בית פורומים בחדרי חרדים

פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2025 13:51 לינק ישיר 

.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 07/02/2025 14:28:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2025 13:54 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לא ראית שאני כן הבאתי רבנים החושבים כדעתי. אכן לא ראיתי. בבקשה צטט לי שוב את המקורות והשמות שהבאת

אולי תסביר לי איפה אתה רואה בציטוט שהבאת כאן, שאני כן הבאתי רבנים?
ציינתי ש"לא ראית שהבאתי רבנים", ואז מיד הסברתי למה אני לא צריך להביא פסיקות רבנים בנושא ואתה כן.
אתה בא להתיר דברים חמורים מאוד, ואם אתה טועה - קלקלת הרבה.
אם אני טועה, אנשים מקסימום נמנעו בינתים מלעשות כמה דברים שברור שהקב"ה לא היה רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2025 14:28 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

תודה על המענה הארוך. אתייחס ברשותך לדברים שהבאת בנקודות: 1. עדיין לא הבנתי את ההבדל, בסופו של דבר על כל אחד מהם יש תביעה מסוימת על כך, וראיה שגם תינוק שנשבה מביא חטאת שמנה. לא השתכנעתי שיש הבדל בין אדם שמראש לא ידע לאדם שטעה וסיגל דעה מוטעית (ושוב, אני מדבר על אדם שמצידו עשה הכל כדי לברר את האמונה והגיע למסקנה מוטעית. לא מדבר על שקרן או זלזלן או תאוותן). 2. אתה באמת מאמין שכל מי שכנה עם עצמו ויפגוש את רבני ערכים מיד יהיה הרב אלישיב. עובדתית, מעטים חוזרים בתשובה/בשאלה ובקצב די קבוע, ואגב לאו דווקא דרך ארגון ערכים. אם באמת כל מי שיצא מסמינר של ערכים היה מיד משתכנע, כבר היו נוהרים אליו כל הגוים והיית רואה הרבה יותר חוזרים בתשובה, ויתרה מזו - הרבה יותר דתיים היו באמת שומרים מצוות ולא היו לך כל מיני סיפורי הרב חפוטא וחיים ולדר - ועובדתית ההשפעה של ערכים וכדו קטנה מאוד. זה אומר ש99.99999999% מהציבור הוא שקרן ורשע או מאוד טיפש או לא מודע. זה נשמע לי יומרני, אבל אם בא לך להאמין בזה תהנה. 3-4. אני לא מדבר כאן בכובע של רב ולא מביע דעה הלכתית, זה כולה דיון קטן בפורום הגוסס הזה. לא על כל שאלה כאן אני צריך לפנות לסמכות תורנית. ואגב, בעיניי, אם השאלה מספיק כבדת משקל, למה כבודו לא פנה לרבנים שיבררו את דעתו? (ואני מביע דעה על סמך שאלות, תדחה את השאלות ותגיע לדעה אחרת. בשונה מאחרים, אני נגד אינקווזיציה). ושוב, שים לב בבקשה, אני מדבר על אנשים שעשו את מירב הבדיקות האובייקטיביות-רציונליות שיכלו, לא על אנשים שמזלזלים (אני מכיר גם זלזלנים שככה חזרו בתשובה, בכל מקרה זה לא נושא הדיון מבחינתי)

1. אין התייחסות בדבריך על מה שהדגשתי שהוא "התווכח עם עצמו ולא עם הרבנים המתאימים לכך שיוכלו לתת לו מענה לשאלותיו, ולזה קוראים "תירוצים" ולא קושיות..
תירוצים לעשות מה שבא לו.

2. ממתי הפכת את רבני ערכים למסיונרים? מתי התקבלו לשם גויים? לא יודע איזו מציאות אתה מכיר.
יהודים שבאים לשם, יוצאים 100% מנוצחים, עוד לא יצא משם אדם ללא מענה, כפי שכתבתי, לא כולם חזרו בתשובה, יש כאלו שנותרים ללא מענה ואף על פי כן מעדיפים חיי בהמיות.
אתה שואל "למה לא כולם הולכים לשם אם ככה", לא הבנתי מי הולך בלי הזמנה, מעצמו, לערכים?
מעטים הם הבאים להתמודד עם כל עברם, על מנת לשמוע דרך חדשה, רוב הבאים לשם, באים אחרי שאלות והתחבטויות, חלק די קטן בא על מעט להתנגח, ויוצא מנוגח..
מחילה, אבל שאלתך היתה די מוזרה.

