|
|
| נשלח ב-9/12/2014 21:20 |
|
| |
אצל הרוב המכריע אמונה והאימון בתורה נשאר, בודאי, אבל האשכול הזה מדבר על נושא שונה לחלוטין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 02:03 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | | טום888 כתב: |  |
| שיגושיח כתב: |  | וואוו... אני רואה שהדברים לא מובנים. נקח קבוצה של אנשים בגיל 22. נעקוב אחרי אלו שהתחתנו ואחרי אלו שלא התחתנו, ונראה באופן ברור וחד משמעי, שבמשך השנים אלו שלא התחתנו ירדו מבחינה רוחנית יותר מאלו שהתחתנו.
בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיפתחו במשך השנים, והפתיחות להרבה אנשים זה דבר טוב. בשתי הקבוצות יהיו כאלה שיש להם בעיות, ונישואין זה לא הפתרון לבעיות. אני מדבר אך ורק במשתנה אחד, והוא רמת ההקפדה של שמירת תורה ומצוות, והרמה יורדת ככל שהשנים עוברות. אם זה לבוש, אם זה תפילות, אם זה דיבור, אם זה שאיפות. הכל משתנה לאט לאט והכיוון הוא חד סטרי.
יש כאלה שנופלים פחות ויש כאלה שנופלים יותר, אבל מעטים מאד הם האנשים שמצליחים לשמור על עצמם לאורך שנים. |
|
לדבר במונחים של הרוב ככה ומיעוט ככה,
לא נראה לי שנכון...
אם כי ,אני לא חולק בכלל שהרווקות יש בה תקופת נסיון והתמודדות לא פשוטה.
שמתגברת ככל שהשנים חולפות...
אך עדיין החתונה לבד, זה לא הפיתרון!!!
הפיתרון הוא עבודה עצמית על הרוחניות,
ושהחתונה תגיע, וודאי שזה ישלים חלק נכבד בפאזל הנסיון הזה... |
|
אני מסכימה לחלוטין עם דברי שיגושיח, בלי להתייחס כרגע לגורמים של המצב הזה (והם רבים).
יש באמת בנות נהדרות שמצליחות בעקשנות לשמור על העקרונות שלהן אבל הרוב משתנות עם השנים.
ואני רואה את זה אצל חברות בגילי מהסמינר, אצל חברות בעבודה וחברות של אחיות, ממגוון מקומות לימוד ועבודה.
מי שטוען אחרת הוא פשוט לא מכיר מספיק את המציאות או עדיין צעיר.
ונכון שחתונה זה לא פיתרון אבל נישואין זו מסגרת מחייבת וממסדת, יש בעל בתמונה שגם לו יש דעה בנושא ועם השנים מגיעים גם הילדים שצריך להחליט על קו יציב בבית עבורם ועבור מוסדות הלימוד.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
פווו את כ"כ צודקת!!!
קשה לי באמת להבין מי שחושב שונה בקטע הזה...זה תופעה מצויה לצערי בכל מקום....בארור שיש כאלה שמצליחות לשמור על עצמן..אבל מה האחוזים???
זה נסיון קשה מאוד שצריך להיות אנשים מיוחדים כדי לעמוד בו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 08:58 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | לאחרונה הייתי במפגש פנויים ופנויות המיועד לחרדים וחרדיות. מה אומר ומה אדבר... אין שום ספק שהגיל והפיתויים גובים מחיר הדרגתי ועקבי. היו שמה כמה וכמה שלמרות הרקע והחינוך, ההופעה והסגנון הוא כבר לא חרדי בעליל. תערובת כזאת של קלילות, פרובוקטיביות, נהנתנות וחוסר התמקדות... לא כולם היו כאלה, בהשערה גסה הייתי אומר שזה היה מחולק לחצי חצי. חצי הצליחו לשמור על רמה, והחצי השני כבר לא. אבל אני תוהה כמה זמן החצי שכן שמר ישרוד... כל אחד חושב שהוא לא הולך להיות מאלה שנופלים, המפגש הזה לימד אותי, שבין אם אתה רוצה ובין אם אתה לא... הטבע והמציאות גובים את שלהם... |
|
X
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 11:13 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אצל הרוב המכריע אמונה והאימון בתורה נשאר, בודאי, אבל האשכול הזה מדבר על נושא שונה לחלוטין. |
|
