בית פורומים עצור כאן חושבים

צניעות ופריצות - או משהו ביניהן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2014 17:54 לינק ישיר 

בעב
בוודאי שיש מיתאם בין סמכות להערצה היות וגדלות אנושית היא אחד ממרכיבי מתן הסמכות.
ואגב - אוקם פועל כאשר אין נתונים לסתור, בנידוננו לדעתי יש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 20:44 לינק ישיר 

מקס

לדבריך צריך לבטל את מצוות תלמוד תורה, מכיוון שכל העניין הוא ההשקפה ורצון האדם. או לפחות לשנות את צורת הלימוד מניתוחי טקסט פרימיטיבי לניתוחי השקפה הדומים במידת מה למה שקורה בישיבות הציוניות, או אולי למשהו אחר שתציע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2014 22:12 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
מקס

לדבריך צריך לבטל את מצוות תלמוד תורה, מכיוון שכל העניין הוא ההשקפה ורצון האדם. או לפחות לשנות את צורת הלימוד מניתוחי טקסט פרימיטיבי לניתוחי השקפה הדומים במידת מה למה שקורה בישיבות הציוניות, או אולי למשהו אחר שתציע.

תגיד, מאיפה הבאתה את זה ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 15:56 לינק ישיר 

מכאן

"שאנו מגיעים לגדולי היהדות בכל הדורות אנו רואים דבר ראשון את האדם ואת תורתם.
אתה יכול לשנוא את תורתם כמו איומי גן עדן וגהינם אבל אתה לא יכול לשנוא את האיש שכל כולה היית "דרישת טובת האדם"
ולכן על חכמתם ועל תורתם מותר להתווכח, יותר נכון חייבים להתווכח. אבל לגבי אישיותם ?! כל מי שמזלזל בהם ? פשוט לא מכיר אותם מקרוב !!!
"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 16:05 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
מכאן

אתה יכול לשנוא את תורתם כמו איומי גן עדן וגהינם אבל אתה לא יכול לשנוא את האיש שכל כולה היית "דרישת טובת האדם"
ולכן על חכמתם ועל תורתם מותר להתווכח, יותר נכון חייבים להתווכח. אבל לגבי אישיותם ?! כל מי שמזלזל בהם ? פשוט לא מכיר אותם מקרוב !!!
"

מקס כתב אותו דבר ושאלתי אותו  ומאיפה אתה מכיר אותם מקרוב? אם לא מסיפורים המסופרים, אולי משהו אחר?

הוא לא ענה אולי אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 16:11 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
מכאן

"

ואייך אתה רואה כאן מה שאמרת כאן והנה שוב 
מקס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 16:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ומאיפה אתה מכיר אותם מקרוב? אם לא מסיפורים המסופרים, אולי משהו אחר?

צריך להכיר צדיקים החיים מקרוב
וצריך ללמוד ולהכיר את דברי צדיקי העבר.

תשמע כאן למשל www.youtube.com/watch?v=r1vBptDBEnc

האם שמעת פעם פוליטיקאי או שופט או הוגה שבוכה ככה על אנשים עניים שהוא לא מכיר בכלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 16:32 לינק ישיר 

מק
אולי פעם אחת תענה לענין- כתבת   כל מי שמזלזל בהם ? פשוט לא מכיר אותם מקרוב !!!"

שאלתי אותך שאלה פשוטה- מאיפה אתה מכיר אותם מקרוב?
תשובה ישירה בלי פאלאברות והברגות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 17:06 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

שאלתי אותך שאלה פשוטה- מאיפה אתה מכיר אותם מקרוב?

אני כל חיי תחת צילם, אני כל חיי אפר תחת רגליהם. איזה מין שאלה זאת מאיפה אני מכיר אותם מקרוב ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2014 15:54 לינק ישיר 

ירוחם

שמתי את הדברים במרכאות - הם אינם שלי אלא של מקס. הבאתי אותם רק כתשובה לשאלתו "מאיפה הבאת את זה", ולצורך כך ציטטתי את המקור מדבריו למסקנות שהסקתי מהם.

מקס

אתה כתבת שאפשר לשנוא את תורתם של גדולי ישראל, רק את האנשים גדולי ישראל - האישיות שלהם היא טובה, ותורתם - אי אפשר לדעת, כך משמע מדבריך. כך גם כתבת שחובה להתווכח על דבריהם. בנוסף, כשהסקתי את המסקנות האלו מדבריך - זה גם על סמך דברים שכתבת בעבר, שהסברת שכל הרעיון של התורה זה לתת כיוון, והחוקים עצמם אינם בעלי משמעות, אלא טכנית (למשל ההיתר לאכול בשר בהמות) או סמלית (ברית מילה). (שזה לא לא הגיוני, אבל המסקנה הבלתי נמנעת מזה היא מה שכתבתי.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2014 22:15 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

אתה כתבת שאפשר לשנוא את תורתם של גדולי ישראל, רק את האנשים גדולי ישראל - האישיות שלהם היא טובה, ותורתם - אי אפשר לדעת, כך משמע מדבריך. כך גם כתבת שחובה להתווכח על דבריהם. בנוסף, כשהסקתי את המסקנות האלו מדבריך - זה גם על סמך דברים שכתבת בעבר, שהסברת שכל הרעיון של התורה זה לתת כיוון, והחוקים עצמם אינם בעלי משמעות, אלא טכנית (למשל ההיתר לאכול בשר בהמות) או סמלית (ברית מילה). (שזה לא לא הגיוני, אבל המסקנה הבלתי נמנעת מזה היא מה שכתבתי.)

