|
|
| נשלח ב-2/2/2015 16:18 |
|
| |
| soslow כתב: |  | יש לי שאלה אחת מאד יסודית, אשמח אם מאן דהוא יאיר את עיני.
כולם מסכימים שפסק הרב צימבליסט המקורי שעליו יצא הקצף, מקנה זכויות מסוימות לגר"ש מרקוביץ'. הוא גם מקנה זכויות אחרות לגר"א כהנמן. אבל נראה שפלג כהנמן מתעקש שהגרח"ג צימבליסט הטה את הדין לטובת הגר"ש מרקוביץ'.
כעת לשאלתי. יש מושג של 'מניע'. או 'אינטרס'. למיטב ידיעתי הגרח"ג צימבליסט לא היה 'מינוי מטעם' או 'זבל"א' של הגר"ש מרקוביץ', נכון? אז מה המניע שלו להטות את הדין לטובת הגר"ש מרקוביץ'? מה המניע? משלמים לו?
מישהו (בבקשה לא פונביז'ער עם נגיעות לנושא) יכול להסביר לי את זה? זה ממש רק מסקרנות. לי אישית אין שום קשר לנושא ולאף אחד מהצדדים. גילוי נאות, יש לי היכרות אישית די טובה עם הגרח"ג צימבליסט, ופשוט קשה לי להאמין שקנו אותו.
|
|
גם אני הקטן מחכה לתשובה...
(שאלה הפותחת את הקנטרס "אל מול מצג השוא והערפל - ח"א. - אם כי בסגנון קצת שונה).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 16:28 |
|
| |
| קול_השפוי כתב: |  | יש לי שאלה אחת מאד יסודית, אשמח אם מאן דהוא יאיר את עיני.
כולם מסכימים שפסק הרב צימבליסט המקורי שעליו יצא הקצף, מקנה זכויות מסוימות לגר"ש מרקוביץ'. הוא גם מקנה זכויות אחרות לגר"א כהנמן. אבל נראה שפלג כהנמן מתעקש שהגרח"ג צימבליסט הטה את הדין לטובת הגר"ש מרקוביץ'.
כעת לשאלתי. יש מושג של 'מניע'. או 'אינטרס'. למיטב ידיעתי הגרח"ג צימבליסט לא היה 'מינוי מטעם' או 'זבל"א' של הגר"ש מרקוביץ', נכון? אז מה המניע שלו להטות את הדין לטובת הגר"ש מרקוביץ'? מה המניע? משלמים לו?
מישהו (בבקשה לא פונביז'ער עם נגיעות לנושא) יכול להסביר לי את זה? זה ממש רק מסקרנות. לי אישית אין שום קשר לנושא ולאף אחד מהצדדים. גילוי נאות, יש לי היכרות אישית די טובה עם הגרח"ג צימבליסט, ופשוט קשה לי להאמין שקנו אותו.
גם אני הקטן מחכה לתשובה...
(שאלה הפותחת את הקנטרס "אל מול מצג השוא והערפל - ח"א. - אם כי בסגנון קצת שונה). |
|
גם אני מחכה לתשובה!
השאלה הזאת מְהַדְהֶדֶת כבר שנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 16:41 |
|
| |
soslow, לאחר שהרב פרקוביץ גילה לעין כל את מערומיו בפסק האחרון בזכות ההקלטות, נוכחו הכל לדעת על מה זעק הגר"פ שרייבר זצ"ל על הפסק הראשון, הן אמת ששוחד שניתן במסתרים הוא דבר שא"א לגלות, אך הסירחון ורגליים לדבר יש ויש, קבלת עדים ללא נוכחות בעלי דין היה גם היה, הדיין צימבליסט קבל את רא"ד ועוד ללא נוכחות הצדדים, (בדרך אגב, הגרי"ש התבטא לא אחת בשם רא"ד שהעיד בפניו שבישיבה של מרקוביץ גדלים בעלי מידות ובישיבה השניה גדלים מושחתים...), בנוסף הדיין צימבליסט אף הפסיק את עדותו של הגרב"ד באמצע דבריו כאשר הריח לכל שהמשחק מכור.