אז אם ככה, הסיפור לא קריטי. יש ירידה, ובהמשך תהיה עליה. יש לפעמים נסיונות שאיננו אמורים לעמוד בו לפי התורה, יש גם את הקטע שמעטים יפנו לרב בשאלות כאלה ואחרות, אז מאלתרים. העיקר להיות חזקים. את החיזוק שאפנו משחר ילדותינו בסיפורי התורה, שגם גדולי עולם נפלו. הרמה הרוחנית שלנו נמדדת במה שאנחנו עושים, ולא אם נפלנו פה ושם. דוד המלך, שחטא כמה פעמים, (=לפי דרגתו) כמו שכתוב מפורש, זכה להיות המשיח, וזכה לדרגה עצומה והתעלות נפלאה להיות רגל רביעי במרכבה !!! כי ההתמודדות שלו עם החיים הקשים שהוא עבר היתה נפלאה, הוא גם ידע להודות בחטא, לחזור בתשובה, ולהמשיך הלאה בשמחה. הירידה היא הכרחית, יש נסיונות שהם גדולים מאתנו. לפעמים, הבחירה הנכונה וההכרחית, זה להקל. כמובן, שמה שראית, זה היה פריקת עול. וגם מה שראית, זה היה בעיקר אצל חרדים שמראש היו חרדים לייט איפשהוא. וכנ"ל מה שאתה מספר על בנות שיש להם קשר עם גברים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 13:13 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | לאחרונה הייתי במפגש פנויים ופנויות המיועד לחרדים וחרדיות. מה אומר ומה אדבר... אין שום ספק שהגיל והפיתויים גובים מחיר הדרגתי ועקבי. היו שמה כמה וכמה שלמרות הרקע והחינוך, ההופעה והסגנון הוא כבר לא חרדי בעליל. תערובת כזאת של קלילות, פרובוקטיביות, נהנתנות וחוסר התמקדות... לא כולם היו כאלה, בהשערה גסה הייתי אומר שזה היה מחולק לחצי חצי. חצי הצליחו לשמור על רמה, והחצי השני כבר לא. אבל אני תוהה כמה זמן החצי שכן שמר ישרוד... כל אחד חושב שהוא לא הולך להיות מאלה שנופלים, המפגש הזה לימד אותי, שבין אם אתה רוצה ובין אם אתה לא... הטבע והמציאות גובים את שלהם... X |
|
ליטאי..אחלה נימוק!
זה היופי בדיון שאנשים יודעים לבטא את עמצם בצורה המרבית..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 13:35 |
|
| |
הוא סומך על האיי קיו שלך שתדעי לבד כבר את הנימוק
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 13:39 |
|
| |
אין סומכים על הנס...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 13:43 |
|
| |
עוד מעט חנוכה אז יש אשראי לשמונה ימים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 21:49 |
|
| |
רציף, דבריך הם ממש נוגדים את התורה. יהודי אמור לעמוד בכל ניסיון. אסור לנו לומר לעצמנו, ניסיון כזה וכזה אני לא אמור לעמוד בו, ואז לעשות מה שבא לנו. ברור שיש נפילות, אבל הם בדיעבד, לא לכתחילה. ולא! הבנות לא היו מודרניות מעיקרא, החיים עשו אותם כאלה. וכן, אפשר להתחזק שוב, אבל זה לא קל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2014 11:24 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | רציף, דבריך הם ממש נוגדים את התורה. יהודי אמור לעמוד בכל ניסיון. אסור לנו לומר לעצמנו, ניסיון כזה וכזה אני לא אמור לעמוד בו, ואז לעשות מה שבא לנו. ברור שיש נפילות, אבל הם בדיעבד, לא לכתחילה. ולא! הבנות לא היו מודרניות מעיקרא, החיים עשו אותם כאלה. וכן, אפשר להתחזק שוב, אבל זה לא קל. |
|
יש לי נסיון קשה, שלא נדע, ה' ישמור, אין לי כוח לכוון בכל התפילה. אפילו כוונה פשוטה של פירוש המילים. מה תגיד ? יהודי צריך לעמוד בכל נסיון ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2014 11:30 |
|
| |
בודאי שיהודי צריך לעמוד בכל ניסיון. אם אתה נכשל, אין מה לעשות, צריך להתגבר ולהתעלות שוב. אבל לכתחילה לומר שאתה הולך לעבור עבירות, זה עושה את העבירה עוד יותר חמורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2014 11:33 |
|
| |
אלמלי נגדוה לחנניה מישאל ועזריה פלחו לצלמא...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2014 11:48 |
|
| |
כבר תוספות שואלים את השאלה הזאת, ומתרצים שלא מדובר בעבודה זרה ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2014 10:48 |
|
| |
אני מדבר על מקרים שמישהו מרגיש מצוקה ממשית. ברור שיש מצבים שונים בחיים, וחילוקי דינים. גם באיסורי תורה ובהלכות שבת למשל, יש כל מיני מצבים שאפשר להקל, ומצווה להקל. התורה היא לא אחידה בכל מצב. אז ברור שחובה לקבל הדרכה מרב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|