בית פורומים בחדרי חרדים

צימבליסט - סוף הדרך וסוף ההתעללות בפוניבז'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2015 18:25 לינק ישיר 

soslow כתב:
יש כאן שני חלקים נפרדים.
הצוות, בהחלט יכול לקבל כל פסק שהוא.

אך הציבור לא. כי הרי כל צד לא ישלח בכלל לצד השני.
ובעיה נוספת, שכל צד לא יקבל בכלל מהצד השני.

כי הרי גם אם מקבלים את הפסק באהבה גמורה, אין לאיש חובה לקבל בחורים שעלולים אח"כ להלחם עימו.

ושוב אתה מצחיק אותי.
אתה מעמיד כעובדה מוגמרת ומובנת מאליה שבחורים ילחמו בר"י זה או אחר.
ואני חושב, שמא, בגרח"ג קיווה שעם הפסק יסתיים העניין (המטורף) הזה של התערבות בחורים.
הגר"ש והגר"א ישבו יחד ברחובות ירושלים, איש משענתו בידו, ורחובות פוניבז' ימלאו ילדי חמד שבאמת, איזה הפתעה, עסוקים רק בלימוד התורה ולא במחלוקת שכבר אבד עליה הכלח...
אתה מבין איך רואה את זה אדם המביט מן הצד?
עלה לדעתך שכך גם ראה את זה הגרח"ג צימבליסט?

(סליחה על העוקצנות, פשוט משגע אותי שאנשים פקחים כמוך, לא מסוגלים להשקיף על המחלוקת הזאת בלי 'משקפי מחלוקת').

אבל שוב זה כבר חוזר לעצם הפסק.
לא מענין.

זוהי מהותה של טרגדיה.
שהרי דיין אינו יכול להסתכל כאדם מהצד.
ומי שמכיר את המצב, ואפי' היכרות שטחית. יודע שזה לא ריאלי ולא אפשרי.

בהחלט אפשרי היה וריאלי שהצדדים יקבלו את הפסק.
ואכן רא"כ הגיש בקשה לאישור הפסק הראשון.

אך ודאי שאף צד לא היה מקבל בחורים של הצד השני. במיוחד לא כאשר הפסק אינו מחייבו לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:34 לינק ישיר 

חיים_התמים כתב:
soslow, יש לך הסבר על דיין שכותב את המשפט דלהלן?

חיים,
האם ברור לך שעל פי דיני התוה"ק נשים, קרובים, בעלי דבר ועוד ועוד ועוד פסולים לעדות?
האם ברור לך שכאשר יושבים דיינים ובודקים כזה מקרה, מתוך כוונה להגיע לפשרה, עליהם לקבל כאלה עדים?
אני מניח שהביטוי 'לפי המשפט האזרחי' מקובל בכתיבה מסוג זה. אתה שוכח שזה לא נכתב כספר ישיבתי על פרק יש נוחלין, אלא כהסדר פשרה שאמור לקבל אישור של בית משפט. ישנם כללי כתיבה במקרים כאלו.
אתה יושב מול המקלדת ובמחי כפתור מבטל דבריו של מי שהיה אב"ד לפני שנולדת (מן הסתם).
אני לעומתך מודה שאינני מבין בזה, ולא מטיל ספק בלי לדעת.
אבל שוב אתה גורר אותי לעצם הד"ת בו אין לי שיג ושיח. אתה עונה לי כאילו גם אני נולדתי לתוך פוניבז' ולתוך כל הד"ת הזה.
ואני שוב מסביר לך. אני לא העו"ד של הגרח"ג צימבליסט עלי אדמות. לא מעניין אותי עצם הדיון.
רק ההאשמה שהגרח"ג צימבליסט קנוי ומשוחד צורמת לאוזני. 
זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:37 לינק ישיר 

אני חייב לציי שכעומד מהצד [אין לי  שום קשר לפוניבז] ומאידך קצת מכיר את הרב צימבליסט. מוזר לי ללהגיד שהוא נוגע וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:38 לינק ישיר 

soslow כתב:

