|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:06 |
|
| |
לא יודע בקשר למה שהרבי אומר, אבל הרמב"ם שהיה הרבה לפניו כבר דיבר בעניין הזה בפרק השמיני בהקדמתו לפרקי אבות.
שווה קריאה..
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 04/01/2015 13:06:51
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:20 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
אההה נזכרתי במאמר של הרבי שאומר...שה' נורא עלילה...ובעצם לפעמים מנסה את האדם ויודע שייפול...
וה' מתענג ושמח מהחזרה בתשובה של האדם ומהחרטה שלו ומההתגברות שלו לא ליפול שוב...
ז"א שה' נהנה לראות אותנו נופלים וקמים למרות שלנו (לנפש האלוקית)לא בא ליפול...
ומכאן זה מביא אותי לתסבוך נוסף..למה ה' אוהב לענות אותנו בייסורי מצפון (על הנפילה)רק כדי שהקב"ה יתענג מ"החזרה בתשובה"? |
|
ה לא אוהב לראות שאדם נופל...
אבל הדרך להתעלות ,תלויה בכך ששבע יפול צדיק וקם.
יצר הרע מאש ואילולא ה עוזרו אינו יכול לו, וטבעי שיהיו עליות ומורדות אנחנו בשר ודם ולא מלאכים!!
כמו שרבינו תם כותב בספר הישר, על ימי האהבה וימי השנאה..
הרעיון בזה שאנחנו בנויים כך ,שאין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא לא באה לומר שאין סיכוי חו..
אלא הדרך להגיע לשלמות רצופה עליות ומורדות ,ואם אדם יתנהל נכון אז הוא שבע יפול אבל לבסוף קם!!!
וכי נפלתי קמתי כי אשב בחושך ה אור לי ,רק כי נפלתי קמתי!!
ברור שהבחירה ביד האדם למנף את הירידה להתעלות ממנה או חו להמשיך להדרדר,,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:26 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לאדם יש בחירה, כי הוא לא יודע מה הקב"ה החליט בשבילו. אבל בעצם הכל כבר הוחלט, עוד לפני שהאדם החליט מה הבחירה שלו.
אם הכל הוחלט כבר ואין לאדם אפשרות לשנות את זה אז למה תובעים אותו על מה שהוא עשה? הרי לא היתה לו אפשרות אחרת בכל מקרה..
|
|
מי אמר שאחרי שהוחלט אי אפשר לשנות?
והוא נענש על זה שהיתה לו אופציה יותר טובה לבחור, והוא בחר באופציה הפחות טובה. הבחירה שלו צפויה בשמים, וידוע שהוא יבחר באופציה פחות טובה, ועל זה הוא נענש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:27 |
|
| |
אם אפשר לשנות אז זה לא מוחלט...
זה שידעתי שמשהו יקרה לא אומר שהחלטתי אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:49 |
|
| |
בסד
אבל זה כן אומר שאתה מסכים שזה יהיה...ואתה מעלים עין ולא אכפת לך שאני סובלת מייסרי מצפון אחרי אההה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:55 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אם אפשר לשנות אז זה לא מוחלט...
זה שידעתי שמשהו יקרה לא אומר שהחלטתי אותו.. |
|
זה הוחלט אבל זה לא מוחלט. אבל בעצם גם השינויים ידועים....
עצם הידיעה זה גם ההחלטה, כי אחרת לפי מה הידיעה? זה שהקב"ה יודע שככה יהיה, זה אומר שככה הוא החליט שיקרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 14:00 |
|
| |
| פרוזן כתב: |  | עצם הידיעה זה גם ההחלטה, כי אחרת לפי מה הידיעה? זה שהקב"ה יודע שככה יהיה, זה אומר שככה הוא החליט שיקרה. |
|
אולי את מתכוונת שהוא החליט שלא להתערב, וזה אכן נכון. (כמו שאני יכול לדעת מה למעט מקרים קיצוניים הקב"ה לא מתערב בבחירות של האנשים וכך יכול להיות שרשע יהרוג צדיק (או 6 מליון צדיקים)...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 14:02 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | עצם הידיעה זה גם ההחלטה, כי אחרת לפי מה הידיעה? זה שהקב"ה יודע שככה יהיה, זה אומר שככה הוא החליט שיקרה.
אולי את מתכוונת שהוא החליט שלא להתערב, וזה אכן נכון. (כמו שאני יכול לדעת מה למעט מקרים קיצוניים הקב"ה לא מתערב בבחירות של האנשים וכך יכול להיות שרשע יהרוג צדיק (או 6 מליון צדיקים)...
|
|
טעות,לגוי אין זכות בחירה...רק ליהודי. גוי הוא ממש בובה על חוטים,לפי מה שידוע לי... למרות שאצל פרעה ה' נתן לו בכמה מכות,זכות לחזור בתושבה אח"כ כשלא שב,הקשה אל ליבו...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/01/2015 14:09:17
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 14:20 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | טעות,לגוי אין זכות בחירה...רק ליהודי.
|
|
מאיפה המצאת את זה?
|
|
|
|
|
| |
| פרוזן כתב: |  | אם אפשר לשנות אז זה לא מוחלט...
זה שידעתי שמשהו יקרה לא אומר שהחלטתי אותו.. זה הוחלט אבל זה לא מוחלט. אבל בעצם גם השינויים ידועים....
עצם הידיעה זה גם ההחלטה, כי אחרת לפי מה הידיעה? זה שהקב"ה יודע שככה יהיה, זה אומר שככה הוא החליט שיקרה. |
|
אי אפשר להכנס לאורך הויכוח איך ליישב את שאלת הידיעה מול הבחירה, אבל הצעה אחת אכתוב כאן. נניח שיש חרב וספר על השלחן, ונניח שבחור ישיבה ושבבניק נכנסים לחדר, אני יודע שבחור הישיבה יקח את הספר והשבבניק יקח את החרב, למרות שלשניהם יש בחירה. וזה דוגמא איך הידיעה שלי לא מפריעה לבחירה שלהם.
|
|
|
|
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
לא צריך שלט...צריך שה' לא ירצה שניפול...ויוותר על התענוג של חזרתנו בתשובה אליו...ושפשוט ירשום שם רק דברים טובים שנעשה ונקבל(= כמה פשוט... |
|
יש לי רעיון עוד יותר פשוט..
במקום שיהיו מצוות ועבירות, שלא יהיה כלום וממילא נהיה כולם צדיקים.. =)
|
|
|
|
|