זאת מלבד תוכנו התמוה של הפסק הגודל משורה לשורה, הנה לך דוגמא ידועה שגרמה לגיחוך רב בשעתו, וכך כותב צימבליסט בפסק הראשון: שעל אף שאין עדים, יש "אומדנא דמוכח" שמרקוביץ התחתן עם אשתו על דעת להיות ראש ישיבה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 16:47 |
|
| |
אתה שואל על הפסק הראשון. אך רא"כ הסכים לקבל את הפסק הראשון, ואף הגיש לבית המשפט בקשה לאשר את הפסק הראשון. אח"כ חלו שינויים, שאותם רא"כ ביקש לבטל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 17:49 |
|
| |
| חיים_התמים כתב: |  | soslow, לאחר שהרב פרקוביץ גילה לעין כל את מערומיו בפסק האחרון בזכות ההקלטות, נוכחו הכל לדעת על מה זעק הגר"פ שרייבר זצ"ל על הפסק הראשון, הן אמת ששוחד שניתן במסתרים הוא דבר שא"א לגלות, אם כן, מנין לך שהיה שוחד? חוץ מזה, חשבתי שהגר"ש מרקוביץ' הוא זה שנשאר בלי כסף... אך הסירחון ורגליים לדבר יש ויש, קבלת עדים ללא נוכחות בעלי דין היה גם היה, הדיין צימבליסט קבל את רא"ד ועוד ללא נוכחות הצדדים, (בדרך אגב, הגרי"ש התבטא לא אחת בשם רא"ד שהעיד בפניו שבישיבה של מרקוביץ גדלים בעלי מידות ובישיבה השניה גדלים מושחתים...), בנוסף הדיין צימבליסט אף הפסיק את עדותו של הגרב"ד באמצע דבריו כאשר הריח לכל שהמשחק מכור. אני לא בקי בפרטי הדיון, ולמען האמת זה לא מעניין אותי בכלל. אני רק יודע שכאשר הגר"ש מרקוביץ' והגר"א כהנמן עוד היו בחיתולים, והגרב"ד עוד עבד על ההיקף של הידיעות שלו אצל הבריסקע'ר רב, הגרח"ג צימבליסט כבר היה דיין... זאת מלבד תוכנו התמוה של הפסק הגודל משורה לשורה, הנה לך דוגמא ידועה שגרמה לגיחוך רב בשעתו, וכך כותב צימבליסט בפסק הראשון: שעל אף שאין עדים, יש "אומדנא דמוכח" שמרקוביץ התחתן עם אשתו על דעת להיות ראש ישיבה ... |
|
'תוכנו התמוה של הפסק'? חיים, האם אתה מכיר אישית את הגרח"ג צימבליסט? האם קראת על תולדותיו ופועלו? ברור לעין כל שאתה פונוביז'ער, או נוגע לסיכסוך. ביקשתי תגובות מאלו שאינם פונוביז'ערס או נוגעים, וטעמי עמי, שעליכם ושכמותכם אי אפשר לסמוך מכל מקום כי אתם ניזונים מכמויות של דיס-אינפורמציה וליכלוך פוליטי. אני רוצה תשובה הגיונית. כל מי שמכיר את אפס קצהו של הגרח"ג צימבליסט יודע שהתשובה שלך בלתי הגיונית בעליל. מדובר בדיין בעל שם עולמי, הוא כבר דן בתיקים כבדי משקל לפני פוניבז', ולא קיבל שוחד, וגם לא היו לו נגיעות (מה שקשה לומר על כמה מדייני בני ברק). הוא לא קשור אישית לפוניבז' בכלל(!), לא כתלמיד, לא כרב, ולא כמשפחה. דבריך תמוהים מאד בעיני. אז אני חוזר על השאלה, מה האינטרס?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 17:51 |
|
| |
אתה בכוונה מתעלם מדברי על בקשת רא"כ לאשר את הפסק הראשון?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 17:58 |
|
| |
אגב. הפסק עצמו מוכיח שצימבליסט אינו מבין מימינו לשמאלו בישיבה הזו. האיש פסק שכל צד יקבל רישום של שנה בתורנות. היינו, ששנה אחת המחבלים לא יהיה להם ישיבה. ושנה לשונאים.
כל בר דעת אמור להבין שזה לא אפשרי. וע"כ או שהאיש אינו בר דעת. או שהוא לא הבין מאומה בנושא הישיבה.
