|
|
| נשלח ב-16/2/2015 12:07 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | אתה מדבר ממקום אישי...
יש ביקורת בונה.נקודה. איך ומה ומתי זה נושא שאפשר לפתח.. |
|
בסד
כל החיים כאן בנויים על איזון...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2015 21:35 |
|
| |
לשאלתך האם פוסלים או נותנים סיכוי,אז דעתי הייתי פוסלת בלי שניונת מחשבה,כי זה דבר מפחיד מידי בעיה נפשית ואין עשן בלי אש(לרוב) כנראה היה שם משו ואפילו הבעיה הקטנה ביותר בתחום כזה היא נורא מפחידה.ויש משפט יפה שאני אוהבת החיים קצרים מידי בשביל לעשות טעיות...גם אם תפגשי ותראי ואחרי בירורים שהבחור מדהים ושאין לו כל בעיה נפשית אולי הם מסתירים את זה היטיב ורק אחרי חתונה או אחרי שנים זה יכול לצוץ או לחזור ברגעי משבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2015 10:24 |
|
| |
טינקר, אבל מה יקרה אם יצאת עם מאה בנים ועם אף אחד לא הסתדרת, ובדיוק עם מספר מאה ואחד את מסתדרת מדהים, הוא כל מה שחלמת עליו, אבל בעבר היתה לו בעיה קטנטונת. גם אז היית פוסלת בשניונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2015 11:00 |
|
| |
| טינקרבל10 כתבה: |  | לשאלתך האם פוסלים או נותנים סיכוי,אז דעתי הייתי פוסלת בלי שניונת מחשבה,כי זה דבר מפחיד מידי בעיה נפשית ואין עשן בלי אש(לרוב) כנראה היה שם משו ואפילו הבעיה הקטנה ביותר בתחום כזה היא נורא מפחידה.ויש משפט יפה שאני אוהבת החיים קצרים מידי בשביל לעשות טעיות...גם אם תפגשי ותראי ואחרי בירורים שהבחור מדהים ושאין לו כל בעיה נפשית אולי הם מסתירים את זה היטיב ורק אחרי חתונה או אחרי שנים זה יכול לצוץ או לחזור ברגעי משבר...
|
|
זו תגובה חשובה. בעיה נפשית עשוי להיות בעיה מייסרת מאוד בעתיד. מצד שני, נראה שהרופא לא ישקר, ואם המשפחה שלו לא ברקע, ואם ישלמו לו כנהוג וכהוגן, יוכלו לשמוע ממנו את כל הסיפור בנחת. אכן, חייבים גם לברר האם יש עוד במשפחה עם הפרעות נפשיות. יתכן בכלל שה"משבר" היה שהבחור לא הסתדר בישיבה, או שמישהו הציק לו והוא בכה.. כמובן, שלכתחילה, מי שהולך לה מצוין בשידוכים אז היא מסננת הצעה כזאת, הגיוני. לפעמים, כדאי לבדוק, וחייבים להתייעץ עם מבין בדבר. צריך גם כוח לבירורים. ולפני שהופכים את העולם בבירורים, אפשר להפגש אחרי בירור קצר שמגלים שהבחור בסדר. ואז נוספים עוד נתונים לסל השיקולים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2015 11:59 |
|
| |
בסד
תודה שאתם עדיין ממשכים לדון בעניין למרות שלבי כבר נתון בבעיות אחרות לגמרי ......
