בית פורומים בחדרי חרדים

פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2025 00:38 לינק ישיר 

יקירי, בשום מקום שציטטתם לא כתוב שאדם לא יכול לומר "אני תינוק שנשבה". זו מסקנה שלך בגלל שהחכמים לא חילקו, אז אני מביא לך את שיטת הראב"ד (שכפה"נ נפסקה להלכה), שכופר על ידי עיונו נחשב לשוגג ולא מגדירים אותו כמין ואפיקורוס (אף אחד לא אמר שאדם כזה מקבל פרס נובל לשלום, רק נראה שהוא עדיין בכלל עם ישראל וראוי לאהבו ולקרבו). זה הנושא. אני לא חושב שהראיה מכך שלא חילקו היא ראיה חזקה (ואנא שים לב שהשגת הראב"ד שהבאתי, היא לא על הרמב"ם בהל' ממרים אלא במקום אחר, ויש טיפה הבדל בין הנושאים). מבחינתי, אם יש את שיטת הראב"ד שדורשת הסבר, ואיכשהו האינטואיציה של הרבה מאוד חכמים נוטה לשיטה זו (אני חושב שפשוט בשונה ממך, הם נטו לקרב ולקבל גם את הרחוקים), אז השאלה האם יש ראיה מכך שהרמב"ם לא חילק וכו, זו שאלה עיונית חדובה אבל לא קריטית מבחינת השקפת עולם ופסיקת הלכה. כבודו מוזמן לעיין במקורות שהובאו לעיל (אנא לעיין במקורות עצמם ולא להפריח סברות של ישיבת-בקיאות), להסביר לאדם כמוני מה בדיוק התכוון הראב"ד לשיטתך ולמה ברור לך שההלכה לא כמוהו (או שתסביר את דבריו במיגוד להבנתי - זה לגמרי אפשרי!). אני מחכה לחוכמתך הרבה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 02:44 לינק ישיר 

כפי שהזכיר א"ח כבר דשו בדברי הראב"ד רבות. מכל מקום ראוי לחלק בין אדם שטועה בתוך המסגרת מחמת מקראות ואגדות לבין אדם שטועה מחוץ למסגרת שכופר בתורה שבעל פה ופשוט. ( כמעט בטוח שכבר נאמר חילוק זה אך איני זוכר כרגע על ידי מי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 02:57 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
יקירי, בשום מקום שציטטתם לא כתוב שאדם לא יכול לומר "אני תינוק שנשבה". זו מסקנה שלך בגלל שהחכמים לא חילקו, אז אני מביא לך את שיטת הראב"ד (שכפה"נ נפסקה להלכה), שכופר על ידי עיונו נחשב לשוגג ולא מגדירים אותו כמין ואפיקורוס (אף אחד לא אמר שאדם כזה מקבל פרס נובל לשלום, רק נראה שהוא עדיין בכלל עם ישראל וראוי לאהבו ולקרבו). זה הנושא. אני לא חושב שהראיה מכך שלא חילקו היא ראיה חזקה (ואנא שים לב שהשגת הראב"ד שהבאתי, היא לא על הרמב"ם בהל' ממרים אלא במקום אחר, ויש טיפה הבדל בין הנושאים). מבחינתי, אם יש את שיטת הראב"ד שדורשת הסבר, ואיכשהו האינטואיציה של הרבה מאוד חכמים נוטה לשיטה זו (אני חושב שפשוט בשונה ממך, הם נטו לקרב ולקבל גם את הרחוקים), אז השאלה האם יש ראיה מכך שהרמב"ם לא חילק וכו, זו שאלה עיונית חדובה אבל לא קריטית מבחינת השקפת עולם ופסיקת הלכה. כבודו מוזמן לעיין במקורות שהובאו לעיל (אנא לעיין במקורות עצמם ולא להפריח סברות של ישיבת-בקיאות), להסביר לאדם כמוני מה בדיוק התכוון הראב"ד לשיטתך ולמה ברור לך שההלכה לא כמוהו (או שתסביר את דבריו במיגוד להבנתי - זה לגמרי אפשרי!). אני מחכה לחוכמתך הרבה!!

