| נשלח ב-6/12/2014 20:48 |
|
| |
שגעון גדלות
"שגעון גדלות הוא דבר יעיל מאוד", החזירה אונמר, "הנה- לדיאלידאן היה שיגעון כזה-" "והוא באמת הביא את כוזר כולה למצב נפלא", כעת הייתה טור נרגזת באמת, "לפעמים נשמע שלא התבגרת כלל בחמש השנים האחרונות". "לא הייתי צריכה לעשות את זה, תמיד הייתי מבוגרת", החזירה אונמר בחיוך מלאכותי ומתוק. "והפעם- זו את שלא הבנת, טור. כוונתי הייתה לומר שאלמלא היה יוסף דיאלידאן שואף להיעשות למלך, לא היה לא שום סיכוי להיהפך לכזה ביום מן הימים". "ומה היה העולם מפסיד לולי הגשים דיאלידאן את שאיפותיו?"..."אלוקים אדירים, אונמר, את באמת מדברת כמו מישהי שאיבדה כליל את תבונתה..." אז, מה אתן אומרות? שגעון גדלות זה טוב או רע? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2014 21:47 |
|
| |
איזה קטע מתוווווק!!!
שאלה מעניינת..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2014 21:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2014 23:19 |
|
| |
| יושיוש כתבה: |  |
תלוי מאוד במה הוא מתבטא..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 10:51 |
|
| |
לדעתי, שגעון גדלות מהסוג של דיאלידאן הוא נורא, ולא רק בגלל מה שהוא גרם לו לעשות. זו גאוה. יש 'שגעון גדלות' (אולי לא ממש שגעון) מסוג אחר- הסוג של דוד סאנפאל... הוא לא מבטא גאוה, אלא- בתור יהודי, יש בי כח אלוקי, 'חלק אלוקה', וכן- אני יכול לעשות כל דבר שאני צריך לעשות. אני יכול להשפיע על העולם כולו. זה לדעתי 'שגעון גדלות' מהסוג החיובי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 12:50 |
|
| |
אני חושבת שאפשר גם לקחת את המושג שגעון גדלות למקום של שאיפות גדולות - להיות מישו גדול - ואז כמו כל דבר אחר זה יכול להיות מדהים כשהשאיפה היא להיות גדול במידות, גדול במצוות, גדול בתורה, גדול בחסד וכנ"ל
וזה יכול להיות ממש גרוע כשמדובר על גדול בכבוד, גדול בתפקיד, גדול בחשיבות וכדומה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 19:27 |
|
| |
אשמח שמשהי תעלה עוד כמה שורות לפני הקטע הנ"ל כי אני לא יודעת על מ מדובר לחילופין אתן יכולות להביא תקציר במילים שלכן
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 19:31 |
|
| |
תלוי, אדם שיש לו שאיפות גדולות- זה רצוי וחיובי, וגם כמובן "דאווה יהודית", אבל שיגעון מסוגו של דיאילידאן, זה דבר נורא!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2014 20:00 |
|
| |
שגעון גדלות זה דבר טוב כי אלמלא כן לא היינו מתקדמים לשום מקום, כמו שאמר הסבא מסלבודקה (כמדומני) שאם אתה לא שואף להיות גנרל גם חייל פשוט לא תהיה, אבל כמובן שזה תלוי מה השגעון ולאן הוא יוביל אותך ומה תעשה איתו. בא נאמר ליוסף דיאלידן היה שיגעון לא טוב, על כך אין עוררין, אך אם הוא היה מספיק חכם ויר"ש לאחר שהשגעון שלו התממש הוא היה עושה איתו משהו קצת יותר חיובי מלהרוג אנשים ולהוריד אותם מהדרך הנכונה.
|
| נשלח ב-7/12/2014 20:06 |
|
| |
כי הוא היה חסר ביראת שמיים, וכשלאדם אין יראת שמיים, אפילו דבר מועיל הוא הופך אותו לרע, בשונה מהצדיק שאת הרע הוא הופך לטוב
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 22:34 |
|
| |
במילים אחרונות מה שאמרתם זה לכל בן אדם מותר שיהיו רצונות והוא יכול לממש אותם כול עוד זה לא נוגד את ההלכה וגם אם זה לא נוגד מותר להגיד לכול דבר רק בדרך הכשרה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 22:50 |
|
| |
במילים אחרות, שיגעון גדלות מועיל כאשר הוא מנוצל לצרכים חיוביים ומזיק כשהוא מנוצל לצרכים שלילים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2014 22:58 |
|
| |
השאלה היא בעצם: כח הרצון הוא טוב או רע? והתשובה היא , כמו בהרבה דברים בעולם, תלוי.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 14:17 |
|
| |
תלוי מה רוצים...... ברור שאדם שיש לו רצון להיות רשע לא יהיה צדיק!! וההיפך
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2014 15:10 |
|
| |
רבקוש
|
| נשלח ב-14/12/2014 09:48 |
|
| |
לא חושבת ששגעון גדלות שקול לכח רצון. אלו שני כוחות שונים. שגעון גדלות - כשמו כן הוא: שגעון. וכמעט תמיד הוא בא יחד עם מידות לא הכי טובות. (גאווה, תאוות כבוד).
|
|
|
|
|