|
|
| נשלח ב-26/2/2015 15:33 |
|
| |
פמניסטית היא לא..קיצונית היא כן... 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2015 15:37 |
|
| |
חחח...
התרשמתי ששניהם. אבל בכיף :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 11:58 |
|
| |
לגבי הבדלי חסידיות זה לפעמים מאוד מאוד משמעותי. לצערי הרב כמובן.
למשל חסידות חב"ד לא יכולה להסתדר עם ויזניץ. יש למשל הרבה שידוכים גור עם חב"ד. יותר נכון היה בער היום כמעט ואין. ויזניץ בעלז והסוגים האלה כולם יכולים מסתדרים בגדול בינם לבין עצמם.
גור למשל הכי בעיתית יותר מסטיגמה חיצונית שהודבקה להם מאשר באמת. בסוף פסוק כולם יכולים להסתדר אם רק רוצים הבעייה שלא רוצים ואל מוכנים לצאת מהקופסה. ההבדל הגדול מהדור שלנו לדורהקודם שבדור הקודם כל בחורה ונערה שעמדה להתחתן ידעה שלא משנה מה היא ברגע שהיא מתחתנת היא עוברת לצד של הבעל בכל המנהגים וכל הדברים האלה.
היום הנשים באים עם שיגעונות שהם משאירים את מה שחונכו בבית כדגל שלא מוכן להשתנות.
אני מכיר שידוך של חסיד וספרדיה שהיא לא הסכימה בשום פנים ואופן רק בגלל שרצתה להמשיך ללכת עם כיסוי ולא עם פאה גם כשההלכה נוגדת לכך וההלכה אומרת שאישה הולכת אחר בעלה בהלכות ומנהגים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 12:02 |
|
| |
בסד
בחור שהולך ראש בקיר יחד עם ההלכה ולא מבין ומתגמש גם לכיוון האישה או לפחות מנסה להבין אותה... עדיף לו שיישאר לבד...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 12:23 |
|
| |
חייכנית כבר הבנו שאת הולכת ראש בקיר עם מעמד האשה וסיפורי אלף לילה בלילה חיסכי ממני את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 12:25 |
|
| |
בסד
מה קשור מעמד האישה? קצת אנושיות לצד השני לא תזיק... כל פעם שגבר טיפש רוצה להצדיק את חוסר האנושיות שבו-הוא משתמש בהלכה כמגן וחבל.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/03/2015 12:39:08
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 12:34 |
|
| |
ההלכה היא מקור חיינו לאורה ניסע ונלך כל החיים. מי שרוצה להתאים את אורח חייו למעמד האשה ולפמניזים לא זו היא דרכה של הלכה ושל היהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 12:40 |
|
| |
בסד
אוקי וגם ההלכה מראה לנו שעבור שלום בית יש המון הקלות ו"קולות" ואף ה' מוכן למחוק את שמו למען שלום בית. כך שגבר שרוצה באמת לבנות בית מוכן לקבל את אישתו כפי שהיא בלי לרצות לשנות אותה.נקודה.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/03/2015 12:48:14
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 14:08 |
|
| |
בסד
אגב בחיים יש 2דרכים... דרך החכמה ודרך של הצודק... לפי מה ששמעתי פעם בהרצאה...הצודקים נשארים לבד. ככה שאדם יכול לצטט ספרים וסיפורים ופסוקים... אך בתכלס יישאר לבד עם דעותיו. אדם שבאת אכפת לו מחייו לומד להיות חכם ופחות צודק. זה קשה.אבל משתלם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:10 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | לגבי הבדלי חסידיות זה לפעמים מאוד מאוד משמעותי. לצערי הרב כמובן.
למשל חסידות חב"ד לא יכולה להסתדר עם ויזניץ. יש למשל הרבה שידוכים גור עם חב"ד. יותר נכון היה בער היום כמעט ואין. ויזניץ בעלז והסוגים האלה כולם יכולים מסתדרים בגדול בינם לבין עצמם.
גור למשל הכי בעיתית יותר מסטיגמה חיצונית שהודבקה להם מאשר באמת. בסוף פסוק כולם יכולים להסתדר אם רק רוצים הבעייה שלא רוצים ואל מוכנים לצאת מהקופסה. ההבדל הגדול מהדור שלנו לדורהקודם שבדור הקודם כל בחורה ונערה שעמדה להתחתן ידעה שלא משנה מה היא ברגע שהיא מתחתנת היא עוברת לצד של הבעל בכל המנהגים וכל הדברים האלה.
היום הנשים באים עם שיגעונות שהם משאירים את מה שחונכו בבית כדגל שלא מוכן להשתנות.
אני מכיר שידוך של חסיד וספרדיה שהיא לא הסכימה בשום פנים ואופן רק בגלל שרצתה להמשיך ללכת עם כיסוי ולא עם פאה גם כשההלכה נוגדת לכך וההלכה אומרת שאישה הולכת אחר בעלה בהלכות ומנהגים |
|
חסידת חבד "לא יכולה" להסתדר עם ויזניץ ? מעדיפים לכתחילה את הדומה, בגילאים מתקדמים יותר מתמקדים במהות, ובודקים אם מדובר במי שהתבגר/ה קצת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:15 |
|
| |
בסד
אמממ אם תקרא טוב תראה את ההבדלים הגסים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:22 |
|
| |
חבדניק יכול להתחתן עם לא חבדניקית בתנאי שהיא תקבל עליה להיות חבדניקית. אבל חבדניקית אינה יכולה להתחתן עם מי שאינו חבדניק, כי הרי האשה הולכת אחרי הבעל, היא לא תסכים לא להיות חבדניקית, וגבר לא הולך להפוך לחבדניק בשביל אשתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:23 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בסד
אמממ אם תקרא טוב תראה את ההבדלים הגסים |
|
אם אני זוכר נכון, החסיד רק אמר שהאישה מתנהגת כמו בעלה, ואת התחלת לנגן לנו את המנגינה הידועה שלך. גם את מסכימה שהאישה מתנהגת כמו בעלה בענייני הלכה, והאישה לא תתעקש לדוגמה להגיד יחי אדונינו בכל התחלת שיחת טלפון, ולנשק את תמונתו של הרבי בכל הזדמנות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2015 15:25 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | חבדניק יכול להתחתן עם לא חבדניקית בתנאי שהיא תקבל עליה להיות חבדניקית. אבל חבדניקית אינה יכולה להתחתן עם מי שאינו חבדניק, כי הרי האשה הולכת אחרי הבעל, היא לא תסכים לא להיות חבדניקית, וגבר לא הולך להפוך לחבדניק בשביל אשתו. |
|
חבדניקית זוהיא דרך בעבודת ה' ולא קישקושים. מדי פעם היא תלמד חסידות והיא תבקר בקברו של הרבי, מה עוד צריך ?... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|