חיים,
האם ברור לך שעל פי דיני התוה"ק נשים, קרובים, בעלי דבר ועוד ועוד ועוד פסולים לעדות?
האם ברור לך שכאשר יושבים דיינים ובודקים כזה מקרה, מתוך כוונה להגיע לפשרה, עליהם לקבל כאלה עדים?
אני מניח שהביטוי 'לפי המשפט האזרחי' מקובל בכתיבה מסוג זה. אתה שוכח שזה לא נכתב כספר ישיבתי על פרק יש נוחלין, אלא כהסדר פשרה שאמור לקבל אישור של בית משפט. ישנם כללי כתיבה במקרים כאלו.
אתה יושב מול המקלדת ובמחי כפתור מבטל דבריו של מי שהיה אב"ד לפני שנולדת (מן הסתם).
אבל שוב אתה גורר אותי לעצם הד"ת בו אין לי שיג ושיח. אתה עונה לי כאילו גם אני נולדתי לתוך פוניבז' ולתוך כל הד"ת הזה.
ואני שוב מסביר לך. אני לא העו"ד של הגרח"ג צימבליסט עלי אדמות. לא מעניין אותי עצם הדיון.
זה הכל.
זה בסדר גם ברב שטינמן הם זלזלו כשהוא לא היה נח להם וכמו שאמר הרב קניבסקי במקרים אחרים "בוחרים לעצמם גדולים לפי האינטרסים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:38 לינק ישיר 

סגן כתב:
יש כאן שני חלקים נפרדים.
הצוות, בהחלט יכול לקבל כל פסק שהוא.

אך הציבור לא. כי הרי כל צד לא ישלח בכלל לצד השני.
ובעיה נוספת, שכל צד לא יקבל בכלל מהצד השני.

כי הרי גם אם מקבלים את הפסק באהבה גמורה, אין לאיש חובה לקבל בחורים שעלולים אח"כ להלחם עימו.

ושוב אתה מצחיק אותי.
אתה מעמיד כעובדה מוגמרת ומובנת מאליה שבחורים ילחמו בר"י זה או אחר.
ואני חושב, שמא, בגרח"ג קיווה שעם הפסק יסתיים העניין (המטורף) הזה של התערבות בחורים.
הגר"ש והגר"א ישבו יחד ברחובות ירושלים, איש משענתו בידו, ורחובות פוניבז' ימלאו ילדי חמד שבאמת, איזה הפתעה, עסוקים רק בלימוד התורה ולא במחלוקת שכבר אבד עליה הכלח...
אתה מבין איך רואה את זה אדם המביט מן הצד?
עלה לדעתך שכך גם ראה את זה הגרח"ג צימבליסט?

(סליחה על העוקצנות, פשוט משגע אותי שאנשים פקחים כמוך, לא מסוגלים להשקיף על המחלוקת הזאת בלי 'משקפי מחלוקת').

אבל שוב זה כבר חוזר לעצם הפסק.
לא מענין.
זוהי מהותה של טרגדיה.
שהרי דיין אינו יכול להסתכל כאדם מהצד.
ומי שמכיר את המצב, ואפי' היכרות שטחית. יודע שזה לא ריאלי ולא אפשרי.

בהחלט אפשרי היה וריאלי שהצדדים יקבלו את הפסק.
ואכן רא"כ הגיש בקשה לאישור הפסק הראשון.

אך ודאי שאף צד לא היה מקבל בחורים של הצד השני. במיוחד לא כאשר הפסק אינו מחייבו לכך.

'המצב' הוא אכן מצער. תולדה של הרבה מקרים שקרו גם אחר הפסק, ואנשים רבים שנפלו בעצת היצר.
אני לא טמבל. אני יודע שכעת זה אולי מידי מאוחר להחזיר את הגלגל אחורנית.
אני רק אומר שבתחילה אני חושב שהיתה כאן כוונה להחזיר את הישיבה לדרך המלך ללא מריבות ושני פלגים.
אולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:40 לינק ישיר 

נחתום כתב:

חיים,
זה הכל. זה בסדר גם ברב שטינמן הם זלזלו כשהוא לא היה נח להם וכמו שאמר הרב קניבסקי במקרים אחרים "בוחרים לעצמם גדולים לפי האינטרסים"

עכשיו איבדת אותי.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:40 לינק ישיר 

אני מסכים שזו היתה כוונתו.

אך זה מוכיח שלא היה לו ידיעה מינימאלית בנושא הישיבה.

וזה אומר הכל עליו ועל הפסק שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:41 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
אני חייב לציי שכעומד מהצד [אין לי  שום קשר לפוניבז] ומאידך קצת מכיר את הרב צימבליסט. מוזר לי ללהגיד שהוא נוגע וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:44 לינק ישיר 

soslow כתב:

חיים,
זה הכל. זה בסדר גם ברב שטינמן הם זלזלו כשהוא לא היה נח להם וכמו שאמר הרב קניבסקי במקרים אחרים "בוחרים לעצמם גדולים לפי האינטרסים"

עכשיו איבדת אותי.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
בתקופתו שהרב שטינמן לא ממש רקד לפי החליל של "הגרא כהנמן" בכירי השונאים לקחו את הספר איילת השחר והסתובבו מחיוכים בביהמ"ד תוך כדי שהם מצביעים על קטעים בספר שלדעתם הראו את הבורות של הרב שטינמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:51 לינק ישיר 

יו!!!
מתי כבר תבין?
לא מענין אותי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 18:59 לינק ישיר 

soslow כתב:

חיים_התמים כתב:

חיים,
זה הכל.
.

