אני לא בא להתפלל בנוסח הזה אני רוצה אותו רק בשביל לימוד, כל מקרה אני מבקש עם מישהו יודע איפה ניתן השיג את הסידור זמרת הארץ המובא בויקיפדיה ערך נוסח ארץ ישראל ז"ל סדור תפילה נוסף המשחזר את נוסח תפילתם של בני ארץ ישראל למן תקופת התלמוד ועד לתקופת 'הגניזה' הנו סדור 'זמרת הארץ' בעריכת יצחק א. בן שעיה ועל פי עצותיו והנחיותיו של רבו הרב יהושוע בוך (הנחשב לבר סמכא בנושא מנהגי ארץ ישראל בתקופת התלמוד ובכתבי הגניזה הקהירית). בסידור מובאים נוסחי ומנהגי התפילה הקדומים של קהילת ארץ ישראל כפי הנמצא בידינו מן המקורות הארצישראלים: התלמוד הירושלמי, גניזת קהיר, מדרשי ההלכה הארצישראליים, ותורת הסוד הקדומה. לראשונה הובאו בסידור חטיבות המזמורים והשירים (פסוקי דזמרא) עם ברכותיהם ופסוקי השרשור המשולבים ביניהם לשחרית של חול ומועדים, כמנהגם של בני ארץ ישראל, תפילות העמידות בנוסח ארץ ישראל הקדום, סדרי הקריאה בתורה וההפטרות על פי מחזור הקריאה התלת שנתי, פיוטי הראשונים כְּיַנָי, הקלירי, שמעון בר מגס ועוד. כמו כן, שולבו בסידור סדרי העבודה בבית המקדש לקרבנות התמיד ולמוספים, לחול לשבתות ולמועדים, כדוגמת סדרי העבודה ליוסי בן יוסי הכהן, רס"ג, היעב"ץ ודומיהם. זאת ועוד לצד ממצאי המחקר האקדמי מטובי החוקרים כגון פרופ' ע. פליישר, ד"ר י. היינימן, י.מ. אלבוגן, י. לוגר ואחרים. הסידור מלווה בביאורים, הלכות, מדרשים וטעמים למנהגיהם של בני ארץ ישראל וגאוני ישיבת ארץ ישראל, המסבירים את שיטתם השונה מזו המוכרת לנו מן הסידורים הבבליים עליהם מבוססים רוב הסדורים בני זמננו. ביאור זה צויין תחת השם 'ארץ החיים', על שם כינויה של ארץ ישראל, ממנה תהא על פי המסורת והאמונה תחילת תחית המתים - רמז לתחייתו המחודשת של נוסח ארץ ישראל ומנהגיה המקוריים.
 |
|
|