אני לא מבין למה אינך מביא מקורות לציטוטים שלך, האם אנו אמורים ללכת לחפש על מה אתה מדבר?
תתרגל להביא מקורות מדויקים, כדי שיוכלו להתייחס לדבריך.
אין לי פנאי לחיפושים נרחבים, אבל המעט שראיתי הוא, שאינו בכלל ישראל, (ממש לא קירוב רחוקים..).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 07:37 לינק ישיר 

מרכבת המשנה: "ותמהני, דודאי כל מין בדעתו שהאמת אתו, ומכל מקום אין לו חלק לעולם הבא, דחמור שגגת אמונה זרה... ולמה יגרע אמונת הגשמה משאר אמונה זרה...".(הרבה לפני הגר"ח...) ספר הזיכרונות בספר דברי סופרים (דף כ"ח ע"ב) להגה"ק ר' צדוק הכהן ז"ל מלובלין: "אמנם ודאי גם הם (הרמב"ן והראב"ד) מודים שהמאמין בגשמות חוטא גדול, אלא שאינו בכלל המינים ויש לו חלק לעולם הבא, אע"פ שחטא ועבר על אזהרת התורה... אף שהוא מתוך תמימות אמונתו בתורה ובדברי רז"ל כפשוטו וכו'

תוקן על ידי קלעפער ב- 11/02/2025 07:40:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 07:38 לינק ישיר 

שים לב, כי בתמימות האמונה בתורה, כלומר בתוך המסגרת, מה שאין כן בכופר מבחוץ כלומר שמבטל הכל כי עלה במחשבתו שאין תורה שבעל פה או כדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 08:29 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אני לא מבין למה אינך מביא מקורות לציטוטים שלך, האם אנו אמורים ללכת לחפש על מה אתה מדבר?
תתרגל להביא מקורות מדויקים, כדי שיוכלו להתייחס לדבריך.
אין לי פנאי לחיפושים נרחבים, אבל המעט שראיתי הוא, שאינו בכלל ישראל, (ממש לא קירוב רחוקים..).

בהודעה האחרונה של קלעפער (לפני ההודעה שלי) ובהודעה האחרונה שלי, הובאו מקורות בסיסיים: רמב"ם בהל' ממרים פ"ג כמה הלכות ראשונות, ראב"ד הל' תשובה פ"ג ה"ז (כמובן שמומלץ ללמוד גם את הרמב"ם על אתר). לגבי ההודעה המאוחרת של קלעפער אכתוב מקורות יותר ספציפיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 08:33 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מרכבת המשנה: "ותמהני, דודאי כל מין בדעתו שהאמת אתו, ומכל מקום אין לו חלק לעולם הבא, דחמור שגגת אמונה זרה... ולמה יגרע אמונת הגשמה משאר אמונה זרה...".(הרבה לפני הגר"ח...) ספר הזיכרונות בספר דברי סופרים (דף כ"ח ע"ב) להגה"ק ר' צדוק הכהן ז"ל מלובלין: "אמנם ודאי גם הם (הרמב"ן והראב"ד) מודים שהמאמין בגשמות חוטא גדול, אלא שאינו בכלל המינים ויש לו חלק לעולם הבא, אע"פ שחטא ועבר על אזהרת התורה... אף שהוא מתוך תמימות אמונתו בתורה ובדברי רז"ל כפשוטו וכו'

תוקן על ידי קלעפער ב- 11/02/2025 07:40:06

לא הבנתי אם הודעתך זו היא המשך להודעה הקודמת. בכל מקרה אני חושב שדעת הראב"ד היא בדיוק מה שציטטת מר' צדוק - שהאיש לא צודק וכו אבל אינו בגדר מין שמורידים ולא מעלים וכדו. לגבי מרכבת המשנה, יישר כח שהבאת שאלה, אבל תכבד קצת את הראב"ד, צריך ליישב את דבריו גם אם למרכה"מ ולך יש שאלה עליו... (לגבי מקורות שתומכים בפירוש בראב"ד, אשתדל להכניס כאן בהמשך היום. רק מעניין שכשעיינת ברמב"ם ובמרכבת המשנה וכו לא טרחת אפילו לראות את הכסף משנה, שמציין את ספר העיקרים שכבר הוא פוסק כמו הראב"ד...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 08:34 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
שים לב, כי בתמימות האמונה בתורה, כלומר בתוך המסגרת, מה שאין כן בכופר מבחוץ כלומר שמבטל הכל כי עלה במחשבתו שאין תורה שבעל פה או כדומה.
דיברנו על החילוק הזה. אתה חושב שדעת הראב"ד נאמרה רק על מחלוקת נקודתית ולא על הכל. במחכ"ת אני לא מסכים איתך, מהסיבה הפשוטה שזה בדיוק אותו רציונל. לא ראיתי בכללי הפסיקה, שאסור לי לחלוק עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 12:46 לינק ישיר 

