בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן שמואל לוין: לזכרו של שמריהו הוכמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2014 16:07 לינק ישיר 
החזן שמואל לוין: לזכרו של שמריהו הוכמן

החן שמואל לוין ביקש ממני לפרסם את הדברים הבאים:

לזכרו של שמריהו הוכמן.

בצער רב מאוד שמעתי על פטירתו על ר' שמריהו הוכמן.

הכרותי עם שמריהו החלה בסוף שנות השמונים, כאשר הוא שר במקהלתו של שאול חכמי. שמעתי אותם ואותו בבית-הכנסת "תפארת צבי" בתל-אביב, מלווים את החזן הנפלא יששכר הלמן, ובבית-הכנסת "חוג הנוער הדתי", שם גדלתי.

בסוף שנת תשנ"ד, כשיסדתי את המקהלה הראשונה שליוותה אותי החל מן הימים הנוראים תשנ"ה, הצטרף שמריהו לקבוצה והיה לעמוד-תווך חשוב ביותר. על כישרונו כמלווה וכזמר אין צורך להרחיב את הדיבור; הדבר היה מן המפורסמות. אולם מה שהערכתי אצלו במיוחד היו היחס והגישה. היחס החברי, הנאמנות למשימה, הדייקנות והעבודה-היסודית. שמריהו הגיע לכל חזרה בזמן, הוא ידע את החומר שעליו לדעת, הוא שיתף-פעולה במיקצועיות, וכל מה שעשה – עשה ברוח טובה. תמיד עם חיוך על השפתיים. תמיד בנועם. ברבות-הימים שמריהו צירף למקהלה שלנו גם את בנו ירון, והיתה לי חוויה נעימה לראות ולשמוע אב ובנו שרים יחד.

שמריהו היה אדם שקט, צנוע, נחבא אל הכלים. אני בטוח שהידע-המוסיקאלי שלו והבנתו בחזנות עלו בהרבה על מה שהוא הראה לכולנו, אך בענוותנותו הרבה הוא לא דבר על-כך. מעל הכל, לשמריהו היה לב טוב ואופי מצויין. הוא היה נעים-הליכות, וקיים את הציווי "ואהבת לרעך כמוך" במלוא מובן המילה. מעולם לא שמעתי מפיו מילה של ביקורת מעליבה, ותעיד על-כך העובדה שגם בפורום זה מעולם לא יצאה מתחת-ידו הערה פוגענית או בעלת-אופי שלילי.

לגנינה, לירון, ולכל המשפחה, רעייתי ואני שולחים תנחומים כנים. המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים, ונפשו של שמריהו היקר תהא צרורה בצרור החיים, אמן.

החזן שמואל לוין

(שמואל שלח לי של שמריהו הוכמן עם המקהלה, אבל אני לא מצליח להכניס. אם מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה, תודה רבה.)

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 10/12/2014 16:13:31

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 10/12/2014 16:14:11

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 10/12/2014 16:15:49

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 10/12/2014 16:16:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2014 17:32 לינק ישיר 

דברים לזכרו של "חברי"לחזנות שמריהו הוכמן ז"ל: יליד הארץ משנת 1935 . השתתף ב-4 מלחמות ישראל:ששת הימים,ההתשה,יום הכפורים ושלום הגליל. בסדיר שרת ב"גולני" גדוד 13."מורו ורבו"היה החזן שלמה רביץ שבמקהלתו הוא גם שר מס' שנים ובשנים האחרונות שר במקהלת "שפתי גנים"ברמת-גן (מקהלות שלא הוזכרו ע"י החזן שמואל לוין).תחילת הכרותינו היתה לפני ל"ו שנים בבנק הפועלים:סניף אלנבי-פינת לילינבלום שם גם "סגר"את הסניף כסגן-המנהל עם פרישתו לגימלאות.יהי זכרו ברוך,תנחומים לאשתו גנינה ,בנו ירון ואחיו שמעון הוכמן,,,,,,,,,,תמונת המנוח שר במקהלת "שפתי גנים"-החמישי מצד שמאל,משמאלו של וינוגרד המזוקן:www.youtube.com/watch?v=E5vwstQBUjg

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 10/12/2014 18:05:00

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן שמואל לוין: לזכרו של שמריהו הוכמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext