בית פורומים עצור כאן חושבים

פרומקייט, רפורמה ומה שביניהן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2015 15:39 לינק ישיר 
פרומקייט, רפורמה ומה שביניהן

לאור כתבה מעניינת באתר זה, הייתי שמח לפתוח דיון חשוב ומהותי בעיניי. אציין שהשמות המופיעים בכותרת אינם שמות קהילות, אלא שמות סגנון חיים שכל אדם בורר לעצמו ולמשפחתו, ופעמים רבות נוהג בנושא זה כך ובזה כך.

הכתבה עוסקת בתקנון כתיבה עיתונאית שנכפה על כתבי עת בעיר ידועה. נושאים רבים ראויים לדיון בקשר למעשה: כיצד, במידה שהמודפס אינו לרוחך, עליך לנהוג בקשר למשפחתך ועורכי העיתון; מדוע ומפני מה התחלקו ההוראות לפי שכונות, וכי מה רע לזה שלא ירע לזולתו; התקנות האחרונות עוסקות בהדרת פוליטיקאים ושתדלנים, האם לא מדובר בכפיה השקפתית.

הנושא שאתעכב עליו, והוא הדיון מבחינתי, תולה עצמו באופי המתחמק ומתעלם מתופעת הנשים באנושות בכלל, והשפעת יצר המין בפרט.

מבחינת ה"מתקנים", מילים כמו 'איפור', 'נשים רוקדות' ו'צימר' הינן גסויות לכל דבר. ככל הנראה, אותם אנשים משתמשים באוצר מילים דל וגלובאלי הפוטר אותם, בין השאר (לפי התקנון) משימוש בלשון נקבה או כל שם עצם בו נקראה אישה. לאדם שכמוני נדמים מתקנים אלו, אם אינם רוכבי ערבות, ראויים היו לאישורי מחלה והנפקת תרופות מיוחדות על סטיה מינית חמורה; שכן קשה לי להאמין שאינם יוצאים לרחוב ושומעים שם אישה או שיחה בלשון נקבה. והתוצאות, רחמנא לצלן, ידועות למאמיני ח"ן...

הדברים אמורים כמובן, לו מתקנים אלו ישרים והגונים. אך אין ספק שדרישותיהם לא מופקעות במושגי העיתונות החרדית; סגנון כתיבה שכזה מוכר מ"יתד נאמן" במשך שנים רבות, וכי חלק גדול מהתקנון מתקיים עד עתה בכתבי עת חרדיים רבים. כך שככל הידוע לנו, אכן ישנו ציבור גדול שלרוב התרחקותו מן האשה והדומה לדומה, יתגרה בו יצרו ע"י כל אזכור המקושר בנקבה.

למרות שאמשיך לדבר, בהתאם לנושא מהכתבה, בתאוות הנשים; באותה מידה ראוי לדון בכל יצר או אופי המוטה לטוב ולרע בעולם. לכאורה סבורים אלו שהעולם ביסודו כפוף לדת (פנטיזם), עד שהוסיפו על אמונתם את ההתרחקות כמטרה (הגבולות הם אותם גבולות, אלא שהגבול רחוק יותר).

ומכאן לדיון:

·         האם ישנה מטרה להתרחקות מנשים, או שההרחקה היא מהגירוי

·         האם העולם נועד שנברח מהאופי של החיים (למשל, מילה נרדפת לצימר או קיצור שם אישה, לא יפטור את קיומן המוכרח של מילים/מילות קישור אלו)

·         בקשר ליצר המיני, עד כמה יש לכל מין להקריב למען המין השני

·         האם לא מדובר בטיפוח סטיה מינית (ועוד), ומה האלטרנטיבות לאנשים הסבורים שיש לתקן אי אלו תקנות

·         בהנחה שישנה מטרה בכל פריט בעולם, כיצד יתממשו כוחות רבים במצב של הדרה והתעלמות

·         עד כמה חינוך יכול להבנות על התעלמות והתממות

·         ע"פ שיטת חינוך זו, מי יותר בעייתי; מי שמתגרה מינית להמילה 'צימר', או מי שלא יודע מהי או לא מתגרה ממנה (במובן של תום לב)

אפשר למלא עמודים שלמים של שאלות, אבל אלו שהתעוררו במוחי כעת.

מה דעתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 17:42 לינק ישיר 

היית לי משגיח בישיבה קטנה שאמר בשמועס שאסור לשתות פחית קולה כי פחית קולה מזכיר את הגויים ואת השיקשעס וכו'
צריך לפתוח את הפחית לשפוך אותו לתוך כוס ולשתות.

ובכן, ההבדל בין כל השטויות האלה שכל אחד ממציא מהבטן ולבין כל השטויות מסוגים האלה במשטרים ?! היא כמובן שאצלינו החרדים זה נשאר בגדר צחוקים כמו הסיפור לעיל. מה שאין כן במשטרים זה הופך להיות חוק משטרי שאתה פשוט חייב בזה.
למשל, באתי לתחנת דלק אחרי 11 ורציתי בירה ולא מכרו לי כי איזה מפגר בכנסת קבע כך.
רציתי לומר לבחורה כמה היא יפה, אבל פיחדתי שאני יישב בכלא.
אז אתם מבינים את ההבדל ???

כל חוק חרדי = התקבל בציבור מתוך רצון.
כל חוק משטרי = כפיה ואיום עם כלא.

תוקן על ידי maxmen ב- 09/02/2015 17:43:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 18:29 לינק ישיר 

אח
אני מתנצל על שינוי הנושא, אבל כבר מקס שינה.
רק לא הבנתי את העניין עם צימר שהוא בסה"כ חדר בגרמנית.

מקס,
כנראה שלא קראת, אבל בכתבה מתואר איך הקריזות הללו נכפות ע"י אלימות ללא כל הסכמה של הציבור.
אפשרות אחרת היא שכן קראת, אבל הבנת שלא מדובר בחרדים כי הרי הם לא מתאימים להגדרת החרדים שלך, ומכאן שהם לא באמת חרדים. אם כך, אתה יכול להמשיך בעולם הריק שלך (ריק, מבחינה זו שכל ההגדרות בו מתייחסות לקבוצה ריקה - החרדים לא כוללים אף אחד, כלכלה היא יצור שקיים רק בדמיונך וכך הלאה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 19:11 לינק ישיר 

יש3 כתב:

מקס,
כנראה שלא קראת, אבל בכתבה מתואר איך הקריזות הללו נכפות ע"י אלימות ללא כל הסכמה של הציבור.
אפשרות אחרת היא שכן קראת, אבל הבנת שלא מדובר בחרדים כי הרי הם לא מתאימים להגדרת החרדים שלך, ומכאן שהם לא באמת חרדים. אם כך, אתה יכול להמשיך בעולם הריק שלך (ריק, מבחינה זו שכל ההגדרות בו מתייחסות לקבוצה ריקה - החרדים לא כוללים אף אחד, כלכלה היא יצור שקיים רק בדמיונך וכך הלאה).

תמשיך לחלום את חלומתך הוורודים כמו כותב המאמר עצמו.
אבל נכון הוא שאם התקבל כזה חוק אז הוא תוצאה של רצון ולא כמו שאתם חולמים ורוצים לחלום שאין הבדל בין משטר לחברה חופשית.

החרדיות היא חברה חופשית טבעית שהחוקים נוצרים בו בטבעיות. מה שאין כן במשטר כנ"ל.
אתה וכל התיירים רוצים לדמיין שזה לא אפשרי כי ככה נופלת הטיעון שלכם שבני אנוש צריכים משטר\גננת.

לסיכום: כל המאמרים האלה בעיתונות באים לדבר אחד, לשכנע את הפרטים שרק משטר זה טוב, והראיה שבכל חברה בלי משטר יש אלימות, בלי משטר אונסים ילדות ובלי משטר יש הדרה ושאר ההבלים.
אבל התוצאה היא הפוכה לגמרי. כי מי שמעמיד את המוסר על משטר ושוטר, אז שהשוטר יושן הוא אונס ילדות וגונב כספי ציבור. ומוכר את משאבי הארץ לזרים שההמונים ישנים = לא מבינים כלום.

אבל אפי' שאני הסכים אתך שיש בעלי זרוע, ויש, אבל ההבדל נשארת במקומה, שהבריון מת או מזדקן או לא רואה, אז אני שותה מהפחית אפי' שהמשגיח אמר שלא.
מה שאין כן במשטר, כל קאקער בכנסת יכול לאסור עלי לקנות בירה ב11 בלילה. ולצדו עומדת כל המערכת הכיפה של הגננת הדמיונית.
כל קאקער יכול לקבוע מהי הטרדה מינית.
אצל החרדים אם אני יאמר לבחורה שהיא יפה, אז בסך הכל היא תחשוב שאני פסיכי שמעז לומר את זה הרי לא מקובל לומר דבר כזה בחברה החופשית החרדית.

תוקן על ידי maxmen ב- 09/02/2015 19:15:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 20:44 לינק ישיר 

[quote]אח
אני מתנצל על שינוי הנושא, אבל כבר מקס שינה.
רק לא הבנתי את העניין עם צימר שהוא בסה"כ חדר בגרמנית.
שאלת ה-1,000,000,000$

מקס,
בפרט הזה אכן העדפתי לא לעסוק. אדרבה, כתבתי שלפחות חלק מהציבור חושב שכך צריך לנהוג (גם אם לא לכפות ע"ז כמתואר בכתבה...)[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 20:46 לינק ישיר 

מקס
אתה מאמין למה שאתה כותב?
(למרות שכאמור, אם התכוונת אליי אני באמת לא הצגתי את הדברים כשאלה על העיתונים, אלא אדרבה, על הציבור המיוצג לכאורה ע"י המתקנים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2015 21:19 לינק ישיר 

תגובותי באדום

לאור כתבה מעניינת באתר זה, הייתי שמח לפתוח דיון חשוב ומהותי בעיניי. אציין שהשמות המופיעים בכותרת אינם שמות קהילות, אלא שמות סגנון חיים שכל אדם בורר לעצמו ולמשפחתו, ופעמים רבות נוהג בנושא זה כך ובזה כך.

הכתבה עוסקת בתקנון כתיבה עיתונאית שנכפה על כתבי עת בעיר ידועה. נושאים רבים ראויים לדיון בקשר למעשה: כיצד, במידה שהמודפס אינו לרוחך, עליך לנהוג בקשר למשפחתך ועורכי העיתון; מדוע ומפני מה התחלקו ההוראות לפי שכונות, וכי מה רע לזה שלא ירע לזולתו; התקנות האחרונות עוסקות בהדרת פוליטיקאים ושתדלנים, האם לא מדובר בכפיה השקפתית.

הנושא שאתעכב עליו, והוא הדיון מבחינתי, תולה עצמו באופי המתחמק ומתעלם מתופעת הנשים באנושות בכלל, והשפעת יצר המין בפרט.

מבחינת ה"מתקנים", מילים כמו 'איפור', 'נשים רוקדות' ו'צימר' הינן גסויות לכל דבר. ככל הנראה, אותם אנשים משתמשים באוצר מילים דל וגלובאלי הפוטר אותם, בין השאר (לפי התקנון) משימוש בלשון נקבה או כל שם עצם בו נקראה אישה.
זה לא מדוייק, אלו לא גסויות אלא נושאי שיחה לבנות המין הנשי, לאישה מותר לדבר על זה כמה שהיא רוצה. ביחס לצימר, שוב זו לא גסות אלא איסורה כמו איסור השימוש במילה טלויזיה=מונח חילוני. האנשים האלו מאמינים ש(רוב)תושבי שכונותיהם לא משתמשים במונח צימר במשמעותו זו.
לאדם שכמוני נדמים מתקנים אלו, אם אינם רוכבי ערבות, ראויים היו לאישורי מחלה והנפקת תרופות מיוחדות על סטיה מינית חמורה; שכן קשה לי להאמין שאינם יוצאים לרחוב ושומעים שם אישה או שיחה בלשון נקבה. והתוצאות, רחמנא לצלן, ידועות למאמיני ח"ן...

הדברים אמורים כמובן, לו מתקנים אלו ישרים והגונים. אך אין ספק שדרישותיהם לא מופקעות במושגי העיתונות החרדית; סגנון כתיבה שכזה מוכר מ"יתד נאמן" במשך שנים רבות, וכי חלק גדול מהתקנון מתקיים עד עתה בכתבי עת חרדיים רבים. כך שככל הידוע לנו, אכן ישנו ציבור גדול שלרוב התרחקותו מן האשה והדומה לדומה, יתגרה בו יצרו ע"י כל אזכור המקושר בנקבה.

למרות שאמשיך לדבר, בהתאם לנושא מהכתבה, בתאוות הנשים; באותה מידה ראוי לדון בכל יצר או אופי המוטה לטוב ולרע בעולם. לכאורה סבורים אלו שהעולם ביסודו כפוף לדת (פנטיזם), עד שהוסיפו על אמונתם את ההתרחקות כמטרה (הגבולות הם אותם גבולות, אלא שהגבול רחוק יותר).

ומכאן לדיון:

·         האם ישנה מטרה להתרחקות מנשים, או שההרחקה היא מהגירוי

הגישה הזו מוכרת מזה דורות כאוטופיה להגיע למצב של 'אין נשים = אין גירוי', ניתן לזהות רמז לגישה זו גם בדברי הרמב"ם על יציאת אישה לשוק.

·         האם העולם נועד שנברח מהאופי של החיים (למשל, מילה נרדפת לצימר או קיצור שם אישה, לא יפטור את קיומן המוכרח של מילים/מילות קישור אלו)
דווקא בעניין זה הם צודקים, אין צורך לברוח מהחיים, ואישה תשאר בביתך הצימר ישאר כ'חדר להשכרה', אבל הרעיון הוא שהאחוז שהנושאים הללו (הן הנשים והן החילונים והאקדמיה וצה"ל) יתפסו מחייך בזמן ובמחשבה יהיה קטן מאד. בעולם החילוני ניתן לראות שנושא האהבה והמין תופס עשרות אחוזים מהזמן ובעיקר מהמחשבה והתרבות, זה לא צריך להיות כך בהכרח. עם זאת הם אינם צודקים באמת בדרך, כי האובססיביות ברדיפה מפתחת אובססיביות נגדית, ועיין להלן.

·         בקשר ליצר המיני, עד כמה יש לכל מין להקריב למען המין השני
בגישת הרמב"ם הנ"ל הנשים אמורות לפנות 90% מהמרחב הציבורי לגברים.

·         האם לא מדובר בטיפוח סטיה מינית (ועוד), ומה האלטרנטיבות לאנשים הסבורים שיש לתקן אי אלו תקנות

לגבי החלק הראשון זה לא נכון, זו לא סטיה אלא לכל היותר אובססיביות. לא שמעתי על הרבה חרדים שמתמכרים או דברים כאלו, מנגד שמעתי על המון שכן הגיעו לגירוי ואוננות כתוצאה מהסקרנות הנגדית. החלק השני בדבריך לא מובן לי.

·         בהנחה שישנה מטרה בכל פריט בעולם, כיצד יתממשו כוחות רבים במצב של הדרה והתעלמות

כפי שכתבתי הדברים קיימים והכוחות יתממשו, אלא אם כן כוונתך לשירה אירוטית. אבל בינינו, החרדים מתעלמים מהמון דברים מותרים, וכי כוחות השירה האומנות ההמצאה ועוד מקבלים חממה נורמלית אצלנו?

·         עד כמה חינוך יכול להבנות על התעלמות והתממות

לדעתי כלל לא, אבל אחרי הכל החינוך עובד איכשהו.

·         ע"פ שיטת חינוך זו, מי יותר בעייתי; מי שמתגרה מינית להמילה 'צימר', או מי שלא יודע מהי או לא מתגרה ממנה (במובן של תום לב) כמו שכתבתי, ביחס למילה זו העניין הוא חוסר מודעות ולא גירוי בכלל.

אפשר למלא עמודים שלמים של שאלות, אבל אלו שהתעוררו במוחי כעת.

מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 01:20 לינק ישיר 

אחרחוק כתב:
מקס
אתה מאמין למה שאתה כותב?
(למרות שכאמור, אם התכוונת אליי אני באמת לא הצגתי את הדברים כשאלה על העיתונים, אלא אדרבה, על הציבור המיוצג לכאורה ע"י המתקנים)

תראה כל הנושא משעשע אותי עד מוות, ולמה ? כי פשוט אין דבר כזה חרדים. כלומר אין כזה קיבוץ פרטים לחברה שתוכל לומר יש חברה חרדית. אין חיה כזאת.
אלא מה ? מול המשטר\מדינה\מערב\נאור וכו' הפרטים האלה שלא ממש מאמין בהם, נקראים חרדים. אבל החרדי עצמו כפרט נגיד תולדות אהרן  ?! יש לו קשר עם חסיד גור כמו שיש לו קשר עם יפני ביפן.

עכשיו כל הזמן שיש איזה סיפור על איזה דרעק באיזה שכונה שרוצה לקבוע משהו, נגיד לא לשתות בפחית שזה מזכיר לו בחורה עם ג'ינס, אז זה תלוי בציבור של השכונה האם יקבל את דבריו או לא.

אבל שמגיע איזה תייר מבחוץ כמו עיתונאי, הוא חושב שהנה יש לנו הלכה חדשה בספרות ההלכה.
אותו דבר היה עם המדרכה ברחוב חזו"א בב"ש. משיהו שם שם שלט ויכול מאוד להיות באמת שזה לא היה נוח לשניהם לגברים שעומדים שם (זה שטיבלך כזה) ולנשים שעוברות שם.
אז זה היה טוב עד שהגיע תייר חמור חמורתיים ועשה בלגן שלם בכל כלי התקשורת. 
זה כמו שמישהו יתעורר לזעוק על זה שבקניונים יש שתי שירותים לגברים ולנשים. למה הדרה של נשים בשירותים של גברים ולמה הדרה של גברים משירותים של נשים ?
רבונו של עולם מישהו מדיר מישהו ? בסך הכל זה נוח לגברים ונוח לנשים וחסל.

קח את האוטובוסים מהדרין:
אני זוכר מי המציא את זה, מישהו שלא חיי עם אשתו הרבה שנים, ולא פירגן כנראה שראה זוגות מאושרים ברחוב ובאוטובוסים.
אבל מה, זה התקבל בציבור כי זה פשוט נוח. (שאלה אותי פעם פמיניסטית: אוקיי נוח, אבל למה נשים אחורה ולא קדימה ? אז אמרתי לה, תשאלי את הנשים, והיא שאלה, וענו לה שהם עם עגלות והעגלות מעלים מאחורה. ואני אמרתי לה שאם תשאלי את הגברים אז יענו לך שפשוט יותר נוח לא לראות נשים מאחורה אם כבר לראות אז מקדימה. אמרתי את זה בצחוק כמובן) ולכן תראה בכל אוטובוס כל אחד עושה מה שנוח לו, אני לא פעם ראיתי זוגות באמצע ואפי' מקדימה.
בקיצור לא תראה איזה פוטרול שמסתובב באוטובוסים ומחלק דוחות וקנסות.

כל זה דיברנו מבחינת ציבורית. 
לעצם שאלתך היותר טובה, מהי גדר\תקנה ואייך נוצר הגדר\התקנה האם הגדר מזיק יותר משמועיל  וכו' וכו'
דיברתי על זה כאן אלפי פעמים וזה ביקורת נכונה. 
התשובה לזה היא או שתעמיד משטר ותשגיח על זה עם שוטר וחוק. או שתתן לזה לרוץ באופן טבעי ואבולוציוני.
התשובה היא לדעתי שב"ה שאין משטר וכדאי כל הסבל של האבולוציה משלפיד או חמור אחר יקבע לי כמה לשלם על ארק וסיגריות. ומתי אסור לי לשתות ארק ובירה.

לשאר שאלתך לגבי נשים:
תראה, אצל היהודים במיוחד אצל החרדים, נשים הם לא מגדר נפרד במילא הכל שאלה של צניעות ותו לא.
ונכון היא השיטה המקובלת לא לעשות מיזה עסק וכל הורה נוהג כפי שלמד אצל משפחתו וכך נוהג עם משפחתו.
שוב אין איזה מישהו שקובע, אין סנהדרין ואין משמרת הצניעות. יש קהילות וכל קהילה נוהגת כפי שהם רוצים וזה כולל הנשים והגברים שחד הם. וגם בכל קהילה וקהילה יש הרב סוגי משפחות.

אני אתן דוגמא ממש קיצונית בתחום הסקס.
הקיהלות יעקב מעוד כעס על הבית ישראל מגור, נוו ואז מה ? הבית ישראל התרגש ? לא ולא !!
אחרי דור קם איזה אדמור צעיר (סלונים השחור) וגם לא פירגן לחסידיו הצעירים שיעשו סקס כמו שצריך, ולכן תיקן להם תקנות לשם שמים כמובן הרי אייך לא ?.
נוו ואז מה אין לו קהילה גדולה היום ? יש לו ועוד אייך,
האם מישהו כופה על מישהו להיות שם ? לא ולא
האם מישהו מהנשים חיים בקהילה הזאתי  בכפיה ? לא ולא כל בחורה יודעת עם מי היא מתחתנת. כלומר להתחתן עם בחור מסלונים שחור, הסקס תהיה לא ממש טובה בקושי פעם בשבוע.
עכשיו תשאל אייך החרדים נותנים לדבר כזה לקראות ?! מה פירוש אייך החרדים נותנים ? הם פשוט לא נותנים כלום,כי אין דבר כזה חרדים, יש חופש וכל אחד בחור לו את רבו ואת משמעות החיים הרצויה לו.

יש בעיה אחרת שאני טעון כלפיו כל הזמן. והיא הדור הבא של סלונים השחור (וכן כל קהילה עם השגעונות שלה), כלומר הדור הבא כבר נולד בכפיה לקהילה שחורה כזו ואייך אתה כופה על הבת שלך חיים שאולי היא לא מעוניינת ?!
וזה היית באמת בעיה בגור ובבלעז ובסלונים השחור ובכל קהילה וקהילה, עד שהשכילו להבין שבאמת אי אפשר להנחיל את כל השגעונות על הדור הבא, כמו שלהורים היה בחירה לבחור בשגעונות ככה יש לדור הבא זכות לבחור במה שהם רוצים, ולכן מי שמכיר יודע שאפי' בתולדות אהרן הדור השני והשלישי והרביעי זה כבר לא תלמידי בעל שומרי אמונים באמת. זה כבר קהילה יותר כזה קופת חולים ממקום של עובדים\מבקשים. 

ובכן בטבעיות יש מחזוריות של מבקשים וככה קמים קהילות חדשות של מבקשים, והדור השני והשלישי מבטל את כל המשמעות האמיתית והמקורית של הקהילה וככה קמים להם קהילות חדשות של מבקשים וחוזר חלילה וחלילה.
גור זה לא כמו גור המקורי של הבית ישראל, וגם סלונים השחור שזה דיי חדש, כבר גם לא סלונים המקורית.
מה שמצחיק שדווקא הסלונים הלבן שהיו המודרניים יותר, היום הם כבר השחירו, כמעט אין לבן שם.

ובכן זה הטבע של הסוציולוגיה של היהודים בכל הדורות. אצל בני חורין תמצא כל סוגי קהילות. וצריך עין טובה בכדי להבין את זה ולפרגן.
אבל אלה שרוצים לתקן, נמצאים באותו כשל של הבעלי זרוע. הרי מה ההבדל בין הבעל זרוע לבין זה שרוצה לכפות הקלות ? שניהם רוצים להיות אדונים על אחרים.
ולכן אני טוען שעדיף ככה מכל סוג מתקן לטוב ולרע, וזה היופי של היהדות בכל הדורות.
מה עוד שיש כלל שכל מתקן שמתכוון לשם שמים (ולשם האדם באמת), דבריו נכנסים ללב ומתקבלים על הפרטים וככה על הציבוריים.

אבל שמגיע תיירים מבחוץ, הם חושבים שלכל החתולים יש פרצוף דומה. ואז כל מה שכל פרט עושה, אז אשמים בזה הם כל החתולים. ואני שבא מבחוץ יכול לחנך את החתולים ואני יודע מה טוב ומה לא טוב להם.
ידוע מה קאנט אמר על אנשים כאלה.

"שלטון שמבוסס על עיקרון של כוונות טובות כלפי העם כמו אב כלפי בניו, כלומר שלטון אבהי, שבו מתייחסים לנתינים כילדים וכקטינים שאינם יכולים להחליט מה מועיל ומה מזיק להם ושכופה עליהם לנהוג בפסיביות ולהמתין רק לחסדי המדינה שתשפוט כיצד עליהם להיות מאושרים - אם בכלל תרצה שהם יהיו מאושרים. "זוהי הרודנות הגדולה ביותר שאפשר להעלות על הדעת." ארגון מדיני שמבטל את כל החופש של הנתינים ומותיר אותם נטולי זכויות."  (קאנט) 

תוקן על ידי maxmen ב- 10/02/2015 01:26:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 07:40 לינק ישיר 

[מקסמן,

כתבת - "רציתי לומר לבחורה כמה היא יפה, אבל פיחדתי שאני יישב בכלא"

א. אף אחד בעולם לא יושיב אותך בכלא (או יתלונן נגדך במשטרה) על כך שאמרת למישהי כמה שהיא יפה. 

