בית פורומים עצור כאן חושבים

צניעות ופריצות - או משהו ביניהן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/12/2014 16:18 לינק ישיר 

מקס
תתפלא אבל בנושא מסר הסיפורים אני חושב כמוך,
אני מבקר את הסיפור ומנסה להבין את הכשלון ,
כפי שכתבתי על סיפורי התורה- בעיקר הסיפורים הלא סיפטיים בלשון המעטה, של האבות והשבטיים.-
כל הסיפורים באיים לספר לנו, כי האבות היו בני אדם, לא יותר מבני אדם, שום הילות מלאכותיות וסופרלטיבים, 
וכן חז"ל, הם היו בני אדם, רק בני אדם. לא מלאכים ולא משכמם ומעלה.
כלל וכלל לא. להפך.
אם הסיפור היה נכון או לא נכון- כלל לא רלוונטי, הסיפור סופר כמסר, וכמו כל הסיפורים האחרים שעליהם רמזה אםשלום ויותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 16:40 לינק ישיר 

ירוחם

האם אתה חושב שבזמן חז"ל היו כ"כ פרימיטיביים ומנותקים, עד כדי שצריך לספר סיפורים כאלה כדי להגיד שחז"ל היו בסך הכל בני אדם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 17:05 לינק ישיר 

אשריך אחרחוק, שבזכותך הבנתי את דרישת ההלכה מהדיינים לנכוח בטבילת גיורות -
אין זאת אלא כדי שהגיורת תזכה לבנים יפים כמוהם!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 18:55 לינק ישיר 

אליקים
למה פרימיטיביים? אני חושב שבנושא הזה, אנחנו היום הרבה יותר פרימיטיבים..
היום האמונה בחכמים כל כך גדולה, ששום עובדה מחליאה, לא יזיזו את האדם מאמונתו בצדיק.

אברהם
כאיש תנ"ך - למה לבן בירך את רבקה- אחותנו את תהיי לאלפי רבבה?
ולמה הרב המקדש וחשובי המקום, אומרים את המשפט של לבן - לכל כלה -לאחר טכס החופה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 20:43 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[כבר היה מי שטען שקובץ הסיפורים הגדול (והמוזר) הזה בפרק השוכר את הפועלים - שהסיפור שנדון פה הוא אולי ה"צנוע" ביותר מבינהם... - קובץ ועוצב דווקא בבבלי כדי לצייר את חכמי א"י באור בעייתי (כ"רדופי-גוף וגופניות", כשקועים בתאווות  של אוכל ומיניות וכו'). איני יודעת אם הטענה עצמה נכונה, אבל הנימוקים בהחלט מעניינים וחלקם יותר ממחזיקים מים...]

[מעניין, האם רב פפא היה גם כן מחכמי ארץ  ישראל? ואיך רב פפא ובניו שהיו ממסדרי התלמוד הכניסו את רב פפא לתוך הקטיגוריה הבעייתית הרודפת גופניות.., אבל אין צורך לטרוח לענות אפשר מיידית לרקוח עוד תיאוריה, שמי שרצה להשחיר את חכמי א"י רצה להשחיר גם את ר"פ מסיבותיו שלו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 20:51 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:

אשריך אחרחוק, שבזכותך הבנתי את דרישת ההלכה מהדיינים לנכוח בטבילת גיורות -
אין זאת אלא כדי שהגיורת תזכה לבנים יפים כמוהם!...

תגיד ככה אתה לומד שאר הדברים ??