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 00:05 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | טינקר, אבל מה יקרה אם יצאת עם מאה בנים ועם אף אחד לא הסתדרת, ובדיוק עם מספר מאה ואחד את מסתדרת מדהים, הוא כל מה שחלמת עליו, אבל בעבר היתה לו בעיה קטנטונת. גם אז היית פוסלת בשניונת? |
|
כןן כי זה בעיה נפשיתת!!זה לא משו כמו משפחה שלו,העבר שלו אפילו,וכל דבר אחר חיצוני.בעיה נפשית זה יכול לחזור ולמרר תחיים ולהפוך לגהנום, שבן אדם משתנה בין יום למשהו שלא הכרת בגלל שבעיה נפשית חזרה ... ולך תתמודד...התמודדות קשה ונוראית ניראה לי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 11:21 |
|
| |
בסד
נשמע שיש לך ניסיון ....תודה על התגובה החכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 12:29 |
|
| |
בסד
בהחלט!מסכימה איתך. למרות שיש עוד הרבה תכונות/בעיות שלא מאובחנות כבעיה נפשית שיכולות לערער את האושר בבית...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 13:14 |
|
| |
| טינקרבל10 כתבה: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בסד
נשמע שיש לך ניסיון ....תודה על התגובה החכמה. |
|
חס ושלום ב"ה אין לי נסיון בזה ,פשוט חושבת נכון,המטרה שלי בכללי שיהיה לי חיים מאושרים עם בעלי אז יש המון שטיות שעליהם אפשר לוותר שהם לא מונעים אושר מבין אדם,אבל אישיות שזה נובע מנפש האדם כן יכולה להרוס זוגיות ואת האושר ושלום בית לדעתי |
|
זהו, אין לך נסיון בזה. יש למשל ; הפרעות נפשיות ששייכות לעבר, ואין סיכוי שיחזרו. יש הפרעות של כפיתיות שמי שיש לו את זה נקרא בלשון העם ; משוגע, והן מטופלות יפה. יש הפרעות של דיכאון וחרדה, שהן מטופלות יפה. יש הרבה נשים שיש להן דיכאון בלידה וזה כל כך נפוץ, ואין להתייחס אליהן כבעיה נפשית במשפחה. כל זה לפי מה ששמעתי וקראתי. אז יש כל מיני בעיות נפשיות. כשם שיש כל מיני בעיות גופניות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 13:56 |
|
| |
בסד
רציף,אתה היית רוצה להתחתן עם בחורה עם בעיה נפשית?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 15:43 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | טינקרבל10 כתבה: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בסדנשמע שיש לך ניסיון ....תודה על התגובה החכמה. |
| חס ושלום ב"ה אין לי נסיון בזה ,פשוט חושבת נכון,המטרה שלי בכללישיהיה לי חיים מאושרים עם בעלי אז יש המון שטיות שעליהם אפשר לוותרשהם לא מונעים אושר מבין אדם,אבל אישיות שזה נובע מנפש האדם כן יכולה להרוסזוגיות ואת האושר ושלום בית לדעתי |
|
זהו, אין לך נסיון בזה. יש למשל ; הפרעות נפשיות ששייכות לעבר, ואין סיכוי שיחזרו. נכון אבל מי הבטיח שהם לא יחזרו?ולמה לקחת סיכון על האושר בחיים שלי?יש הפרעות של כפיתיות שמי שיש לו את זה נקרא בלשון העם ; משוגע, והן מטופלות יפה. יש הפרעות של דיכאון וחרדה, שהן מטופלות יפה. יש הרבה נשים שיש להן דיכאון בלידה וזה כל כך נפוץ, ואין להתייחס אליהן כבעיה נפשית במשפחה. כל זה לפי מה ששמעתי וקראתי. אז יש כל מיני בעיות נפשיות. כשם שיש כל מיני בעיות גופניות נשלח מהאנדרואיד שלינכון יש הרבה בעיות שבמשך החיים צצות בלי קשר לעבר אבל אם היתה בעיה בעבר סיכוי רב יותר שתחזור מאשר בן אדם שלא היה לו,ואם הגיע אוזניה הידיעה הזאת והיא עלתה על זה למה לה להכנס לתוך זה?מבחירה?אם השם גרם לה לשמוע את זה אז זה משמיים כנראה לפעמים הגורל לא נותן בחירה ויש דברים שלא גילו לפני כן ורק אחרי חתונה מגלים כל מיני סודות אפלים או בעיות נפשיות שצצות ונותר להתמודד אבל לבחור התמודדות או סיכוי לבעיה שתצוץ בעתיד למה? לסיכום:חיים פעם אחת ואין מקום לטעיות  |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2015 23:22 |
|
| |
תגידו, גם אילו השואלת הייתה שואלת על מחלה גופנית בעבר הייתם חורצים גורלית בלי להתעניין האם מדובר בשפעת או בסרטן? אתם לא חושבים שיש הבדל ענקי בין דיכאון או חרדה למחלות נפש אמתיות ורציניות?