3. אף אחד לא כותב כאן בכובע של רב, אבל כשאדם גם אם אינו רב, כותב בוודאות דברים הלכתיים למעשה, יש אנשים שיקראו את דבריו ויחשבו שהוא מבסס אותם על ידע ולא על שיקוליו שלו.
לא העלית את זה כדבר שהוא "מן הסתם כך" אלא בוודאות מוחלטת קבעת, ובדיוק על זה כתבתי שאתה צריך להיזהר בלשונך, ולוודא מהי דעת תורה על כך.
אשתדל לשאול רב בנושא, לא שאלתי עד היום כי לא היה לי כאן ספק, וזה ברוך השם לא נגע לי הלכה למעשה, ברור לכל בר דעת שיש אלוקים, איך אומר הרמב"ם, מעשה ידיו של הקב"ה מעידים עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2025 14:49 לינק ישיר 

1. אם הוא לא בדק כראוי זה עניין אחר, אני מדבר על אנשים שכן חשבו וטרחו ובדקו. באופן אישי יש לי חבר טוב שהיה (ואולי עודנו) גדול בתורה ובמעשים, צדיק ויר"ש ונעים הליכות וכישרוני מאוד, ועבר תקופה מסוימת של "עץ הדעת" ועזב הכל. כמו שאני מכיר אותו, הוא אדם יסודי ורציני והיה לו המון מה להפסיד (את כל משפחתו הרחבה וכמובן את אשתו וילדיו והיה לו שטעלע והמון כבוד והצלחה בס"ד). למה לי לחשוב שהוא שקרן או תאוותן? להיפך, הוא כיום בודד ומסכן ועני וכו וכו. הרבה יותר סיכוי זה שהוא מצידו עשה מה שיכל ובסוף החליט שהיהדות לא נכונה. כאדם מאמין זה לא מפחיד אותי, כי לא אכפת לי אם מר x חושב משהו. אנשים שחיים במשטרת מחשבות ואינקווזיציה בטח היו ממש מפחדים מסיפור כזה, ומכאן מיד יחליטו שהוא תאוותן וכו. הבעיה היא שיש הרבה סיפורים, כמו הסיפור של החבר שלי, שזה ברור שלא כך היה. 2. מה הקשר למסיונרים? ההגיון שלי אומר שרוב האנשים הם כנים ומעוניינים במשמעות עמוקה ואמיתית לחייהם. אם באמת רבני ערכים היו כ"כ קולעים, לכאורה היו מגיעים כולם לחסות בפלא הזה ושם יזבחו זבחי צדק (כפרש"י), כי מה ההבדל בין יהודים לגויים, כולם יבואו ויקבלו תשובות על הכל ויבינו בצורה ברורה שכל דרך אחרת מלבד התפיסות של משפ' ענבל וכדו, הכל שטויות בריבוע, ויחזרו למחרת בתשובה או יתגיירו. אני מדבר איתך כאן על מליארדים רבים שהיו מגיעים לכל טקס שואו כזה. התדובה שלך היא שחוץ ממך ומ3 חזבתים, כולם אנשים לא רציניים. עניתי לך בכנות שזה קצת שחצני אבל תהנה. (לעניין מי שאמר לך שכאלה חכמים הם רבני ערכים, אני לא רוצה לפגוע אבל היו לי לאורך השנים הרבה מאוד חברים שהיו קשורים לארגון ערכים ואני בעצמי הייתי בכמה כנסים שלהם. לא שהעל רע אבל זה רחוק בכמה שנות אור מאיך שאתה מצייר את זה). 3. כתבתי את דבריי והסברתי מה גרם לי לחשוב כך. לא הבנתי מה הבעיה בזה. השאלה ההלכתית היחידה שיש זה האם נותנים על כאלה דברים עונש בסנהדרין, האם חששת שמחר יפסקו כמוני בסנהדרין של הרב שטיינזלץ או של הרב ישראל וייס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2025 14:52 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
לא ראית שאני כן הבאתי רבנים החושבים כדעתי. אכן לא ראיתי. בבקשה צטט לי שוב את המקורות והשמות שהבאת

ציינתי ש"לא ראית שהבאתי רבנים", ואז מיד הסברתי למה אני לא צריך להביא פסיקות רבנים בנושא ואתה כן.
אם אני טועה, אנשים מקסימום נמנעו בינתים מלעשות כמה דברים שברור שהקב"ה לא היה רוצה.
סיכום דבריך: להוציא אדם מכלל ישראל זה בקטנה, אבל לסנגר על יהודי צריך להיתלות באילן גדול. מעניין מה הבעש"ט היה אומר על זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2025 02:33 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אם אני טועה, אנשים מקסימום נמנעו בינתים מלעשות כמה דברים שברור שהקב"ה לא היה רוצה. סיכום דבריך: להוציא אדם מכלל ישראל זה בקטנה, אבל לסנגר על יהודי צריך להיתלות באילן גדול. מעניין מה הבעש"ט היה אומר על זה...

