|
|
| נשלח ב-24/4/2015 12:33 |
|
| |
מקפיץ את האשכול בשביל האקטואליה = פרשת השבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2015 09:00 |
|
| |
יש תשובה יותר פשוטה לשאלה שלך. זה פשוט לא בריא הילדים יוצאים בדרך כלל עם בעיות בריאותיות קשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2015 12:40 |
|
| |
דוד עם אחיינית = ילדים בריאים. דודה עם אחיין = ילדים פגועים. ???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2015 19:38 |
|
| |
| דייר כתב: |  | יש תשובה יותר פשוטה לשאלה שלך. זה פשוט לא בריא הילדים יוצאים בדרך כלל עם בעיות בריאותיות קשות. |
|
על פי הפשט שלך (ויש במקורות את התשובה הזו גם כן) בדיקת דור ישרים יתיר עריות ?! על פי הפשט הפשוט שאני טוען כאן (וגם הרמב"ן מסביר את זה כך) לעולם עריות היא הבל ולא רציונלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2015 21:53 |
|
| |
חשבתי שתשמח לפירוש הזה. הרי אתה טוען תמיד שהתורה היא הגיונית ויש לה תועלות תבוניות . היום המדע המודרני כבר הוכיח שנישואי קרובים זה אסון ביולוגי ולכן התורה אסרה מכל וכל כל קשר כזה. נראה לי הרבה יותר הגיוני ומובן משאר ההסברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2015 10:02 |
|
| |
| דייר כתב: |  | חשבתי שתשמח לפירוש הזה. הרי אתה טוען תמיד שהתורה היא הגיונית ויש לה תועלות תבוניות . היום המדע המודרני כבר הוכיח שנישואי קרובים זה אסון ביולוגי ולכן התורה אסרה מכל וכל כל קשר כזה. נראה לי הרבה יותר הגיוני ומובן משאר ההסברים. |
|
צדיק, אני שמח עם כל פשט טוב והפשט שלך הוא טוב מאוד, אבל כפי שאמרתי עם בדיקת דור ישרים אפשר להתיר עריות, כלומר אילו אפשר לבדוק מראש שאין בעיה בריאותית וגנטית בזוג הספציפית, אז נתיר להם להתחתן ? אגב: לא המדע המודרני גילה את זה, זה היה ידוע מאז ימי קדם, הרי קשרי משפחה ונחלות\קניין היו קשורים זה לזה, ככה - כפי שהרמבן מסביר, לגבי ירושה עדיף להורים שילדיהם יתחתנו ביחד ככה שהנחלות נשארים במשפחה (פעם עוד חשבו רציונלי שלא מולידים ילדים בלי הטבע). גם צאצאי מלכים וכהנים אדמורים וכל משפחה שהיית להם תפקידי חברה שעוברת בירושה, אז שוב בטבעיות קשרי המשפחה הם טבעים ורציונליים. ומי מנע מהם לעשות את זה ? הניסיון האינטואיטיבית שקשרי משפחה קרובים מביא אסונות! אז כאמור זה לא חדש וזה באמת אחת הסיבות שמנע קשרי קרובים.
אבל בפרשת העריות, יש עוד כמה דברים שלא קשורים לבריאות וגנטיקה, כמו נידה, מעביר את בנו למולך, משכב זכר, משכב בהמה ועוד ועוד, וכפי שצבוני היקר ציין לעיל ושאל אותך הרי דוד עם אחיינית הם גם קרובים. ולכן הפשט הזה לא עונה על כל פרשת העריות.
הפשט של הרמבן שזה לדעתי הפשוטו של התורה, עונה על הכל ביחד עם הכלל של "וחי בהם" התורה שם את המטרה (= "וחי בהם") ואחר כך את היעילות (לקחתי את המילה "יעילות" מתחום הכלכלה, אם תרצה מילה מתחום המדע, אז "תורת המשחקים" תדרוש את פרשת העריות של התורה) להשיג את המטרה.