לטובת השואלים, מי הם הפוסקים כשיטת הראב"ד. לצערי לא היה פנאי בידי לבדוק כראוי, רק אזכיר כמה ספרים שמופיעים אצלי:
ספר העיקרים מאמר א פ"ב
אוהב משפט (הרשב"ץ) הקדמה פרק ט
פרדס רימונים (הרמ"ק) שער א פרק ט
ארי נוהם (הרי"א די מודינה), מהדורת ירושלים תרפ"ט, עמ' ג, בשם הרמ"ע מפאנו
מגן וצינה (הרי"א חבר), בכמה מקומות, וביניהם בסוף פרק ה
הראי"ה קוק בהסכמה לספר "אמונת ה'" (הספר מיוחס לר"י צוברי)

מצאתי כעת באוצר החכמה: ספר "שער אלחנן" סימן כ, דיון רחב עם הרבה שמות של פוסקים מהדור האחרון (ומביא בשם החזו"א כפי שאמרתי בחופזי וכפי שצוין כאן בשם ר' צדוק הכהן, שהרמב"ם בעצמו מודה לראב"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 14:42 לינק ישיר 

אברהם פרסטר ז"ל 
נפטר לפני שבוע וחזר בתשובה לפני מספר שנים ....
במקום שבעלי תשובה צדיקים גמורים לא עומדים 
.אז שינוח בשלום על משכבו שיהיה מליץ יושר לכל משפחתו ..ולכל מוקרי זכרו ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 15:49 לינק ישיר 

פרדס הרימונים להדיא משמע כמוני: ואין ראוי לחשוב שיהיה סברת הראב"ד ע"ה שלא יהיה מין, כי ודאי המגשים את האלוה הוא מין. אמנם מחלוקתם תלויה בזה שהרמב"ם לפי הנראה מלשונו ס"ל שהאומר שאלוה הוא בעל גשם הוא מין, ואע"פ שיהיה הטעות הזה מטעם כי לא הורגל באלהיית ורדף אחר פשוטי המקראות והמדרשים ולא ירד לעמקם להבין עניינם כצורתם. ולזה השיגו הראב"ד ז"ל והכחישו ואמר שאיש כזה שבכל ענייניו עובד את האל והולך בדרכי התורה בתמימות ומפני קוצר ידיעתו האמין בגשמות - לא יקרא מין, עם שהוא בודאי טועה, מאחר שאין כוונתו להרע ח"ו. אבל המכיר את בוראו - שנגלו לו שערי ההקדמות בסילוק הגשמות ואינו מודה באמת ומעיז פניו ואומר שהאלוה הוא גשם, זה ודאי יקרא מין ואפילו לסברת הראב"ד ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 16:44 לינק ישיר 

נראה לי שסטינו מהדיון ההתחלתי. השאלה הייתה האם להעניש אדם שמחמת מסקנות שכלו הגיע למסקנא שהבעל הוא האלהים, אני טוען שהיהדות כך אומרת ואילו אתה טוען שאני אינקוויזיטור. כדי לאשש את הדברים אני מצביע שכל ההתייחסות לשגגת אדם היא אם טעותו היא בתוך המסגרת היהודית, מחמת פסוקים או חוסר ידע, אבל אם יוצא מהמסגרת הזו הוא אינו שוגג, ולזה מסכים גם הראב"ד וכו. האם דבר זה אינו מתבהר בראיות שהבאת והבאתי? אם לא, אנסה למקד יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2025 17:11 לינק ישיר 

הפרדס רימונים וכל המקורות לא משמע כמוך, הם פשוט מסבירים את המחלוקת של הרמב"ם והראב"ד בהקשרה - לגבי אדם שמאמין שהקב"ה הוא בעל גוף גשמי. באותה מידה הם יכלו לדון בכל אחד מעיקרי היהדות או בכולם יחד (שים לב שבסוף דבריו הוא מסביר מי כן כופר, וכאן כבר מדמע כמוני :) ). וכן, אם הוא שוגג גם לא מענישים אותו בבית הדין (בשונה מבאינקווזיציה שאומרת לאנשים מה מותר להם לחשוב ולהתכוון). בסוף המחלוקת שלנו היא כמותית, כפי שציינת: על מה ובאיזו מידה נאמרו הדברים. יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 00:28 לינק ישיר 
איך דבריך מתקיימים אחרי דברי הרמב"ם?

קלעפער כתב:
דברי הרמב"ם ברורים.( אינקוויזיציה!!!!...) הלכות ממרים פרק ג א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פהמורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. ב [ג] במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2025 00:31 לינק ישיר 

עניתי לך. הרמב"ם לא מתמקד בנסיבות שבעקבותיהם האדם החליט שאין תורה מן השמים וכדו'. בדיוק כמו שכתוב ברמב"ם שמי שמחלל שבת חייב מיתה אבל לא כתוב שאם הוא שכח ששבת או שהיה פיקוח נפש הדין שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסטר שדר ברדיו "קול חי" פרק עול תורה ומצוות ר"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.