בית פורומים עצור כאן חושבים

מדרון חלקלק או תהום רבה - ארגון צהר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2014 22:19 לינק ישיר 

במקום שאין איש", אקח אני את תפקיד ר' לוי יצחק, בשנים האחרונות, בזכות קישרי נישואים, יצא לי להכיר אישה בעלת משפחה דתית (אם כי מעוטת מצוות), שבאמת ובתמים יראה לה חג החנוכה יפה ביותר ע"י תמונת אישה עירומה מדליקה (תרתי משמע) חנוכיה גבוהה; חג הפסח יקסים אותה בוידיו און-ליין מליל הסדר, בו צעירות בלשות בולט וחושפני שרות בשני קולות שיר מודרני בעל קונוטציה אביבית (אביב הגיע?). לא פעם שאלתי את עצמי, אם היא מסוגלת להתרגש מקטע קטן בתפילה (שמי יודע מתי ראתה בפעם האחרונה) כמו שהיא מתרגש מכל מה שמריח פרובוקציה, חדשנות ושינוי שעלול לעצבן שמרנים. אבל בין ארצה ובין אם לאו, זו היא וכך מתנהל ביתה וקהילה שלבטח היא משתייכת אליה. מסיבה זו, כשראיתי את הכתבה האמנתי לכל מילה של המפיקה. יש כאלה, אלו אמונותיהם ואין מה לעשות. אבל עדיין ישנו טעם נפגם, אם נחזור למיודעתי הנ"ל. אישה יקרה זו כאמור, לא פעם מנסה לעורר פרובוקציות בסביבתה, והיא מכינה את עצמה ע"י מה שאני מכנה 'אוטיזם'. כשהטיפש הראשון שואל, תוהה או מעיר, היא פותחת בדרשה ארוכה שמסובבת את כל הקוסמוס, בד"כ סביב נושאי ההכרה האנושית והרגשנות. כך היא כנראה פוטרת את עצמה מחשיבה נקודתית, ע"י מוניפולציות והגיונות מעולם הפילוסופיה לפי הצורך. וזה כמובן חטא גדול לאמת האנושית, אבל לך דבר איתה... עד כמה שאני מבין, נשים וגברים כאלו, יש היום לרוב. הם מנסים לברוח מהחובות של הדת והופכים אותה לאיזה סיבה ומסיבה לכל מיני רעיונות, לפעמים קנטרניים ולפעמים בוטים, וגם כמובן, לפעמים סתם מיותרים ולא ענייניים. ולפי הבנתי, למען אלו הוקם ארגון צהר. אך נשאלת השאלה האם וכיצד יש לפעול לעומת אנשים שכאלו? מה צהר נותן שלא יוכלו למצוא במקום אחר? מהי המטרה של צהר ומה האידיאל מבחינתו? בזה כבר גם אני מסתפק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2014 23:33 לינק ישיר 

לענ"ד זה תפקיד של נשים חכמות וצדיקות להוכיח נשים העושות פרובוקציות ברשות הרבים, כי לרוב הרבנים, כל שכן לרוב הגברים יראי השמים, אין כלים להתמודד עם התופעה המודרנית הזו. בזמנו חכמי אומות העולם ניסו להילחם באפנה ובתצוגות אפנה ללא הצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2014 23:37 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
נדב יש גם  בתי כנסת עתיקים בישראל עם פסיפסים עם ציורים שונים ביניהם גם עירום

כמדומני שאתה מתבלבל עם הבית כנסת בדורא אירופוס שיש בו עירום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 08:07 לינק ישיר 