בוא, במקום שאתה תאמר מה אני חושב, אז אני פשוט אומר מה אני חושב.

1,  יש אמתויות שמישהו גילה לנו, ועל כך ממש לא משנה לנו מיהו. אותו דבר בכל המצאת "אמצעי" טוב לטובתינו.  
אתה יודע מי המציא את המדפים של דלת המקרר ? ממתי בדלת יש מדפים ? אתה יודע מי המציא את לחצן רגל שפותח את מכסה פח אשפה ?? כנראה שלא, אבל זה לא מונע ממך להשתמש בו. (אגב: את שניהם המציאה אישה. ומי שיש לו חוש חש היה מבין את זה לבד שרק אישה יכולה להמציא אותם)

2, לא כולנו יודעים אמתויות, כי יש צעירים ויש שאין להם זמן ללמוד ועוד ועוד. ולכן אתה צריך אימון בחכמים.
כאן נכנסים החכמים לתמונה וכמובן ההמונים שצריכים לתת בהם אימון.
ולכן אני בוחר בחכמי הדורות שלנו ולמה ? כי הם בני אדם מה שאין כן אחרים הם זאבים.

3, אייך חכם נהפך להיות חכם ? זה שההמונים יכולים לתת בו אימון ?
ובכן הוא צריך ללמוד ולשמש תלמידי חכמים וכמובן להבין דבר מתוך דבר.
הוא חייב להיות ראש פתוח שלא נותן אימון באף אחד כלומר הוא המשה רבינו של דורינו. על דרך "יפתח בדורו כמשה בדורו"

4, עכשיו הגענו לתורתם של כל מנהיג בדורו במקום שלו ובקהילתו. כלומר המנהיג של היום יכול לשנוא דרך של חכם מימי קדם אפי' שהוא היה צודק בזמנו במקומו ובקהילתו. 
כלומר אף תלמיד חכם היום לא יאמר על מנהיג קודם שהוא היה רשע אפי' שלכאורה התנהגותו לא מקובלת היום.
כלומר היהודי בכל הדורות נותן אימון מוחלט בחכמיו. אפי' שלא מקבל את דרכו. כי המשותף לכל החכמים היא שהם היו צדיקים וישרים ורק טובת הזולת היית בראש מעיינם. לא רק זה, אפי' באותו דור שיש מחלוקת בין שני מנהיגים, כל מנהיג יודע ומכבד את חשיבתו של האחר הרי ככה בדיוק יש לנו את התלמודים וכל ספרות ההלכה בכל דור ודור.

עכשיו תסביר לי בבקשה אייך יוצא מכל זה את הדברים שלך ?? והנה הם שוב

מקס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2014 23:52 לינק ישיר 

ובכן, עכשיו תסביר אתה למה אם דוחים את דבריהם של כל גדולי הדורות, צריך עדיין ללמוד את תורתם? אני מבין מדבריך שצריך לאהוב ולהעריך אותם, אבל למה ללמוד את תורתם? הרי השיטה שלך היא בעצם רפורמית - כל החכמים בכל הדורות היו חכמים לדורם, לא פחות אבל גם לא יותר - כפשט המילים. לפי זה יש מקום ללימוד אמונה, מחשבת ישראל, השקפה, וכל זה, שדברים אלו נוגעים לעיקר השאלה מה זה טוב ומה זה רע, שזה נכון בכל דור. אבל למה ללמוד תנ"ך מכמה דורות, ומשניות מעורבות מכמה דורות, עם גמרות מעורבות מעוד כמה דורות, עם גאונים ראשונים ואחרונים מעוד כמה דורות, ועוד אחרוני אחרונים ארוכים שאין להם שום סמכות לימינו - לפי דבריך, בזמן שהערך היחיד שיש לזה הוא לכבד את חשיבתם של כותבי הספרים הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2014 00:05 לינק ישיר 

ההנהלה מתבקשת לטפל בלשונות הגנאי הנכתבים כאן
ע"י אדם שמאריך בפרטים צדדיים במקום לענות לשאלות הנשאלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2014 12:22 לינק ישיר 

מקס, רק תסביר לי: אני מניח שאתה תחת צילם במובן המטאפורי בלבד, כלומר - אתה מתבטל לדעתם.
גם היותך אפר תחת כפות רגליהם היא מטאפורה להתבטלות לדעתם.
אם כו, האם לדעתך התבטלות לדעתו של אדם זהה להכרתו? אני לדוגמא משתדל להתבטל לדעת הקב''ה ולא מכיר אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2014 17:58 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם.

אריאל73 כתב:
 האם לדעתך התבטלות לדעתו של אדם זהה להכרתו? אני לדוגמא משתדל להתבטל לדעת הקב''ה ולא מכיר אותו

בוודאי שאתה חייב להכיר את האדם שאתה מבטל את דעתך לטובת דעתו, אחרת מה אתה רוצה מערבי שמבטל את דעתו לדעת מוחמד ??
אתה גם צריך להכיר את האלוהים בכדי לבטל דעתך לדעתו אחרת מה אתה רוצה מהנוצרי שמבטל דעתו לאלוהי הבייביסיטר ?

ההבדל בין המבטל את דעתו לרב או מוחמד, כל הפחות הרב או מוחמד מחוייב לטובתך, אחרת מאמיניו לא יאמינו בו.
מה שאין כן שאתה מבטל את דעתך לאלוהים שאתה לא מכיר, הוא לא מחוייב לך כלום והלך עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צניעות ופריצות - או משהו ביניהן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.