במקום זה היה יכול לתת החלטה שכל אחד רשאי לקבל מחצית מכמות הבחורים. וכך היה הגיון מסויים בפסיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:00 |
|
| |
| סגן כתב: |  | | אתה בכוונה מתעלם מדברי על בקשת רא"כ לאשר את הפסק הראשון? |
|
לא. הדגשתי חזור והדגש כמה פעמים, אין לי מושג בדיקדוקי העניות של התהליך שהוביל למצב החמור שבו משפחות כהנמן ומרקוביץ' נמצאות, וגוררות איתן את כל עולם התורה ובפרט את ישיבת פוניבז'. זה לא מענין אותי בכלל. אני לא שייך לפוניבז' ואין לי רצון להיכנס לדיון ההלכתי סביב הפסק. זה פשוט לא מענין, ובאמת אני לא רואה איך זה נוגע לשאלתי. השאלה שלי מאד נקודתית. היא מתייחסת לגרח"ג צימבליסט, ולדברים שנאמרים עליו בפורום זה. ואני חוזר ושואל. מה, למען ה', יכול להיות המניע של הגרח"ג צימבליסט להטות את הדין??? האם למישהו ראיות שהוא קיבל איזשהם טובות הנאה? אני יודע כעובדה שאין לו בני משפחה (ילדים.נכדים) שירוויחו מפוניבז' גם לא. מה המניע? מה הקירבה ו/או החוב שלו כלפי הגר"ש מרקוביץ' או מישהו מבני הפלג שלו? מה? מה?
מי שיכול לתת תשובה הגונה מוזמן לנסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:03 |
|
| |
אין לי ידיעה. אני רק יודע מה הטענה בנידון:
טוענים כי אנשים מחצר חנן 10 השפיעו עליו לשנות את הפסק המקורי.
ואציין כי שוחד אינו רק כסף. אלא גם ובעיקר השפעות שונות ע"י אנשים בעלי עניין. שהרי כל אדם הגון או ירא שמים לא יקבל שוחד כספי, אך בהחלט עלול להיות מושפע מאנשים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:10 |
|
| |
| סגן כתב: |  | אגב. הפסק עצמו מוכיח שצימבליסט אינו מבין מימינו לשמאלו בישיבה הזו. האיש פסק שכל צד יקבל רישום של שנה בתורנות. היינו, ששנה אחת המחבלים לא יהיה להם ישיבה. ושנה לשונאים.
כל בר דעת אמור להבין שזה לא אפשרי. וע"כ או שהאיש אינו בר דעת. או שהוא לא הבין מאומה בנושא הישיבה.
במקום זה היה יכול לתת החלטה שכל אחד רשאי לקבל מחצית מכמות הבחורים. וכך היה הגיון מסויים בפסיקה. |
|
ממש מצחיק מה שאתה אומר כאן. לי, בתור מי שלא קשור בכלל לישיבה, זו דווקא נראית הצעה הגיונית, אם לא גאונית. הרי הקושיא שלך בנויה על כך שהמציאות היא שיש שני צדדים, שתי ישיבות, ושני ראשי ישיבות. בעוד שלהבנתי, הגרח"ג מנסה בדבריו אלה לערער על עצם הנחה זו, ולקבוע שיש כאן ישיבה אחת (שנקלעה לסיחרור פוליטי מיותר) וכדי לחלצה מהמיצר ושכולם ירגישו שקיבלו חלק, כדאי לאזן את קבלת הבחורים בין שני הצדדים. ומתוך תקווה שפסק זה יתקבל בדרכי שלום (!!!) ואולי עם הזמן יעלמו המשקעים. כמובן שזה רק הגיוני אם הפסק מתקבל על ידי כולם באהבה. אבל אתה הרי כבר שכחת שזו כל המטרה של הבית דין. אתה מניח שהבית דין נמצא בצד מסוים, ועל פי זה מקשה. אני הייתי רוצה להאמין שהגר"א כהנמן, והגר"ש מרקוביץ', כאשר פנו לכתחילה לדין תורה רצו לסיים את זה ולחזור לחיות בשלום. אני אפילו הייתי מעז לומר שזו ציפייה פשוטה מיהודי בן-תורה לקבל פסק בית דין או פשרת בית דין, ולחזור לחיות בשלום עם יריבו כאילו לא היה דבר.
