יש לי בן דוד שכל פעם שאנחנו נפגשים באירועים הוא אומר לי שהוא רוצה להתחתן אתי, ספציפי במקרה הזה אין סיכוי שזה יקרה אבל יכול להיות שבנסיבות אחרות יכול היות שכן הייתי יוצאת.
מה דעתכם לצאת לשידוך עם בן דוד או קרוב משפחה?!? בעד או נגד? פרטו, נמקו, הסבירו.
נשלח ב-9/1/2015 00:02
לא כדאי..
גם לא נעים כי רואים אותו כל הזמן אח"כ אם זה יורד, וגם זה יכול להיות קצת מוזר וחוץ מזה שיש יותר סיכוי לבעיות גנטיות בנישואים בתוך המשפחה..
נשלח ב-9/1/2015 00:04
קרוב משפחה רחוק קצת זה יכול להיות נחמד...הבחור והבחורה מכירים כבר את הסגנון,המעלות והחסרונות ואם זה יכול להתאים למה לא לנסות?
תמיד יש את הבחור והבחורה שמגיל קטן כולם חופרים להם שהם מתאימים עם כל הסיפורי סבתא שהם היו קטנים הם היו החברים הכי טובים וכו...
נשלח ב-9/1/2015 00:20
לי, בלי הבעיה הגנטית, זה כבר היה קורה מזמן...
מבחינת רמת ההכרות, אני חושבת שזה דווקה דבר טוב. מכירים את הבחור עם כל המעלות והחסרונות.
נשלח ב-9/1/2015 00:36
אצל ספרדים ,אין בעיות גנטיות בדרך כלל, מקסימום עושים דור ישרים... ואם הוא מתאים ,ואת מתאימה למה לא?....
נשלח ב-9/1/2015 00:44
רוב הספרדים לא עושים דור ישרים ולכן לא יודעים אם יש להם בעיות גנטיות...
זה לא נכון האימרה הזאת שלספרדים אין בעיות גנטיות בדכ...
נשלח ב-9/1/2015 00:48
טום888 כתב:
אצל ספרדים ,אין בעיות גנטיות בדרך כלל, מקסימום עושים דור ישרים... ואם הוא מתאים ,ואת מתאימה למה לא?....
דור ישרים (ושאר הסוגים) בודק מומים מוכרים, ישנם אלפים שלא בודקים כי הם נדירים או לא מוכרים מספיק למדע אבל כשמתחתנים באותה משפחה אם במקרה יש את המום הנדיר הזה בתורשה המשפחתית אז לילד סיכוי גבוה מאוד לקבל את המום... (אבל אם אתה מתחתן עם מישהי שלא מהמשפחה הסיכוי שגם לה יהיה את המום הנדיר הוא אפסי וזניח)
אוקי, אבל המחלות הגנטיות יותר נפוצות אצל האשכנזיים בגלל הארצות שמהם, הם הגיעו. לעומת הספרדים שאין להם (או שיש בצורה יותר שכיחה) את המחלות האלה. עובדה שהאשכנזים עושים דור ישרים והספרדים לא!!.. ולכן לאשכנזים יהיה יותר בעיה להתחתן בתוך המשפחה בגלל הגנטיקה.