|
|
| נשלח ב-29/1/2015 15:04 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
כתבת "רק הבלתי תבונה של היקום הביא לחרבונה." האם לקב"ה אין שלטון מלא על העולם? |
|
המושג "שלטון" הוא המצאה אנושית מכוערת ככה שאני ממש לא מבין איזה כבוד אתה רוצה לתת לאלוהים עם זה שתאמר שיש לו שלטון מלא על היקום ? במה מתבטאת שלטונו המלא ? שיש ביכולתו להחריב אותה ? את זה גם האדם יכול לעשות !! בטוב שנתן ביקום ? שאל את ר' עקיבא ויאמר לך שיצירותיו של האדם יותר טובים, הוא ברא חיטה (גם לא נכון הרי לא תראה חיטה צומחת לבד בלי עמל האדם) ואנחנו יוצרים לחם !! האם קיומו של החיים חייב להיות על ידי רצח חיים אחרים, (כל אורגניזמים חי על אורגניזמים אחרים ואין דרך לחיות אחרת) זה מה שמבטאת שלטונו או טובו ? האם המים שמשתין עלינו מהשמים (גשמים ברד ושלג) והקור בחורף והחום בקיץ, ככה שהאדם חייב להתגונן מפניהם זה מבטאת את שלטונו וטובו ?
אז לא, אין לו שלטון וזה באמת ענוותו של האלוהים. מה עוד שהאלוהים אמר לאדם (על פי מליצת חז"ל): בשעה שברא הקב"ה את אדה"ר, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן, ואמר ליה, ראה מעשי כמה נאים ומשובחים הן, וכל מה שבראתי - בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם תקלקל אין מי שיתקן אחריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 00:44 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  | מה שבכל זאת עשוי אולי לערער או לפחות להמעיט את הקביעה הזאת לגבי יכולותיו של הא-ל, |
|
הרי יכולה את להיות בשקט לגבי יכולותיו, כי לא "יכול" כלום ולא "עושה" כלום. ומה שבאמת מעניין אותי למה, למה אנשים צריכים את ההיפותזה הזאת או שקורים לזה אמונה, שיש חיה כזאת בעולם שיכולה הכול מה שבא לה. אשמח לשמוע את דעתך.
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 02:17 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | מה שבכל זאת עשוי אולי לערער או לפחות להמעיט את הקביעה הזאת לגבי יכולותיו של הא-ל,
הרי יכולה את להיות בשקט לגבי יכולותיו, כי לא "יכול" כלום ולא "עושה" כלום. ומה שבאמת מעניין אותי למה, למה אנשים צריכים את ההיפותזה הזאת או שקורים לזה אמונה, שיש חיה כזאת בעולם שיכולה הכול מה שבא לה. אשמח לשמוע את דעתך.
לדעתי, האדם לחופש נולד, כלומר הוא צלם אלוהים ויש לו בחירה\חופש. מיהו המפריעה לחופש שלו ? זה היש שמאורגן כחוקי טבע, כלומר הוא רוצה להיות יוצר יש מאין בכדי לגבור על היש. ולכן אם הוא (האדם) מוגבל ולא יכול אז לפחות האלוהים יכול וזה נכון שהאלוהים יכול הרי הוא היוצר יש מאין. אבל האדם חושב והיות שהאלוהים יכול הוא מדמה עצמו ליוצרו ולכן זה נותן לו הרגשה שאם האלוהים יכול אז גם הוא מתי שהוא יכל לעשות יש מאין, מאותו סיבה האדם גם רוצה להאמין שצדיקים יכלו לעשות זאת כי שהחלק נדבק בכול הוא הכול (האבן עזרא)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 13:42 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
ומה שבאמת מעניין אותי למה, למה אנשים צריכים את ההיפותזה הזאת או שקורים לזה אמונה, שיש חיה כזאת בעולם שיכולה הכול מה שבא לה.
|
|
מה אתה לא יכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 23:33 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | האדם לחופש נולד, |
|
לחופש ממה נולד?