שנרב כתב- משום מה היה נדמה לי שאתה מכווין כאן למסקנה טיפה יותר מרחיקת לכת: שעצם הדרך בה הולכים רבני צהר מכילה יותר מדי הסכמה או השלמה או כניעה לערכי העולם המערבי ולכן לא מדובר כאן במעידה נקודתית אלא בתופעה גורפת שמחייבת שיקול דעת שאינו קשור רק לאותם רבנים ספציפיים, ושמוליך למסקנה שהדרך החרדית (או וריאציות קטנות עליה) היא היחידה שאינה יכולה ללקות בהחלקות מהסוג הזה. האם קראתי אותך לא נכון?
אין דרך ביניים??????? אם אין – היהדות נידונה לכליה.
מיימוני כתב ותגובתי באדום.
ב. למה לך כל זה? בשביל מה להכנס לאירוע כזה? האם כך מנגישים את היהדות? היהדות היא זונה שכל מי שידו משגת לשכור עדר בחורות יקנה אותה? האם מישהו חושב שבצורה כזו מישהו יקנה ממנו דת? הפעם זו היתה טעות. ואין לראות בכך דגם מייצג. לא שאני יכול לדבר בשמם, אבל כך אני מבין. הטעות היא העירום, אבל ללא זה זה היה נסבל. הרב ש. חיזק את ידי הרב ק.בהמשך פעילות על קו התפר, משמע מדבריו שבפעם הבאה תביאו שרוולים, ואז זה ישתלב מצויין בטליתות.. בצורה כזו אולי תקנו אנשים לומר, טוב תן להם, הם לא יפריעו לנו, אבל אפילו אוהדים אי אפשר לקנות כך, ק"ו שלא חסידים. זו שאלה מעשית בכללי מכירות ומיסיונריות. לא שאלה הלכתית. היות וזה קו עקרוני אצל צהר (הנגשת היהדות) ומשתמשים בו להצדקת מעשים מסויימים זה חשוב.. האם זו המטרה של הארגון? חושבני שהגישה מורה שמשהו רקוב בממלכת דנמרק. הגישה הכללית, המיוצגת על ידי הרב ק. ומעטים כמוהו (כך מסר המקור שלי), היא לפעול "על קו התפר". זה אומר גם מקום, גם סוג בני אדם, וגם, וזו סכנה גדולה, עם נכונות ללכת לקראת באופן שעלול להיות מוגזם. זה מאפיין מיעוט בלבד וגם אז אין מדובר בתצוגה שזו החלטה פרטנית ושגויה ואני משער שגם הרב ק. רואה זאת עכשו. האם זה מעיד על "רקבון"? זו גישה אחרת. וצריך לבחון אותה ללא קשר למה שקרה הפעם אלא לפי הדגם הרגיל שלהם. מה הם מתירים? במה הם מקילים? . בקיצור, השאלות מצויינות, אבל הן צריכות להיבדק על סמך דברים אחרים, ולא על סמך האירוע הבודד הזה לו זה היה אירוע ללא רקע כללי הייתי מתייחס לזה כאירוע נקודתי צהוב. להערכתי זה לא ממש כך.

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 21/12/2014 08:09:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 08:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 09:28 לינק ישיר 

בעל

תודה על הקישור, לא הצלחתי למצוא לבד.
מה שלא יהיה ההסבר על התופעה, ברור שכאן הוא לא שייך, אלא אם כן לא תתורו לא נאמר על כל דבר שנקרא שמו אומנות.

מישהו יכול להתייחס לגמ' בהודעתי הקודמת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 09:51 לינק ישיר 

כפי שכבר כתבתי יותר מפעם, בחברה של חז"ל והמקרא היחס למיניות היה חייב להיות שונה בגלל הלכות טומאה וטהרה. כל צוציק ידע מיהי נידה ומיהם בעל קרי (לשון רבים דייקא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 10:28 לינק ישיר 

נוכחות של שלושה דיינים בתוך מקווה של נשים כדי לאשר טבילה של אשה ערומה זה מעמד משפיל ומזוויע פי אלף מאשר תצוגת אופנה חד פעמית  בתוך בית כנסת של בגדים שנתפרו בהשראת בית כנסת . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 11:58 לינק ישיר 

תצוגת אופנה חד פעמית? בעיתוני האופנה בבריטניה. היתה המלצה לנשים נוכריות, לבקר בבתי הכנסת בגולדס גרין וריכוזי היהודים החרדים האחרים. ולהתרשם מהלבוש והאופנה החדשה בפועל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 17:17 לינק ישיר 

מדהים.
דיינים שניצבים לצורך ענייני (גם אם יש דעה מקילה זהו צורך ענייני), גם לו זה היה משפיל, אין בזה בעיה הלכתית. (ולא שאין בעיה בהשפלה, אך אם יש צורך אין בהשפלה מעשה לא ראוי, לפי מה ששמעתי בביקורת הגבולות בארה"ב אנשים לפעמים עוברים השפלה על גבול ההתעללות.) בתצוגת אופנה גם לו הייתה צנועה הייתה בעיה הלכתית, אבל כבוד המקום מעניין אתכם פחות מהשפלה מדומה של בני אדם.

