בית פורומים שידוכי חרדים

הגיל והמדד שלו בשידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2015 14:06 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:

את שואלת שתי שאלות:

א. האם ככל שמתבגרים יותר מתגמשים יותר? התשובה היא, שאצל בנים היכולת להתגמש לא משתנה כל כך במשך השנים, אבל אצל בנות ככל שהגיל עולה היכולת להתגמש פוחתת.

ב. שאלת איך מתמודדים עם הפחד של להיות לבד או מה יהיה בסוף. אז שוב יש הבדל בין בנים לבנות. בנים בדרך כלל לא מפחדים כל כך ולא מתקשים יותר מדי. לעומת זאת בנות מתקשות מאד להתמודד עם הפחד הזה, בפרט בגילאים 28-35 הם שנים נורא קשים, מלאים בבכיות ותחנונים ורדיפה אחרי סגולות וכיוצא. אחרי גיל 35 הפחד מלהיות לבד מתפוגג, ולעומת זאת הפחד מלהיות בלי ילדים עולה. בין השנים 38-40 יש לבנות רווקות יותר נטיה להתחתן דוקא בגלל הפחד שלא יהיה להם ילדים.

הפחד מלהיות לבד הוא גם הגורם העיקרי למה בנות מפסיקות לשמור נגיעה, וכאן הבנות מתחלקות לשתי קבוצות. אלו שמתכחשות ברמה זו או אחרת לצורך שלהן בזוגיות ושומרות על עצמן, ואלו שלא יכולות להתכחש לצורך הזה ומפסיקות לשמור נגיעה, וזה קורה בדרך כלל קורה בין השנים 28-30. חשוב להדגיש שבהרבה מקרים לא מדובר בבנות מודרניות, אלו בנות שממשיכות להתפלל ולהתלבש בצניעות והכל, ורק בשמירת נגיעה הן נכשלות מחמת הקושי העצום והבלתי נתפס של הבדידות.

מה קורה עם שמירת נגיעה אצל הבנים ?
תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 14:29 לינק ישיר 

בנים מודרנים לא שומרים, ובהתאם לכך גם לא מתחתנים, אלא פשוט מחפשים כל הזמן טרף קל. בנים חרדים קלאסיים שומרים. כמובן שיש יוצאים מן הכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 10:45 לינק ישיר 

בנים יותר שומרים נגיעה מאשר בנות ?
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 11:02 לינק ישיר 

בסד

לדעתי בנים פחות שומרים נגיעה מבנות...
מעניין מאיפה שיג מביא את הנתונים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 11:59 לינק ישיר 

בואו נסדר קצת את הדברים. עד גיל 25, רוב המוחלט של בני ישיבה נורמטיבים, ואנחנו מדברים על מספרים כמו 95%, נשואים. מגיל זה ומעלה בנות נפגשות לרוב או עם בנים עובדים-לומדים, או מודרנים-שבבניקים למחצה או עם בעלי תשובה. אז כן, מהציבור הזה, יש חלק ניכר שלא שומרים נגיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 12:03 לינק ישיר 

בסד

יש בזה משהו...אז לדעתך הקב"ה מעוניין שהבנאדם "ירד"?וכי למה שייצור מצב כזה?משהו כאן לא מסתדר לי במשוואה הזו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 12:07 לינק ישיר 

איך את מערבת פה את הקב"ה? בנים ובנות שמגיעים לגיל מבוגר בדרך כלל זה תוצאה של הבחירה שלהם. הקב"ה נותן לכל אחד לבחור את מה שהוא רוצה, והתוצאות אנו משלמים בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 12:15 לינק ישיר 

בסד

סליחה?הקב"ה מחליט מתי בנאדם יתחתן.זה רשום כבר.
וזלא הבחירה שלהם...אני החלטתי שאתחתן בגיל 21...ואני כבר כמה שנים באיחור מההחלטה שלי...
כך שאל תספר סיפורים של בחירה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 12:24 לינק ישיר 

הקב"ה מחליט אם תשמור שבת?! הקב"ה מחליט אם תשמור כשר?! הקב"ה איך תדבר עם אנשים?! אז למה שהקב"ה יחליט מתי תתחתן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 12:34 לינק ישיר 

בסד

הוא לא מחליט אם תשמור שבת אבל יודע מה תבחר...אצלו הכל רשום...גם מה יהיה איתך בעתיד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 12:51 לינק ישיר 

זה שהוא יודע אומר שהוא גם החליט?

אם נניח אני עכשיו חוזר בזמן למתי שאברהם אבינו מקבל את הנסיון של עקדת יצחק ויודע מה הוא יבחר, זה אומר שאני קבעתי לו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 12:57 לינק ישיר 

לאדם יש בחירה, כי הוא לא יודע מה הקב"ה החליט בשבילו.
אבל בעצם הכל כבר הוחלט, עוד לפני שהאדם החליט מה הבחירה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 12:58 לינק ישיר 

בסד

כן אבל איך יכול להיות שה' רושם לאדם בעתיד "ירידה".... ז"א שהוא רוצה שזה יהיה...
הסתבכתי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 13:00 לינק ישיר 

פרוזן כתב:
לאדם יש בחירה, כי הוא לא יודע מה הקב"ה החליט בשבילו.
אבל בעצם הכל כבר הוחלט, עוד לפני שהאדם החליט מה הבחירה שלו.

אם הכל הוחלט כבר ואין לאדם אפשרות לשנות את זה אז למה תובעים אותו על מה שהוא עשה? הרי לא היתה לו אפשרות אחרת בכל מקרה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 13:04 לינק ישיר 

בסד

אההה נזכרתי במאמר של הרבי שאומר...שה' נורא עלילה...ובעצם לפעמים מנסה את האדם ויודע שייפול...
וה' מתענג ושמח מהחזרה בתשובה של האדם ומהחרטה שלו ומההתגברות שלו לא ליפול שוב...
ז"א שה' נהנה לראות אותנו נופלים וקמים למרות שלנו (לנפש האלוקית)לא בא ליפול...
ומכאן זה מביא אותי לתסבוך נוסף..למה ה' אוהב לענות אותנו בייסורי מצפון (על הנפילה)רק כדי שהקב"ה יתענג מ"החזרה בתשובה"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הגיל והמדד שלו בשידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.