ב. תהרוג אותי אבל איני מצליחה להבין מה עניין יש לך לומר למישהי שאינה אשתך (או בת זוגך, או חברה קרובה מאוד שלך) כמה שהיא יפה. האם אתה מדמיין מישהי (שאינה אשתך וכו') אומרת זאת לך?! ולמה שמקרה הפוך יהיה מקובל?!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 13:21 לינק ישיר 

נחמד

אתה ברדיצ'עבער. זה נחמד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 15:15 לינק ישיר 

חשבתם פעם כמה אנשים מתפרנסים מכך שיש שוליים בכל חברה?
לא מספיק ש80% מהאנרגיה מופנה ל20% ממקרי השולים
נהפך גם הפורום לכזה שמשקיע את רוב האנרגיה בלנתח שוליים חולניים.

אני הקטן מציע לדון בגישה של יתד נאמן לנושא, הוא לא שוליים. אבל גם הוא נמנע מתמונות נשים, ומשתדל שלא לכתוב אינטרנט אלא אתר וירטואלי, כל שאר ההוראות החולניות לא מיושמות ביתד נאמן.

מה דעתכם על שתי הנקודות האלו, אם יש ריוח ואם יש הפסד, ומה יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 15:24 לינק ישיר 

ישיבישער, אתה צודק.
לגבי יתד (ובגרסה קיצונית יותר בהמודיע) דעתי היא שזו היתממות חסרת תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2015 23:44 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

כתבת - "רציתי לומר לבחורה כמה היא יפה, אבל פיחדתי שאני יישב בכלא"

א. אף אחד בעולם לא יושיב אותך בכלא (או יתלונן נגדך במשטרה) על כך שאמרת למישהי כמה שהיא יפה. 

ב. תהרוג אותי אבל איני מצליחה להבין מה עניין יש לך לומר למישהי שאינה אשתך (או בת זוגך, או חברה קרובה מאוד שלך) כמה שהיא יפה. האם אתה מדמיין מישהי (שאינה אשתך וכו') אומרת זאת לך?! ולמה שמקרה הפוך יהיה מקובל?!]

אמשלום היקרה

זאת רק דוגמאות מה עושה חוק משטרי מול נורמה חברתית טבעית.
בנורמה חברתית טבעי, כל מי שהשתגע לרגע או אפי' השתגע לגמרי, אז לא קורה כלום. למשל אני זוכר בתור ילד היה בחור זקן - ככה בן ארבעים\חמישים, בשכונה שלנו ואהב לתת לילדים מכות\ליטוף בטוסיק. ונוווו מה קרה ? הילדים ידעו שעוברים לידו דואגים להיות פנים מול פניו.
בקיצור שהכל טבעי, מקבלים כל סוג משוגע בעין טובה ואפי' בחיוך.
אבל שבאים המתקני החברה, אז מיד מחוקקים חוקים והכל נהפך להיות גן ילידם וגננת.

עכשיו זאת גם רק דוגמא, ואפשר להביא דוגמאות מבכל תחום.
קחי עוד דוגמא, אימא מגיע עם ילד למיון.
פעם זה היה הכל טבעי, היום כל כתם כחול ברגל של הילד תמנע מהאימא ללכת עם הילד למיון, כי המיון נהפך להיות חדר חקירות.
קחי עוד דוגמא:
פעם הבנק היה לשרותך כלומר בנקאי פרטי החזיק את האוצרות שלך ולאף אדם לא היית שליטה באוצרות וכמובן אף אחד לא ידע מה יש לי ומה אין לי.
היום שהכל גננת וחוקים, אז הבנק נהפך להיות זרוע של הגננת ואת עוד משלמת לו כסף על כך.

לסיכום: אני טוען כאן מה ההבדל בין חברה טבעית לבין חברה משטרי. ואני מעדיף חברה טבעית אפי' שיש פה ושם כמה בריונים, כי אני אישית ממש לא מפחד משום בריון. מה שאין כן בריון שיש לו את כל מערכת ההכיפה מאחוריו, ממנו צריך באמת לפחד.
אז כל הבכיינות הזאת כאילו מישהו קובע למישהו מה לעשות, הוא שטויות לגמרי, הרי אייך מפסידה החברה החרדית כל כך הרבה מהחברה לטובת ההשכלה והחילוניות עם הם לא יכולים לעשות מה שבא להם ??
מה שאין כן אם אני רוצה לוותר על האזרחות, האום מחייבת אותי לקבל אזרחות. כלומר כל אדם חייב אזרחות.
בכל אופן אין מה להשוות בין חברה משטרי לבין חברה טבעית כמו החרדים והיהודים בכל הדורות. (חוץ מימי המלכות שרק אכלנו מהם חרה כמו שאומרים חז"ל והנה 