ומה הקשר לתצוגת האופנה בלבוש המתפללות, אתה מצפה מהם להתלבש לא אופנתי לבית הכנסת? אני חושש שאתה מתחיל לפזול לחרד"ליות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 17:43 לינק ישיר 

לנחמד 
שלא בעיון כה"צ 
היתה אגדה -ראה נגד אפיון ועוד- שהיה לישראל בקה"ק ראש חמור ועוד אגדות כאלה (אף אחד לא נכנס...) בגמ' יש זכר לזה ומ"ש שהוציאו עמון ומואב את הכרובים וכו' ה ע"כ בבית ראשון ובגמ' כבר הסתבכו שהסיפור לא מתאים שבחורבן ארשון לא היה ארון וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 22:30 לינק ישיר 

[למראה,

כתבת: "אבל כבוד המקום מעניין אתכם פחות מהשפלה מדומה של בני אדם".

איני מבינה, האם זו אמורה להיות טענה התוקפת את המתווכחים עם עמדתך?!
הרי לימדונו חכמינו לא פעם ולא פעמיים שהנטייה הדתית היא להעדיף את "כבוד המקום" על פני "כבוד הבריות", וכי נטייה זו אינה רק טעות אלא פעמים רבות גם עבירה ממש. הנה בא אתה ומחדש דבר בישראל (רפורמי?!): פגיעה ברגשותיהם של בני אדם (כל פגיעה היא תמיד "מדומה", עד הרגע בו היא מכוונת אליך...) אינה חשובה כפגיעה מדומה בכבוד א-להים (וזו באמת פגיעה מדומה, שהרי כיצד אתה יודע שא-להים נפגע? והאם בכלל א-להים יכול להיפגע?! האין עצם ההנחה הזו מפחיתה מכבודו ובעצם פוגעת בו?! וחוזר חלילה...).

גילוי נאות: בחיי לא הייתי בתצוגת אופנה, ובל"נ גם לא אהיה - בין אם היא תהיה בביכ"נ או מחוצה לו.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 21/12/2014 22:33:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 23:41 לינק ישיר 

אמשלום

למדיני נא היכן לימדונו חכמינו דבר זה. המקור שלי הוא בעניין פילגש בגבעה.

באמירה פגיעה מדומה אני מתכוון בעיקר לאנשים מן השוק שרואים בזה פגיעה, כשבדורנו נשים עומדות בעירום כמעט מלא ברחוב, לפחות ליד הים. יתכן שאישה מסויימת היא צנועה ולכן היא חשה מושפלת מהמעמד, אך כיצד כולם כה מבינים לליבה כשזה דבר שחלק גדול מהנשים עושות מעצמן. אמנם גם מבחינתה יש משמעות למילה מדומה, משום שאובייקטיבית אין מקום לפגיעה. אינני מתכחש לרגש, גם אני נפגע משטויות וזה לא שטויות, אך ניתן במובן מסויים לקרוא לזה מדומה, בלשון חז"ל, 'איהו דאבעית אנפשיה'.

כבוד המקום אין עניינו בפגיעה חס ושלום, אך לשיטתך מדוע נוקב שם השם נסקל? זה הרי מבזה את השם להפגע בשמו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2014 01:42 לינק ישיר 

א. נחמד,

לגבי שאלותיך על הגמרא:

1. כדי לראות את צורות הכרובים המצוירות על קירות ההיכל יש צורך בגלילת הפרוכת של ההיכל.

2. אמנם הכרובים צוירו כשהם מעורים זה בזה, אבל כאשר הגמרא אומרת שהיו אומרים 'ראו חיבתכם לפני המקום' אין הכוונה לכך שאופן עמידת הכרובים מעיד על כך שישראל עושים כעת רצונו של מקום, אלא עצם העניין ששלמה המלך, שהיה נביא ועשה הכל על פי ה', צייר כרובים באופן הזה שיש בו משל על החיבה שבין כנסת ישראל לדודה, זו עדות על כך שאנו חביבים לפני המקום.