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 23:37 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | האדם לחופש נולד, לחופש ממה נולד? |
|
מעצם המודעות לחופש, המודעות לבחירה, המודעות והאפשרות לחדול להיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 23:40 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
מה אתה לא יכול? |
|
למצוא קונסנסוס אתך.
|
|
| נשלח ב-2/2/2015 23:56 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
מעצם המודעות לחופש, |
|
חופש מהמודעות לחופש? מודעות לחופש ממה? כדי להיות מודע צריך לדעת על מה.
|
|
| נשלח ב-3/2/2015 00:18 |
|
| |
מעצם המודעות לחופש, חופש מהמודעות לחופש? מודעות לחופש ממה? כדי להיות מודע צריך לדעת על מה. |
|
אז שוב, שאתה מודע לאפשרות שלך לחדול להיות, זה החופש שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2015 02:00 |
|
| |
חופש הוא אי תלות ממשהו. לחדול או מעשים אחרים הם תלויים בחוקיות. נגיד, רצון לאכול תלוי בחוסר מזון באורגניזם, אלא רצון להתגבר על רצון לאכול הוא גם תוצאת הסיבות. גם רצון לחדול או לא לחדול הוא תלוי בסיבות. יש אפשרות שתהיה מיליארדר ותזניח את העצור, אבל זה גם תלוי. לסיכום, אתה יכול להיות חופשי ממישהו, אבל אינו חופשי מחוקיות על פיה הנך מתקיים.
אגב, גם חיה, היא יכולה לבחור להגן על גוריה למרות שמרגישה סיכון לחייה.
|
|
| נשלח ב-3/2/2015 09:52 |
|
| |
מה אתה לא יכול?
למצוא קונסנסוס אתך. _________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
הרי לפניך משפט שכתבת:
"הסיבה הראשונה הוא חוק על פיו קורה כול. נראה מוסכם כי כול דבר קורה על פי חוק, "עולם כמנהגו נוהג". ולחוק אין סיבה."
איך זה שלא מצאת חוק שעל פיו תמצא קונסנסוס איתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2015 00:47 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
איך זה שלא מצאת חוק שעל פיו תמצא קונסנסוס איתי?
|
|
לא יכול עדיין לא אומר רוצה.
|
|
| נשלח ב-4/2/2015 00:59 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | חופש הוא אי תלות ממשהו. לחדול או מעשים אחרים הם תלויים בחוקיות. נגיד, רצון לאכול תלוי בחוסר מזון באורגניזם, אלא רצון להתגבר על רצון לאכול הוא גם תוצאת הסיבות. גם רצון לחדול או לא לחדול הוא תלוי בסיבות. יש אפשרות שתהיה מיליארדר ותזניח את העצור, אבל זה גם תלוי. לסיכום, אתה יכול להיות חופשי ממישהו, אבל אינו חופשי מחוקיות על פיה הנך מתקיים.
אגב, גם חיה, היא יכולה לבחור להגן על גוריה למרות שמרגישה סיכון לחייה. |
|
למה צריך לבלבל במוח ? יש לך חופש לחדול להיות ? זה ההוכחה האולטימטיבית שאתה בן חורין. נכון שאם בחרת בחיים, אתה משחק עם הטבע לטובתך, אבל שוב אתה הסיבה להיותך ואתה הסיבה לכפוף הטבע לצורכך אתה הסיבה לכל צאצאיך ובמה שהם יעשו ויבחרו וכו' וכו'.
אפשר כמובן להיות אקראי מעצם של להיות טיפש ולחשוב שהכל גורל ויש מסובב ואין לך חופש. תאמין לי שכל ליצני הדור קיימים מטיפשים כאלה, אליל הכסף קיים בגלל טיפשים כאלה והמצאת הישויות הדמיוניות הם תוצאה של טיפשים כאלה. גיוס רווקים ורווקות לצבא להגן על ההורים הלייצנים, הם תוצאה של טיפשים כאלה. בקיצור כל מי שלא לומד תורה ולא מקיים אותה, הוא באמת אקראי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2015 12:05 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | | מה שבכל זאת עשוי אולי לערער או לפחות להמעיט את הקביעה הזאת לגבי יכולותיו של הא-ל, הרי יכולה את להיות בשקט לגבי יכולותיו, כי לא "יכול" כלום ולא "עושה" כלום. ומה שבאמת מעניין אותי למה, למה אנשים צריכים את ההיפותזה הזאת או שקורים לזה אמונה, שיש חיה כזאת בעולם שיכולה הכול מה שבא לה. אשמח לשמוע את דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2015 12:14 |
|
| |
אם החתול ישפוך את הדיו מיליארד פעם ועוד מיליארד פעם יתכן שבסוף ייווצר מהשפיכה כיתוב מובן או תמונה יפה. אבל מה שברור שאין מצב שהתמונה האקראית תהיה עם יכולת תזוזה של הדמויות החקוקות בתמונה.
מה שאומר שאם האבולוציה הצליחה לבסוף להוציא עולם שכזה פירושו שזה היה בפוטנציאל כבר בפעם הראשונה שהעולם ניסה להקים את עצמו מאפס. (אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי).
|
|
|
|
|