|
|
| נשלח ב-23/1/2015 15:57 |
|
| |
maxmen תצטט את מה שאמרתי עד הסוף, אני לא מבין מה הכוונה שלך לקדש. כשהאבן עזרא אמר את דבריו הוא דיבר על ספר דברי הימים של משה אשר יש בו הרבה מסורות מפוקפקות, הכלל הזה לא קיים בדברים אחרים. ולא הבנתי למה אתה קורא לזה אלילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 19:28 |
|
| |
| עע678 כתב: |  | | maxmen תצטט את מה שאמרתי עד הסוף, אני לא מבין מה הכוונה שלך לקדש. כשהאבן עזרא אמר את דבריו הוא דיבר על ספר דברי הימים של משה אשר יש בו הרבה מסורות מפוקפקות, הכלל הזה לא קיים בדברים אחרים. ולא הבנתי למה אתה קורא לזה אלילות. |
|
האבן עזרא אומר לך כלל, נכון שהוא אומר את זה איפה שהוא אומר את זה ולמה הוא אומר לך את זה, אבל הוא אומר לך כלל לכל מקום, וזה פשוט לכל מעיין.
לא אני קורא את זה אלילות, הספורנו ועוד קוראים לזה אלילות והסברתי למה. "כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ".
הוא אומר את זה כלפי חז"ל (תורה של בעל פה) עצמם שאסור להפוך אותם לאלהים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 21:04 |
|
| |
ושוב פעם אתה מתחמק ולא עונה למה זה אלילות. מה הקשר אלהים אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 21:13 |
|
| |
| עע678 כתב: |  | | ושוב פעם אתה מתחמק ולא עונה למה זה אלילות. מה הקשר אלהים אחרים? |
|
אני לא מבין מה אתה רוצה. ביקרתי את השטויות האלה לומר על משהו שזה מרוח הקודש, והסברתי שהאבן עזרא עצמו היה מבקר את זה בכל תוקף וכך הוא נוהג כלפי אלה שרצו למנוע ממנו לבקר את הקליר. וזה מה שהוא אומר שם "יש אומרים אין משיבין את הארי אחר מותו התשובה רוח אל (אלוקים) עשתנו כלנו. ומחומר קורצו הקדמוני' כמונו"
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 21:24 |
|
| |
כנראה שאתה לא יודע מה זה רוח הקודש...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 22:37 |
|
| |
אצ"ל שכשראשונים ואחרונים אומרים על משהו שהוא נאמר ברוה"ק אין כוונתם שא"א לחלוק עליו. לשם כך ציינתי לדברי הראב"ד. וכי מפני שהראב"ד אומר שרוה"ק הופיעה בבית מדרשו הרמב"ם אינו יכול לחלוק עליו? כמובן שלא. כוונת האומרים היא כנראה לתאר רמה של אמת שהכותב זכה לכוון אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2015 22:58 |
|
| |
אם ספר החזיונות היה נכתב בימינו ע"י מקובל לא ידוע, היינו מניחים שהכותב אינו מחובר לחלוטין לעולמנו הגשמי והמשעמם. אמנם הוא נכתב ע"י גדול תלמידי האר"י. אז אני אנסה לסתום את פי ואתן למיימוני לדבר. בתקוה שהוא יטול את התפקיד הלא נעים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2015 10:17 |
|
| |
| עקביה כתב: |  | עע
תודה רבה! אולי תוכל להרחיב, מהו הספר חמדת ימים ומה מידת הנאמנות שלו? |
|
מקור הסיפור בשבחי האר"י (ולא שמידת מהימנותו גבוהה יותר...)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2015 12:09 |
|
| |
חיפשתי בספר שבחי האר"י ולא מצאתי שם את הסיפור הזה.
|
|
|
|
|