הסברתי לעיל (בתחילת האשכול) מהי המטרה של התורה (ושל האדם הנבון) בחיים, (לא חיים של מין האנושי ולא של האומה ולא של לאום רק חיים אישיים של הפרט) חיים = חיים נצחיים אישיים וזאת הסיבה של ההולדה. ואם כך אתה בא לתורת המשחקים ועושה חושבים מהי הדרך היעילה להשיג את זה. אז נכון שגם בעיות גנטיות הן בעיה, אבל זה לא מספיק להשיב על נידה וכו' וכו'. אנחנו חייבים לדרוש את הפשטות שעונים על הכל וקשורים לשאר מצוות ואיסורי תורה. ועל פי הפשט הזה, אנו מקבלים תמונה מושלמת שגם קשורה לשאר המצוות כמו ישוב ארץ ישראל, ולמה בגלל עריות אנו יוצאים לגלות ? הסיבה היא שאין יורשים כמו משכב בהמה או כמו נידה (שמביא לבסוף לפירוק המשפחה האישית של האדם) או ממזרים או מעביר את בנו למולך, כל אלה לא יורשים את הארץ ואז מתמלא האומה עם הרבה פרטים שאין להם את הטבע ואז מהפיכות חברתיות כמו שהיה עם המיסים של שלמה שנקרע מלכות ישראל לשנים ואחריו הגלות הראשון, ככה גם בבית שני שהאומה התחלקה לכמה קבוצות הגיעה השפיכות הדמים בנורא עד החורבן.
אנחנו רואים כאן תמונה אחת גדולה שמקשרת את כל המצוות והאיסורים. שלושה הדברים שמביא גלות, הם ע"ז = מלכות, עריות = אין וחי בהם במילא אין גם ירושה, ושמיטה = אין לאדם את הטבע בלי שמיטה ושמיטת כספים. וכל אלה קשורים אחת בשניה.
אני מקווה שהצלחתי להסביר את התובנה שלי כאן.
תוקן על ידי maxmen ב- 29/04/2015 10:08:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 03:36 |
|
| |
"למה לא להתחתן עם בתי\אחותי\אמי\נכדתי"
כוונתך המובלעת היא שבתך היא אחותך היא אמך היא נכדתך? לפי זה יוצא שלא יקרה הרבה אם תתחתן אתה - הנזק כבר נעשה. מזל טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2015 19:26 |
|
| |
[תחזל,
אני יודעת שדוגמאות מהיכרות אישית אינן סותרות סטטיסטיקה (וזה עיקרון שכבר נוכחתי בעבר, גם בפורום הזה, שחשוב ביותר להקפיד עליו). ובכ"ז, אני רוצה לציין שאני מכירה מקרים של נישואין - ואפילו מוצלחים למדי - בין בני קיבוץ שגדלו יחד באותו בית ילדים...]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2015 08:10 |
|
| |
זה לא אמור להיות יוצא דופן, אי אפשר להשוות בית ילדים לאחים באותו בית. אשה זה לא אנטיביוטיקה שאם נחשפת אליה בילדות אתה מפתח נוגדנים. הרבה סיפורים התחילו בבית הילדים, נא לקרוא סיפורי אהוד בן עזר ומאיר שלו. ולגבי הסטטיסטיקה יש להבדיל בין משיכה מינית לנישואין, משיכה מינית היתה גם היתה בכל המקומות האלו, נישואין זה עוד סיפור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2015 09:18 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [תחזל,
אני יודעת שדוגמאות מהיכרות אישית אינן סותרות סטטיסטיקה (וזה עיקרון שכבר נוכחתי בעבר, גם בפורום הזה, שחשוב ביותר להקפיד עליו). ובכ"ז, אני רוצה לציין שאני מכירה מקרים של נישואין - ואפילו מוצלחים למדי - בין בני קיבוץ שגדלו יחד באותו בית ילדים...] |
|
נו, באמת, אמא שלום! אין מביאין ראיה מן הקיבוצניקים!
(וכמובן, אל תבלבלי תאוריה באמצעות עובדות. מה אכפת לנו מהמציאות?)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2015 09:42 |
|
| |
הסטטיסטיקה עסקה בקיבוצים, מקוה שלא קלקלתי לך את הבדיחה.
|
|
|
|
|