אל תיתמם, הבעיה שלי ואתה בטח מבין את זה, אינה עם אלו שכבר עשו את זה, אלא עם אלו שיעשו את זה בעקבות הקלילות בה התייחסת לענין.
הדיון שלנו כאן אינו רק על לסנגר על יהודים, אלא על כך שעליך להיזהר בדבריך כשאתה כותב דברים כאילו יש להם בסיס של איזה רב שאמר ככה, ואנשים עלולים להתיר לעצמם דברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2025 02:41 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
1. אם הוא לא בדק כראוי זה עניין אחר, אני מדבר על אנשים שכן חשבו וטרחו ובדקו. באופן אישי יש לי חבר טוב שהיה (ואולי עודנו) גדול בתורה ובמעשים, צדיק ויר"ש ונעים הליכות וכישרוני מאוד, ועבר תקופה מסוימת של "עץ הדעת" ועזב הכל. כמו שאני מכיר אותו, הוא אדם יסודי ורציני והיה לו המון מה להפסיד (את כל משפחתו הרחבה וכמובן את אשתו וילדיו והיה לו שטעלע והמון כבוד והצלחה בס"ד). למה לי לחשוב שהוא שקרן או תאוותן? להיפך, הוא כיום בודד ומסכן ועני וכו וכו. הרבה יותר סיכוי זה שהוא מצידו עשה מה שיכל ובסוף החליט שהיהדות לא נכונה. כאדם מאמין זה לא מפחיד אותי, כי לא אכפת לי אם מר x חושב משהו. אנשים שחיים במשטרת מחשבות ואינקווזיציה בטח היו ממש מפחדים מסיפור כזה, ומכאן מיד יחליטו שהוא תאוותן וכו. הבעיה היא שיש הרבה סיפורים, כמו הסיפור של החבר שלי, שזה ברור שלא כך היה. 2. מה הקשר למסיונרים? ההגיון שלי אומר שרוב האנשים הם כנים ומעוניינים במשמעות עמוקה ואמיתית לחייהם. אם באמת רבני ערכים היו כ"כ קולעים, לכאורה היו מגיעים כולם לחסות בפלא הזה ושם יזבחו זבחי צדק (כפרש"י), כי מה ההבדל בין יהודים לגויים, כולם יבואו ויקבלו תשובות על הכל ויבינו בצורה ברורה שכל דרך אחרת מלבד התפיסות של משפ' ענבל וכדו, הכל שטויות בריבוע, ויחזרו למחרת בתשובה או יתגיירו. אני מדבר איתך כאן על מליארדים רבים שהיו מגיעים לכל טקס שואו כזה. התדובה שלך היא שחוץ ממך ומ3 חזבתים, כולם אנשים לא רציניים. עניתי לך בכנות שזה קצת שחצני אבל תהנה. (לעניין מי שאמר לך שכאלה חכמים הם רבני ערכים, אני לא רוצה לפגוע אבל היו לי לאורך השנים הרבה מאוד חברים שהיו קשורים לארגון ערכים ואני בעצמי הייתי בכמה כנסים שלהם. לא שהעל רע אבל זה רחוק בכמה שנות אור מאיך שאתה מצייר את זה). 3. כתבתי את דבריי והסברתי מה גרם לי לחשוב כך. לא הבנתי מה הבעיה בזה. השאלה ההלכתית היחידה שיש זה האם נותנים על כאלה דברים עונש בסנהדרין, האם חששת שמחר יפסקו כמוני בסנהדרין של הרב שטיינזלץ או של הרב ישראל וייס?