ב. מדברי שנרב לעיל נראה שהבין ש'כמער איש ולויות' הוא אקט אינטימי מדרגה ראשונה. אולי יש משמעות כזו ב'איגרת הקודש' המיוחסת לרמב"ן, אבל בדברי הראשונים מצאנו דברים מפורשים יותר, ואינטימיים פחות:

הכרובים - מדובקין זה בזה, ואחוזין ומחבקין זה את זה, כזכר החובק את הנקבה.
מעורים - לשון דיבוק (רש"י יומא נד.)
כאיש המעורה בלוייה שלו - הנדבק וחבוק באשתו בין זרועותיו. (רש"י שם:)

ומראים להם את הכרובים מעורין זה בזה, ר"ל דבקים זה בזה כשאר בני אדם הנצמדים יד ליד זה בצד זה (מאירי שם).

ג. שנרב דיבר לעיל על האפשרות של החלקה חד פעמית, לגבי מעשהו של הרב ק.

יש לתת את הדעת על כך שאדם אינו מועד אלא אל סביבתו הקרובה, דהיינו, אף אחד אינו מועד על הכביש כאשר הוא נמצא בביתו. כדי להחליק אל נקודה כלשהי, אפילו באופן חד פעמי, צריך לעמוד לא רחוק מאותה נקודה.

חוששני שהאידיאל של קירוב והנגשת התורה אל המון העם, בו דוגלים הארגונים צהר ו'בית הלל', הוא הופכי לאידיאל של קירוב העם אל התורה, המאפיין את התפיסה החרדית.

אני מכיר מקרוב בית כנסת הנמצא בעיר חילונית ובאיזור חילוני. רב בית הכנסת הוא חרדי. קהל המתפללים הוא מגוון וצבעוני ביותר. ולמרות שהרב וקהילתו אמונים על קירוב אחיהם בסבר פנים יפות, לא יעלה על הדעת שתיתכן שם מעידה מהסוג המדובר או משהו בכיוון.    

יש צד טוב במה שקרה בבית הכנסת בית-אל, או עכ"פ במה שפורסם שקרה, והוא, שאירוע כזה מצריך בדיקה מחודשת של אנשי מגרש הבית של הרב ק. לגבי המקום בו הם עומדים.

תוקן על ידי עקביה ב- 22/12/2014 02:16:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2014 08:20 לינק ישיר 

ברשותכם, נחזור לנושא הראשון, או לשניהם.

א. דיון במה שקרה בבית הכנסת, כולל השאלה של עריכת תצוגת אופנה בבית כנסת.

ב. דרכו של האירגון "צוהר".

אני סבור שיש להפריד בין שני הנושאים. וכי למרות שת"ט טען שסעיף א מייצג את צוהר, עד כמה שידוע לי זה אי דיוק בעובדות. אין לי אלא את מכתבו של הרב שרלו, ואת המקור שכתב לי במייל. לדבריהם, הרב ק. טעה, יודע שהוא טעה, ובוודאי שאין לראות בו מייצג של כל "בית הלל" ובוודאי שלא של קבוצת העל של "בית הלל", שהיא "צוהר".

אני סבור שיש מקום רב לדון בדרכו של "צוהר" ושל "בית הלל" וזה חשוב. אבל ללא קשר למה שקרה אצל הרב ק. ואולי כדאי לפתוח דיון באשכול נפרד.

לגבי הערותיו של ת"ט, אני מבקש להגיב:

הטעות היא העירום, אבל ללא זה זה היה נסבל. הרב ש. חיזק את ידי הרב ק.בהמשך פעילות על קו התפר, משמע מדבריו שבפעם הבאה תביאו שרוולים, ואז זה ישתלב מצויין בטליתות.

האם באמת כך משמע מדברי הרב שרלו? שתצוגת אופנה זה בסדר.

לגבי "פעילות על קו התפר", כאן צריך בירור. מהי. מי קהל היעד? איך מגיעים אליו? מה נכון ומה לא נכון?

