|
|
| נשלח ב-26/4/2015 15:41 |
|
| |
עדיין זה חצי משפט ומקבילו גם בסוף קדושים
ולעצם הנושא "והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם" ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 15:51 |
|
| |
גם בפר' קדושים הניקוד זהה ולכן הפרוש זהה, והעובדות כאמור זהות. הארץ לא הקיאה את כל עם ישראל ממנה.
מה זה שייך לענין? איך אתה קושר את זה? לא כל מה שה' דימה עשה,
אגב נדמה לי כי השפתי חכמים על האתר פרש כמוני, לא שזה משנה, כי האמת היא כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 15:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 15:54 |
|
| |
| בערולאאדע כתב: |  | עדיין זה חצי משפט ומקבילו גם בסוף קדושים
ולעצם הנושא "והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם" ועוד. |
|
ירוחם צודק.
כִּי אֶת כָּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ. וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבוֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּם.
הארץ לא תקיא אותנו.
"כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבוֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּם"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 16:06 |
|
| |
נחמד ודאי שיש איום, אבל אנחנו מדברים על העונש על המעשה, וכבר שלישי ענה יפה. כ אילו הוא קיבל שישי. עושים רצונו של מקום מלאכתם נעשית על ידי שלישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 16:45 |
|
| |
ושמרתם.. ולא תקיא אם תשמרו לא תקיא. האיום כאן הוא ברור, ואני מתקשה להבין איך אפשר לקרוא את הפסוקים אחרת. הגויים לא ומזכרים כאן כדי להגיד לנו שאנחנו יכולים לחטוא וזה לא יקרה לנו, אלא להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 16:56 |
|
| |
כרגיל, ירוחם מדבר שטויות (ימ"ש) אַל תִּטַּמְּאוּ בְּכָל אֵלֶּה כִּי בְכָל אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם. כה וַתִּטְמָא הָאָרֶץ וָאֶפְקֹד עֲוֹנָהּ עָלֶיהָ וַתָּקִא הָאָרֶץ אֶת יֹשְׁבֶיהָ. כו וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם אֶת חֻקֹּתַי וְאֶת מִשְׁפָּטַי וְלֹא תַעֲשׂוּ מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. כז כִּי אֶת כָּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ. כח וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. כט כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבוֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּם. פירוש: אל תעשו את זה כי הקודמים עשו את זה וטימאו את הארץ. (לכן אל תעשו את זה כדי ש)לא תקיא הארץ גם אתכם כשתטמאו אותה. ואל"כ לא ברור למה ה' מספר את סיפור ההקאה באמצע האיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 17:02 |
|
| |
אריאל פשוט תגיד שאתה מסכים איתי. למה לחזור על זה פעמיים? ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 17:09 |
|
| |
הייתי חייב להכניס את הימ"ש :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 19:30 |
|
| |
זה בגנים-תלמידו של הרב שך חייב ללכת בדרך הנלוזה של רבו
יש אתה מסכים כי אין שני עונשים, אם יש כרת ומות אז לא יהיה את מי להקיא
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 19:47 |
|
| |
אני מסכים עם מה שנחמד כתב (בעמ' הקודם של האשכול) - כאשר יחיד חוטא עונשו (בידי שמים אם לא נענש בידי אדם) הוא כרת, אבל אם זה כבר הופך לתופעה חברתית, יש עונש קולקטיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 20:36 |
|
| |
בפסוקים הרבה כאן ועוד מבואר שהעונש של הכנענים היא גירוש / הקאה ולא הריגתם ורק אח"כ בספר דברים נשתנה (?) מה ההסבר לזה ?
ולכן ירוחם צודק שאם יהיה עונש ציבורי אין העונש כליון אלא גלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 21:25 |
|
| |
יש ואיך שכתוב ולא תקיא הארץ- ה ו בשוא ולא בקמץ לא משנה לך? לחדת אחרת זה בסדר. אבל צריך אולי לבדוק רעיונות אחרים ולפסול אותם בנימוקים. ולא סתם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 21:31 |
|
| |
בער שאלה טובה. אני מנסח קצת אחרת. כאן נאמר שהארץ קאה את הגוי. לפי הטעמים בהווה, אבל אפשר להטעים במלעיל ולקבל עבר (דעת מקרא מציע שזה בר למרות הטעמים). האם היה באמת אפשר להגיד שהיא קאה בשנה השנייה ליצ"מ? (אם כן, אז אפשר להבין מה כתוב כאן, ואפשר להבין שזה שונה מההריגה שנצטוו עליה בדברים). דעת מקרא מציע גם שזה הווה המביע עתיד קרוב "שרה אשתך ילדת לך בן". אבל זה לא נראה לי כאן. שם מדובר בבשורה, והעתידיות שלה מובנת מאליה, ולעומת זאת כאן העתידיות לא רק שלא מובנת, אלא האיום (או ההבטחה) לא כל כך רלוונטיים אם האירוע המפחיד עוד לא אירע.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 22:40 |
|
| |
יש לא הבנתי את הבעיה שלך בלשונות אני שאלתי על התוכן שבהרבה מקראות הוא גירוש ולא הריגה עד ספר דברים.
|
|
|
|
|