1. שוב לא התייחסת כאן לכך שהאדם הזה (שגדל על ברכי היהדות) לא בא לשאול את קושיותיו לאנשים הנכונים, בתוך היהדות, ולראות אם יש להם מה לענות, אלא חישב עם עצמו והגיע למסקנה.
2. שאלת מה הקשר למסיונרים, נדמה לי שהייתי די ברור, מה יש כאן לא להבין, זה היה מענה למה ששאלת למה רבני ערכים אינם נדברים עם מליארדי גויים, היהדות אינה מחפשת לגייר.
לעומת זאת ערכים כן מחפשים, מאוד, להביא כמה שיותר חילונים לערכים, כדי להחזירם בתשובה, יש אינספור פרסומות, הבעיה היא דווקא משום שחילונים יודעים שכל באי שעריה של סמינרי ערכים נשארים שם!! הם מזהירים את אחים ואת עצמם "נכנסת לשם נשארת שם".
זה הסיבה למה לא באים לשם מליונים.
3. שוב, לא כתבת "אני חושב שכך וכך", אלא כתבת את זה כאילו זאת המציאות, כתבת את זה כמו בנאדם שיש לו בסיס וראיה לדבריו.
וגם את זה כבר הסברתי לך, שאנשים עלולים לקרוא את דבריך, ולחשוב שכך האמת, ואז לפטור את עצמם בתואנה "אני לא מאמין, אני תינוק שנשבה אני פטור".
כשאנשים מבקשים לפרוק כל עול, הם ייתלו בכל טענה ותואנה, ואתה מספק להם את זה.
חובה לברר מה דעת תורה בנושא, ולא לכתוב הגיגים ולהציג אותם כאילו ביררת את הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2025 16:48 לינק ישיר 

תסלח לי על השיפוטיות, אבל אתה מדבר כאילו יש אנשים תאוותנים וקלי דעת שמתים לזרוק את הכיפה והתפילין וכל מה שמונע אותם זאת השאלה אם אתה או אני נגדיר אותם כאפיקורסים במזיד או כשוגגים. זה אולי תוצאה של אותה נאיביות שגורמת לך לחשוב שבאמת כל העולם כולו יוכל לחזור בתשובה אם רק יעברו בשערי סמינר של ערכים, והדבר היחיד שמונע מיליונים (או מליארדים לדעתי, כי באמת לא הבנתי מה ההבדל בין יהודי לגוי), זה רק שכולם רעים ושפלים ומפחדים ממש מלהכיר את האמת הכל כך ברורה ופשוטה הזו. העולם, כמו שאני רואה אותו, קצת יותר מורכב. לא כולם יחזרו בתשובה או בשאלה על איזה תו במקלדת או איזו הרצאה כללית בערכים. אנשים פחות שטחיים ופשוטים ועדריים ממה שאתה חושב (מעניין למה). ולגבי דעתי, כתבתי 15 פעם שזו דעתי הבלעדית כי אני משמיע רק את דעתי הבלעדית. לא שום דבר אחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2025 23:29 לינק ישיר 

קשור קצת לדיון אך לא במישרין לדיון.
הגרי"ג אדלשטיין הגדיר נערים מבתים חרדיים ש"נשרו" והם מחללים שבת בפרהסיה, כ"אנוסים" באופן גורף.
לדעתו, בפשטות הם "אנוסים" כל עוד לא הוכח אחרת. וחזר על זה בהרבה הזדמנויות.
עד כדי כך, שהתיר להורי הנושרים לתת לילדיהם כסף גם כאשר הנער אומר בבירור שישתמש בכסף לדבר עבירה. כגון לנסוע בשבת או לקנות בגדים לא-צנועים וכדומה.. כי הם "אנוסים" לכך. ואונס רחמנא פטריה.
זה ברור שהנערים הללו אינם בגדר "תינוק שנשבה", הם גדלו בבתים חרדיים למהדרין. ולמרות זאת הגרי"ג מגדיר אותם "אנוסים" לכאורה מסיבות נפשיות של תסביכי נערות. לא ברור עד איזה גיל הם מוגדרים כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 00:53 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
תסלח לי על השיפוטיות, אבל אתה מדבר כאילו יש אנשים תאוותנים וקלי דעת שמתים לזרוק את הכיפה והתפילין וכל מה שמונע אותם זאת השאלה אם אתה או אני נגדיר אותם כאפיקורסים במזיד או כשוגגים. זה אולי תוצאה של אותה נאיביות שגורמת לך לחשוב שבאמת כל העולם כולו יוכל לחזור בתשובה אם רק יעברו בשערי סמינר של ערכים, והדבר היחיד שמונע מיליונים (או מליארדים לדעתי, כי באמת לא הבנתי מה ההבדל בין יהודי לגוי), זה רק שכולם רעים ושפלים ומפחדים ממש מלהכיר את האמת הכל כך ברורה ופשוטה הזו. העולם, כמו שאני רואה אותו, קצת יותר מורכב. לא כולם יחזרו בתשובה או בשאלה על איזה תו במקלדת או איזו הרצאה כללית בערכים. אנשים פחות שטחיים ופשוטים ועדריים ממה שאתה חושב (מעניין למה). ולגבי דעתי, כתבתי 15 פעם שזו דעתי הבלעדית כי אני משמיע רק את דעתי הבלעדית. לא שום דבר אחר