ובכן הדיינים עומדים לגבר ולאישה אותו דבר ולכן אין לזה שום קשר לנאמנות נשים רק להפך, דווקא בגירות אנו רואים שהן נאמנות הרי הדיינים לא רואים מי יורדת למים ומי יוצאת משם (מכסים אותה אחרי שהיא יורדת למים ) רק שומעים את קולה בקבלת המצוות. הדיינים סומכים על הנאמנות שזאת היא.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות גרים סימן רסח 

ואח"כ מטבילין אותו טבילה הוגנת  בלא חציצה.  (וי"א שיגלח שערותיו ויטול צפרני ידיו ורגליו קודם טבילה) (טור ורי"ף ורא"ש) ושלשה (תלמידי חכמים) (ג"ז טור) עומדים על גביו ומודיעים אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות פעם שנייה, והוא עומד במים. ואם היתה אשה, נשים מושיבות אותה במים עד צוארה, והדיינים מבחוץ, ומודיעין אותה מקצת מצות קלות וחמורות, והיא יושבת במים, ואח"כ טובלת  בפניהם  והם מחזירים פניהם ויוצאין, כדי שלא יראו אותה כשתעלה מהמים.

הלכה למעשה בימינו נוהגים לכסות את כל הבור בסדין והיא מוציאה רק את הראש. והדיינים הם בחדר החיצון.
על כל פנים הטקס הזה עושים בפני שלושה בין לגר\זכר ובין לגיורת\נקבה

תוקן על ידי maxmen ב- 08/12/2014 20:54:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2014 23:02 לינק ישיר 

[מקס,

כתבת: "אז לדעתך הם נכתבו להכפיש את חכמי ארץ ישראל. אז למה המטרה לא מושגת ?"

א. כתבתי במפורש שאיני יודעת מה דעתי בנדון ושהבאתי מדברי אחרים.
ב. אני לא יודעת אם המטרה לא מושגת. עובדה שיש דיונים על חוסר הצניעות וכו'.
אבל גם אם נניח שהמטרה לא מושגת, יכולות להיות לכך הרבה סיבות, והעיקרית שבהן (לדעתי) היא שבמשך השנים תרבות הלימוד (של התלמוד) השתנתה מאוד, ולאט לאט כל מה שיש שם הפך להיות "דברי א-להים חיים" והחכמים הנזכרים בו הפכו ל"קדושים" (האמוראים שהיו רואים זאת היו בודאי מתפלאים מאוד על החידוש הזה...). כתוצאה מכך, כל מה שלא בדיוק הסתדר עם ה"תיאוריה" הזו נדרש מחדש (לעתים באופן ששינה ממהותו את משמעותו המקורית) או נדחק לקרן זוית של התעלמות כמעט מוחלטת (לענ"ד תופעה דומה הובילה לכך שכל התלמוד נקרא ונלמד היום - בחוגים מסוימים - כ"ספר הלכה", בעוד שברור שלאמוראים עצמם לא הייתה כוונה כזו).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 07:47 לינק ישיר 

אמש
הגישה של הערצה גדולה מאוד לדורות הקודמים נשאבה מהתלמוד. כמעט כל 50 דף רצופים שתטלי יויכחו זאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 08:59 לינק ישיר 

תלמיד
מדוע צריך להעריץ את הדורות הקודמים? לא מספיק לקבל את סמכותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 10:39 לינק ישיר 

התייחסתי לדברי כבוד הרבה 
האם אסור להעריץ את מי שיש לו גם סמכות?
ולמחשבה - האם אנו אמורים להעריץ את יפתח (אא"כ היה  כמתואר רק בדקי דקות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 10:44 לינק ישיר 

תלמיד
למה מעריכים או מעריצים בני אדם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 10:55 לינק ישיר 

ת"ט
ועדיין שאלתי במקומה עומדת, האם יש קשר לסמכות עם ההערצה? ולפי התער של אוקאם, אין צורך להעריך.

שמעתי פעם, ואיני ערב על נכונות הדברים, שהגאונים סברו שתפקידם של חז"ל היה כמעתיקי השמועה בלבד, ולכן אין צורך לדון על גדולתם כרופאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 15:16 לינק ישיר 

אני מעריץ ומעריך כל אדם שפעל לטובת הזולת. ולכן אני מעריך ומעריץ את כל גדולי ישראל בכל הדורות וככה אני מחנך את צאצאי.