אחרת, מה הטעם ללכת לדון?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:14 |
|
| |
| סגן כתב: |  | אין לי ידיעה. אני רק יודע מה הטענה בנידון:
טוענים כי אנשים מחצר חנן 10 השפיעו עליו לשנות את הפסק המקורי.
ואציין כי שוחד אינו רק כסף. אלא גם ובעיקר השפעות שונות ע"י אנשים בעלי עניין. שהרי כל אדם הגון או ירא שמים לא יקבל שוחד כספי, אך בהחלט עלול להיות מושפע מאנשים שונים. |
|
מענין מה שאתה אומר. אני לא מצליח לדמיין מה יכול אפרתי לאיים על דיין זקן בגימלאות שיש לו חתן אחד רואה חשבון וכמה נכדים בני תורה שאינם בעלי תפקידים- ובאותו הזמן גם היו ממש ילדים. דרך אגב, הגרח"ג הוא אמנם איש נעים הליכות, אבל קשוח תופת. הוא היה יכול לאכול את אפרתי בלי מלח...
תוקן על ידי soslow ב- 02/02/2015 18:15:05
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:15 |
|
| |
יש כאן שני חלקים נפרדים. הצוות, בהחלט יכול לקבל כל פסק שהוא.
אך הציבור לא. כי הרי כל צד לא ישלח בכלל לצד השני. ובעיה נוספת, שכל צד לא יקבל בכלל מהצד השני.
כי הרי גם אם מקבלים את הפסק באהבה גמורה, אין לאיש חובה לקבל בחורים שעלולים אח"כ להלחם עימו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:16 |
|
| |
| soslow כתב: |  |
מענין מה שאתה אומר. אני לא מצליח לדמיין מה יכול אפרתי לאיים על דיין זקן בגימלאות שיש לו חתן אחד רואה חשבון וכמה נכדים בני תורה שאינם בעלי תפקידים- ובאותו הזמן גם היו ממש ילדים. דרך אגב, הגרח"ג הוא אמנם איש נעים הליכות, אבל קשוח תופת. הוא היה יכול לאכול את אפרתי בלי מלח...
תוקן על ידי soslow ב- 02/02/2015 18:15:05 |
|
לא אפרתי, אלא אחרים. ולא לאיים, אלא להשפיע.
קשה לאיים על אנשים בסגנון, אך קל בהרבה להשפיע בדרכי נועם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:22 |
|
| |
soslow, יש לך הסבר על דיין שכותב את המשפט דלהלן?

|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 18:22 |
|
| |
| סגן כתב: |  | יש כאן שני חלקים נפרדים. הצוות, בהחלט יכול לקבל כל פסק שהוא.
אך הציבור לא. כי הרי כל צד לא ישלח בכלל לצד השני. ובעיה נוספת, שכל צד לא יקבל בכלל מהצד השני.
כי הרי גם אם מקבלים את הפסק באהבה גמורה, אין לאיש חובה לקבל בחורים שעלולים אח"כ להלחם עימו. |
|
ושוב אתה מצחיק אותי. אתה מעמיד כעובדה מוגמרת ומובנת מאליה שבחורים ילחמו בר"י זה או אחר. ואני חושב, שמא, בגרח"ג קיווה שעם הפסק יסתיים העניין (המטורף) הזה של התערבות בחורים. הגר"ש והגר"א ישבו יחד ברחובות ירושלים, איש משענתו בידו, ורחובות פוניבז' ימלאו ילדי חמד שבאמת, איזה הפתעה, עסוקים רק בלימוד התורה ולא במחלוקת שכבר אבד עליה הכלח... אתה מבין איך רואה את זה אדם המביט מן הצד? עלה לדעתך שכך גם ראה את זה הגרח"ג צימבליסט? (סליחה על העוקצנות, פשוט משגע אותי שאנשים פקחים כמוך, לא מסוגלים להשקיף על המחלוקת הזאת בלי 'משקפי מחלוקת').
אבל שוב זה כבר חוזר לעצם הפסק. לא מענין.
|
|
|
|
|