אתה אמנם מציג את זה בצורה מגוחכת, "אנשים עומדים ומחכים לראות מה יפסוק להם הדיבוק מבחדרי.."
אבל מילה כתובה מפורסמת יכולה להטעות אנשים, בעיקר אם אתה כותב אותה כאמת אבסולוטית שנראה כאילו כבר ביררת עם רב מוסמך על כך.
נכון אחרי זה כתבת בערך 15 פעמים שזאת דעתך, אבל כשאני כתבתי לך שזה לא בסדר, זה היה עוד לפני שהסברת שזאת דעתך הפרטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 03:22 לינק ישיר 

דברי הרמב"ם ברורים.( אינקוויזיציה!!!!...) הלכות ממרים פרק ג א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פהמורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. ב [ג] במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 07:14 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
דברי הרמב"ם ברורים.( אינקוויזיציה!!!!...) הלכות ממרים פרק ג א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פהמורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. ב [ג] במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.
לא הבנתי מה עניין שמיטה להר סיני. הנושא כאן הוא מה הגדר של אונס ושוגג בדברים האלה. אם כבר ציטטות, אז הרבה יותר מתאים לכאן זה השגת הראב"ד המפורסמת בהל' תשובה. עד כמה שזכור לי כל הראשונים והאחרונים שעוסקים בנושא מצטטים את הראב"ד להלכה (יש את ר' חיים שהגדיר מושג של נעבעך אפיקוירעס, אבל כבר כתבתי לעיל שאין שום הכרח שהרמב"ם חולק על הראב"ד בנושא הזה אז מבחינה הלכתית לא צריך להסביר את "שיטת הרמב"ם" כשכנראה אין שיטה כזו...). עדיין יש מקום לדון אם הראב"ד התכוון גם למקרה כזה וכו, אבל הציטוטים החמודים שלך ודאי לא מעלים ולא מורידים (בפרפרזה למורידים ולא מעלים). ברור לי שהרמב"ם לא היה אומר שתי וק שנשבה הוא בכלל מורידים ולא מעלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 16:52 לינק ישיר 

נמקד אותך, במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו. הרמב"ם אינו מקבל ש"כך נראה לו" זה שוגג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 17:33 לינק ישיר 

השאלה מה זה "מחשבתו", כשהרמב"ם מסביר על המינים והאפיקורסים וכו, הראב"ד משיג עליו: "ולמה קרא לזה מין, וכמה גדולים וטובים ממנו הלכו בזו המחשבה לפי מה שראו במקראות, ויותר ממה שראו בדברי האגדות המשבשות את הדעות" (הל' תשובה פ"ג ה"ז). מהבדיקה המועטה שלי, כל מי שעסק בנושא הזה פסק כמו הראב"ד (אתה מוזמן לבדוק ולהוכיח שטעיתי). עכשיו נשאר רק לשאול האם הרמב"ם שציטטת באמת חולק על הראב"ד. עם כל הכבוד לך, אני חושב שהרמב"ם לא חולק על הראב"ד ומה שציטטת עוסק באנשים שכפרו ללא בירור מספק, שזה מה שמוגדר כופר גם לפי הראב"ד (ואם תשים לב, בהלכה הבאה הרמב"ם מדבר על תינוק שנשבה ולא נותן לו הגדרה הלכתית שונה, אבל בכל זאת כותב שצריך לרחם עליו. בפשטות זו הכוונה, שיש שוגגים שצריך לרחם עליהם - ובכלל זה לא להחיל עליהם "מורידין ולא מעלין" - ועכשיו נשאר להחליט אתה מה ההגדרה הבסיסית של שוגג). אבל גם אם הרמב"ם כן חולק על הראב"ד, אנא תסביר לי אתה את שיטת הראב"ד ולקינוח תשכנע אותי שדעתו לא נכונה להלכה.

תוקן על ידי הדיבוק ב- 10/02/2025 17:39:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2025 23:38 לינק ישיר 

דיבוק
אני חושב שקיבלת כאן תשובה הוגנת.
מדברי הרמב"ם נשמע, שאדם לא יכול לומר "אבל מה לעשות אני לא מאמין, מה אני אשם"..
הרמב"ם מדבר על דבר קל יותר מכפירה ממש, הוא מדבר על כפירה בתורה שבע"פ, הראב"ד חולק עליו בנוגע להגדרתו מין, אבל לא על עצם הרעיון ש"מה לעשות הוא לא מאמין אז הוא תינוק שנשבה".
כבר הבאתי גם אני מקודם ציטוט של המשנה בסנהדרין, שהכופר אין לו חלק לעולם הבא, ולא יוכל לטעון תינוק שנשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.