אספר את הסיפור שלי, אתם מוזמנים להסיק ממנו איזו מסקנה שתרצו. ובכן, לפני כמה שנים אוטובוס שבו נסעתי עשה תאונה שבה נהרגה ילדה קטנה ומקסימה, אני ישבתי בקדמת האוטובוס וראיתי איך נהרגת ילדה כבת חמש פחות ממטר ממני. בימים הראשונים החלקתי את זה אך לאחר כשבוע התחילו להופיע אצלי מחשבות קשות על מהות החיים ועל הזמניות שלהם משם המחשבות התדרדרו לחרדות קשות, נדודי שינה, חוסר תאבון ודיכאון קל. חודש סחבתי את ההרגשות בלי ללכת לטיפול אולם לאחר חודש כשראיתי שהקושי ממשיך תפסתי אומץ ולמרות שפנייה לאיש מקצוע נחשבת לבושה גדולה בציבור שלנו הלכתי להתיישב על ספת הפסיכולוגית. קיצורו של דבר, אחרי חצי שנה של כדורים נוגדי דיכאון קלים(ציפרלקס למי שמכיר) ושנה של טיפול בשיחות אני בחורה אחרת לגמרי, בהמון נושאים התקדמתי עוד מעבר למה שהייתי לפני האירוע, אני כיום הרבה יותר מודעת לעצמי ולסובב אותי. וכן, אני מאמינה שיום יבוא והנסיך יופיע (על סוס או חמור, שחור או לבן, העיקר שיהיה נסיך) וכן אני חושבת שבפגישה מתקדמת אספר על השלב בחיי שבו השמיים היו שחורים. ואני מאוד מקווה שאף נסיך לא יסובב את סוסו בגלל זה.
עד כאן דברי לערב זה, כפי שכתבתי לעיל אתם מוזמנים להסיק איזו מסקנה שתרצו מהסיפור שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 11:57 |
|
| |
בסד
כפית סוכר,נשמע בהחלט סיפור כואב... ברור שצריך לבדוק וכל מקרה לגופו...הבעיה שלא נעים לשאול פרטים על זה. במקרה שלי לא היה ברור אם השדכנית מודעת לבעיה ולא הייתי מעוניינת להעביר דרכה שאלות בנושא. ומכיוון שכך לא מצאתי דרך אחרת לברר את סוג הבעיה,רק הבנתי שהייתה כאן בעיה גדולה ביותר ולא של דיכאון "קל"... את היית רוצה שישאלו דרך השדכנית שאלות בנושא לפני שהבחור נפגש איתך?לא היית נפגעת? לא היית רוצה ששמך יישאר נקי אצל השדכנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 12:40 |
|
| |
חייכנית, ברור שהייתי מעדיפה שהבחור יגיע לפגישה בלי לדעת על אותה תקופה. זאת משום שאני רוצה שהוא ישפוט אותי לפי מה שאני ולא לפי דעות קדומות שמסתובבות בציבור לפיהן מי שלוקח כדורים חייב גם להסתובב ברחובות גאולה או רבי עקיבא כשרוק נוזל מפיו וצואת אפו לא מנוגבת. אולם אין ספק שאילו הדבר היה נודע לבחור בטרם הפגישה הייתי שמחה לספר הכל ולהפנות אותו במקרה הצורך לפסיכולוגית שטיפלה בי על מנת שיבין שלא כל אירוע קשה שעובר אדם הופך אותו למוקצה מחמת מיאוס.
לשמחתי לא נראה לי שמעבר למשפחתי המצומצמת יש מישהו שמכיר אותי ביום יום ויודע על הסיפור. בעבר יצא לי לספר פעם אחת לבחור על מה שקרה והוא קיבל זאת בהבנה מלאה. (בסופו של דבר אני הורדתי את השידוך מסיבה אחרת)
|
|
|
|
|