עוד כתב ת"ט

היות וזה קו עקרוני אצל צהר (הנגשת היהדות) ומשתמשים בו להצדקת מעשים מסויימים זה חשוב..

זה שייך לנושא הקודם. מה מתירים לעשות או ממליצים לעשות בשם הקירוב? הנגשת היהדות (=הפיכתה לזמינה) היא כן דבר חשוב. והשאלה היא לא רק איך זה נעשה אלא מהי היהדות שאותה יש להנגיש. דעתי שלי ידועה, שמה שמוצג היום כיהדות כולל דברים רבים מאד, ורק חלקם הם יהדות אותנטית (מקראית, תלמודית), וחלקם אפילו מנוגדים ליהדות, אלא שהם מהוים עבור רבים, במיוחד חרדים חסרי ידע, מכלול אחד.

היות שכאן זה פורום לדיון ולא לעשיה (בינתים...) אני סבור שיש מקום לדון, אולי באשכול זה, מהי היהדות ומה נספחים ומה טעויות.

אני כתבתי:

בקיצור, השאלות מצויינות, אבל הן צריכות להיבדק על סמך דברים אחרים, ולא על סמך האירוע הבודד הזה

ת"ט ענה:

לו זה היה אירוע ללא רקע כללי הייתי מתייחס לזה כאירוע נקודתי צהוב. להערכתי זה לא ממש כך.

אני רואה שיש לשנינו, עם כל אהבתי והערכתי לת"ט, אי הסכמה לגבי העובדות. איך שופטים שמשהו הוא "מייצג"? אם ראינו, לפי מה שאני ראיתי לפחות, שיש גינוי מטעם האירגונים (צוהר, בית הלל) להחלטתו של הרב ק, אז מדוע זה "מייצג". באיזה אופן זה מייצג?

אולי כוונתו של ת"ט, אבל מי אני שאדבר בשמו, שזה "עלול" להתרחש גם אצל אחרים. שהקו של חיפוש דרכים להגיע לציבור אם החיפוש ייעשה בלי שימת לב, זה יכול להביא לתופעות חוזרות ונשנות כאלו. אם כן, אז ראוי שמי שעוסק בכך יבדוק את עצמו.

(חרגו כאן כמה פעמים מן הנושא המצומצם, אז גם אני אביא דוגמא, אבל לא ראוי לדון בה כאן. אם יש אצלנו ארגוני צדקה המציעים תפילות רבנים על אחרים שלמעשה אי אפשר לבצע - שתי רעות - ותפילה בקברים - שהיא איסור ממש - למען כספי צדקה - האם הצדקה פסולה? האם התורה פסולה? ארגונים אלו עושים רע למען מטרה שאמורה להיות טובה. ושם, לצערי, זה יותר מאשר מייצג. זו דרך פעולה שכנראה עובדת טכנית בשטח או שמאמינים שהיא מביאה להשגים משתלמים. אז מה?)

אני חוזר להמלצה:

לברר מה זה "מייצג".

מה היהדות שצריך להנגיש?

מה זו "הנגשה"? מה רוצים להעביר? מה המחיר? מי מחליט ועל סמך מה?

עוד דוגמא, הפעם לפני אחרונה, מהסוג שמעסיק אותי. נניח שמישהו יפתח שיעור בקבלת האר"י למי שאינו שומר שבת כדי "לקרב". לדעתי כידוע מה שכתוב בחיבורים אלו הוא מינות. כמדומה שגם המאמינים בחיבורים אלו סבורים שאין ראוי לפרסמם ללא הכנות מוקדמות. האם זו דרך ראויה? גם זה נושא לדיון.

והשאלה האחרונה באמת, שאין לי עליה תשובה מניחה את הדעת. לעתים יגיעו מתעניינים (או "מתקרבים" שזו רמה קצת יותר של ענין ומחוייבות) לבית כנסת, תוך חילול שבת, כגון נסיעה. האם ראוי למחות/להתעלם ולהתמקד במשותף/להזמין בפועל כך שהם יחללו שבת על פינו? האם זה תלוי היכן זה נעשה (בחו"ל במרחקים גדולים אין אפשרות אחרת לשמור על קשר יהודי)?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדרון חלקלק או תהום רבה - ארגון צהר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.