דברים רבה (וילנא) פרשת שופטים פרשה ה

אשימה עלי מלך: רבנן אמרי אמר הקדוש ברוך הוא בעוה"ז בקשתם מלכים ועמדו המלכים מישראל והפילו אתכם בחרב, שאול הפילם בהר הגלבוע מנין (ש"א =שמואל א'= ד) נס ישראל מפני פלשתים וגו', דוד נתן מגפה שנא' (ש"ב =שמואל ב'= כד) ויתן ה' דבר בישראל, אחאב עצר עליהן את הגשמים שנא' (מלכים א יז) אם יהיה השנים האלה טל ומטר וגו', צדקיהו החריב את בהמ"ק כיון שראו ישראל מה הגיע מתחת ידי מלכיהם התחילו צווחין הכל אין אנו מבקשין מלך ישראל למלכנו הראשון אנו מבקשין (ישעיה לג) כי ה' שופטנו ה' מחוקקנו ה' מלכנו הוא יושיענו אמר להם הקדוש ברוך הוא חייכם כך אני עושה, מנין שנאמר (זכריה יד) והיה ה' למלך על כל הארץ וגו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 00:02 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

אמשלם היקרה

בא לי להשתעשע איתך אז אני כן אשיב על הדוגמא הזאת גם כן.

איזה מין שאלה היא "מה העניין שלי לומר למישהי" ? זה פשוט ככה בלי לוגיקה ובלי הגיון, שאני רואה בחורה יפה אני חייב לומר לה שהיא יפה, אני פשוט לא יכול לא לומר לה את זה.
שאני רואה אומנות יפה אני מיד מגיב וככה לנוף יפה, אותו דבר אישה יפה, זה פשוט אומנות אלוהית. מה לעשות ??
אז אני עוד גם פרגן לה לומר את זה, אז בטבעיות אם היא בחורה נורמלית, היית אומרת לי תודה על הפרגון.

אגב: לבחורות אני לא יעשה את זה כי זה לא מקובל אבל אני אשקר אם אני אומר שלא בא לי לומר להן את זה.
אבל למשל אני משוגע על תינוק\ת יפה, אם אני רואה תינוק\ת יפה, אני מגיב ועוד אייך, וההורים מקבלים את זה בטבעיות.
אני לא מכיר אדם שלא יגיב שיראה תינוק או תינוקת יפה.

בקיצור אני אומר לכל מתקני האנושות, תצאו לנו כבר מהוורידים שלנו ותנו לנו לחיות בטבעיות.
אבל שמגיע לחברה משטרית, אתה יכול לזעוק באוויר כי החוק הוא ייבש יחד עם השופטים הרובוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 16:04 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:
חשבתם פעם כמה אנשים מתפרנסים מכך שיש שוליים בכל חברה?
לא מספיק ש80% מהאנרגיה מופנה ל20% ממקרי השולים
נהפך גם הפורום לכזה שמשקיע את רוב האנרגיה בלנתח שוליים חולניים.

אני הקטן מציע לדון בגישה של יתד נאמן לנושא, הוא לא שוליים. אבל גם הוא נמנע מתמונות נשים, ומשתדל שלא לכתוב אינטרנט אלא אתר וירטואלי, כל שאר ההוראות החולניות לא מיושמות ביתד נאמן.

מה דעתכם על שתי הנקודות האלו, אם יש ריוח ואם יש הפסד, ומה יותר?
באופן כללי השונה והמיעוט הוא בהכרח הבולט והמעניין, לדעתי קל יותר לדון בו. אבל באמת מבחינתי תקרא לזה איך שאתה רוצה. יתד נאמן? שיהיה יתד נאמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2015 16:19 לינק ישיר 

מקס היקר. לאחר קריאת כל דבריך הארוכים ומרתקים, אודה על האמת שאין לי שמץ של מושג איך זה עשוי להיות קשור לדיוני האשכול לפי הפתיחה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרומקייט, רפורמה ומה שביניהן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext