בס"ד
צענע
הגדרתך למילה רוחניות צריכה תיקון והבהרה. אני מסכים איתך שכל מה שנמצא בתוך "קופסת" המוח הוא רוחני (ביחס לגוף). בואי נניח שהשכל והמחשבות שלנו אכן הם הנפש עצמה. הכיצד בד בבד הנפש היא גם 'רגשות'? הלא הנפש בנויה מהרבה כחות המנוגדים אחד לשני. השכל הוא קר והרגשות הם חמים. כמו אש ומים. כגון אהבה או שנאה. הכיצד ניתן לשער שהכל (כל התכונות) הם הנפש בעצמיותה??
אם נגדיר את הנפש בהגדרה מסוימת כמו 'שכל', אז אוטומטית ההגדרה הזאת שוללת הגדרות אחרות שאינם 'שכל'.
האם כל התכונות הנ"ל הם הם מהות הנפש? את התשובה לשאלה אני משאיר לך לענות.
"וזו היתה הסיבה השניה שהפסקתי את הדיון מפני שאני מדברת במושגים הנמצאים במילון עברי ואתה מדבר בשפה אחרת"..
שכל אחד יפרש איך שהוא רוצה. אבל צריך להתייחס לטענות הנאמרות ולא לשלול אותם על הסף בטענה שהם "שפה אחרת".
"יתכן שאתה מתכוון למילה "נשמה" ועל זה יש ערך שלם בויקיפדיה"...
ראשית, הנשמה הרי היא אלוקית - חלק אלוקה ממעל ממש. הנפש היא בהמית המלובשת בענינים חומריים וגשמיים. כך ששניהם הפכיים לחלוטין ומנוגדים.
אבל נניח שאני מתכוין לנשמה ולא לנפש. הרי הנשמה האלוקית מלובשת בנפש הבהמית והיו לאחדים. רק שהנשמה (האלוקית) עסוקה אך ורק בעניני תורה ומצוות, והנפש (הבהמית) עסוקה אך ורק בעניני העולם הזה וכו' ראי ספר התניא לאדמו"ר הזקן, ואכ"מ.
שנית, אינני מתייחס לנאמר בויקיפדיה חשיבות כלל ובמיוחד בעניני דת ונשמה. האתר הוא מגמתי ובניגוד לאמנת האתר ואכ"מ.
|
|