שום שורה ממה שכתבת אינו נוגע לעניין:

בוודאי, מי שהוא קרוב ונוגע ועובד כפעיל של מרקוביץ הוא פסול לעדות. ובפרט שקבלו עליהם לפסוק ע"פ דיני התורה.

אילו היה יושב שם דיין "שבודק כזה מקרה, מתוך כוונה להגיע לפשרה" מילא, אך הדברים הוכחו בהקלטות שהוא בא עם פסק מוכן ולא מעוניין כלל לדון.

אתה צודק שמי שגדו"י כתבו על הדיון שלו מכתב "שכל כוחו מכח הערכאות" אכן כותב את המשפט האומלל הזה בכדי "
לקבל אישור של בית משפט".

הוכח שגם דיינים צעירים בעשרות שנים יכולים לגלות את ניכליהם של דיינים וותיקים ומנוסים.

כנראה שיש הבדל בין היכרות שיטחית להיכרות של "בוחן כליות ולב" בכדי לקבוע אם מדובר במר בר רב אשי, או בדיין שהשוחד יעוור עיני חכמים.

לא חייבים לקבוע שהתוצאות באו כתוצאה משוחד, אך השאלות על התנהלותו קשות מנשוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 19:23 לינק ישיר 

הטענה על המשפט "לפי המשפט האזרחי הם מוגדרים כעדים" היא זלזול באינטלגנציה של הציבור.

הכוונה הפשוטה של המשפט היא להסביר את ההגדרה "עדים", מתוך ידיעה שהפסק ייקרא על-ידי שופטת חילוניה.
העדים היו הרב מרקוביץ ומנהל ישיבתו. הם לא עדים כשרים לפי שום שיטת משפט, אבל במשפט האזרחי כל מי שמספר דברים בפני בית המשפט נקרא "עד".

הדיינים משתמשים בהרבה מונחים מהמשפט האזרחי, למשל הביטוי "ישיבת הוכחות" ועוד.

תוקן על ידי אור_היום ב- 02/02/2015 19:26:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 19:23 לינק ישיר 

סגן טוען שכל בר דעת מבין שאי אפשר לעשות רישום שנה/שנה.
זו טענה הזויה שלוקה באנכרוניזם. בזמנו הדבר היה אפשרי וסביר בהחלט, ואפילו התבצע לפחות שלש שנים בצורה חלקה. ישיבה אחת עם רישום אחד.

סגן כותב שלפי הפסק "שנה אחת המחבלים לא יהיה ישיבה. ושנה לשונאים". הזוי לקרוא משפט כזה מאדם שכתב מאות הודעות על פוניבז'!  זה כמו לשאול איך בוז'י הרצוג יקים קואליציה עם פנחס לבון.

ועוד הוא טוען שהרב צימבליסט לא הבין "בישיבה הזו", כאילו רישום זה משהו ייחודי לפוניבז'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 19:31 לינק ישיר 

אור_היום כתב:
זו טענה הזויה שלוקה באנכרוניזם. בזמנו הדבר היה אפשרי וסביר בהחלט, ואפילו התבצע לפחות שלש שנים בצורה חלקה. ישיבה אחת עם רישום אחד.

סגן כותב שלפי הפסק "שנה אחת המחבלים לא יהיה ישיבה. ושנה לשונאים". הזוי לקרוא משפט כזה מאדם שכתב מאות הודעות על פוניבז'!  זה כמו לשאול איך בוז'י הרצוג יקים קואליציה עם פנחס לבון.

ועוד הוא טוען שהרב צימבליסט לא הבין "בישיבה הזו", כאילו רישום זה משהו ייחודי לפוניבז'.
אגב מענין שדווקא בשנים ש"השונאים" בצעו את הרישום בסופו של דבר רוב הציבור באותם ועדים היו מחבלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2015 19:32 לינק ישיר 

אור_היום כתב:

היה שלוש שנים של תורנות כפי שצימבליסט הציע?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צימבליסט - סוף הדרך וסוף ההתעללות בפוניבז'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.