עד כאן צריך להיות ברור, כי בדרך המגבילה כל האדם לאדם הוא זאב, ולכן אין מה להעריץ ולהעריך רק את האמתיות שהם מצוא והמציאו כמו המדע ובעיקר מדעי הרפואה על דרך חכמה בגויים תאמין.
אני שונאה מאוד את איינשטיין כאיש (ויתר על אשתו ועל בניו לטובת בת דודה) ומעריך את המציאות שלו שמצא בשבילינו.
אני גם מעריך קצת את האיש בנוגע לענוותו. הוא היה ענוו יותר מהרגיל.
אני שונא מאוד את ניוטון כי הוא היה מאמין פתטי באופן מטורף. אבל מעריך את מה שמצא בשבילינו.
אותו דבר את קאנט שהיה אנטישמי באופן מטורף אבל מצא לנו את הצו הקטגורי.
על כן אני מעריך את חכמתם ואבל לא מעריך את האדם שבו ובעיקר מזלזל בתורתם הטיפשית והשקרית.

שאנו מגיעים לגדולי היהדות בכל הדורות אנו רואים דבר ראשון את האדם ואת תורתם.
אתה יכול לשנוא את תורתם כמו איומי גן עדן וגהינם אבל אתה לא יכול לשנוא את האיש שכל כולה היית "דרישת טובת האדם"
ולכן על חכמתם ועל תורתם מותר להתווכח, יותר נכון חייבים להתווכח. אבל לגבי אישיותם ?! כל מי שמזלזל בהם ? פשוט לא מכיר אותם מקרוב !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 15:47 לינק ישיר 

ומאיפה אתה מכיר אותם מקרוב? אם לא מסיפורים המסופרים, אולי משהו אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 16:34 לינק ישיר 

אמשלום כתבה שחכמים היו מופתעים לראות שהם נעשים קדושים, אך זו טעות בולטת, קדושת החכמים והבל פיהם, היא חלק אינטגרלי מהרוח התלמודית, לא צריך אפילו להביא דוגמאות.

עם זאת אני מסכים עם אמשלום, שהאמוראים לא יכלו לחשוב שכל מה שהם עשו בארוחת בוקר ייהפך יום אחד לחלק מטקסט קדוש, אבל באותה מדה, גם כשמשה הלך עם צאן יתרו במדבר, ואכל פיתה בדואית, והסיט לצדדים את גללי הצאן, הוא לא חשב שהליכה זו תיהפך יום אחד לטקסט קדוש, ואם היו אומרים לו זאת הוא היה צוחק  ומגחך (אולי). וכך גם ברוך בן נריה, לא יכל לחשוב שכל מיני דברים שהוא עשה בירושלים יום אחד ייהפכו לטקסט קדוש, הקדושה של הטקסט נוצרת מכח המרחק בינו לבינינו, והקשר בינו לבין דברים גדולים ורחוקים מאיתנו. הטקסט לכשעצמו אינו קדוש, אבל יחסית אלינו, הוא קדוש, כי יש לנו הרבה מה  ללמוד ממנו על דברים שהתרחקנו מהם כל כך, שכל בדל טקסט מקדם אותנו. שיחת האמוראים בארוחת הבוקר, קרובה יותר למסורת ולרוחה, יותר מאשר התפלספות מעמיקה נורא נורא שלנו בפורום.

כך הטקסטים הארכיאולוגיים הם 'קדושים' מבחינה מקצועית לארכיאולוגים, כי יש לנו הרבה מה ללמוד מהם, כל פיסת טקסט שבזמן המאורעות היתה טפשית וחסרת משמעות, חשובה  מאד מבחינה מקצועית כי עקב המרחק העצום, אותנו גם היא מלמדת משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צניעות ופריצות - או משהו ביניהן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.