומרת מתלבשת יפה, מתאפרת, חיונית וכיוצא, מעל גיל 28 נגיד, בדרך כלל יש איפה שהוא קשר עם בחור שגורם לה לשמור על עצמה. בנות שאין להם שום קשר עם בחור בדרך כלל בגילאים האלו מתייבשות, פחות משקיעות בעצמן, ומאבדות את הנשיות ברמה זו או אחרת. כמובן שיש יוצאות מן הכלל, אבל שוב מהניסיון המעט שלי, מדובר במיעוט. יתירה מזו, בחורה בגילאי ה-20 עד 25 שהיא בחורה מלאה אנרגיה, חברותית, רגשנית, מפותחת רגשית, לא משנה מה מידת החרדיות שלה, בסופו של דבר תכשל... כך הקב"ה ברא את העולם. אני לא יודע מה המצב אצל הבנים, כי זה לא דבר שמשתפים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 15:35 |
|
| |
נשמע שיש לך נסיון בנושא... 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 15:42 |
|
| |
ומאיפה אתה יודע כ"כ טוב מה קורה אצל בנות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 15:55 |
|
| |
כי הן מספרות לי... אבל לא התייחסתי יותר מדי לסיפורים האלו... אבל אחרי המפגש של הפנויים פנויות שראיתי מסות של בנות שירדו ברוחניות, הבנתי כבר יותר טוב שמדובר בתופעה. לא תופעה רעה במובן של אנשים רעים או מידות מושחתות, אלא תופעה שאם לא קשובים לטבע, אז הטבע גובה את המחיר שלו בצורה זו או אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 20:45 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אני מדבר על בנות כרגע, אבל בחורה ששומרת על עצמה, זאת אומרת מתלבשת יפה, מתאפרת, חיונית וכיוצא, מעל גיל 28 נגיד, בדרך כלל יש איפה שהוא קשר עם בחור שגורם לה לשמור על עצמה. בנות שאין להם שום קשר עם בחור בדרך כלל בגילאים האלו מתייבשות, פחות משקיעות בעצמן, ומאבדות את הנשיות ברמה זו או אחרת. כמובן שיש יוצאות מן הכלל, אבל שוב מהניסיון המעט שלי, מדובר במיעוט. יתירה מזו, בחורה בגילאי ה-20 עד 25 שהיא בחורה מלאה אנרגיה, חברותית, רגשנית, מפותחת רגשית, לא משנה מה מידת החרדיות שלה, בסופו של דבר תכשל... כך הקב"ה ברא את העולם. אני לא יודע מה המצב אצל הבנים, כי זה לא דבר שמשתפים... |
|
אל נא תכליל את כל החרדיות המסוימות ש"בדרך כלל" יש להן חבר.
טבע העולם שעם הגיל קשה יותר לשמור על כללי הקדושה כפי שכתוב בספרי הקודש.
ואין כ"כ הדרכה כתובה מה דינו של פנוי/ה מעל 30.
יש אולי איזשהיא התייחסות להנ"ל ברחבי הנט.
נראה שלבנות קל יותר לשמור על הכללים, והן צדיקות יותר. ומעטות, ממש פורצות גדר בלבוש.
השאלה, האם הגלישה המובנת והטבעית גורם לגלישה ויאוש כללי מהיהדות ? או שהבן אדם מבין, שאין הקב"ה בא בטרוניה (=בטענות) עם בריותיו ? ...
לי נראה, שאצל הרוב המכריע, האמונה והאימון בתורה - נשאר.
תוקן על ידי רציף ב- 09/12/2014 20:47:40
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 09/12/2014 21:01:55
|
|
|
|
|