|
|
| נשלח ב-21/12/2014 11:23 |
|
| |
באמת? תחשבו איזה הלם!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 11:48 |
|
| |
הלם הלם, אבל זו המציאות. (ואל תדאגי, אצלנו זה לא ככה ב"ה)
|
| נשלח ב-21/12/2014 13:47 |
|
| |
לא יודעת אם זו המציאות היום. לא נראה לי שזה כזה קיצוני. בד"כ יש פגישה אחת. (פעם הייתי באיזו חנות והזדמן לי לשמוע דו שיח של המוכרת - ירושלמית - עם חברה). אבל - אם את חיה בחברה שבה זה הסטנדרט - זה לא הלם, זה ברור מאליו. (כמו שמבחוץ מסתכלים על החרדים בלי להבין איך אחרי 3-4 פגישות בנות כמה שעות אפשר להחליט על נישואין.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 13:58 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 14:01 |
|
| |
הגלישה היתה באשמתה של פותחת הפרודט, בכל אופן נמשיך בשיחה.
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 17:38 |
|
| |
זה רציני, אני אישית מכירה אחת ששעתיים לפני הפגישה הודיעו לה, כי יום לפני זה הציעו את השידוך, ורטי קוראים לה קריינדלע, אבל לאחותה קוראים קריינדי... אה, ושכחתי להגיד, היא התארסה אחרי הפגישה הבודדה הזאת...
תוקן על ידי מהלעלעל ב- 21/12/2014 17:39:34
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 17:44 |
|
| |
מהלעלעל, בואי לשיחה.
|
| נשלח ב-21/12/2014 22:55 |
|
| |
איזה שם הזוי! היו משלמים לי מליון שקל לא הייתי קוראת ככה לבת שלי!!!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:00 |
|
| |
יש פה גם זלאטי, מעכטשי, רייצי, געילי ויש כאן עוד כל מיני, אבל אין לי כוח לכתוב את הכל, בחרתי רק את המעניינים שביניהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:04 |
|
| |
די, את לא רצינית.... יש היום עדיין שקוראים בשמות ההזויים האלו? לא שאני חושבת ש"אגם"\ "גאל" ושמות כאלה זה לא הזוי, אבל למה לא לקרוא בשמות נורמלים? למה להרוס לילדה את החיים?
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:11 |
|
| |
כי הם קוראים לילדה שלהם בשם של הסבתא שגם היא שלא במקרה קרויה בשם של הסבתא וכו' וכו' ואגב געילי הזאת תינוקת בת שנה וחצי... וזה לא הורס לילדה את החיים כי זה השמות שהיא שומעת כאן כל הזמן, אז זה לא נשמע לה מוזר...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:23 |
|
| |
נכון, אבל לא הייתי קוראת לילדה שלי מסעודה\ פורטונה וכו (אני מקבילה את זה לחיים שלי... ) על שם אחד מאמהות המשפחה (ב"ה, לסבתות שלי יש שמות נורמלים...) בחיים!!!!!! מסכנה התינוקת, מה היא חטאה? וזה כן הורס, לפחות בעיניי..... אם זה השמות שהיא שומעת כל הזמן זה לא אומר שזה מקובל, ואם היא תרצה לעבור דירה נגיד לעיר ששמה זה לא מקובל? היא הייתה חווה תגובות כמו שלי ואפילו יותר חמורות....
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:26 |
|
| |
את צריכה לבוא לשאול אותן, יש כאן בנות שתמיד נתקלות בהרמת כלינט כשהן אומרות את שמן, אבל הן גאות בזה, ויכול להיות שיש בנות שמתביישות אבל מה הן יכולות לעשות, לשנות מגעילי לצהובית?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:38 |
|
| |
חחחחחח, למה לצהובית? אין שמות נורמלים היום בעולם? (גם השם האמיתי שלי לא כזה שגרתי אבל הוא יותר נורמלי.....) השאלה פה זה לא על הבנות, אלא על ההורים, למה לקרוא לילדה מסכנה, תינוקת בת שבוע, בשם כ"כ......
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2014 23:46 |
|
| |
געל באידיש זה צהוב ולכן מהלעלעל הציעה את מה שהיא הציעה. וסתם שתדעי בדרך כלל השמות המוזרים קיימים בקהילות / בחסידויות שונות. קשה מאוד למצוא בנות לטאיות רגילות עם שמות הזויים. אמנם זה קיים אבל נדיר.
|
|