בית פורומים בחדרי חרדים

פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2025 01:05 לינק ישיר 

השימוש שעשית כאן במונח מטא-קוגניציה מעט מופרז בלשון המעטה. אבל זה נושא פחות חשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 01:16 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בכל מקרה מה לך כי תלין על קרסול שמביא את דברי הרמב"ם. האם לדעתך לא כשל פרסטר בכך? דברי הרמב"ם שרירין וקיימין לאדם מאמין. מי שלא מקבל את סמכות היהדות כי הוא חושב שאינה נכונה, האם לדעתך היהדות יכולה/אמורה לדרוש ממנו לשתוק על כך ולקיים מצוות שאינו מקבל את סמכות המצוה שלהן?! בעיקרון התפיסה ההפוכה היא בדיוק התפיסה שמבססת אינקווזיציה. (רק קח בחשבון, שאם אומרים לאדם "אנחנו יודעים למה אתה חושב משהו, אסור לך לחשוב, רק אנחנו צודקים"; אזי את האמירה הזו אפשר להגיד ליהודי או לנוצרי או בודאיסיט. אין באמת הבדל)

ואיך תסביר את זה שיהודי כזה, שיום אחד החליט שאינו מאמין, אם הוא יחלל שבת ידונו אותו למיתה?
הדברים שכתבת כאן הם הפוך מדעת התורה.
אין דבר כזה "איש באמונתו יחיה" (גם אין פסוק כזה..) זה מושג חילוני, התורה בהחלט כופה על כל יהודי לנהוג לפיה, ואין דבר כזה "אני חושב אחרת וזכותי כך וכו'".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 06:58 לינק ישיר 

חושב_לעומק כתב:
איך הלך? אופן טראגי כמו רוב החוזרים? או אופן טבעי?
היה לו אירוע מוחי, ככה הלך פתאום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 07:02 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
בכל מקרה מה לך כי תלין על קרסול שמביא את דברי הרמב"ם. האם לדעתך לא כשל פרסטר בכך? דברי הרמב"ם שרירין וקיימין לאדם מאמין. מי שלא מקבל את סמכות היהדות כי הוא חושב שאינה נכונה, האם לדעתך היהדות יכולה/אמורה לדרוש ממנו לשתוק על כך ולקיים מצוות שאינו מקבל את סמכות המצוה שלהן?! בעיקרון התפיסה ההפוכה היא בדיוק התפיסה שמבססת אינקווזיציה. (רק קח בחשבון, שאם אומרים לאדם "אנחנו יודעים למה אתה חושב משהו, אסור לך לחשוב, רק אנחנו צודקים"; אזי את האמירה הזו אפשר להגיד ליהודי או לנוצרי או בודאיסיט. אין באמת הבדל)

ואיך תסביר את זה שיהודי כזה, שיום אחד החליט שאינו מאמין, אם הוא יחלל שבת ידונו אותו למיתה?
הדברים שכתבת כאן הם הפוך מדעת התורה.
אין דבר כזה "איש באמונתו יחיה" (גם אין פסוק כזה..) זה מושג חילוני, התורה בהחלט כופה על כל יהודי לנהוג לפיה, ואין דבר כזה "אני חושב אחרת וזכותי כך וכו'".

אם אחרי אזהרה הוא חילל את השבת, ידונו אותו, אינני יודע למה, ואם הוא חייב מיתה או שנשתבשה דעתו אולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 07:05 לינק ישיר 

בעיקרון אדם שהגיע למסקנה רציונלית וכנה שאין אלוקים, הוא שוגג/אנוס הכי פשוט שיש. מיתה ודאי לא יחייבו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 07:12 לינק ישיר 

בלי קשר, אפשר להבין למה יותר נחמד לנפנף בנושא של עונשים בידי אדם (שזה לא נכון כפי שעניתי), ולא במצוות תשובה - שזה בדיוק הרעיון, שיש מקום לטעויות ולפעמים דווקא הטעויות משרתות את המטרה "ולא יגיע אל האמונה עד שיעבור על דעות רבות מהאפיקורסים". אז שומו שמים, 10000 בדקו ואחד הגיע למסקנה אחרת, והנה גם הוא חזר בו בהמשך. בעיניי זה דווקא היופי של הדת ומה שמבדיל בינה ובין כת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 07:15 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מי זה "היהדות"? לא מדובר על ענישה אנושית (שגם בזה ניתן לדון) אלא בענישה שמימית. והאם אתה חושב שהקב"ה לא מעניש אנשים שחדלו להאמין?
לקב"ה אני מרשה לעסוק במטא-קוגניציה :) (וסליחה על המילה הגבוהה, אולי אינני ראוי לדבר בשפה כזו. פעם הבאה אבקש רשות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 09:00 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בעיקרון אדם שהגיע למסקנה רציונלית וכנה שאין אלוקים, הוא שוגג/אנוס הכי פשוט שיש. מיתה ודאי לא יחייבו אותו.

מילא אילו היית מדבר על חילוני מלידה, תינוק שנשבה.
אבל יהודי שממיר דתו, מחליט שאין אלוקים?
עוד מעט תגיד גם שמי שהולך לעבוד עבודה זרה הוא אנוס/שוגג..
ואם אדם הגיע למסקנה שאין צורך לשמור שבת, כי לדעתו נסיעה ברכב בשבת זה ממש עונג שבת?
עד כמה רחוק תלך עם פסיקותיך וזה עוד לפני שקיבלת יורה יורה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 13:51 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אי אפשר לחייב מיתה למי שכבר מת. המיתה הוא העונש וגם כפרה.
אני לא דן כאן על דיעותיו האישיות אותם שמר לעצמו ושיתמודד בינו ובין קונו, הבעיה הגדולה שלו היא הראיונות הרבים שנתן והתראיין בהם הוא עסק בהשמצת החרדים-חבריו לשעבר, את האדמו"ר שלו ובזה גרם בזה חילול ה' בפרהסיא, כל מה שכתתבתי מתייחס אך ורק על זה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 17:05 לינק ישיר 

איש חשוב, אדם ששכח ששבת וחשב שעכשיו בכלל יום שני, נשמע לי הרבה הרבה פחות רציונלי מהאירוע הזה. עד כמה שיגוע לי זו משנה מפורשת שאדם ששכח ששבת הוא שוגג, אז ק"ו בן בנו שק"ו שאדם שחשב והגיע למסקנות כפרניות הוא סוג של שוגג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 18:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מילא אילו היית מדבר על חילוני מלידה, תינוק שנשבה.
אבל יהודי שממיר דתו, מחליט שאין אלוקים?
עוד מעט תגיד גם שמי שהולך לעבוד עבודה זרה הוא אנוס/שוגג..
ואם אדם הגיע למסקנה שאין צורך לשמור שבת, כי לדעתו נסיעה ברכב בשבת זה ממש עונג שבת?
עד כמה רחוק תלך עם פסיקותיך וזה עוד לפני שקיבלת יורה יורה..

איש חשוב, 
לענ"ד אסור לך (ולכל יהודי) לנהל הדיון או הויכוח עם ניק זה.

בכל משפט או תגובה אתה גורם שיפלוט דברי כפירה כפשוטו.

ואם תאמר מה אכפת לי? הלא אמרו הלעיטהו וכו', תשובתי שכלל לא אכפת לי ממנו, ולענ"ד הוא במצב שהוציא עצמו מכלל ערבות, אבל איכפת לי מהקוראים התמימים שיראו את 'דברי החכמה' ה'פתוחים' וה'מתונים' יכנסו הדברים הפסולים והמאוסים ויפעפו בהם כארסו של ענכאי ח"ו.

כמה שפחות דיון עם ניק כזה על עניינים כאלו אתה גורם פחות דברים שצריכים עליהם קריעה רח"ל. 
רצונך לנהל אתו דו"ד? שאל אותו מה המצב עם טראמפ או על מזג האוויר הקר בניו יורק או על מתכון (כשר) לפיצה ביתית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 18:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מי זה "היהדות"? לא מדובר על ענישה אנושית (שגם בזה ניתן לדון) אלא בענישה שמימית. והאם אתה חושב שהקב"ה לא מעניש אנשים שחדלו להאמין? לקב"ה אני מרשה לעסוק במטא-קוגניציה :) (וסליחה על המילה הגבוהה, אולי אינני ראוי לדבר בשפה כזו. פעם הבאה אבקש רשות)
אם לשימוש הקודם במילה היה עוד איזה לימוד זכות, הפעם כבר ניתן לומר שלא. לא רוצה להביא "טענת סמכות" אבל קשה להימנע, אני בדיוק עוסק בסוגיא זו גופא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 18:37 לינק ישיר 

איך אם כן ניתן להעניש עובד עבודה זרה? הוא הרי מאמין שהכבשה היא אלהים. ואפילו עבודה זרה בשיתוף. הוא מאמין בקב"ה רק שנתן מכוחו לירח וכוכבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 20:02 לינק ישיר 

עצומה לאנשי בחדרי חרדים - הניק "הדיבוק" היה בגדר חשוד על טיבו ועל אמונתו. באשכול זה הוא גילה את ערוותו, ואת הרוח החדשה, האנטי תורנית, והאנטי אלוקית, אין שום הנהגה הלכתית עם כופר ואפיקורס, ועוד כמה מילים מתועבות, ותובנה מעוותת שמקלדתו פלטה.

אנא - כופר ואפיקורס. מחוץ לתחום. האומר אין תורה מהשמים, התורה היא רק כשזו מקובלת ונוחה, והיא נעימה, ואין שכר ועונש על דעות ואמונות. 

עזוב נא אותנו לנפשינו.

אנחנו חרדים לדבר ה', וכאלה נישאר בעז"ה, אנו וזרעינו וזרע זרעינו עד עולם.

הנהלה עשו את המתבקש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2025 21:29 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
עצומה לאנשי בחדרי חרדים - הניק "הדיבוק" היה בגדר חשוד על טיבו ועל אמונתו. באשכול זה הוא גילה את ערוותו, ואת הרוח החדשה, האנטי תורנית, והאנטי אלוקית, אין שום הנהגה הלכתית עם כופר ואפיקורס, ועוד כמה מילים מתועבות, ותובנה מעוותת שמקלדתו פלטה.

אנא - כופר ואפיקורס. מחוץ לתחום. האומר אין תורה מהשמים, התורה היא רק כשזו מקובלת ונוחה, והיא נעימה, ואין שכר ועונש על דעות ואמונות. 

עזוב נא אותנו לנפשינו.

אנחנו חרדים לדבר ה', וכאלה נישאר בעז"ה, אנו וזרעינו וזרע זרעינו עד עולם.

הנהלה עשו את המתבקש.

וכמו שהערתי למעלה ל׳איש חשוב׳ - אסור לנהל אתן דיון ולענותו כי בכך גורמים שיקיא עוד ועוד דברי כפירה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.